Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Резултатите са наистина интересни! Няколко акцента:

1. За пореден път (кой ли вече поред) Авира с отлична детекция, НО "благодарение" на големият "фалш" отново изпуска Advanced+

2. Касперски прави пробив в "умното" засичане, като за първи път в своята истори достига 64%! Браво! Явно знаят слабото си място и са "натиснали" точно там!

3. Наблюдава се ръст почти при всички програми,като особано характерно е, че Авира достига нечуваните, до момента, 74%. Огромен скок прави и F-Secure. Спад отбелязват Microsoft и Sophos

4. Нортон отново разочарова, и твърдо остава в графата "дефиниционни" програми!

Ето и обобщаващата таблица на класацията по "последни 5 теста", отчитаща и "постоянството" на програмите във времето! Ако се сравни с предната таблица, която давах, ще се види, че Касперски се е покачил до 6-то място, като все пак изостава НОД-а... Авира е увеличила дистацията с втория, но въпреки това, за предпочитане са по-балансираните програми- НОД32, Касперски, БитДефендер, Аваст...

1189710Y.jpg

Имаш впредвид изоставането на НОД от Касперски в този тест нали? Защото от този тест прави впечатление съвсем друго,а то е че са горе долу с изравнени позиции. НОД32 тенденционо е по напред в засичането на червеите,докато силата на Касперски е в засичането на троянските програми. Отбелязал съм с минус и плюс и на двата продукта.Имат по какво да работят всички.

2w1w30w.jpg

Прави ми впечатление на доброто представяне на Авира въпреки FP,танка G DATA винаги си е бил засичащ,но и доста тежичък продукт.

Давам снимка и на крайният резултат

mr0cx.jpg

За NIS 2010 имам само приятни впечатления,макар че жена ми я дразнят всичките тези реклами които вижда в сайтовете.

Няма антибанер,а пък тези банери са повече от опастни. Един пакет като IS трябва да има всичко.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Имаш впредвид изоставането на НОД от Касперски в този тест нали?

Не! Имам впредвид общият процент!

Защото от този тест прави впечатление съвсем друго,а то е че са горе долу с изравнени позиции.

Ами ти това "изравняване" чак сега ли го забеляза??? Аз него пиша от, поне, половин година... Въпреки това считам за необективно взимането, за меродавни, на резултатите САМО от един тест- последият! Това е така, защото ако си забелязал, има голяма динамика на резултатите от всеки тест: днес си "горе", утре си "долу", в други ден- "по средата". За това доста по обективен критерий, оценяващ "постоянството" на дадена програма във времето, е отчитането на резултатите от няколко последователни теста....поне 3, 4, 5....

Ако намекваш за австрийските програми,далеч няма да стигнат. Хората взеха да не ги предпочитат,точно заради честите всекидневни лавирания на дефиниции,причинени от оплаквания за FP.Жалкото е че и Comodo Antivirus взеха да ги следват,което в случая не е добре,дано се усетят навреме.Примери бол.

Продукти на Tall Emu,PC Tools,китайските продукти и дори Privatefirewall 7 Free липсват при руското класиране. А при AV-Comparatives отсъстващите са доста повече и някои от отсъстващите са по-добри от повечето участващи там. Цялата методика и в двата случая я считам за недообоснована,а резултатите за частични и за недоказани по достатъчно убедителен начин. Лидер без IDS/HIPS подсигуряване е невъзможна работа - а някои май още не са го доразбрали.Поздрави

Ако вярваш на AVC,гледай тестовете им не за евристики....

Многоуважаеми стари потребителю (с нов ник) точно евристиките разкриват реалните качества на една АВ програма именно като програма (алгоритъм). Това за кой ли път го подчертавам! И на най-келявата програма, като и сложиш дефиниции- ще лови...или както вече съм казвал: "С дефиниции и баба знае!".

........а за цялостно сканиране-Symantec имат 98 и още процента.

Тия проценти, много уважаеми потребителю, ги имат първите 7-8 програми в класирането!

Предстои Динамик тест на AVC-гледай тогава какво става.

На динамик теста, за първите 7-8 програми, мога да кажа "глей кво стааа". Важното е обаче на "умният" тест "какво стааа"....korabche.gif

Тия проценти, много уважаеми потребителю, ги имат първите 7-8 програми в класирането!

Аз съм възпитан човечец,държа се прилично и не обиждам хората.Но винаги си имам едно в главата за всеки.

По мое време такива като тебе в университета ги наричаха книжни плъхове,сега не знам как им викат.Не за друго,а защото само четяха хартията и беха като кон с капаци,нищо от практиката не виждаха.Надявам се ти да се промениш и да не си такъв.

