Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

INTEL или AMD: Кой е по-добрият?

Featured Replies

...парите са господ...а те са в Intel!

Амин.....

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Сам прецени твоето какво е, но в бъдеще се въздържай от подобни безсмислени мнения!

iovi

• Отговори 227
  • Прегледи 31,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Малко история от pit, мерси заинтересувах се и утре май-май ще потърся по въпросът.. че ми стана много интересно..

ПО ТЕМАТА: мисля че коментарите като, AMD нищо не са нямат свестни процесори(видео карти) са безсмислени. Без тези процесори(видео карти), процесорите на Intel и видео картите на nVIDIA, щяха да струват ...(без коментар) затова, ако бях на ваше място щях да се радвам че AMD съществуват и произвеждат продукти, които са "конкурентно способни". Без тях много малко хора щяха да се похвалят с nVIDIA 8800(не е нужно да е точно тази) или Intel C2D....

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Правила за ползване на форумите -

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

На безсмислена тема - безсъдържателни отговори. Силния на деня е Интел но утре е нов ден. Има ли

значение кой е по-добър когато нещата опират просто до пари ?

На безсмислена тема - безсъдържателни отговори. Силния на деня е Интел но утре е нов ден. Има ли

Не бих казал, че всички постове са безсмислени :huh: Последен пример за смислен пост -този на pit !

Иначе, за самата тема си прав ! По-добре обаче да постои още известно време -обира спама в раздела ;)

После ще бъде изтрита .

Дали темата ще се развие негативно и ще се превърне в безсмислена зависи само от взимащите участие в нея! Ти самият имаш няколко реда нагоре "безсъдържателен" отговор и на твое място не бих продължавал да трупам негативи! А към останалите - темата не е място за спам, така че пишете в нея, само ако можете да дадете обосновано мнение. В противен случай тя ще бъде заключена!

От самото начало бях убеден ,че ще имаме голяма полемика в тази тема.

И точно затова се изненадах като видях такава темата във форума.Знаех си ,че ще има и смислени мнения ,но просто няма как да избягаме и от мнения който нажежават обстановката.

Затова хайде да се въздържиме и да гледаме на нещата от такъв ъгъл,че да помогнеме на хората който се чудят кoя от дбете платформи да си изберат

Intel или AMD.

Въпреки че съм фен на AMD винаги съм искал да притежавам процесор на Intel...Още от времето на първите модели с FSB 800 MHZ, които бяха доста скъпи и бая грееха...Хвалиха ги както в момента Core 2 Duo...Друга причина освен ограомния капитал за който Pit спомена, е и факта ако си спомняте скандала между AMD и Intel при който се споменаваше че ако дадена програма засече че използвания процесор е Authentic AMD се изпълнявал неоптимизиран код водещ до нестабилност на цялата система, а ако разбере че процесора е Genuine Intel се извършвала оптимизираната пътечка.Като цяло не съм фен на клока, но точно AMD се клокваше по-добре едно време по времето на Тhoroughbred и Barton сериите...и си мисля че именно Intel са по-надеждни без клок...от AMD! (Лично мнение).А производителността ме устройва и не мисля да клоквам моделчето E2180...Това че ще изкарам 100-200 точки на някой синтетичен тест за мен не е на първо място...(както е с RAM-a)...Взех си Super T CL4 и пробвах да мина от 5-5-5-15 на 4-4-4-12 и проблемите започнаха (ако pit или някой друг пази Л.С. който съм им пращал може да ги публикува)...Оттогава заредих "load optimized defaults", флашнах БИОС-а на дъното, тествах с над 20 програми за РАМ и проблема изчезна (а иначе се рестартираше някой път компютърчето без видима причина).На един приятел така му се "омаза" boot сектора и му отодоха данните на хард диска!

