Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 мита за красивата и здрава коса

Featured Replies

Диди, дано да си разрешила проблема с омазняването и честото миене на косата. При мен нещата напоследък бяха станали трагични (стресът много влияе, убедих се сама) и ми се е случвало и всеки ден да се налага да я мия. От 2-3 седмици използвам шампоан за мазна коса на Ducray Argeal - 16.50 лв., 150 ml и има видим положителен резултат. Съдържа глина и абсорбира излишъка на себум, става за често миене. Надявам се да помогна на някой с моите проблеми, дано да не звучи като реклама, но май не ми се беше случвало така да ме впечатли друг продукт за мазна коса и по-специално мазни корени.

Хмм, ще взема да го пробвам този шампоан, че и на мен ми омръзна да си мия косата през ден...Ще споделя по-късно дали при мен е имал същия ползотворен ефект.

Фризьорките ми казват да не слагам къна в никакъв случай. Днешната къна просто не е къна. Аз доста експериментирах с боите, но спрях да се боядисвам преди няколко години и сега всички ми казват, че ми било много хубаво така и че съм уцелила цвета на боята biggrin.gif

Ами, доколкото аз знам, истинската къна е червена, а те сега правят най-различни цветове, което ще рече, че пак я блъскат с химикали...Абе, няма полезни бои и къни, ама, като се появят белите коси, нямаме избор...

• Отговори 66
  • Прегледи 49,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами, доколкото аз знам, истинската къна е червена, а те сега правят най-различни цветове, което ще рече, че пак я блъскат с химикали...Абе, няма полезни бои и къни, ама, като се появят белите коси, нямаме избор...

Мда,лошо нещо е да остаряваш

:)

Много зависи от типа коса, но има и някои универсални препоръки:

1. Миене не по-често от 1 път седмично с подходящ шампоан + балсам,

или най-добре подхранваща маска за коса.

2. По възможност без използване на сешоари, маши, преси, опъване и пр.

(само за слециални случай)

3. Боядисване с качествени бои, в професионален салон, без да се

сменя драстично цвета всеки месец.

4. Кичурите са ок, къдренето изтощава косъма.

5. Подстригване и оформяне на прическата:

- за дълга коса - 3 месеца,

- за къса коса - всеки месец.

4. Единственият фактор, които при мен е предизвиквал линеене и

косопад, е бил стреса.

5. Има и проблемни коси с пърхут и други проблеми, за които е

желателно да се консултирате с дерматолог.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Tи знаеш ли,че, ако си измия само веднъж в седмицата косата, ще кажеш, че съм я намазала с олио... sad.gif

Издухвам я само зимата, сега сама си съхне. Бои и къни не ползвам, не я къдря...и пак си има проблеми. Най-големият е омазняването-другото са бели кахъри

Tи знаеш ли,че, ако си измия само веднъж в седмицата косата, ще кажеш, че съм я намазала с олио... sad.gif

Издухвам я само зимата, сега сама си съхне. Бои и къни не ползвам, не я къдря...и пак си има проблеми. Най-големият е омазняването-другото са бели кахъри

има шампоани специално за мазни коси, нищо не мога да препоръчам обаче...

трябва да се пробва, за всеки е индивидуално ...

има хора, които си мият косата всеки ден, което е голяма грешка, понеже по този начин още повече се стимулира масната секреция.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

има хора, които си мият косата всеки ден, което е голяма грешка, понеже по този начин още повече се стимулира масната секреция.

Правила съм си експеримент...точно 3 дни и става мазна.Това не беше така преди да почна да си мия косата всеки ден.Но както и да е...вече свикнах и не мога да не я измия.Използвам продукти на TRESemme за нормална коса и съм много доволна.

Това е често срещан проблем при хора с прекалено омазняване на косата.

Всичко е много индивидулално, а шампоани има колкото щеш, въпроса е да намерите подходящия за

за вашия тип коса.

(Аз моята я мия 3-4 пъти в месеца, не защото се омазнява, а защото се осмърдява на цигари)

(Аз моята я мия 3-4 пъти в месеца, не защото се омазнява, а защото се осмърдява на цигари)

ohmy.gif Сериозно ли говориш?

Аз това на моята коса няма да го причиня.Даже не мога и да си го представя...вече има толкова много продукти за всекидневна употреба.

За да е здрава и хубава косата, трябва да е чиста!

аз си мися косата понякога по 2 пъти в седмицата, защото като си взимам душ всеки ден понякога се случва да я намокря много и ако не и сложа балсам няма да мога да я оформя, а балсам без шампоан не слагам, така че... моята е много странна, ужасно огромен обем, почва да се начупва от брадичката надоло на големи вълни много хаотично разпръснати и никога не успявам да ги оформя. мразя да ползвам преси, изправям я с обикновена четка и бързо продухване със сешуара като ми е обърната надолу главата и гледам да движа четката в права линия, после си изправям схванатата главица да я среша назад и ест да се получи супер мега обем. и всичко става за 10-15 мин защото ме е страх да не я изгоря.

а за боите - ужасно изтощават, тва че подхранвали са търговски лъви! и къните(аз м/у др го знам кАна) трябва да внимавате откъде ги взимате защото имат мн химии в тях. а истинската кана не е само червена. червената се прави от някаква индийска глина. майка ми така ми каза едно време като са били хубави каните. русата предимно от лайка и още някакви билки а за черната вече не знам.