AVC правят "Main tests" http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests два пъти годишно като резултата го цепват на две(основен и ретроспектив).

И твоя възлюбен NOD на последния тест има едва 97.6%,тъкмо да изпадне от класацията,границата е 97%.

Symantec имат 98.4%-сам можеш да видиш http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report23.pdf

Освен това има редица други тестове,ако ще гледаме книжките,където NOD е на дъното.Какво като е лек,и други са леки и по-добри.

И AVIRA,и Bitdefender,и Mcafee имат по-високи резултати от NOD32.Mcafee и AVIRA нямат плюсчето,защото са имали някави си десетина повече фалшиви аларми.Смешно е като отчете,че имат над 2млн проби,така пишат.NOD беше някога нещо,вече лиже плочките,удариха дъното!

Пишеш за някакъв умен тест-умни ли са от есет-да не би да имат Облак или да обновяват програмата си на всеки 5-15 минути?В интерес на истината Касперски бяха първите,които пуснаха честите актуализации.С какво НОД е нещо повече от други?С нищо,приятел.Ориентирай се,докато е време,после може да е късно и да изпуснеш правилния влак

Искам да ти кажа,че ей са видях какво си писал по-горе.Много си зле с информационните технологии щом си си помислил да правиш сравнение за последните 5 теста,че това е 2 и половина години назад.Огромна е разликата и не може да се прави такова сравнение.

-P-E-A-C-E-

Редактирано от The_final_countdown (преглед на промените)

И твоя възлюбен NOD на последния тест има едва 97.6%,тъкмо да изпадне от класацията,границата е 97%.

Повтарям се вече, но явно няма как... Не е обективно да се гледа резултата от последен тест самостоятелно. Това е така, защото има голяма динамика в резултатите от отделните тестове. Тази динамика е по-силно изразена в "ретроспективния" тест, но я има и в "активния". За да се елеминира колкото се може повече тази динамика, и да се хване "тенденцията" е редно да се осредняват резултатите от няколко съседни теста и така да се получи текущият резултат. Това е елементарен похват от статистиката. Погледни резултатите, които се получават след осредняването и тогава се пали...

Mcafee и AVIRA нямат плюсчето,защото са имали някави си десетина повече фалшиви аларми.Смешно е като отчете,че имат над 2млн проби....

От Касапа като имат над 3 млн. дефиниции какво има помага това...същите проценти като на НОД. Огромна база данни, а разликите в процентите- нищожни! Това за какво говори според теб? Говори, че като програма (алгоритъм)НОД е измислена доста по-интелигентно и е доста по-ефективна именно като "програма". Засичането чрез дефиниции не говори абсолютно нищо за качеството на програма! Единствено способността за "умно" засичане е показател!

Пишеш за някакъв умен тест-умни ли са от есет-да не би да имат Облак или да обновяват програмата си на всеки 5-15 минути?

Пак се повтарям: на НОД-а не са му нужни дефиниции "на килограм" за да си върши работата. Ако имаше- щяха да се обновяват поне като Касапа, но не го правят!

п.с. xxxxxxxxxxxxxx...

Редактирано от mihnev_sz
2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите (преглед на промените)

Пак се повтарям: на НОД-а не са му нужни дефиниции "на килограм" за да си върши работата. Ако имаше- щяха да се обновяват поне като Касапа, но не го правят!

п.с.xxxxxxxxxxxxx...

Нито пък на Norton.Смееш се сега,че видим кой ще се смее последен.

Запомни ми думите.Пожелавам ти да си жив и здрави и ще видим след 10 години кой ще говори за Облаци и кой не.

Облак е разговорната дума за сървъри,от където програмата работи.На станцията има само един малък клиент,който общува с Облака в реално време през интернет.

Редактирано от mihnev_sz
Цитата (преглед на промените)

От Касапа като имат над 3 млн. дефиниции какво има помага това...същите проценти като на НОД. Огромна база данни, а разликите в процентите- нищожни! Това за какво говори според теб? Говори, че като програма (алгоритъм)НОД е измислена доста по-интелигентно и е доста по-ефективна именно като "програма". Засичането чрез дефиниции не говори абсолютно нищо за качеството на програма! Единствено способността за "умно" засичане е показател!

п.с. xxxxxxxxxxxxxx...

http://www.virustotal.com/analisis/ca9b4c88eeecf32f6f5d54bbfc1f74f82d9e74fddd0c7d81d333a0d37ed52aa9-1259610788

http://www.virustotal.com/analisis/54701fcc35e98323389121dd6175d3ff6e377366d8f7fe3ca903820a2baaa865-1259658669

Сигурно затова не даде резултат от тези файлове например. Нод ги е изтрил преди да зареди браузъра :D Инджинере ама много си се вманиачил бре човече. Така беше и когато ползваше Нортон,Авира...сега пък с НОДа.