А това че zebo_dino разбира от хардуер е така, но не виждам причина да се ежи и на Kokomil и на мен по Л.С. да ми казва че имам интересна и странна гледна точна на нещата...Всичко на AMD не струвало дори видео-картите имм което не е вярно...За DirectX 9.0c няма про-добра от Ati X1950XT моделите, за DirectX 10 съм съгласен че короната е за GeForce 8800 GT, а най-новите модели HD3800 също изглеждат привлекателни като цени и възможности.Господа всичко е бизнес.Ще си позволя да цитирам няколко Лични Съобщения...(късно е да искам позволение от страна на потребителите с които сме ги коментирали, но те така и така са МОДЕРАТОРИ - ХАРДУЕР ако има нередности ще ми редактират поста)!Тук се чудих не дали Intel са по-добри от AMD а дали един модел от Intel е по-добър от друг пак техен...като бях доста объркан от това, което бях прочел, и от менията на различни приятели-специалисти и от различните тестове в разни списания!

Разговор с zebo_dino:

Аз:

PS: Незнам въпреки че процесора Pentium D 925 използва по-старата архитектура от Core сериите много приятели-специалисти казват че се държи по-добре при изчисленията особено под linux за сървърни задачки, прекомпилиране на ядрото, ребилдване на RAID и т.н. (т.е. не разчитат на тестовете, а на личния си опит при работа с различните модели от Pentium D 925 до Core 2 Duo 6550), но други са категорични в превъзходството на Core 2 Duo сериите...Тук и аз бях в мъгла като си избирах моя E2180...Kokomil казва че не съм сгрешил в избора си, но още ми е любопитно...защото моделите 925 работят на 3.0 Ghz и имат приличен кеш а в повечето синтетични тестове изостават...Но все пак AMD не един път са доказвали че MHZ не са чак от такова значение за производителността поне преди няколко годинки и моделчетата AMD Athlon XP Barton 2500+ 1.83 GHZ (които вярно че се клокваха доста добре) и без клок се държaха прилично...ама все пак...Явно вече производителността вече ще се измерва в повече ядра а не Ghz:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=64217

Zebo_dino:

Бая трябва да изчетеш, за да разбереш как един атлон на 2Ghz размазва P4 на 3Ghz, който е и с повече кеш. Мен ме мързи да обяснявам обаче в момента, но ще ти кажа няколко неща. C2Duo-то не е за сложни изчисления. Интел си имат специална серия за това, Xeon, на която обръщат по-специално внимание. Там се гледа не само бързина, но и точността. За C2Duo-то си има допустим брой грешки, докато за Xeon те се свеждат до минимум. Интел напоследък тръгнаха по стъпките на AMD, ако не си забелязал. Новите процесори са 2 пъти по-бързи от старите (на една и съща честота), а вече има проект и за вграден контролер на паметта, който ще се осъществи догодина. Процесора Е2180 дори без клок ще покаже по-добри резултати отколкото Р4 925. Да не говорим като се клокне. И не, не си сгрешил с избора, Е21хх серията е най-изгодната в момента, особено E2160. А AMD ги отпиши, не знам защо ги споменаваш въобще. Нито видео карти правят, нито процесори. Признавам едно време бяха добри, но сега... Дори цените вече не са им конкурентни.

Аз:

Мерси за отговора...само че за AMD не съм съгласен...Първо се говори че са дъщерна фирма на Интел и са създадени за да има изкуствена конкуренция още по времето на 386 моделите...Второ и аз бях фен на nVIDIA за видео-картите...но за момента модела X1950 GT мачка при DirectX 9 моделите...Ако и цените на новите се окажат вярни:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=274...p;highlight=ati

- пак ще си взема тяхна карта (имат само проблеми с драйверите).Това че са били оптимизирани за игри видео-картите на nVIDIA вече е минало!За момента повечето игри ми вървят на MAX и нямам никакви проблеми...Щях да се подлъжа да взема и аз 8600GT или 2600ХТ с DDR4, но като видях орязаните шини и цени които бяха като на Х1950GT и 7900GT на nVIDIA си казах че има нещо гнило (а то орязаната шина - 128 битова)...За пълна поддръжка или 8800 GT или 2900 Pro/XT ама са двойно по-скъпи от моята X1950...А и за AMD се говори че ще купуват AGEIA

http://www.kaldata.com/comments.php?id=275...highlight=ageia

Незнам времето ще покаже за какво става въпрос....и дали AMD ще живнат при AM2+ 790FX моделите и бъдещите им 4-тири ядрени процесори...Поздрави ;)

