Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

NOD 32 е странно обявяван за 30-кратен победител във VIRUS BULLETIN въз основа на шантавото твърдение,че за не знам си колко години не бил пропускал IN WILD VIRUSES и липса на FALSE POSITIVES,което е по-разбираемо.Но това не променя факта,че последните години KASPERSKY,AVIRA,F-SECURE и други засичат повече вируси от ESET NOD 32.Вярно е и твърдението,че е по-лек от други програми Поздрави. :eek:

Празни приказки от типа "фенщина"!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

"липса на FALSE POSITIVES,което е по-разбираемо" Това пак е пресилено и отново не е вярно - виж https://www.virustotal.com/ru/analisis/ffcd82ec2c6ae4b799880bc48dced6a2131605e76b0ef2a520c3ac3a88574368-1262000281 Не е трудно с подходящ файл да подведа НОД 32 да дава FP... Всички други защо не щат да се лъжат - там просто няма вредоносен код. Поздрави

Празни приказки от типа "фенщина"!

Извинявай, Инжинере

Ценя мненията ти, но мисля че фенщината я има и при теб, обективната истина нее че нод32 е номер 1. Харесва ти разбираме те, но толкова, говориш за другите, ча са фенове, но като гледам и ти си в категорията. Това че нод няма хипс си е проблем не самия нод да си направят след като им е слабост. Колкото го рисинг смятам че ТНН преувеличава достойнствата му. Шпионското приложение на майкрософт с което се проверява за лицензен уиндоус и дето кихат да го слагат напред в класациите ми е ясно.

Извинявай, Инжинере

Ценя мненията ти, но мисля че фенщината я има и при теб, обективната истина нее че нод32 е номер 1. Харесва ти разбираме те, но толкова, говориш за другите, ча са фенове, но като гледам и ти си в категорията. Това че нод няма хипс си е проблем не самия нод да си направят след като им е слабост. Колкото го рисинг смятам че ТНН преувеличава достойнствата му. Шпионското приложение на майкрософт с което се проверява за лицензен уиндоус и дето кихат да го слагат напред в класациите ми е ясно.

Оценявам забележката ти, и не мога да не призная, че има истина в нея,.... но тя е породена от "фенството" на другите...

" Колкото го рисинг смятам че ТНН преувеличава достойнствата му " И защо ще го правя за безплатна пълнофункционална програма? Вчера изчаках подробното сканиране на Kaspersky Virus Removal Tool 9 - и той нищо не откри. Как да твърдя нещо лошо за програма, след която Нод 32 и Касперски досега нищо не намират. Понататък и с Авира ще пробвам. Поздрави

• 2 седмици по-късно...
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php Тук и след Нова Година двете безплатни защитни стени продължават да си стоят на върха с по 100% - оставаше и да е вярно това, но не е... Поздрави

.....оставаше и да е вярно това, но не е...

Е като не е що посещаваш този сайт?

Е като не е що посещаваш този сайт?

Е как - нали човек все някъде трябва да си създава весело настроение. ZONEALARM Security Suite 2010 дали не ги превъзхожда?

Е как - нали човек все някъде трябва да си създава весело настроение. ZONEALARM Security Suite 2010 дали не ги превъзхожда?

Интересно ми е: не вярваш на нещо, ама черпиш информация от него! Странна е тая работа! Има едно лице, което до скоро отричаше и бягаше като дявал от тамян тестовете на AV-Comparatives сега взе да дава примери с тях! и то защо? щото програмата К е класирана едно място по-напред от програмата Н...ама толкова години назад, като беше обратното и дума не даваше да се издума за тия тестове. Интересно как се обръща палачинката, когато е в наш интерес. Че и при теб сега....аналогичен случай..

----

п.с. тия умници, натискащи червеният сфетофар, не разбраха ли, че ми дреме на грездея дали ще бъда на минус със 3,4 или 5 знаково число!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Възможностите на ХИПС-а при тази стена са си на заслуженотомясто,мога да ти покажа и на практика как при елементарни тестове ще угаснекато свещ на вятър.

Кой прави по-добри тестове от matousec ?

"Интересно как се обръща палачинката, когато е в наш интерес. Че и при теб сега....аналогичен случай.." И коя е моята палачинка - та да си науча и кой ми е интереса... При всички все има по нещо интересно.

Rootkit Unhooker, пробвай да угасиш тази свещ - можеш ли? Какво стана със Зомби-експеримента? Защо нищо не написа - после да не кажеш нещо друго да ти търся... Поздрави

Rootkit Unhooker, пробвай да угасиш тази свещ - можеш ли?  Какво стана със Зомби-експеримента? Защо нищо не написа - после да не кажеш нещо друго да ти търся... Поздрави

Втори път не се лъжа да инсталирам ZoneAlarm :mad: ,след едночасовоползване вече не вярвах че ще мога да я деинсталирам,но успях.

