Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здр на всички , искам да попитам дали на тази конфигурация ще върви Уиндоус Виста ултимеит ?

CPU

• Intel Celeron M540 (1,86GHz,1M SLC, 533MHZ FSB)

Chipset

• Intel GL 960 Express Chipset

Memory

• 2 SO-DIMM memory slots

• 2x1GB DDR2 667MHz

Display

• BrilliantView

• Panel size: 15.4” TFT WXGA, 1280 x 800 pixel

• Compliance with standards ISO 13406-2 Class II

Graphics

• Intel Graphics Media Accelerator X3100 with up to 358 MB shared video memory

Audio

• Realtek ALC268, 2 built-in stereo speakers (2x 1.5 W), microphone in combined with mono line-in, stereo headphone out shared with line-out,

HDD

• 250GB SATA 5400rpm

Optical drive

• Super Multi format DVD burner with double layer (DL)

nasko, слабичък ти е процесора. Сигурно ще тръгне, ама ще е мъка. По-добре си сложи Windows 7 .

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ще върви, ама това ще е като да закачиш ремарке от ТИР на Рено Клио 1,2. biggrin.gif

Карай с ХР за сега. Това е вече сериозно. В момента 1,12 ГБ ми е заетата системна памет. Освен това самата инсталация е 10ГБ. Ако мислиш, че можеш да прежалиш тези ресурси - сложи пък Виста.

С два гигабайта рам ще ти върви повече от прилично. В офиса съм с машина с 2GB RAM, Intel E5200 2.50GHz, GeForce 7600GT, 320GB HDD и върви страхотно. Ще те посъветвам да опиташ Виста Home Premium или Home Basic - първата предлага всички необходими глезотии и не тежи толкова колкото Ultimate, втората (Basic) - не товари и предлага базова функционалност, но все пак е далеч по-добре от ХР.

Ако държиш на визия - Windows 7 RC1 е за теб - стабилен, сам си открива драйвери, върси си с кодеци и всичко е много по-лесно и приятно с него. Тежи с една идея по-малко от Виста.

Не прави грешката да се връщаш към пещерите и камънаците с ОС от 2001ва година като ХР. Ако искаш да пестиш толкова системни ресурси (разбирай да не се използват) - едно Убунту 9.04 би ти свършило страхотна работа - хем глезотии, хем съвременна ОС. :)

Ще върви, ама това ще е като да закачиш ремарке от ТИР на Рено Клио 1,2. biggrin.gif

Карай с ХР за сега. Това е вече сериозно. В момента 1,12 ГБ ми е заетата системна памет. Освен това самата инсталация е 10ГБ. Ако мислиш, че можеш да прежалиш тези ресурси - сложи пък Виста.

Наистина започват да ми стават смешни такива изказвания, особено сега (2009 година). За какво му е тая рам, ако половината му стои неизползвана? За какво му е тоя хард диск, ако има 200 свободни gb?

Наско, слагай виста без да му мислиш. Може наистина да се ориентираш към някоя по-орязана. Но пък и нищо не ти пречи да сложиш Ultimate.

Здравейте на целия екип... запитването ми може да ви се стори умопобъркано, но въпреки това поемам риска и искам да запитам следното:

на тези характеристики...

851293D.jpg

коя Виста би се държала подобаващо добре, щото то и ХП не се справя много добре...хаха

Машината е на 7 години, удряли са я 5 токови удара и 10 по-слаби такива, и въпреки това не се предава!!! :ph34r:

Вчера се рових из нета за Windows Vista Starter, но така и не видях зададени основни и минимални параметри, които изисква!

Още една причина да ми се присмеете - C-то ми разполага със скромните 7 ГБ sad.gif

Благодаря за евентуалната помощ... и не се смейте много... хахаха!!!

Редактирано от ХРОМЧО (преглед на промените)

Няма Виста или Windows 7, които да тръгнат на 256МВ RAM. Всъщност има един опит за оптимизиран Windows7, който можеш да намериш в Замунда. То дори и лъскавите Линукс дистрибуции няма да им се хареса това количество RAM. Бръкни се и сложи още поне 512МВ (ако има възможност за 2х512МВ би било прекрасно) и си карай с ХР-то :)

• 2 седмици по-късно...