Zebo_dino:

Доста странна гледна точка имаш ;)

Разговор с Lyudmil:

АМD e създадена от бивш служител на Intel, а не като тяхна дъщерна фирма доколкото съм чувал. Иначе в момента освен с ниски цени, няма с какво друго да конкурират Core архитектурата. А новите процесори докато не видя реални резултати на живо или от съфорумник, не мога да кажа нищо за тях - по нета има какви ли не превюта и платени статии на които нямам никаква вяра, а още повече че се тества с някакви синтетични тестов, които рядко показват реалната производителност, била тя на процесор, памет или видеокарта.

Аз иначе съм фен на цена/производителност и непрекъснато сменям двата лагера. Бях с Barton и Аti 9800PRO, после минах на Sempron 754 и nV 6800, сега съм с Х1950, а ако ъпгрейтвам скоро ще мина на C2D и nV 8800GT или Ati 3850 - която покаже по-добро съотношение лева/кадри в секунда.

А старата NetBurst архитектура не е много сполучлива и за да покаже прилична производителност се нуждае от голяма скорост(aко си спомняш P3 Tualatin@1200МHz бе по-бърз в повечето операции от първите 1,8 и 2,0гигагхерцови Willamette ядра, но не можеха да достигат честоти по-високи от 1,3 -1,4GHz. После се появиха и Pentium M на основата на Tualatin и показваха също завидна производителност на не особено високи честоти, но Intel решиха да ги запазат само за мобилния сектор, иначе кой знае какво щеше да стане с P4), заради дългия 20-стъпков конвеир, малкото L1 кеш и т.н. особености, които Интел сполучливо преправиха в Core архитектурата. Oт тук натам ми се струва че борбата няма да е за мегахерци а за все повече ядра и все по-добри инструкции в процесорите на двата производителя. Нищо чудно след 3-4 години 8-ядрените процесори да станат масови, а да се запази нивото от около 3-3,2GHz честота. Хората спрха да купуват мегахерци, станаха по-осведомени и сега рядко някой ще предпочете стар 3-гигахерцов процесор(П-Д 925 ;) ) пред 2-гигахерцов, C2D.

и т.н. (стана ми интересно от информацията на PIT - веднага ми изплува филма "Пиратите от силиконовата долина").И недейте да спорите толкова.Какво има да делите.Накрая пак ние печелим => конкуренцията поражда качество и по-достъпни цени...Не съм си и представял един ден да работа на двуядрен процесор (дори 64-битовия такъв беше блян).Поздрави.

Прочетох интересни неща и за двата производителя(някои малко пристрастни).Аз пък ви предлагам да не затривате темата защото такива винаги ще има,по-добре спора да е в нея отколкото из целия форум(без спама разбира се).

Направо да си говорим за новите технологии тогава...Ето последно сравнение м/у Phenom-a (при това последния още не излязъл на пазара) и Intel Quad-овете :)

4d0f21495a40cdc4.jpg

Видимо изостава от "старата" технология Kentsfield, пък какво да говорим за "Yorkfield"...