Аз поне съм по постоянен в предпочитанията си. Не ти стиска да стартираш файловете след като не са засечени.

Кога ще го сториш?

Човека е напълно прав. Нод наистина се развиват но времето както знаеш е динамично и да правиш някаква статистика на база минали месеци дори е просто тъпо.Ако става въпрос за история и развитие на компанията и продукта да ама тука става въпрос за буболечки - сега не преди няколко години.То и старите файлове НОД просПа видяхме всички.

Колкото пъти вляза тук все твои критики и нападки към някой срещам.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.virustotal.com/analisis/ca9b4c88eeecf32f6f5d54bbfc1f74f82d9e74fddd0c7d81d333a0d37ed52aa9-1259610788

http://www.virustotal.com/analisis/54701fcc35e98323389121dd6175d3ff6e377366d8f7fe3ca903820a2baaa865-1259658669

Сигурно затова не даде резултат от тези файлове например. Нод ги е изтрил преди да зареди браузъра :ph34r: Инджинере ама много си се вманиачил бре човече. Така беше и когато ползваше Нортон,Авира...сега пък с НОДа.

Аз поне съм по постоянен в предпочитанията си. Не ти стиска да стартираш файловете след като не са засечени.

Кога ще го сториш?

Човека е напълно прав. Нод наистина се развиват но времето както знаеш е динамично и да правиш някаква статистика на база минали месеци дори е просто тъпо.Ако става въпрос за история и развитие на компанията и продукта да ама тука става въпрос за буболечки - сега не преди няколко години.То и старите файлове НОД просПа видяхме всички.

Колкото пъти вляза тук все твои критики и нападки към някой срещам.

Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор!

1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат файл! няма такъв "закон". И въпреки това, средностатестически претеглено, вероятността НОД да го стори варира около 60%, при Авира е около 70%, докато при Касапа е около 35%. Точка!

2.Във въпросната тема наречена "на кой колко му...лови" (аз я бих нарекъл, защото това е истиския смисъл на темата-"на кой колко му е..голям") повече няма да видиш нито един мой коментар! Изтрил съм си всички коментари от там (ако е остал някой, значи съм го пропуснал), и не смятам да се поддавам повече на предварително планирани провокации! Нещата в тази тема са тенденциозни и необективни! Както вече бях предупреждавал, хората учавстващи активно в тази тема са все по-малко и ще продължат да намаляват. Доста хора, които миналата и в началото на тази година пишеха- вече ги няма. Прави ми впечатление, че един от най-коректните и обективни потребители- Б-Бой, също все по рядко се включва! Успех...с Касапа, и дано стане "по-умна" тая програма!

3. Силно ще огранича участието си и в други теми от форума!

Повече не влизай в "разговор" с мен, за да не те "висят" въпросите във въздуха... Отговори няма да получаваш!

Това е!

Moмче ,а защо не се замислиш коя е причината ?Как да пишат хората като Вие сте вечния опонент и каквото да се сподели тук човек,то винаги не е правилно или грешно(според Вас)....айде моля те всеки да има право на мнение....!

Стига с този НОД !!! Интелигентно намира най-простите троянци и червеи, работя като поддръжка и последните месеци имаше "инвазия" от троянци с червеи и резултата беше, че на повечето компютри имаше нод32, но само си стоеше там!!! Или в най-добрия случай засичаше нещо, но само до там. Много реклама за нищо, както казват - Не купуваи прехвалени ягоди.

https://www.virustotal.com/ru/analisis/29ddc8a09fbbed68de36fca6ae4fa13b401328505c0f0c073d10797b73ac6e36-1259757268 Няма да коментирам свои тестове - обаче намирам доста такива файлове и мога да ги изпращам на желаещите или да ги качвам някъде. Виждате творецът коя програма е претворил. Поздрави

Успех...с Касапа, и дано стане "по-умна" тая програма!

Стига с този НОД !!!

