Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

и аз имам спомени от панда,като ми изтри няколко Ключа за софтуеар, и после се лутах сумана време докато ги открия пак из нета, иначе е добра, хваща дори и непознати вируси, но Виндолса ми зареждаше бавно и се наложи да ясмена...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

...

хваща дори и непознати вируси,

<{POST_SNAPBACK}>

Съвсем непознати вируси в mp3-ки, даа! Никоя друга програма не ги хваща тези "вируси".

Ми не знам, преди време бях сложил пандата и я бях пуснал да сканира. Тя взела, че намерила вируси в доста mp3-ки и ги "дезинфецкира". Не обръщах много внимание, защото имах и друга работа. После гледам "дезинфекцираните" си ги е забърсала най-спокойно. А това бяха mp3-ки, които бях търсил под дърво и камък на времето като бях на dial-up. Ей, малеее, бях БЕСЕН! На момента я разкарах и повече не съм я погледнал. Никога повече Панда!

NOD32 феревер!  biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

да,бе,nod 32 просто е смешна,единствени я й плюс е че е лека,нищо друго,по прехвалена програма от това не бях виждал,преди за малко бях с нея и след като чистих с касперски той ми откри 2 троянеца и 1 вирус,абе мани бегай тая програма :) просто вече съм преднамерен към тоя nod32

Редактирано от mclaren (преглед на промените)

Заради недостатъчните ти лета на на този свят ще ти простя изказването. :) Вярно е, че не изглежда величествено като натруфения Norton, но в никакъв случай не е смешна. Пробвал съм и съм виждал доста антивирусни, но по-добра от NOD32 не съм ползвал досега. Ако трябва да пробвам друга, то би била BitDefender.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Момчета,вместо да спорите безсмилено,защо не вземете да пробвате Sophos Anti-Virus и тогава пак да поспорите.P.S. От 3 години се занимавам с компютърна сигурност правил съм невороятни проби и разбрах 1,че по добра антивирусна за масова употреба не е измислена."Вервайте ми"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Съвсем непознати вируси в mp3-ки, даа! Никоя друга програма не ги хваща тези "вируси".

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си теглил песните с цели папки, не се чуди. Същото е и при филмите. Наскоро попаднах на вирус в папка с филм, стои си там кротичко наред с .avi и .scr.

Става въпрос за mp3-ки теглени една по една. Събирани оттук-оттам. Пандата намери и вируси и в единични файлове в цели албуми. Пример: бях си рипнал музиката от NFS-HP2. Пандата беше намерила вирус само в една от песните. Същото и за други албуми - по 1-2 песни, например.

Първо защитниците на НОД32 (Night_Raven) - не я възхвалявайте толкова. Тя дава фалшиви тревоги, пък това което трябва да хване - мълчи. Ако не си виждал по-добра пък точно от нод32 то подлагаш на съмнение сериозно това доколко си напред с материала.

За Софос - robertincho, точно за най-добра пък не я изкарвай. Тя в най-безобидните теглени от официални сайтове програми дава на червено. Пък това от колко години си занимаваш - запази за себе си тази информация.

Панда - какво като е изтрила мп3-ки? Ф-секюр ми е трил половината хард защото беше заразен. В това число и мп3-ки. То като не може да ги дезинфект ги трие, ама нали трябва да знаеш за настройките на сканера, нали трябва да се погледне, а не ей така на вятъра.

Е, какво да се прави, всеки в интернет е "ПРАВ", всеки знае кое е най-доброто. Като стане фала не антивирката си, ами и Господ ще псуват.

Е, какво да се прави, всеки в интернет е "ПРАВ", всеки знае кое е най-доброто. Като стане фала не антивирката си, ами и Господ ще псуват.

<{POST_SNAPBACK}>

Не си ли се замислял, че същото може да важи и за теб?

Не! При мен ситуацията е друга.

Редактирано от Завоевателят (преглед на промените)

• Автор

A аз си мислех че тук трябва не да се убеждаваме коя Анти-Вирусна е по-добра (за всеки е индивидуално - както един харесва една мацка това не е задължително за другите)...

Идеята беше да се представи най-актуална информация (не само тестове) в която да обобщим какви са предимствата и недостатъците на конкурентите в този бранш...

Разбира се Анти-Вирусния софтуер се развива заедно с вирусите (променя се сканиращото ядро,алгоритмите за засичане,евристатичното сканиране) но не винаги всичко което се пише по рекламите и сайтовете трябва да се приема за чиста монета.Не всичко което лети се яде ,но пак ще подпомогне избора на един такъв продукт - откъм системни изисквания ,настройки (изцяло "персонализиране" на продукта за конкретните нужди) и т.н.

