Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво се отоплявате?

Featured Replies

...с готини жени...от мен дървото от тях камината...иииии жегаааа cool.gif

• Отговори 111
  • Прегледи 51,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е на някой проблема ни е "с какво се охлаждате " . Във всички стаи имам вентилатори на тавана.

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Я се не оядай "ние", с камините изкарваме с по 1 кубик на месец за разлика от твоята пиролиза. И няма опасност да гръмне, защото системата ми е отворена-с разширителен съд, и ако заври водата

• Парно....Много ми се добре,незнам колко плащаме..ама важното е да ми е топло Пък тя и моята стая е толкос малка,че и компютъра ми стига

У нас сме с камина и съм много доволен. 3 стаи и ако се слагат въглища системата заспива. Иначе тук съм с ел. печка и климатик, обаче тока не знам колко $ ще излезе. Утре ще видим.

На парно 2ет къща, като някой от нас (визирам себе си) си разнасят допълнителна духалка. biggrin.gif

С парно сме но като стане студено и климатика се използва а в мойта стая си имам духалка най якото biggrin.gif

Предимно на газ и отвреме на време - подово отопление - което е много приятно, но малко скъпичко.

С камина много топли само дето дървата са проблем :)

с климатик, Hitachi 24BTU...малко геролтия вдига компресора от време на време,но е перфектен :)

с климатик, Hitachi 24BTU...малко геролтия вдига компресора от време на време,но е перфектен ;)

Оуу, с Hitachi 24BTU дори и в това студено и най-важното с висока влажност заради мъглата и скрежта време у вас е като в тропиците предполагам laugh.gif

Единия ми колега има Hitachi 14 BTU и е щастлив, какво остава за 24 :bye1:

2 духалки и маслен радиатор работят денонощно и всички врати отворени поддържат средна температура 22-24 градуса напълно нормална за живеене.

Ние сме с акумулираща печка в хола, с маслен радиатор е спалнята и с веялка в кухнята. Не ми се мисли, като дойде време за сметката тоя месец... :rolleyes: Май и ние ще слагаме вече климатик

И аз като много други се отоплявам с климатик .

Ние не се отопляваме biggrin.gif В Бургас,Изгрев срещу солниците на 12 етаж не ни е студено... ;)

У нас сме : в хола с климатих Митсубиши , в една стая радиатор с терморегулатор , на който не вярвам ама хич ; в другата стая пак климатик Дайкин . И аз като някой , си чакам сметката за тока да бъде голяма , но уви всеки месец (поне тази година) е или наполовина или с 50-60лв по-малко . Чудно ми е кога ще ми го набабанат ;)

Най-евтиното отопление е на дърва и въглища (твърдо гориво), но си има хамалугия и то доста.... Един пич правеше сравнение за климатика му, че лятото като било 40 градуса и като го пуснел и ставало рай... да може ама зимата не е така... зимата ако температурата падне под -10 тея климатици закъсват и то яко... те не са пригодени да работят в такива условия... Защо ли ? Ами защото вие като си купувате климатика пише, че ще харчи еди колко си ток и ще получавате еди колко си kW топлина да ама това при определена външна температура, която не я казват колко е... Обикновено се проектират за плюсови външни температури, а зимата у нас далеч не е с плюсови... И когато външната температура падне под тази, за която е проектиран пада и топлината, която получавате... Та само за справка ако е проектиран да работи при 3 градуса по целзий и външната температура стане -7 градуса по целзий разликата е 10 градуса за всеки градус под тези 3 получената топлина пада с 4% това прави 40% по-малко топлина ще получите от това което пише в каталога, по който сте избрали климатика. Ако някой иска да обясня защо става това да пише... няма да се впускам в подробности, защото ще стане много дълъг поста...

Колкото до разликата между инверторния и конвенционалния..... инверторния е с честотно регулиране на оборотите на компресора, което означава че работи през цялото време докато е пуснат, но на ниски обороти (през повечето време)... това удължава живота на компресора доста и съкращава експлоатационните разходи с около 30% , а конвенционалния като си постигне режимните параметри се изключва... а колкото до топлене топлят еднакво само, дето инвертора е SMART технология....

А колкото до мен аз се отоплявам на дърва и въглища, не толкова защото е евтино ами защото съм в голяма къща, няма изолация и с климатик нищо не мога да отопля... имам прозоръчен климатик, които е стар руски отшелник и е само за студено... лятото ми върши идеална работа :)

• 2 седмици по-късно...