защо ли все едно виждам "само левски - само цска" . всяка програма има своите почитатели, всеки ползва това което харесва. защо се въвличате в безсмислени и несвършващи спорове ? (и преди някой да ме е заклеймил ще кажа че съм привърженик на безплатните програми)

Без да влизам в остри спорове,приятели и специалисти редовно се оплакват,че след NOD 32 остават заразени компютри които Kaspersky засича и елиминира.Може Kaspersky да не е най-най добрия,но винаги е бил едни гърди пред NOD 32.Поздрави :hush:

Нещата коренно се променят - ако НОД 32 се подсигури с IDS/HIPS програми. Има и безплатни такива - не съм го комбинирал още например едновременно с ThreatFire и Privatеfirewall 7 и щом съм се сетил, значи и тази тройна комбинация ще пробвам. Поздрави

engineer,я погледни,излязъл е нов тест на AVC http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/pua/avc_pua2009.pdf

Прочети целия файл 750 297 файла са използвани

Разликата от 2.4% между NOD32 и AVIRA/Symantec е 18 007 файла

Малко ли са ти сега? НОД бил проактивен лидер,къде е проактивността сега?Да пропусне осемнадесет хиляди адуера и фалшификати

От кога взеха и beta програми да включват в тестовете?

LxZ17125.jpg

На Avast!5 beta Free все още не и работят всички модули, Behavior Shield модула и не е активен все още,какво и тестват,програмата не е готова! :)

engineer,я погледни,излязъл е нов тест на AVC http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/pua/avc_pua2009.pdf

Прочети целия файл 750 297 файла са използвани

Разликата от 2.4% между NOD32 и AVIRA/Symantec е 18 007 файла

Малко ли са ти сега? НОД бил проактивен лидер,къде е проактивността сега?Да пропусне осемнадесет хиляди адуера и фалшификати

Момче, гледам, че доста си се надъхал....

1. Между НОД и Авира винаги е имало разлика от порядъка на около 2%, така, че това не е нещо екстренно. И това е така, защото Авирата е "натегната" да лови повече, за сметка на "фалша"! Неоспорим факт!

2. По твойта логика 2% от 1 млрд. е 20 млн. Уауууу, че много...но в същото време от 100 бр. е само 2 бройки. Показвам ти, че просто 2% са си 2%, а дали са много или малко е относително. Просто са 2%.

3. Теста е все пак за "Потенциално нежелани приложения", които са в "жълтата", а не в "червена" зона!

Момче, гледам, че доста си се надъхал....

1. Между НОД и Авира винаги е имало разлика от порядъка на около 2%, така, че това не е нещо екстренно. И това е така, защото Авирата е "натегната" да лови повече, за сметка на "фалша"! Неоспорим факт!

2. По твойта логика 2% от 1 млрд. е 20 млн. Уауууу, че много...но в същото време от 100 бр. е само 2 бройки. Показвам ти, че просто 2% са си 2%, а дали са много или малко е относително. Просто са 2%.

3. Теста е все пак за "Потенциално нежелани приложения", които са в "жълтата", а не в "червена" зона!

Отдавна съм минал детските години,че да ме наричаш момче.Не ме интересува AVIRA,дадох ти я за пример.Щом AVIRA е натегната,тогава и Symantec е натегната.Само че Symantec е първенец по малко на брой "фалш"! Неоспорим факт! (използвам твоя речник,за да разбереш по-добре).Ами другите-GData и тя ли натегната?

Не,по моята логика 2% са си два процента.Тук имаме не 10,нито 100,нито 1000 тествани.Имаме 750 хиляди проби-и ако не четеш,в теста пише,че са само изпълними файлове,тоест не нещо,което NOD може и трябва да пропусне.Неоспоримия факт-NOD пропусна осемнадесет хиляди проби.

Ще те видя щом са ти в жълтата,като се заразиш с такова приложение-Antivirus2009,XPAntivirus дали ще ти е приятно,а.И от чевената категория,NOD не е по-добре от другите.

....тоест не нещо,което NOD може и трябва да пропусне....

По кой закон? Къде е казано, че задължително трябва да ги засече? Никъде! Има вероятност да ги засече, но тя не е 100%, както и при никоя програма не е 100%! Същото толкова е пропуснал и Касапа... А можеш ли ми показа, кой на практика ползва танка-ГДата? Според мен- само корпоративни среди.

Неоспоримия факт-NOD пропусна осемнадесет хиляди проби.

...което както и да го погледнеш са си пак тия 2%....a4dff7b7.gif

И за да се успоиш, ти казвам: признавам ти Нортона- добра програма! Лови яко! Успокои ли се сега!? a4dff7b7.gif

По кой закон? Къде е казано, че задължително трябва да ги засече? Никъде! Има вероятност да ги засече, но тя не е 100%, както и при никоя програма не е 100%! Същото толкова е пропуснал и Касапа...

..което както и да го погледнеш са си пак тия 2%..

Водещи до това

1160214x.jpg

Или пък до това

s112ec.jpg

И двата продукта се водят Internet Security :baby:

Водещи до това

Или пък до това

И двата продукта се водят Internet Security :baby:

Ами, когато фактите заговорят и боговете замълчават. Всеки е фен на някоя си програма лошото е че в компота от емоции за губи обективността.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.