Имам следния проблем сложих си vista и всичко беше наред,но изведнъж започна ми изписва vsfilter с error syntax error at line 1401.Някой ще може ли да ми обясни на какво се дължи това?Благодаря предварително.

vsfilter е медиен филтър (предимно за субтитри..)

къде изписва грешката?

ами по принцип или като се зареди wina или просто изведнъж ми изписва грешката,давам ОК и това е,инсталирах directvobsub и отново същата грешка ми се изписва.някакви идеи от какво може да е и как да се оправи?

има вапрос кън форума .... коя най хубавата антивисна за виста.......

Хора, помогнете - инсталирах си Виста, но я ъпгрейднах няколко пъти и...., и започнаха проблеми - изчезва ми снимката на екрана, появява ми се някаква икона и ми споделя, че може би, системата ми е инфектирана и не на последно място ми се появява някаква ииконка долу в дясно и иска продуктов ключ :wors: , на снимката екрана, долу в дясно е изписано

Windows Vista

Build 6001

This copy of Windows is not genuine

Вчера се случи нещо ужастно и няма управия.. След рестарта ми изчезна Language Toolbar. Влизам в регионал сетингс и т.н. .. маркирам отметките да се показва, но уви .. отново не се показва .. Случвало се е и друг път да го няма, но мога поне да сменям с Алт и Шифт клавиатурната подредба .. Сега въпреки, че хоткей-а си го има, не мога дори да сменям клавиатурната подредба .. Дори в момента ползвам тукашната .. Може ли някой да ми каже как да си управя този проблем...

П.С. Най-странното е, че като дам десен бутон на тескбара, след това тоолс, липсва ленгуидж бар също..

с Виста Ултимейт х64 съм

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

Възстанови системата с по-задна дата,ако не си изтрил backup files.

ctfmon.exe

може да се добави и в стартъп папката

има и по завъртян начин, но сега ме мързи да чета

вапрос ... коя е по хуваво ....vista sp1 аз сега с нея ...или widows 7

вапрос ... коя е по хуваво ....vista sp1 аз сега с нея ...или widows 7

отговор ... което повече те кефи .... ако искаш стабилност и сигурност виста ... ако ползваш компютър за нет музика и филми 7

Днс си изтеглих едно изображение с името WINSETUP.jpg но го изтрих от коша.

Сега коша ми се казва WINSETUP!

WINSETUP Името се вижда във шота,незнам как да оправя помагайте :)

Vista SP2 ползва,32-битова със ВСИЧКИ ъпдейт с изключение на езиците(не ми трябват всички езици а смао Българския и Английския).

Редактирано от be_with_me_274 (преглед на промените)

Сега коша ми се казва WINSETUP!

WINSETUP Името се вижда във шота,незнам как да оправя помагайте

Не става ли с десен бутон на мишката и "Rename" ?

Не става ли с десен бутон на мишката и "Rename" ?

стана след ресътарт да мога да го преименувам

интересно е оабче защо коша се преименува?

Здравейте.Проблема ми е следния:Купих си Лаптоп Асер Екстанза 5630г и като трагна да му инсталирам Уин Виста давам да бутне от СД-то и започва инсталацията след което му вече стига до копирване на фаиловетеи там другите глупости и иска след това рестартиране след като се рестартира го оставям да зареди и не натискам копче зада бутне от диско но повече от това неиска.Помогнете ми малко

Здравейте.Проблема ми е следния:Купих си Лаптоп Асер Екстанза 5630г и като трагна да му инсталирам Уин Виста давам да бутне от СД-то и започва инсталацията след което му вече стига до копирване на фаиловетеи там другите глупости и иска след това рестартиране след като се рестартира го оставям да зареди и не натискам копче зада бутне от диско но повече от това неиска.Помогнете ми малко

какво по-точно не иска,какво правиш и какво ти дава?

Не иска да продалжи да инсталира Уиндоуса.Стои си на черен екран и това е.Инсталирах е вистат като от биоса смених Контролера на HDD-то на IDE но след това инсталирах драивера за Чипсета и после рестартирах и пак си върнах от контролера на диска в биоса старото AHCI но тогава не иска да стартира Уиндоус.Ако може някои да помогне ще съм му благодарен

Редактирано от kocenino (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.