Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 мита за красивата и здрава коса

Featured Replies

:yanim:;)

ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СМЯТАМ ЧЕ Е УЖАСНО ДА НЕ СИ МИЕШ КОСАТА ПОНЕ ПРЕЗ ДЕН.ТОВА СПОРЕД МЕН Е МИЗЕРНО.ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДА СИ БИЛ В НЯКОЕ ПРЕПЪЛНЕНО ЗАВЕДЕНИЕ И КОСАТА ПОСЛЕ ВОНИ ПРЕКРАСНО.НЕЗНАМ АЗ АКО НЕ СИ ИЗМИЯ КОСАТА А САМО ТЯЛОТО ТОВА ЗА МЕН Е РАВНОСИЛНО НА ТОВА ДА НЕ СИ КЪПАН ИЗОБЩО

• Отговори 66
  • Прегледи 49,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:);)

ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СМЯТАМ ЧЕ Е УЖАСНО ДА НЕ СИ МИЕШ КОСАТА ПОНЕ ПРЕЗ ДЕН.ТОВА СПОРЕД МЕН Е МИЗЕРНО.ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДА СИ БИЛ В НЯКОЕ ПРЕПЪЛНЕНО ЗАВЕДЕНИЕ И КОСАТА ПОСЛЕ ВОНИ ПРЕКРАСНО.НЕЗНАМ АЗ АКО НЕ СИ ИЗМИЯ КОСАТА А САМО ТЯЛОТО ТОВА ЗА МЕН Е РАВНОСИЛНО НА ТОВА ДА НЕ СИ КЪПАН ИЗОБЩО

Мисля, че няма жена (въобще човек biggrin.gif ), която след бар/дискотека/кръчма и въобще всякакви такива, която да не си мие косата. Ако и косата да е била измита няколко часа преди това.

• 2 седмици по-късно...

Колкото и грижи да полагате за косата си, то ако не се подстригвате правиллно според лунният календар, пак може резултатите да са плачебни. Странно че хората още пренебрегват тази "малка" подробност biggrin.gif .

Колкото и грижи да полагате за косата си, то ако не се подстригвате правиллно според лунният календар, пак може резултатите да са плачебни. Странно че хората още пренебрегват тази "малка" подробност biggrin.gif .

Какво ще рече "лунния календар"?За първи път чувам... laugh.gif

Аз доколкото знам лунния календар е за тези дето спазват диета,но и аз за пръв път чувам,че има общо с косата.

Редактирано от _sweet_ (преглед на промените)

ГРИЖИ ЗА КОСАТА

ПОДСТРИГВАНЕ

За да ви расте бързо косата и да бъде здрава и буйна най-добре я подстригвайте, когато Луната нараства. Не бива да пренебрегвате и знака, през който тя преминава . Не бива да пропускате дните на Лъва, както на Девата и Везните. Най-неподходящото време за подстригване са дните, когато Луната е във воден знак /Рак, Скорпион или Риби/, тогава тя започва да стърчи на всички посоки, омазнява се бързо и се появява пърхот. Добре е дори да се избягва дори и честото й миене точно в тези дни.

БОЯДИСВАНЕ

Най-трайното и сполучливо боядисване става в дните, когато Луната е в знака Дева, както в Телец, Скорпион, Лъв и Водолей. Ако кожата на главата ви е много чувствителна към боите и имате сърбежи и зачервявания от боите, трябва да се боядисвате само в дните на Телеца.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ

Външният вид на ноктите показва много ясно вашето здравословно състояние. Ако имате проблеми с ноктите като чупене и “белене” - разцепване, то трябва да се грижите за тях в подходящият лунен момент. Необходимо е да ги подрязвате, когато Луната нараства, а още по-добре е и когато преминава през Козирог. В тези дни намазвайте ноктите си вечер с подсилващи и заздравяващи масла.

http://www.nwebi.net/moon2007.html

Честата смяна и редуването на различни марки шампоани е полезно за косата.

За моята пък е полезно :) - откакто се помня всеки път я измивам с различен шампоан и после с различен балсам-имам винаги по няколко-с медец,мандарина,лимон-за блясък,орех-за кестенява коса,кокосово масло и т.н.