Aз се отоплявам по почина на инж. Гарин и препоръките на Економик Стрезов. Изчислих, че целодневен престой в барчето на Венци Македонеца и джубурикам една сода, ще ми излезе по-евтино, ако ръгам брикети, влача газови бутилки, че дори крада ток. Не слагам магнити върху електромера, защото жиците на енергото минават на 30 см от външния ми прозорец и метам въдица. По едно време Венци се усети, че от кибици файда няма и започна да слага свещ в печката, която да пунтира огън.

Пингвините издържали до -70'С и обикновено в средата на ятото стоял най-слабия или болен. Те притискали телата си и така запазвали телесната температура. Отново плюмчих молива и теглих аршин с решение, че тролейбус #9 e точно в целта. Мятам се в него от "Красно село" и се друсам до "Дружба". Търпаната сутрин е благодат, защото се усеща ефекта на пингвините, особено някоя цицореста лелка може да те претопли. Ако стихне-сядам на последната седалка, нахлuпвам едни подготвени за целта очила на D&G и му удрам следобеден спанак. Гледам да мина с едно билетче цял ден. Купил съм си едни възглавнички пълни с жито. Слагам ги на 2 минути в микровълновата, гушкам ги и така заспивам, без да свалям балтона, за да съм готов за градския круиз. Модифицирал съм си леко диетата и наблягам на мазнини.

Искам да отправя гневно питане - кой е гения на глобалното затопляне? Абе ти знаеш ли, че през нощта удря -3'С и умряха 25 човека от студа само тази седмица. Кога е валяло сняг на брега на морето и 'що трябва да ям турски домати? Та те са някакъв клонинг на ябълки и пласмаса. На всичко отгоре не може да разбереш що за хора ходят по улицита. Едни такива черни на цвят, а са се облекли като клошари, че те немците пред Сталинград не са яли такъв бахър.

АХьхХАьхАХьхАХьхАХЬхаХьахх елееееее тоя пост ме разби... абе ти от къде се взе голем си поет чесно :):hush:;)

Панелка с изолация отвътре на външните стени,остъклени тераси с изолация

Ремонтирана стара дограма+уплътнения,прагове и т.н.

Когато си купувах първия домашен компютър ми направи впечатление,че в офиса на фирмата е приятно топло, отоплителни уреди не се виждаха!Попитах с какво се отопляват,а отговорът беше:"С компютрите и мониторите!/по онова време CRT-та!/

Години с един маслен радиатор и газова печкаПоносимо-и ток и газ не бяха на сегашните цени.

Днес,всеки от семейството има настолно PC /без кучето-за него после!/ и сега усещаме ефекта описан по-горе!

Имам и климатик-HSU-24H02-нямам думи!24-ка за 60м2.../просто ми попадна за без пари!/Тази "ЛАМЯ" е по-ефективна от два ел.радиатора,но не е инверторен модел-тръгва и спира като асансьор!Лятото - може да се почувствате като в залата за прясно месо в "МЕТРО"!В студени зимни дни се включва за малко вечер след работа.

Аз съм на локално парно. Зимата съм добре, но за лятото вече съм решил да сложа климатици. Малко късно, но - въпрос на финанси.

Редактирано от rosen__hristov (преглед на промените)

Ние сме на парно с въглища. Но сутрин докато някой го запали пускам духалката в спалнята,за да не му е студено на детето. За цената на тока,който плащаме незнам,защото свекър му го плаща... И ние мислим лятото да сложим климатик,защото е ужасен мор вкъщи.

Сега за кучето:

CANIS са с по-висока телесна температура от тази на HOMOS!Хранят се като нас/количествено/,но имат по-бърза обмяна на веществата-резултатът от разграждането е топлина!/усвоява я този,който е по-добре настроен към любимеца!-имат "селективна избирателност" при кого да лежат!

За съседите:

Под нас-имат печка и тръби/кюнци/ за стаите.Като напалят подовото отопление заработва!

До нас-Младо семейство с деца/Дръвца и...стената на хола ни акумулира!

Помагам на съседите-от склада ни-повредените палети за разпалки!

За дебелите юргани да не пишем...Май бабите ни са били прагматични!/доста студ и пек са брали!/

Дайте нещо и за метана като ефективност,тръбите стърчат пред входовете...кога и как и колко?

Ще поствам инфо за слънчевите колектори/без реклама!/.

Климатик,парното знам ,че е добро решение,но в еднофамилна къща. cool.gif

smirena, направете си повече фамилии :rolleyes::ph34r:

• 4 седмици по-късно...

Ми кода кажа темата старичка малко .Ми ние с вкащи сме с климатик и радиатори ми по принцип плащаме по 800 лева на месец(както ся вдигнаха цените 3 пати сиг вече по 2000 ) хАХАхАх нашия откча ма кода се праи лятото по малко 300-400 ;) климатика нонстоп 12 месеца не спира biggrin.gif:D:D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.