Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво се отоплявате?

Featured Replies

Нека всеки да каже с какво се отоплява,излиза ли му сметката и дали въобще е доволен.

Почвам аз.Тристаен,пълзящ кофраж с хубава al дограма.В две от стаите се топля с един климатик защото са преходни,като стане много студено му помагам с парното или направо го спирам.В другите стаи парно.Със сигурност ще взема още един климатик.Доволен съм от топлото и цената.

• Отговори 111
  • Прегледи 51,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е на някой проблема ни е "с какво се охлаждате " . Във всички стаи имам вентилатори на тавана.

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Я се не оядай "ние", с камините изкарваме с по 1 кубик на месец за разлика от твоята пиролиза. И няма опасност да гръмне, защото системата ми е отворена-с разширителен съд, и ако заври водата

• Парно....Много ми се добре,незнам колко плащаме..ама важното е да ми е топло Пък тя и моята стая е толкос малка,че и компютъра ми стига

Е на някой проблема ни е "с какво се охлаждате :)" . Във всички стаи имам вентилатори на тавана.

• Автор

Да,като гледам къде си едва ли се отопляваш.Местните сигурно не са виждали печка.

Кюмюр никога няма да ползвам :P Иначе с едно маслено радиаторче на ток с десет ребра. Дограмата на 36 години( по-голяма и от мен ), прозорците само се притварят, защото не могат да се затворят . Добре че е така, че да става проветрение зимата. Радиаторчето си го пускам на едно и половина през нощта и на 2-3 през деня. Повече не ми трябва. Зимата ми стигат и 16 градуса. А, да, забравих, че имам и още една печка и затова толкова икономично ми излиза радиатора - КОМПА! Като сложим и някоя жена, бюджета се връзва, че и остава :P

• Автор

Забрави и ракийката с кисели краставички.Еееех...

Къща към 120 м2 ...имам климатик но го ползвам само да разбутва въздуха , иначе се отоплявам

на камина с водна риза . Радиатори в всяка стая , голям кеф камината .

За тази зима съм купил дърва за 350 лв. и толкова ще ми и струва отоплението .

Къща се топли малко по трудно защото всички стени са външни но по този начин успявам да поддържам

температура от порядъка на 20-22 градуса , за мен напълно достатъчно .

парно в къща

по-евтино няма а и топла вода от него

200 квадрата

Първи етаж от къща 140 кв.,стара дограма-камина с водна риза-всички радиатори вързани към нея+бойлер със серпентина ;)

Резултат-с 10 куб.м. дърва за 340 лв. се отоплявам цяла зима+топлата вода.

Къщата ни е стара, построена е през 1934, с подобрения и разширения през годините... Още на времето дядката, лека му пръст, е нямал пари и дограмата е била втора употреба... Но добре са я правели, защото и в момента все още държи и само леко пропуска пушека от цигарите... Просто перфектна вентилация laugh.gif Отопление на дърва и донбаски въглища... По 5-6 кубика дърва и около 250-300 кг въглища на отоплителен сезон. Преди бяха по 7-8 кубиците но заради глобалното затопляне намаляха... Две печки от същото време на строителството на къщата... страхотни са между другото и са в отлично състояние и бойлер на дърва...

През последните години купувам дървата нарязани и нацепени, те, юнаците от фирмите за отопление така или иначе ме прекарват винаги, поне ми сместяват допълнителните мъки през зимата :P

Събирам стари вестници като вехтошар за паленето... Че новите са с неподходяща хартия за горене и палене...

Еми,надлъгваме се с комшийте-този по къс ръкав ходи,а е спрял парното,другият "лъже" водомерите за топла и студена вода-родна картинка.

Спрял съм "парното"/защо ли се вика така,предвид,че минава топла вода ?/,мръзна в общи линии,но се оправдавам пред познати,че се справям и съм добре.

Що ли си мисля,че не съм единствен ?

Ние с котаната се топлим само от тръбите на парното,които минават над мансардата

А тя е и южна и малко да се покаже слънчо и е топличко

:nono:

До сега не съм плащала нищо,хазяина каза че към 10 лева излизало на месец за тръбите

Климатик, изолацийка на апарманетчето и с моето работно време (спя до обяд и после цял ден съм на работа 2-ра смяна) и не плащам много ток cool.gif

В Канада цялата държава е централно отоплена с газ - парно. Малки радиаторчета по няколко метра дълги и сме на отворени прозорци цяла зима.

Аз предлагам да раздадат на хората безплатни компютри (от старите атлони, дето греят за световно) и да се отопляват на тях :) Иначе аз съм с ел. печка, щото докат пусна радиатора и трябва вече да излизам... Кат се прибера да спя даже и не пускам печката...

Аз живея в апартамент, имам два климатика, но не се отоплявам с тях. Миналата зима бях на дърва, но проблем с комина ми отне това удоволствие, опуших няколко пъти комшиите отгоре и махнах печката. За тази зима си купих маслен радиатор, със 14 ребра и вентилатор. От десет дни не съм го изключвал и мога да кажа че е пълна трагедия, едвам обръща хавата, топли колкото да не ми замръзне водата в ботилката.