Любимата ми марка,която ползвам вече 8 години,е AVON :lol6:

Та това е самата истина-казвам го от опит-косата обожава да бъде глезена

А и ние не ядем боб всеки ден,нали

:)

:P:)

Както и Чейни каза, едва ли има човек, който ад не си измие косата след посещение на такива заведения

Любимата ми марка,която ползвам вече 8 години,е AVON ;)

Та това е самата истина-казвам го от опит-косата обожава да бъде глезена

А и ние не ядем боб всеки ден,нали

:P

И AVON съм ползвала често, но нищо не помага, освен миенето вече през ден sad.gif

иначе си се омазнява много

И AVON съм ползвала често, но нищо не помага, освен миенето вече през ден sad.gif

иначе си се омазнява много

Ами проблема е вътрешен-де го Доктора да каже :)

Та питай го него дали има ефект от ония хапчета-които помагат за кожата,косата и ноктите

;)

Ами проблема е вътрешен-де го Доктора да каже :rolleyes:

Та питай го него дали има ефект от ония хапчета-които помагат за кожата,косата и ноктите

:rolleyes:

Имаше едни Калмацин, ама не вярвам на такива работи, но, ако някой докаже по някакъв начин,че има ефект, бих пробвала

Ами проблема е вътрешен-де го Доктора да каже :)

:rolleyes:

Тези хапчета май спираха косопада повече отколкото омазняването.Ако не от друго,омазняването може да се влияе от хормоните в организма ни или от храната която поемаме.

Редактирано от _sweet_ (преглед на промените)

Относно храненето - еми то си е ясно, че ако се набиват мазни и сладки неща нон-стоп, косата и кожата ще страдат :)

Дори да не се наддава на килограми. Бе въобще това пържено, някакви готови храни, дето се продават, разни бързи закуски ... това е ад.

Човек трябва да се погрижи отвътре за красотата и здравето си, преди да се хвърля на скъпи продукти за коса и разни медикаменти. Кел файда.

Пък и омазняването идва и при хора, които много си играят с косата, пипат си я постоянно... даже най-често в това е проблема, според мен. :rolleyes:

Тези хапчета май спираха косопада повече отколкото омазняването.Ако не от друго,омазняването може да се влияе от хормоните в организма ни или от храната която поемаме.

Честно да ви кажа, истината за омазняването на косата е в хормоните и в нервната система. Доктори са ми казвали, че на нервна почва, косата започва да пада и да се омазнява. Тя приема всичко, което ние изтрадваме вътрешно. Мога да ви кажа, че имах невероятна гъста, буйна и лъскава коса. Такава, каквато всеки иска да има, обаче не след дълго косата ми стана супер тънка, мазна и слаба.Не бях очаквала, че такова нещо ще ми се случи. Тогава си миех косата веднъж на седмица, защото просто беше супер гъста, все едно сега съм я измила. Обаче сега, едвам издържа и един ден. Яд ме е много, нямам си на идея какво и се е случило, но си искам обратно косата!!!

От какво се нуждае косата, за да е здрава

Едва ли има човек, който понякога да не установявал, че косата му, сякаш без основателна причина, понякога започва да капе, косъмът отънява, появява се пърхот. Всъщност и косата, както всеки орган на тялото, се влияе от различните атмосферни условия, от начинът ни на хранене, от емоционалното ни състояние.

Косата се нуждае от добро хранене

Белтъчините са строителния материал за нашата коса, а нейната сила и блясък се дължат на протеина и най-вече на витамините В и С. Най-много полезни за косата вещества се съдържат в месото и черния дроб. Ако тези продукти не са ви по вкуса, можете да си набавяте всички необходимо и от бобовите култури, цитрусовите плодове, орехите, мазната риба.

Разбира се, за да се възстанови косата “отвътре” е необходимо известно време. Първите видими резултати се появяват около 3 месеца след нормализиране на храненето.

Косата се нуждае от подходящ шампоан

Най-голямата грешка, която допускаме е, че избираме шампоана в зависимост от нашия тип коса. А в действителност трябва го да избираме според типа на кожата на главата (мазна, проблемна, нормална, суха).

Ако например работите в лоши метеорологични или други условия, изберете за своята коса шампоан, който съдържа пантенол, ретинол, витамини В, С и Е.

Косата не обича “бабините рецепти”

Не защото те са вредни за нея, а защото повечето от тях са предназначени за някакъв среден тип коса и не отчитат спецификата на отделните видове.

Например най-популярната рецепта за разресване на косата с гребен 100 пъти преди лягане е подходяща само за сухата и нормална коса, тъй като по този начин става разпределяне на кожния секрет по цялата дължина на косъма. Този масаж обаче ще направи мазната коса още по-мазна.

