Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Всичко хубаво, но нали се сещаш, че Virustotal не са обновили енджините и специално при Symantec ще има много-много пропуски, защото специално при него съм забелязал, че има сериозни разминавания от резултатите на VT и реалните такива.

Специално за Avast не съм много съгласен да се слага на едно ниво с Comodo. Comodo е много далеч от тази статистика. Няма награди нито от AV-Comparatives, нито от VB100% за разлика от другите продукти. Докато Avast има награди, има сертификати, има много повече ползватели, а тепърва новия продукт ще очарова, аз съм убеден в това нещо.

При Rising дори нещата изглеждат много по-добре на фона на Comodo. Тя също има свои сертификати и награди, макар да са изключително малко. Тяхното ниво е много ниско.

Не трябва и тестовете да се взимат толкова на сериозно, защото TNN пуска линкове към файлове, които се засичат в над 90% от случаите грешно, а той е един от потребителите, които най-често пускат файлове за тестване. Вече при nikssi нещата стоят по-различно, защото той ги взима от скритите раздели на MBAM и си ги пуска тук. Надявам се да е искал разрешение за това!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Интересна статистика си намислил да водиш. Обаче успеваемост под 40% е трагична!Не се отчитат блокиращите им възможности - а по този най-важен критерий мястото на Rising e при Symantec и Касперски. Този "слабак" е по-добър според мен от останалите в списъка ти. Кога най-после ще се престрашиш да го пробваш? На добри IDS/HIPS програми не им е нужен антивирус - те му вършат работата. Сега така ли ще се самоубеждаваш колко Нод32 е най-абсолютен лидер?Поздравления за вложения труд!

Всичко хубаво, но нали се сещаш, че Virustotal не са обновили енджините и специално при Symantec ще има много-много пропуски, защото специално при него съм забелязал, че има сериозни разминавания от резултатите на VT и реалните такива.

....................................

Разбира се, че нещата не са абсолютни и имат своите условности, за които съм споменал в предпоставките, които съм приел. И все пак, с цялата условност и приближение на това, което се тества тук, вси пак то е най-близо до реалният живот, и аз не бих пренебрегнал с лека ръка тези, макар и приблизителни резултати.

Що се касае до Rising, може да има няколко награди, но както виждаш, фактите говорят, че засича доста по-слабо от Комодо...няма как да се отрече това! това, че комодо не са учавствали във тестове, не означава, че не засичат....както вижда- дава средни резултати.

Интересна статистика си намислил да водиш. Обаче успеваемост под 40% е трагична!Не се отчитат блокиращите им възможности - а по този най-важен критерий мястото на Rising e при Symantec и Касперски. Този "слабак" е по-добър според мен от останалите в списъка ти. Кога най-после ще се престрашиш да го пробваш? На добри IDS/HIPS програми не им е нужен антивирус - те му вършат работата. Сега така ли ще се самоубеждаваш колко Нод32 е най-абсолютен лидер?Поздравления за вложения труд!

Тодоре, ти сам много кратно си споченавал, дори преди няколко дни, за "мълчанието" на лъва! Ами ето го това "мълчание" в цифри...! :)

"TNN пуска линкове към файлове, които се засичат в над 90% от случаите грешно" Maniac, това пък как го определи - чрез възможностите на Нод32 ли? И аз ли да правя статистика на невзети от никъде съмнителни файлове? Обикновено тръгвам след някаква следа и тя ме води при тях.Така ги намирам и е доста ефективно. Засега съм доволен от Rising. И от НОД 32 бих бил доволен - ако го окомплектовам с още две по-добри от него програми. Поздрави

Разбира се, че нещата не са абсолютни и имат своите условности, за които съм споменал в предпоставките, които съм приел. И все пак, с цялата условност и приближение на това, което се тества тук, вси пак то е най-близо до реалният живот, и аз не бих пренебрегнал с лека ръка тези, макар и приблизителни резултати.

Не, няма такова нещо! Аз съм признателен за труда ти! Браво!

Що се касае до Rising, може да има няколко награди, но както виждаш, фактите говорят, че засича доста по-слабо от Комодо...няма как да се отрече това! това, че комодо не са учавствали във тестове, не означава, че не засичат....както вижда- дава средни резултати.

Така е, обаче нали знаеш, че не може да се прави само такова 'аматьорско' тестване. Все пак си има точно определени методи за тестване на един антивирусен продукт, затова и се тестват в лабораторни условия и прочие. Аз признавам и двата вида тестване, така че държа и на двата, за да си направя малко или много заключение. В момента протича записването за участие в тестовете на AV-Comparatives, надявам се Comodo да го направят и най-вече да издържат теста, за да бъдат включени, а също и Rising.