Пробвай я на  RegTest -а     http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/all_tests.html

Не само ще позволи рестартиране на ОС но ще видиш исъобщение че системата ти може да бъде компрометирана.А какво остава за новиязловреден код,ще я отнесе като куцо пиле домат.

Май подценяваш необосновано и погрешно авторите и от Check Point Software Technologies Ltd. Предните версии съм ги деинсталирал нормално - при теб пак е имало някакви събития от най-невидимите... Поздрави

Май подценяваш необосновано и погрешно авторите и от  Check Point Software Technologies Ltd. Предните версии съм ги деинсталирал нормално - при теб пак е имало някакви събития от най-невидимите...  Поздрави

Не ги подценявам,толкова си могат хората.

Имам предвид че е много тромава.

Осмата версия беше с енджина на Касперски и изобщо не бе тромава! Ти си бил с инфектирана ОС. С какви непрепоръчителни тестове си се занимавал? Дори Вирустотал блокира точно сега Файл All_tests.zip

a-squared 4.5.0.48 2010.01.06 -

AhnLab-V3 5.0.0.2 2010.01.06 -

AntiVir 7.9.1.122 2009.12.31 TR/Hijacker.Gen

Avast 4.8.1351.0 2010.01.06 Win32:Agent-AWR

AVG 8.5.0.430 2010.01.04 Generic.TSB

BitDefender 7.2 2010.01.06 Virtool.Breaker.SN

CAT-QuickHeal 10.00 2010.01.05 Exploit.Copycat.b (Not a Virus)

ClamAV 0.94.1 2010.01.06 VirTool.Breaker.SN

DrWeb 5.0.1.12222 2010.01.06 Exploit.Copycat

eSafe 7.0.17.0 2010.01.05 Win32.Hacktool

F-Secure 9.0.15370.0 2010.01.06 Virtool.Breaker.SN

GData 19 2010.01.06 Virtool.Breaker.SN

Ikarus T3.1.1.79.0 2010.01.06 Exploit.Win32.Copycat

Jiangmin 13.0.900 2010.01.06 Exploit.Copycat.b

K7AntiVirus 7.10.939 2010.01.05 -

Kaspersky 7.0.0.125 2010.01.06 Exploit.Win32.Copycat.b

McAfee 5852 2010.01.05 New Win32.g4

McAfee+Artemis 5852 2010.01.05 potentially unwanted program Demo-LeakTest

McAfee-GW-Edition 6.8.5 2010.01.06 Trojan.Hijacker.Gen

Microsoft 1.5302 2010.01.06 Exploit:Win32/Copycat.B

nProtect 2009.1.8.0 2010.01.06 -

PCTools 7.0.3.5 2010.01.06 Exploit.Copycat!sd5

Sophos 4.49.0 2010.01.06 Troj/Agent-ANB

Sunbelt 3.2.1858.2 2010.01.06 Trojan.Win32.Generic!BT

Symantec 20091.2.0.41 2010.01.06 Trojan Horse

ViRobot 2010.1.6.2124 2010.01.06 Trojan.Win32.Agent.28672.EX

VirusBuster 5.0.21.0 2010.01.05 Exploit.Copycat.A

http://www.personalfirewall.comodo.com/onlinetest.html

Според този тест PC- Tools се издъни ...

На първия тест не реагира на нито едно от трите.

На втория сумати пропуски 200/340

Уиндоуската ми стена излиза, че е по-добра. :angry:

С този тест можете да изпробвате всяка защитна стена колко е добра.

Ще се радвам някой да покаже резултатите от Онлайн Армор щото си търся стена съвместима с Аваст 5. :)

http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ А тук доскоро последните "изненадващо и по впечатляващ начин" са станали водачи в класирането... А Symantec е на престижното предпоследно 28-мо място!!! Невероятна "НОВА РАДОСТ за ESET" ! Сега вече очаквам да започнат да признават "валидността на тези тестове" - те се ориентират по това дали им харесва или не им харесва... Нищо, че в онези две теми в този форум се показват множество конкретни примери, при които програмата им изобщо не знае за какво иде реч... Поздрави

ГОДИШНИ КЛАСАЦИИ НА ТЕСТОВЕТЕ НА AV-COMPATARIVES

(ПОДРОБЕН АНАЛИЗ)

Приета система за оценка:

Награда Advanced+ - 3 точки

Награда Advanced - 2 точки

Награда Standart - 1 точка

При така приетата точкова система се получава следната таблица с резултати:

1294293U.jpg

Диаграмата на годишните класации придобива вид:

1294310H.jpg

Вижда се, че ако трябва да се борави с числа, то коректната класацията за 2009 г. би трябвало да има следният вид:

1. Symantec - 2.75

Kaspersky- 2.75

2. NOD32- 2.625

3. Bit Defender- 2.5

F-Secure- 2.5

Т.е. на първо място са две програми, а не една, а на "косъм" зад тях е NOD32....или с други думи, ако стъпим само на числата, то призовите места се заемат не от 3, а от 5 програми! Явно има все пак и някаква доза субективизъм при "оформянето" на крайната класация.....

