Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Норвегия

Featured Replies

Здравейте,

Аз бих искала да попитам как (къде) да започна изучаване на норвежки език в Норвегия.Предварително благодаря!

Предполагам този линк може да ти е от полза:

http://www.velkommenoslo.no/english/norweg...nd_training.htm

Особено ако си избрала Осло.

Здравеите.

Аз съм в Норвегия и не мога да си намеря работа Публикувано изображение разбирам английски но все още уча норвежкия език. Някои може ли да ме посаветва каде да си търся работа? Някоя агенция или някои човек, че финансите ми земаха много да намаляват и ако не си намеря скоро време работа няма да мога да си плащам за храна дори...

Благодаря ви предварително.

А на какво основание ти е издадено разрешителното за престой тук? Студент или нямаш оше 3 месеца?

• Отговори 525
  • Прегледи 364k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не, не сме, то и няма нужда, защото така човек се интегрира по-бързо. Аз също имам много малко познати и приятели българи.  Не мога да общувам с някой българин само, защото сме родени в една и съща дъ

• чалгафен
    чалгафен

Аз съм в Норвегия сега,ще събирам пари за жилище в Пловдив и се прибирам завинаги.Толкова я мразя,че думи нямам.Може и да е красиво и да има хубави пари,но няма нищо толкова красиво на света колкото Б

• Амиии, лятото не е толкова студено, просто е последния петък на юли

Ами в момента аз съм в Asker и тук има университет регистрирах се платих си таксата от 1000 крони и готово ... предполагам че и в другите университети предлагат такива курсове просто трябва да обиколиш и да разпиташ

Здравейте,

Благодаря на loshoo и Nordreamer за отговорите!Пожелавам много късмет на loshoo, дано скоро нещата ти се наредят и намериш работа!Успех!

А на какво основание ти е издадено разрешителното за престой тук? Студент или нямаш оше 3 месеца?

Не нямам разрешително. и 3 месеца не съм направил.

Не нямам разрешително. и 3 месеца не съм направил.

Ахам тогава предполагам знаеш ама да поясня пак, преди да изтече втория месец тук е хубаво да минеш през някой полити офис и да подадеш заявление че искаш да си търсиш работа, тогава може да стоиш до 6 месеца. Може да се регистрираш в NAV макар много да ме съмнява да ти помогнат в намирането на нещо. Виж също обявите в finn.no, според мен можеш да отидеш лично или да пишеш до всички издаделства на вестници и т.н, разнасянето на вестници е доста добре заплатено и не иска език според мен.

Но в момента е трудно, а и пазара на труда е естествен регулатор колко хора могат да работят тук. :baby:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте на всички ,знаете ли аз съм лекар и горе -долу 1 година вече си тработа в Норвегия и съм чел доста неща за там по различни форуми и разбрах че за работа там трява да се знае норвежки език,обаче ако не си от София е много трудно да се намир курс.Все пак намерих такъв и един месец чакам да ми се обадят за започване.Става въпрос за Пловдив.Много съм амбициран да замина за Норвегия,то тука повече не се издържа.

Здравейте на всички във форума :) Много е добър и полезен!! Аз искам да попитам BIGFATHER, а и всички вас, къде в Пловдив може да се намери кус по Норвежки!! Знам, че повечето мнения са, че има такъв само в София, но все пак. А и Bigfather спомена за такъв във Пловдив!! Иначе на всички ви желая весел и позитевен ден, където и да сте!!

• 3 седмици по-късно...

Е какво означава, че е трудно да се отиде там..като имаш намерението да направиш нещо, ще го направиш и толкова.

Сега като се замисля, не знам дали е по-лесно да те приемат в Норвегия, но там поне предлагат стипендии за студенти. А в Дания няма нито една стипендия!!!..освен за доктори на науките..ама нали трябва първо да го докараш дотам :)

Бианка..това за слънцето е хубаво, ама знаеш ли откога не съм го виждала..още ли искаш да дойдеш хахха ;)

Може.

marisa: Пиши на кирилица.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Напълно съм съгласна с теб относно 2-та вида емигранти. Пристигнах в Осло на 05.04. тази година има няма 2 седмици. Смятам да остана и да взема семейството си тук,мъжът ми лети за тук на 25-ти, зави ми се свят като разбрах какво ме чака,но смятам да го направя(учене на езика,документи и т.н.) Смятам че колкото и да е трудно ще се оправим. Приемам всякакви полезни съвети и информация (ако ти се занимава разбира се). лека от мен.