И само малко уточнение за B-Boy. AMD нямат нищо общо с Intel... компанията е създадена от група ентусиасти, инженери, работили до преди това за компанията Fairchild Semiconductor. Част от тях отиват на работа в Motorola, а останалите изявяват желание да създадат собствена компания, която да нарекат Advanced Micro Devices, но по простата причина, че са само инженери а не маркетингови мениджъри привикват в компанията си небезизвестния Джери Сандерс, благодарение на когото започват първите си стъпки на пазара. Благодарение на него също компанията сключва договор с IBM, през 1982г. за доставака на Intel базирани чипове, за техните IBM PC (бумът на персоналните компютри)... От там и Intel се вдигат на война срещу тях по съдилища и т.н. като в крайна сметка след 2 спечелени oт Intel дела пред по-ниски инстанции, въховният съд отсъжда в полза на АМD, в съответствие с антимонополните закони на щатите! Сандерс се оттегля през 2000г., като направо отмъква от Моторола техния най-успешен мениджър и директор на продуктовата линия - Хектор Руис.

И това е точно в целта. Благодарение на Руис, AMD постигат най-големите си успехи на процесорния пазар, със сериите К7, К8 и k10 (к8-L)...

За голямо съжаление тази година AMD се сбогуват и с него, което прави тяхното бъдеще още по-неясно...

АМД или ИНТЕЛ това е то въпроса.

В момента съм със Интел, но бих си взел АМД. Процесорите са с по-добро съотношение цена/функционалност (на което и аз съм привърженик) и дънните платки за тях са по-евтини по разбираеми причини. АМД и ИНТЕЛ са в постояннa надпревара,което е хубаво защото ако има само Интел или АМД тогава те не биха имали достатъчно голям стимул за развитие. Наистина смятам че със тая технология NetBurst Интел много се изложиха.

И все пак за игри - Intel, за работа и бюджетен компютър - AMD.

Естествено е във промоциите да предлагат АМД това е маркетингов трик, защото има достатъчно хора-идиоти,които да смятат, че Sempron със вградено видео и някоя без известна марка MB (Main Board) за 350-400лв. е СУПЕР оферта, но това си е просто конфигурация без перспектива.

АЗ съм за АМД!

В момента съм със Интел, но бих си взел АМД. Процесорите са с по-добро съотношение цена/функционалност (на което и аз съм привърженик) и дънните платки за тях са по-евтини по разбираеми причини. АМД и ИНТЕЛ са в постояннa надпревара,което е хубаво защото ако има само Интел или АМД тогава те не биха имали достатъчно голям стимул за развитие. Наистина смятам че със тая технология NetBurst Интел много се изложиха.

Естествено е във промоциите да предлагат АМД това е маркетингов трик, защото има достатъчно хора-идиоти,които да смятат, че Sempron със вградено видео и някоя без известна марка MB (Main Board) за 350-400лв. е СУПЕР оферта, но това си е просто конфигурация без перспектива.

АЗ съм за АМД!

Нека да сравним двата процесора: Е6750 и X2 6400+. Е6750 е 285 лв. без ддс, а х2 6400+ 324 лв без ддс.Хубавите дънни платки за процесорите са д/г една и съща цена.

Като погледнеш резултатите в по-горния коментар, ти кой би избрал?

Аз пък сега съм на АМД, но искам да съм на Интел.

АЗ съм за АМД!

Значи точно в ниския ценови клас , например един семпрон 2800+ с дъно с nf6100 е много по добре работещ вариант за парите си , отколкото целерон д 2800 с дъно с i945 с някое вградено куцо интелско видео.

А и като цяло първия вариант видимо работи по бързо , при една и съща цена (даже семпр. излиза 20-на лв.по евтино)

Не мисля, че това е ниския ценови клас biggrin.gif Тва по-скоро е старото поколение. За какво ми е Cel-D като има Celeron 400 на почти същата цена? Пък и на Интел последното вградено видео е много по-добро от 6100... Нещо не си в крак с нещата...

Имам предвид нещата , които в момента се предлагат в ниския ценови клас.

Много ми е интересно за ок. 70$ къде може да се намери дъно за интел с по-добро видео ?

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Е ти си на принципа, дай да не взимаме хляб от 90ст, ще вземем ей тоя от 40ст. дет е на 3 дена... Един Asrock с X1250 и един Cel 400 ще е в пъти по-добро от това, което ти казваш. Пък и без проблем ще си клокна селерона на него. Има разлика между бюджетна конфигурация и конфигурация за колкото се може по-малко пари. Не винаги най-евтиното се оказва най-доброто за парите си.