Има един много важен ! показател, по който не си, а и няма как да ги тестваш. Self protection.Доколкото помня, всички по-известни програми бяха подложени на едноминутен тест, като само една го беше издържала.Останалите бяха хакнати подобаващо.;))Не мога да намеря материала, а не помня къде го четох.Намерих това:

http://whensecuritymatters.com/index.php/Comparative-tests/Antivirus-Self-Protection-Test.html

Според мен тази добра статистика отразява единствено възможностите за класифициране на програмите. Няма нищо общо с възможностите им да се справят с неизвестен вредоносен код, което е най-важното. Какво като мълчи Rising - доста неща контролира и "a-squared нещо не иска да дава FP" след същия. След доста други все си намира по нещо - дразни фенове на любими програми, а обикновено не греши. Защото Ikarus е доста напред с дефинициите. Поздрави

И най-важния критерий-ще се справи ли антивирусът с почистването на вече успешно инфектирана операционна система....Или пак ще правим HiJackThis за н-ти път и т.н.

И ....не знам как е при вас, но мен вече буквосъчетанието" Rising" почва да ме дразни....Да се сеща TNN ;)

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Според мен тази добра статистика отразява единствено възможностите за класифициране на програмите.

Тази статистика отразява точно това, което е тествано и по начина по който е тествано! Кратко и ясно! Дали ти харесват или не резултатите, които излизат, това няма никакво значение! Те са факт! С известна условност, аз съм склонен по-скоро да ги приема, отколкото да ги отхвърля!

И най-важния критерий-ще се справи ли антивирусът с почистването на вече успешно инфектирана операционна система....Или пак ще правим HiJackThis за н-ти път и т.н.

И ....не знам как е при вас, но мен вече буквосъчетанието" Rising" почва да ме дразни....Да се сеща TNN :lol6:

Е-е - да бе уточнил какво да инсталирам - няма проблеми да го направя. Тръгнал съм да проверявам твърдения от азиатски форуми, че Rising Free била най-добрата безплатна защитна програма за 2009 година. Изглежда ми вярно - и какво от това...Допълни мнението си с препоръка. Поздрави

Е-е - да бе уточнил какво да инсталирам - няма проблеми да го направя. Тръгнал съм да проверявам твърдения от азиатски форуми, че Rising Free била най-добрата безплатна защитна програма за 2009 година. Изглежда ми вярно - и какво от това...Допълни мнението си с препоръка. Поздрави

Може ли линк към форумите, дето пише, че Rising Free била най-добрата безплатна защитна програма за 2009 година? Не знам дали забелязваш, че се повтаряш доста често и го правиш без доказателства.

Например аз сега ще дам линк за това, че безплатния вариант на Rising е в списъка на най-добрите безплатни програми за сигурност: Best Free Anti Virus Software Download@techmixer. Но никъде не пише, че е най-добрата.

Между другото Rising доста често се проваля при тестовете в този форум, както и днес...

Няма проблем да се съглася - както за Comodo - очаквам констатациите на a-squared 4.5 Free. "Rising доста често се проваля" - и кога и къде ? Мълчаливецът е блокатор на ниво с превантивно функциониране - никакво значение няма какво не е класифицирал. Нека някой да ми покаже къде да го издъня - да не си мислите, че водя на отчет азиатски форуми, където случайно съм попаднал. Та аз може да не мога да ги намеря отново - те са стотици хиляди на брой. Поздрави

Няма проблем да се съглася - както за Comodo - очаквам констатациите на a-squared 4.5 Free. "Rising доста често се проваля" - и кога и къде ? Мълчаливецът е блокатор на ниво с превантивно функциониране - никакво значение няма какво не е класифицирал. Нека някой да ми покаже къде да го издъня - да не си мислите, че водя на отчет азиатски форуми, където случайно съм попаднал. Та аз може да не мога да ги намеря отново - те са стотици хиляди на брой. Поздрави

TNN, в литературен форум ли пишеш? Аз те питам нещо конкретно, а ти както винаги размиваш нещата. Не е задължително да ми отговаряш.

Имай предвид, че форумът има правила. Прочети ги. Обърни внимание на т. 2.6 и 2.8, които в случая нарушаваш. Считай се за предупреден.

P.S. Аз ще отговоря за провалите на Rising. Днес engineer писа за провал на Rising. В предишните издания на тази тема също има доста писано по въпроса. Нали има търсачка?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

TNN, в литературен форум ли пишеш? Аз те питам нещо конкретно, а ти както винаги размиваш нещата. Не е задължително да ми отговаряш.

Имай предвид, че форумът има правила. Прочети ги. Обърни внимание на т. 2.6 и 2.8, които в случая нарушаваш. Считай се за предупреден.