Абе при вас в Норвегия нали е по-хладно? Че тука едно слънце ни удари, а аз си обичам студа...

Казвайте да се местя още по на север Публикувано изображение

Абе при вас в Норвегия нали е по-хладно? Че тука едно слънце ни удари, а аз си обичам студа...

Казвайте да се местя още по на север Публикувано изображение

Мани и тука наизвадихме късите ръкави

Мани и тука наизвадихме късите ръкави

Искам си студеното време с приятния свеж леден ветрец Публикувано изображение

И тези датчани така са си направили общежитията, сякаш сезони като пролет и лято не същестуват - все едно съм в парник.

Искам си студеното време с приятния свеж леден ветрец Публикувано изображение

И тези датчани така са си направили общежитията, сякаш сезони като пролет и лято не същестуват - все едно съм в парник.

Нямате ли си климатици?

Здравейте и от мен. Много интересни неща прочетох тук.А да попитам много ли се различава норвежкия от английския?Благодаря.

Здравейте и от мен. Много интересни неща прочетох тук.А да попитам много ли се различава норвежкия от английския?Благодаря.

Ми да речем като българския и чешкия са, звучи познато, ама нищо не разбираш. Всъщност като граматика е доста по- близо до немския, отколкото до английския.

Мммм зле.... и ако е като с немската граматика.........все пак благодаря.

В колкото датски къщи съм била, климатик не съм видяла. :)

Нямате ли си климатици?

Здравейте на всички, гледам темата е живнала Публикувано изображение Гледате ли рюсчетата, очаквате ли 17 май? Публикувано изображение

Нямате ли си климатици?

Taкова чудо, в гнила Дания не съществува Публикувано изображение

Сега малко застудя пак, че по едно време се бяхме навили да ходим до вятърните електроцентрали - поне да ни вее малко Публикувано изображение

В колкото датски къщи съм била, климатик не съм видяла. :wors:

Мда и тука нещо не са популярни сякаШ се кефят да се пържат :wors:

Редактирано от nordreamer (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, търсих работа в Норвегия и от българска фирма ми предлагат 17 евро нето на час на поточна линия в завод за преработка на риба. Не само това но и безплатна квартира и самолетен билет. Като всеки българин се питам къде е уловката и въобще такива пари дават ли на неквалифициран персонал? Ако да то с тях може ли да се живее нормално? Забравих да спомена, че фирмата посредник не ми иска никакви такси. Предварително благодаря за съдействието. ;)

Здравейте,

търсих работа в Норвегия и от българска фирма ми предлагат 17 евро нето на час на поточна линия в завод за преработка на риба. Не само това но и безплатна квартира и самолетен билет. Като всеки българин се питам къде е уловката и въобще такива пари дават ли на неквалифициран персонал? Ако да то с тях може ли да се живее нормално? Забравих да спомена, че фирмата посредник не ми иска никакви такси.

Предварително благодаря за съдействието. :whist:

Да не би да е rabotaveu сайта?

да това е. Дърво ли е ???

Ми аз пуснах един сърч в гугъла и ми излезе общо взето че ти зимат парите за да ти направят превод на документите и оттам нищо повече, иначе заплатите са реални, но ме съмнява в момента да има каквото и да е било търсене на хора.

Nordreamer благодаря за инфото и аз направих същото с фирмата за преводи. Беше поредния мошеник.

Nordreamer благодаря за инфото и аз направих същото с фирмата за преводи. Беше поредния мошеник.

Пробвай в ЕУРЕС, това е агенцията на ЕС за намиране работа на граждани от членовете на съюза, поне изпращат инфо от общ характер и на мен ми помогна да се ориентирам към конкретна държава и сектор.

Редактирано от nordreamer (преглед на промените)

... ми предлагат 17 евро нето на час на поточна линия в завод за преработка на риба.

ама то това ще да е убийствен робски труд.

после точно в тази държава всичко ще е по-скъпо от другаде из континента и изкараните пари бързо ще се харчат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.