А пък изплакването на косата с ябълков оцет е абсолютно противопоказно за сухата коса.

Косата обича правилното измиване

Специалистите съветват косата да се измива веднъж на 3-4 дни. Тя бързо свиква към зададения ритъм, но трябва да се мие и правилно. Косата трябва да се мие с топла, а не с гореща вода, която стимулира работата на мастните жлези.

2. Течащата вода в повечето случаи е много твърда за косата. Акои наистина е така, мийте я с преварена или филтрирана вода

3. Не разресвайте косата, когато е мокра. За да не я травмирате, по-добре първо я подсушете.

Източник: zdrave.bg

Например най-популярната рецепта за разресване на косата с гребен 100 пъти преди лягане е подходяща само за сухата и нормална коса, тъй като по този начин става разпределяне на кожния секрет по цялата дължина на косъма. Този масаж обаче ще направи мазната коса още по-мазна.

Източник: zdrave.bg

Това за пръв път го чувам.Даже смея да твърдя,че колкото по-малко се реше косата,толкова е по-здрава тя ;)

Това за пръв път го чувам.Даже смея да твърдя,че колкото по-малко се реше косата,толкова е по-здрава тя :yanim:

Хмм, аз го знаех, че е хубаво, но мислех,че е за всеки тип коса. Сега разбирам, че аз трябва да го правя по-малко

Зависи как се реше...

Както и да я решеш, няма значение-разтяга се белтъка(вече казах).Моята коса много цъфтеше-сега я реша само като я измия,после оформям само с пяна и разресвам с пръсти,след баня не я суша с хавлия,не ползвам сешоар.Може да е смешно,но скалпа ми има дебели и твърди косми.Имам периоди на косопад-обяснявам си го със смяна на косата,защото тя не оредява и не отслабва,а напротив-гъста е и здрава.Относно масажите-масаж на скалпа е полезен затова да увеличи притока на хранителни вещества до всеки косъм.Разбира се за всяка коса е различно,но аз споделям своя опит-косата ми се чувства страхотно.За щампоани няма да споменавам.В маските които й правя слагам-глицерин,кисело мляко,жълтък,мед.Това е :speak:

Както и да я решеш, няма значение-разтяга се белтъка(вече казах).Моята коса много цъфтеше-сега я реша само като я измия,после оформям само с пяна и разресвам с пръсти,след баня не я суша с хавлия,не ползвам сешоар.Може да е смешно,но скалпа ми има дебели и твърди косми.Имам периоди на косопад-обяснявам си го със смяна на косата,защото тя не оредява и не отслабва,а напротив-гъста е и здрава.Относно масажите-масаж на скалпа е полезен затова да увеличи притока на хранителни вещества до всеки косъм.Разбира се за всяка коса е различно,но аз споделям своя опит-косата ми се чувства страхотно.За щампоани няма да споменавам.В маските които й правя слагам-глицерин,кисело мляко,жълтък,мед.Това е ;)

За ресането имах предвид, че си има тактика как да се реше, без да се накъсва и това е ресането "отгоре-надолу".

Ти си права за разтягането на белтъка, но това е за мокрите коси :wors: Не е хубаво да се решат, докато са още мокри. Аз баш тогава се реша, иначе не знам как ще се разреша biggrin.gif Като си я среша още мокра, по-лесно си я изправям. Вредно е, ама ... по-лесно biggrin.gif

Ти ако косата ти е много къдрава, разбирам защо я решиш само веднъж. Имам позната, която е супер къдрава и я реше след като се изкъпе и до следващото къпане. Ама нейната коса е бетер -> http://www.itzcaribbean.com/images/afro_hair_uk.jpg - нещо ей такова.

Иначе ресането си е задъжително... как няма да се реше косата няколко дена? ohmy.gif Ами че това си е прах, мръсотии, мъртви клетки, отделили се от кожата на главата....

И защо да е смешно, че косата ти има дебели и твърди косми. Ами че това е много хубаво. Боядисваш ли я?

За ресането имах предвид, че си има тактика как да се реше, без да се накъсва и това е ресането "отгоре-надолу".

Ти си права за разтягането на белтъка, но това е за мокрите коси :P Не е хубаво да се решат, докато са още мокри. Аз баш тогава се реша, иначе не знам как ще се разреша biggrin.gif Като си я среша още мокра, по-лесно си я изправям. Вредно е, ама ... по-лесно biggrin.gif

Ти ако косата ти е много къдрава, разбирам защо я решиш само веднъж. Имам позната, която е супер къдрава и я реше след като се изкъпе и до следващото къпане. Ама нейната коса е бетер -> http://www.itzcaribbean.com/images/afro_hair_uk.jpg - нещо ей такова.