:bye:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

@Завоевателят: Надменността ти не е никак приятна. Нито предизвикана. Може би е време да се замислиш.

С това приключвам разговора с теб 1) защото виждам, че явно с теб не може да се общува и 2) защото се отклоняваме от темата.

Тестовете ме изненадват. Ще взема да изпробвам BitDefender.

1) Щом ме смяташ за надменен - твое право. Но АЗ нямам върху какво да се замислям, аз не съм изразил предпочитания.

2) виж колко коментара се отклониха от темата преди моя

EDIT: Вярно е, гледам "отгоре" на дискусиите, но аз не съм пристрастен толкова много колкото всеки един от вас, в частност ТИ. Това ми позволява да давам коментари по всяка антивирусна програма, която съм ползвал и от време на време се сблъсквам.

Редактирано от Завоевателят (преглед на промените)

:yanim: Леко вие двамата да не се сбиете само.Всеки си има собствено мнение за антивирусните и който с квато да си е той сам си прецаква компа (е не че аз не съм от тях де щото съм с НОД 32 и АВГ аеее АВГ става)Яка тема можеше да има и сбиване cool.gif .Мерси за забелжката научих още нещо от форумите :bye:

Редактирано от vincenzo (преглед на промените)

Пише се "сбиете" и "сбиване"

До там не сме стигнали, но ако ответната страна държи ще се наложи :-О

Заради недостатъчните ти лета на на този свят ще ти простя изказването. ;) Вярно е, че не изглежда величествено като натруфения Norton, но в никакъв случай не е смешна. Пробвал съм и съм виждал доста антивирусни, но по-добра от NOD32 не съм ползвал досега. Ако трябва да пробвам друга, то би била BitDefender.

<{POST_SNAPBACK}>

виж са,аз си изказвам мнението,не знаех че работиш за ESET,може би си им адвокат,но във всички случаи аз се изказвам обективно,много приятели са я пробвали,както и аз и всички останахме разочаровани,наистина,лека е,хваща някои вируси,но не са много,дори има една тема в която има линк с вируси и можеш сам да се увериш,като имай предвид че това не са много нови тези вируси.

а колкото до нортън,наистина казват че е добра,но на мен лично не ми харесва много,а и снея хванх един вирус,въобще извода ми е че нещо съвсем сигурно няма,а и bitdefender според мен не е толкова добра,просто много евтина :P

Ето какво каза ти тогава:

да,бе,nod 32 просто е смешна,единствени я й плюс е че  е лека,нищо друго,по прехвалена програма от това не бях виждал,преди за малко бях с нея и след като чистих с касперски той ми откри 2 троянеца и 1 вирус,абе мани бегай тая програма :P просто вече съм преднамерен към тоя nod32

<{POST_SNAPBACK}>

Не мисля, че изказването ти беше толкова обективно. По-скоро беше твърде импулсивно и преднамерено, както и сам си признаваш за второто. Това хич не говори за голяма обективност. Не работя за ESET и не съм техен адвокат. Ако беше така, сигурно нямаше да правя това, което правя в момента. ;)

Факт е, че пък аз и доста други хора пробвахме NOD32 и останахме доволни от нея.

Използвал съм: NOD32, Norton AntiVirus, Symantec AntiVirus, Kaspersky AntiVirus (някоя 5-ца беше), Panda Internet Security, F-Prot и по-малко: Dr. Web, F-Secure и Dr. Web. Мога да ти кажа впечатленията си от всички, но не мисля, че това ще помогне. Факт е, че от тези най-много ми хареса NOD32. Никъде не съм казал, че NOD32 е най-добрата. Може да е прозвучало така заради фенските ми изказвания, но да звучиш фенски и да казваш, че едно нещо е най-доброто НЕ са едно и също нещо, макар в много (или повечето) случаи да се застъпват.

Ти с коя програма си и защо си с нея, какво харесваш в нея?

в момента съм с касперски 5.0.522 и други защити,но касперски ми харесва доста,добре се държи а и е доста качествено направена,както разбирам и ти си пробвал касперскя,но не знам защо не ти е харесала,но всеки си има право на вкус :P това което ме дразни в касперски е че има изключително бавен скенер и за това съм на път да се откажа отнея и за сега съм доста раздвоен.чувам че битдефендера е бил добър но и аз вече не знам,но както казах идеална програма НЯМА

наскоро замених любимата ми антивирусна kaspersky с AntiVir Profesional Edition(от днес-версия 7),и съм много приятно изненадана;освен че е безплатна,върши чудесна работа.ако не греша,мисля че е специализирана в ликвидирането на троянци..моля,ако някои я е тествал,да сподели