Е ти си на принципа, дай да не взимаме хляб от 90ст, ще вземем ей тоя от 40ст. дет е на 3 дена... Един Asrock с X1250 и един Cel 400 ще е в пъти по-добро от това, което ти казваш. Пък и без проблем ще си клокна селерона на него. Има разлика между бюджетна конфигурация и конфигурация за колкото се може по-малко пари. Не винаги най-евтиното се оказва най-доброто за парите си.

С тази разлика , че това дъно с x1250 e над 100$ за интел , а същото(ок.40% е по добро видеото от 6100) за амд ок 70$ .Клоквай колкото желаеш , аз как да обясня на една секретарка как да си клокне компа?

Който разбира и може да клоква няма да си вземе изобщо такъв тип машина .

Продавам ги тези неща , колко са остаряли не ми обясняваи , а иди си купи интел целерон от промоцийте на технополис да видиш какво е нов процесор с дъно с чипсет от преди 2-3 г.

Че на секретарката за кво й е въобще хубава видео карта... Да вижда картите на пасианса по-добре? За това по-хубави очила трябват, не видео карта. И къде ме прати в Технополис... biggrin.gif

Ще ти дам едно примерче , това което продавам най-много в момента :

MB NF6100\160GB Hitachi\1gb ddr2 667 pqi\3000+sempron\atx 350w\dvd-rw lite-on 20x - 415 лева.

Не може да се направи с интел система с тази производителност и за ТЕЗИ пари.

ASROCK 4CORE1333-FULLHD, CELERON 420, 2х512MB DDR2 800 A-DATA, 160GB HITACHI SATA2, CASE, ASUS DRW-1814BLT - 430лв

За 15лв повече, с пъти по-добро от твоето...

Както виждаш, не само може да се направи Интел система за тези пари, но може и тя да е с ПЪТИ по-добра...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

zebo, 90% от купувачите не знаят за твоят дилър от Most. На практика сигурно 85% и не пазаруват от ("изгодни" дилъри на) Most изобщо, иначе другите около 1000 фирми в БГ да са изпофалирали.

ASROCK 4CORE1333-FULLHD, CELERON 420, 2х512MB DDR2 800 A-DATA, 160GB HITACHI SATA2, CASE, ASUS DRW-1814BLT - 430лв

За 15лв повече, с пъти по-добро от твоето...

Както виждаш, не само може да се направи Интел система за тези пари, но може и тя да е с ПЪТИ по-добра...

В момента в който спомена Celeron - загубих всякакво уважение към тебе biggrin.gif

След феноменалния първи Celeron Medoncino (и единственият който някога съм притежавал доброволно), Intel нямат уважащ себе си представител на този бранд. Отделно, досега не съм срещнал някой доволен от него. И съм бил свидетел как FreeBSD компилира 500 mb ъпдейти на 2ghz ексемпляр, цял ден. Ако трябва да говорим за издънки на Intel, Celeron е на върха на айзберга. Изобщо не го бъркай с добрия стар P4. На една честота губи в игрите сигурно с 30%, а като добавим и факта че P4 (на една честота) губи от Athlon с повече проценти и отколкото X2 пада от C2D...

eXasis, AMD X2 5000+ Black Edition струва навън 130$, като за щастие на Intel феновете на практика го няма в БГ (иначе много от тях непрекъснато щяха да се въртят на сън). Сега, сравни колко струва C2D EE с отключен множител? Дай да си говорим за реални неща. Никой няма да си помисли и да купува AMD X2 6000+, освен ако не му трябва ъпгрейд за конкретната платформа и не може да сменя дъно. Най-скъпият модел на AMD изобщо не е предназначен да се състезава с Intel-ския. "Той е там за да го има." За да покаже, че AMD могат да достигнат дадени честоти и че имат някакъв "топ модел". Нито е ценови изгоден, нито е шампиона на деня.