а и последно - въпрос: вярно ли е че от хининовата вода косата расте по-бързо? защото аз моята я бях подстригала късичка и сега ми порасна малко под раменете ама е накълцана и пак изглежда къса

10 мита за красивата и здрава коса

10. Късата подстрижка отива само на слаби жени, а дългата - състарява. Късата прическа отива на всяка дама с големи очи, дълга шия и добро самочувствие. Що се отнася до дългата, всеобщото схващане, е че не е подходяща за жени след 40-годишна възраст, но то не е достатъчно основателно. С подстрижка на етажи и дължина малко под раменете косата оптически ще изглежда по-обемна.

actualno.com

Хубава тема, Shanna! :rolleyes:

Аз лично нямам проблеми с обема на косата, даже ми се струва, че го имам в излишество! Което пък други хора предпочитат!

При мен, ако има цъфтене на косата, то е само и единствено пради това, че винаги използват за прическата ми филажна ножица, която никак не обичам, но се налага, за да има по-добра форма косата ми.

А за мазна коса това е един, не лош вариант! http://apteki-optima.com/frontend/files/pr...s/product_12722

е поне някой няма ли да ми каже по въпроса с хининовата вода? sad.gif

• 9 месеца по-късно...

Taka, да споделя последния си експеримент. Не си спомням къде, но бях чела, че, коагто избираме шампоана си, не трябва да гледаме дали е ЗА нашия тип коса, а да действа ПРОТИВ него. Или, с други думи, щом косата ми е мазна, да си взимам шампоан за суха коса. Много време ми трябваше, за да реша да го направя. Но преди две седмици си взех именно шампоан за суха (а моята е много мазна). Преди я миех през ден, а сега през три. Все пак мисля, че е по-добре :speak:

• 8 месеца по-късно...

Преди около година ми се появи пърхот и една приятелка ми препоръча да ползвам шампоана Clear, защото на нея й е помогнал. Веднага си го взех и започнах да го ползвам. Наистина останах много доволна ии доста дълго време го ползвах. Точно заради това, че не го бях сменяла от доста време косата ми започна да се омазнява и получих адски сърбежи. Казах си, че е време да го сменя и започнах да се къпя с всякакви други шампоани. Но за нещастие отново се появи пърхот и положението е по-зле от преди. Дрехите ми се побелели, косата ми отгоре по корените направо е много зле, пълна е с пърхот. Просто ме е срам да изляза. Сега мислех да си взема този новия Syoss. Вярно, че не може да се вярва на рекламите, но казват, че наистина е хубав шампоан и помага, но ми омръзна да си взимам шампоани и после да седят пълни, защото не помагат и спирам да ги ползвам. Наистина имам нужда от помощ! Ако сменя самия Clear понеже аз се къпех с такъв против омазняване на косата, ако сменя самия вид на шампоана дали ще помогне или ще влоши пърхота. Ако някой има идейки за наистина добър шампоан да казва! ;)

@uHka

Мисля, че хората, които имат пърхот, трябва да търсят източника на проблема, а не просто да се използват "противопърхотни" шампоани. А именно – общо здравословно състояние, начин на хранене, използвана козметика за коса, честота на миене на косата, боядисване и др. третиране, носене на шапки и т.н. аксесоари и др.

Ако смяташ, че положението е извън контрол, ти препоръчвам да посетиш дерматолог, който, ако прецени, ще ти изпише някаква терапия за скалпа.

Аз самата не съм имала никога пърхот, но от "потърпевши" съм чувала за медикаменти (препарати по-скоро), след чието ползване просто са забравили за него.

Успех ! :wub:

Аз нямам-да чукна на дърво-но моя приятелка се спаси от пърхота с шампоана Низорал плюс 3 стрити хапчета,добавени към него

:)

• 1 месец по-късно...

ha,ha,ha.....

Много се смях на тази тема!

Нека да добавя и аз нещо за митовете.

Ако имате лоша коса то не търсете да я оправяте с продукти като шампоани,балсами и т.н.

Хвърляте си парите на вятъра....

Красивата коса е добрият баланс на Хормоните...

Ако имате пърхут-просто си прегледайте дали мъжките хормони не са ви в повече.

Ако ви пада косата просто отидете при добър ендоkринолог и му говорете за Finasteride продукти.

Ако искате косата ви да е бляскава и здрава отидете в аптките и си kyпете ампули от Progesterone и си правете маски на косата.

Цялата красота на тялото са хормоните.

ха-ха-ха-ха-ха ,момичета наистина ме разсмяхте....

2. Редовното подстригване стимулира растежа на косата. Косата расте с 1,5 см на месец, независимо от това дали я подстригвате или не.

И аз не го вярвам това. Когато исках да си пусна дълга коса не съм ходила на фризьор повече от година и постигнах желаното.

4. Стресът е основната причина за опадване на косата. От косата всекидневно падат от 50 до 120 косъма. Това е нормално и стресът няма нищо общо с този естествен процес.

Това за стреса си е много вярно. На една моя приятелка що коса й падна заради стрес..

5. Боядисването поврежда косата. Съвременните бои са обогатени с достатъчно подхранващи съставки, които заздравяват косъма и правят косата по-податлива за оформяне.

Аз откакто започнах да се боядисвам косата ми придоби блясък и стана много по-добре, въпреки всеобщото мнение, че ще се получи точно обратното.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.