наскоро замених любимата ми антивирусна kaspersky с AntiVir Profesional Edition(от днес-версия 7),и съм много приятно изненадана;освен че е безплатна,върши чудесна работа.ако не греша,мисля че е специализирана в ликвидирането на троянци..моля,ако някои я е тествал,да сподели

<{POST_SNAPBACK}>

не разчитай много на нея не е много лоша не исе доверявай,става за вторична защита но иначе не

не разчитай много на нея не е много лоша не исе доверявай,става за вторична защита но иначе не

<{POST_SNAPBACK}>

бате по добре си сложи касперски 5.0.522 и забравяш 96% от вирусите. НЯМА 100% ЗАШТИТА, http://www.remove-trojan.com/download/rtesetup.exe ако излезе от касперски някои трянец аз го убивам с това. :bye: cool.gif

Редактирано от milen8010 (преглед на промените)

Радвам се, че още никой не е изтърсил, че ползва или мисли да ползва две антивирусни едновременно. :)

• Автор
бате по добре си сложи касперски 5.0.522 и забравяш 96% от вирусите. НЯМА 100% ЗАШТИТА, http://www.remove-trojan.com/download/rtesetup.exe ако излезе от касперски някои трянец аз го убивам с това. :bye:  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

1-во не четеш написаните постове - човека ти каза че именно от Касперски е сложил AntiVir PE 7 Classic (тя не е специализирана за махане на троянци) а за махането на WORMS - с новия Win32 HEURISTIC 2 (level 2)

2-ро Night_Raven

Радвам се, че още никой не е изтърсил, че ползва или мисли да ползва две антивирусни едновременно.

По принцип наистина никъде не се препоръчва ползването на 2 антивирусни продукта които се припокриват като функции и създават конфликти (но я се замисли че ако единия антивирусен пакет няма защита в реално време и пускаш само да сканира след продукта примерно който си инсталирал.Така е при - BitDefender 8 Free Edition...)А и вече има толкова "Stand Alone Scanners" - NOD32 ,McAfee.Dr.Web CureIt и т.н. че няма нужда да инсталираш 2-такива програми (ако си параноик).Но иначе най-важен е администратора за предпазване от вируси...Иначе все едно да си качиш ZoneAlarm...и да отговаряш само с "YES" и накрая... :)

Ето линк с новата класация при анти-шпионските продукти

http://www.adwarereport.com/mt/archives/00...CFTdtMAod2V0tPA

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Радвам се, че още никой не е изтърсил, че ползва или мисли да ползва две антивирусни едновременно. :)

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ползвам две антивирустни Avast Pro и ClamWin (естествено главната е Аваст даже с Клама само сканирам от време на време).Една защитна стена GhostWall.

За Линукса понеже там ми е сървара пак Avast и ClamAV :) вирусче не се е мяркало одавна.Интересно ми е какво правят хората от мойта мрежа всеки ден от тях идват вируси и получавам съобщение Атака от 10.20....,започвам да се дразня какво правят тия хора :P

Тези тестове ми се струват все по-относителни. Преглеждах ревютата за двете програми, които ползвам - Ad-aware SE и Spybot - Search & Destroy.

Вярно е, че ревютата не са съвсем нови и пресни, ама все пак...

За Spybot: Вярно е, че и при мен (както и при тях) имаше бъг да не сканира при първото стартиране. Явно или не са забелязали, че програмата въобще не е сканирали истински или са решили да се заяждат. Този (евентуален) бъг е досаден, но не мисля, че чак толкова фатален, че да го изтъкват толкова. Освен това го няма във версия 1.3, а само в 1.4. Не знам защо не го споменават.

По-надолу казват, че програмата не премахнала всички гадости. При мен на първата инсталация намери доста неща и премахна всичко.

Дават и неточна информация за ревюираната Ad-aware SE. Програмата е безплатна и се рови в регистратурата и RAM паметта. Те твърдят друго.

Понеже не съм чак толкова пристрастен и необективен, колкото си мислят някои хора, няма да се нахвърля кетогирчно с обвинения по сайта. Може и да са преднамерени и да си хвалят любимите продукти, но може и да е недоглеждане и/или невнимание.

Щом препоръчват Spyware Doctor, ще го пробвам. Може да е по-добро решение наистина. :P

Аз ползвам две антивирустни Avast Pro  и ClamWin (естествено главната е Аваст даже с Клама само сканирам от време на време).

<{POST_SNAPBACK}>

Аз имах предвид хора, които ползват две антивирусни буквално едновременно - със скерените в реално време и т.н., а не една основна и още една за резервно сканиране. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.