P.S. Аз ще отговоря за провалите на Rising. Днес engineer писа за провал на Rising. В предишните издания на тази тема също има доста писано по въпроса. Нали има търсачка?

Вместо необосновани предупреждения посочи къде да го издъня и ще Ви покажа логове с доказателства.Мислиш ли дали engineer изобщо има представа за тази програма? Сега не говорим за абсолютният лидер, според мен,това е Symantec EP.Nologo, още ли не си разбрал - няма никоя програма да рекламирам. И изобщо няма да ме впечатли колко пъти и с какво Rising би се издънил. Дилема-закачка ми тръгва от там, че засега този китаец здраво си стои на краката и пази като мълчалив лъв. Докато не се издъни в нещо няма да го деинсталирам.Няма да го хваля повече - щом някои така желаят.И аз ще търся пропуск на Rising. Поздрави

Докато не се издъни в нещо няма да го деинсталирам.Няма да го хваля повече - щом някои така желаят.И аз ще търся пропуск на Rising. Поздрави

На мен също ми се искаше да дава по-добри резултати, защото си бях наумил да го пробвам (и пак ще го пробвам), но фактите показват друго, и няма как да се отрече: черно на бяло го има тук, в този форум! Стилен интерфейс, ама "кух", лъв - ама "хартиен"! Ти сам си признаваш, даже и в момента, че картоненият лъв мълчи! А защо мълчи, когато другите "говорят"? Съгласен съм, че може би за нормално сърфиране в нета, в нормални сайтове, ще върши работа (примерно на жена ми ще и върши работа), на за малко по екстремно ходене и то без "каска"- явно, че не става! Въпреки това, твърдо съм решил- тези дни ще го сложа!

Че той Rising сам си е като каска - един от първите с виртуален компонент. Сложи го и дай да му намерим пропуски - че иначе изобщо няма да го деинсталирам. Той е незабележим в мълчанието си - а тази ОС работи отлично! Сякаш е безвирусна реалната действителност. Нека не надценяваме или подценяваме водещият китайски продукт. Да ме извинят Twister,Kingsoft,Jiangmin - също са интересни програми.Няма да ги забравя и пак ще ги инсталирам. Поздрави

На мен също ми се искаше да дава по-добри резултати, защото си бях наумил да го пробвам (и пак ще го пробвам), но фактите показват друго, и няма как да се отрече: черно на бяло го има тук, в този форум! Стилен интерфейс, ама "кух", лъв - ама "хартиен"! Ти сам си признаваш, даже и в момента, че картоненият лъв мълчи! А защо мълчи, когато другите "говорят"? Съгласен съм, че може би за нормално сърфиране в нета, в нормални сайтове, ще върши работа (примерно на жена ми ще и върши работа), на за малко по екстремно ходене и то без "каска"- явно, че не става! Въпреки това, твърдо съм решил- тези дни ще го сложа!

Ако имаше евристиката на Авира щеше да е най-силния.

Неговата сила е в дефенса където ще устиска на атака ако вече си заразен.Авира примерно ако си се заразил е свалена от коня по най бързия начин.

Това са разликите.

После всеки си преценява.

Ако 95% не са добра защита то....

Ако 95% не са добра защита то....

де ги видя тия 95%? тук въ форума ги докарахме до към 16%.... :blink:

След 908-и пост в темата за "Подпомагането...." класацията има следният вид:

1212489E.jpg

1. Bit Defender е излязал начело с 36.6% , следван по петите от Касперски, НОД32 и Авира. Групата затваря Симантек със 33.9%. Отличниците са сбити в 2%.

2. На къса дистанция зад отличниците са Аваст и Комодо, със съответно 30.4% и 28.6 %

3. "Лъвът" е изостанал още и е вече със смешните 15.2%

Браво. Не си включил Икарус - възможно ли е да бъде добавен?

Браво. Не си включил Икарус - възможно ли е да бъде добавен?

Принципно може, но трябва да почна от началото само за него, а и мога да изпусна някой тест, и тогава ще стане каша..така, че- късно е, не ми се минава нанова по същият път- изморително е! А и Икарус-а реално не се ползва от никого в този форум! То по принцип можеше и други да се включат- Панда, АВГ...

http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ Тук Ikarus пробва да създаде дистанция спрямо следващите го. Много ми е странно как са накарали Rising да улови цели 80 %. Иначе продължава да ми е интересно с тази уж най-малко ловяща програма. То на качествени IDS + HIPS програми за какво ли им е изобщо антивирус? Този поне мълчи, ненатрапчив е и не се усеща - все едно го няма. Поздрави
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.