Иначе имам голяма кварцова печка, тя е в кухнята, много топли немога да се доближа до нея, но като я включа и се загледам в електромера, ме хваща страх че ако се скъса шайбата и хвръкне ще ми отреже главата!

При мен общо взето така стоят нещата!

Аз живея ня наколко места. Та на еднато се отоплявам с локално парно, направено в къщата, във второто у дома съм на климатик, а в третото на камина. Като цяло превес взимат дървата biggrin.gif

Като сложим и някоя жена, бюджета се връзва, че и остава :P

Че как няма да остава, моето тяло излъчва достатъчно висока температура за да те сгрее. А сутрин върху задника ми можеш да си пържиш и яйца, за закуска :) Не че не знаеш де....

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

• Автор
Аз живея в апартамент, имам два климатика, но не се отоплявам с тях. Миналата зима бях на дърва, но проблем с комина ми отне това удоволствие, опуших няколко пъти комшиите отгоре и махнах печката. За тази зима си купих маслен радиатор, със 14 ребра и вентилатор. От десет дни не съм го изключвал и мога да кажа че е пълна трагедия, едвам обръща хавата, топли колкото да не ми замръзне водата в ботилката.

Иначе имам голяма кварцова печка, тя е в кухнята, много топли немога да се доближа до нея, но като я включа и се загледам в електромера, ме хваща страх че ако се скъса шайбата и хвръкне ще ми отреже главата!

При мен общо взето така стоят нещата!

Защо не използваш климатиците?Един климатик хаби три пъти по-малко ток от тоя маслен радиатор.Иначе комфорта при отопление на твърдо гориво е несравним.

Защо не използваш климатиците?Един климатик хаби три пъти по-малко ток от тоя маслен радиатор.Иначе комфорта при отопление на твърдо гориво е несравним.

Да ако е инверторен обаче cool.gif

Инверторните (INVERTER) климатични инсталации са с компресори, които могат да променят работните си обороти, а оттам и мощността си. Това означава, че те могат да нагаждат мощността си в зависимост от необходимата за помещенията мощност във всеки момент. При класическите модели компресорът работи на пълна мощност и при достигане на желаната температура се изключва. Предимствата на инверторните модели е в по-ниските им разходи за ел. енергия и по-високата ефективност в режим отопление.

Недостатъците са по-високата цена, многото електроника, по-скъп ремонт и по-скъпи резервни части.

PS: Лично моя е такъв и има даже софтуер за понижена ел. консумация (включил съм тази опция) и не го спирам изобщо (иначе като дойдат ниските температури (под нулата) както нямам система за размразяване на външното тяло ще се озъбя)...А и по-евтино е така отколкото всеки път да го спирам и пускам...оставям го или на понижена стойност като ме няма (и като се върна го увеличавам) а вечерта най-често на SLEEP режим за да е по-безшумен и да се изгасят светещите индикатори...Само трябва да му взема един UPS или защитен контакт с повече гнезда че знаем у нас как стоят нещата...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

И двато климатика са инверторни, но проблема е че единеят е в хола а другият в спалнята!

Апартамента ми е голям, три стаи с кухня, две тераси, бокс, баня с тоалетна и отделно тоалетна. През зимата спим в детската и ползваме кухнята. Хола е пълен с цветя а в спалнята спим само през лятото и есента, тя е чак от другия край на апартамента.

Климатика много топли вярно, не е като радиаторчето, но като заспим на климатика и на сутринта гърлото и устата ми са сухи много е гадно.

Лятото вънка като е 40 градуса като си пусна климатика става рай!

Плановете ми са това лято да си направя външна изолация.

Забрави и ракийката с кисели краставички.Еееех...

Верно бе приятел! Ракийката я забравих, а не биваше!

И за да продължа по темата бих казал и една случка между двама колеги в различен период от време и в същото време комшии. Та единия, живее над другия. Усетил, че е много топло покрай комина и се нанесъл там с кушетката си. Обаче оня отдолу, като разбрал, че комшията му се хвали, че се отоплява от долната печка, оня отдолу се качил горе и вдигнал скандал. Това довело до преместване на печката от долния етаж в друг комин. Ей това как ще го коментирате, че ние 36 години вече топлим комшите на горния етаж и те спят в стаята, в която и ние палим печка :P Живял съм дълги години на 11 етаж в едно общежитие, там много рядко палех печка. Просто всички наоколо палеха, понеже токът им бе безплатен. Все пак това бе Варна. Обаче една година нямаше как. Минус 16 градуса бе, а ни бяха изместили на 16-тия етаж. Апартаментът бе ъглов, е ветровете се ебяхa по кьошетата. Спал съм с 2 анцунга и две одеяла. Просто нямаше парно на 16-тия етаж за бедните студенти, а и те нямаха печка. Прозорците в стаята имаха сняг и отвътре, а отвън се чуваше само злокобния вой на вятъра. Единственото топло бе късно следобяд, когато за около час пускаха топлта вода. Тогава киснех в банята, докато бе гореща. Всичко ставаше в пара. Ехх....

• Автор
Да ако е инверторен обаче

Конвенционалните също топлят,просто зависи от марката.Ела ме виж на конвенционален как трета зима съм по къс ръкав.Може и от краставичките да е...Определени марки определено не топлят,и то на доста големи производители.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.