Иначе ресането си е задъжително... как няма да се реше косата няколко дена? ohmy.gif Ами че това си е прах, мръсотии, мъртви клетки, отделили се от кожата на главата....

И защо да е смешно, че косата ти има дебели и твърди косми. Ами че това е много хубаво. Боядисваш ли я?

Ползвам индийска къна,от време на време,защото тя не се отмива.Бои никога не съм ползвала.Косата ми е къдрава(но не чак като на негрите) и ако я разреша с гребен,става хвърчило.Затова я реша(с много рядък гребен) от къпане на къпане и то след баня когато е почти изсъхнала,но не съвсем.През другото време само прокарвам пръсти през нея ;)

cool.gif Честото миене изтощава косата.Само при работа в прашни

помещения е необходимо ежедневно миене.Ползвала съм почти всички

видове шампоани.Косата ми не се омазнява. Шампоана трябва да е съобразен

с типовете коса.Явно и гените си казват думата.

• 6 месеца по-късно...
Тарикатка biggrin.gif Аз се къпя през ден...иначе изглежда мръсна. А докато си правех експерименти с различни козметични продукти е имало случаи да си изкъпя косата и след два часа пак biggrin.gif

Диди, дано да си разрешила проблема с омазняването и честото миене на косата. При мен нещата напоследък бяха станали трагични (стресът много влияе, убедих се сама) и ми се е случвало и всеки ден да се налага да я мия. От 2-3 седмици използвам шампоан за мазна коса на Ducray Argeal - 16.50 лв., 150 ml и има видим положителен резултат. Съдържа глина и абсорбира излишъка на себум, става за често миене. Надявам се да помогна на някой с моите проблеми, дано да не звучи като реклама, но май не ми се беше случвало така да ме впечатли друг продукт за мазна коса и по-специално мазни корени.

• 2 седмици по-късно...

Внимателно с боите за коса

Използването на бои за коса увеличава риска от лимфома – рак на кръвта, установиха онколози от Йелския университет.

Учените са изследвали здравословното състояние на 4461 пациенти с подобна диагноза и 5799 здрави, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС. Сред участниците в проучването 75% от жените и 10% от мъжете поне веднъж в живота си са боядисвали косите си.

Лекарите са открили, че боите за коса увеличават риска от ракови образования на кръвта с 30%, включително хронична левкемия и фоликулярен лимфом. Веществата в боите най-често са водели до фоликулярен лимфом – неизличима форма на рак с висока степен на злакочественост, регистрирали учените. Също така е било отбелязано, че рискът от опасни заболявания е бил по-нисък сред хората, които използват бои с черен цвят.

Източник

Внимателно с боите за коса

Използването на бои за коса увеличава риска от лимфома – рак на кръвта, установиха онколози от Йелския университет.

Учените са изследвали здравословното състояние на 4461 пациенти с подобна диагноза и 5799 здрави, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС. Сред участниците в проучването 75% от жените и 10% от мъжете поне веднъж в живота си са боядисвали косите си.

Лекарите са открили, че боите за коса увеличават риска от ракови образования на кръвта с 30%, включително хронична левкемия и фоликулярен лимфом. Веществата в боите най-често са водели до фоликулярен лимфом – неизличима форма на рак с висока степен на злакочественост, регистрирали учените. Също така е било отбелязано, че рискът от опасни заболявания е бил по-нисък сред хората, които използват бои с черен цвят.

Източник

ohmy.gif

Е съвсем се отказах - да се боядисвам

Не съм я правила тая процедура никога,но щом е опасно ще използвам къна

Поне на времето беше безвредна,а и полезна-сега не знам какви химии слагат

:)

ohmy.gif

Е съвсем се отказах - да се боядисвам

Не съм я правила тая процедура никога,но щом е опасно ще използвам къна

Поне на времето беше безвредна,а и полезна-сега не знам какви химии слагат

:help wanted3:

Фризьорките ми казват да не слагам къна в никакъв случай. Днешната къна просто не е къна. Аз доста експериментирах с боите, но спрях да се боядисвам преди няколко години и сега всички ми казват, че ми било много хубаво така и че съм уцелила цвета на боята biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.