Изглежда повечето игнорирате факта, че за един добър компютър - добрият процесор не е всичко. И за AMD има далеч по-евтини добри дънни платки отколкото за Intel. Пример: Asus с NF4 струва около 100 лв (110 с вградена видеокарта), сега намерете ми добро Intel-ско дъно за тези пари, което да не ви дърпа FSB-то на скъпичкия ви C2D (а понякога и на RAM-та) назад като котва...

После изпускате сегмента на видеокартите. За един компютър в игрите класът на видеокартата в повечето случаи е по-важен от този на процесора.

Вие как мислите, струва ли си да се инвестира в едно читаво P35 дъно и C2D, но да се направи компромис с видеокартата, защото парите не растат по дърветата? Защо гледате сравнения в разни бенчове, където само паметта на една от машините струва колкото месечната ви заплата? Как мислите ще се промени броят на кадрите, като вместо GF8800GTX сложите GF8600GT. Вместо 2 gb DDR3 сложите 1 gb DDR2 и вместо хард WD Raptor 10K слажите някое Hitachi 7.2? Да, изглежда огроомна разликата в цветните картинки на THG и Anand, само че - вие няма да я видите такава, гаранция!

Ако погледнем от друга гледна точка - финансовите резултати, популярността сред простолюдието и т.н., да Intel са по-добрите. Така както, ако сравним Microsoft с Red Hat (и GNU обществото като цяло) мисля, че няма да има две мнения. Този спор ще е винаги актуален. Особено сред тези, които гледат в чуждия джоб, но не и в своя. Какво значение има, че Intel печелят по-добре - нали накрая всичко опира до вашите средства, а не техните?

Малко любопитни факти (и надявам се да разберете защо не съм така впечатлен от C2D):

Първият AMD, който съм виждал е 8086 @ 12mhz в някакво японско чудо. И на него пишеше © 1976. Забавното беше, че на тази машина, години по-късно подкарах Dune 2! Докато в края на 80-те в родната преса се тръбеше за страхотните Правецарки с Intel 8088 @ 8 mhz, които няма да ви обяснявам колко идеи назад бяха. Е, вярно един сблъсък със сп. КЗВ от около 80-та замалко да ми докара микроинфаркт, когато го разглеждах с носталгия някъде 1998 и прочетох реклама на ИЗОТ ли беше или Правец с 486. А тези проклети реклами на Alpha процесори до последно ме дивяха през 91-ва, дали това 300 mhz е правописна грешка или шега на рекламодателите в сп. Компютър...

Друг процесор, който биеше Intel лошо е 386DX @ 40 mhz, спрямо 33 mhz оригинал - и пак беше по-евтин.

Ценови съпоставени, следват 486 DX5 (133mhz), K5 спрямо P1 Standart (заради този и до ден днешен имаме опции за FPU бъг съвместимост в компилаторите), K6 спрямо Pentium MMX, K6-2 350 (в игрите с техния 3DNow! къртеше) спрямо първите P2 и т.н.

Досега единственото в което Intel са били винаги на върха са цените.

Технологично, тази година в десктоп сегмента Intel водят. Другата? Кой знае?

Важното е, че има някаква конкуренция и вечното дерби продължава...

Q-tech, мога да се съглася с почти всичко казано от теб, но като безпристрастен към двата лагера само ще спомена, че новите Celeron-и ще отвеят повечето Athlon-и на пазара, не знам защо си с толкова лошо впечатление от тях, или просто не си се докосвал примерно до С420?!?

И второто - абсолютно не ти вярвам, че си подкарал Dune 2 на 8086...имам една изправна бройка на тавана, ако искаш ела ми покажи как става номера!

Q-tech, към написаното от pit бих добавил само да поразгледаш финансовите резултати на АМД за тази година cool.gif И тези резултати едва ли са само вследствие от добрата реклама на Core процесорите. ( Мисля ще се съгласиш, че борсата едва ли е пристрастна към един или друг играч там.)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.