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Engineer, пропуснати са a-squared Anti-Malware и Twister, а май само те реално могат да спорят с Kaspersky и Symantec - това е моето каре, а пети поставям Rising. Според мен в челната петица сега са два азиатеца, а Нод 32 има да се се бори за място в Топ 20! Защото още е недоокомплектован. Поздрави

rising + twister вероятно няма да са сред първите 10 в av-comparatives. за virus bulletin да не говорим - там ще има такива пропуски и грешни засичания... мен ми направи впечатление как веднага след излизането на резултата за 2009г. след като нод е "недоокомплектован" какво да кажем за райзинг - аз поне евристика от него не съм видял, преди време показвах едни сравнения с он деманд сканиране, липсва и уеб гард. за каква окомплектованост си говорим изобщо ?

Азиатците са окомплектовани с възможни настройки за превантивно блокиране на непознат вредоносен код - това е сериозно предимство пред повечето програми от Европа. Разбрали са - блокирането по поведение е най-добра защита- забранено е всичко, което не е разрешено.Експертите от av-comparatives и virus bulletin тези възможности могат ли изобщо да ги тестват правилно!? Да се отчита само кой какво е отброил и класифицирал вече ми се струва отживелица. Поздрави

добре бе драги тнн как ще прецени един обикновен човечец кое да блокира и кое не? ами ако направи същото като майка ми и си свали архив "поща" и после го разархивира да види какво има вътре ? последствията след това бяха, че не само нейния компютър беше заразен, но и цялата вътрешна мрежа. така че блокаторите може и да са ефективни до някаква степен, но това не са класически антивирусни програми, които са направени с цел програмата да реши вместо потребителя, а не обратното което ти ми говориш.

добре бе драги тнн как ще прецени един обикновен човечец кое да блокира и кое не? ами ако направи същото като майка ми и си свали архив "поща" и после го разархивира да види какво има вътре ? последствията след това бяха, че не само нейния компютър беше заразен, но и цялата вътрешна мрежа. така че блокаторите може и да са ефективни до някаква степен, но това не са класически антивирусни програми, които са направени с цел програмата да реши вместо потребителя, а не обратното което ти ми говориш.

То същото ще се случи когато и най-ловящите антивирусни нямат дефиниция или въпросния зловреден код е в 40% където евристиките пропускат.

"ами ако направи същото като майка ми и си свали архив "поща" и после го разархивира да види какво има вътре ?" Това същото го пробвах доста пъти с непознат вредоносен код при настройки на максимална сигурност с азиатците - разархивирането се блокира. Twister ми уврежда няколко пъти и архиваторите заедно с елиминирането на вредоносния код - трябва да си променя настройките за да мога да разархивирам.Наложи се да си преинсталирам архиваторите. Азиатците могат да блокират всички непознати стартирания. Rising с настройки по подразбиране вероятно е доста по-зле от Нод 32, но с другите настройки вече го превъзхожда. Тогава програмата решава вместо потребителя - освен ако същият нещо недопрецени и го изключи или му промени настройките. Поздрави

ГОДИШНИ КЛАСАЦИИ НА ТЕСТОВЕТЕ НА AV-COMPATARIVES

(ПОДРОБЕН АНАЛИЗ)

Приета система за оценка:

Награда Advanced+ - 3 точки

Награда Advanced - 2 точки

Награда Standart - 1 точка

Не съм съгласен с твоята класация по две причини , които ти не отчиташ и по този начин класацията е крайно безсмислена.

1) Много погрешно е изобщо да си помисляш да правиш сравнение между 2006та и 2009та година.Защото нито продуктите,нито компаниите са едно и същи.Във въпросните фирми/компании вече работят други хора.Продукта на Kaspersky през 2006та беше KAV6,сега е KAV 2010.NOD32 беше v2,сега е v4.Norton беше тромав и нахален NAV 2006,сега е лек,бърз и точен NAV2010.

Може да правиш сравнение максимум до 6 месеца назад-това е най-точното и обективно сравнение, където компаниите и продуктите им са едни и същи.

2)AVC не поставя четирите си оценки току-така.Те не са,за да може зад тях да стой оценка,а за да се добие обща представа.Повече информация можеш да прочетеш в методологията на тестовете им и в начините на оценяване. И не е важно кой колко е получавал преди,важно днес и сега. "Не разчитай на стара слава" - може би си го чувал. Това,че NOD32 е получава много ADV+ преди не означава непременно , че и за в бъдеще ще е така . Реката тече , всичко тече и се променя , колелото на живота също се върти (Веднъж си горе,после долу , после пак горе и ...)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.