Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

"Аз съм от техния екип и пак ги отричам! Смешното е..." Обучение на VirusInfo. Эксклюзивный учебный курс по лечению ОС Windows с помощью специализированных инструментов. Может ли студент стать хелпером?

Студент, успешно сдавший все зачеты, может стать хелпером, если 10 и более участников проекта на закрытом голосовании выскажутся за его повышение. В случае отказа администрация гарантирует аргументированный ответ и рекомендации по улучшению ситуации.

Как подать заявку?

Заявки принимаются в прежнем порядке - Мой кабинет -> Членство в группах. Ваша заявка должна быть одобрена лидером группы.

Обеими группами управляют RiC, anton_dr, Зайцев Олег и NickGolovko." Форумът им е сериозен и предпочитам да не коментирам написаното от Maniac. Ползващите руски език могат да се регистрират и да участвуват. Поздрави

Че форумът е изключително сериозен две мнения няма ......но руснаците са малко особенни с държанието си към чужденци,въпреки че има и английска версия.Казвам го от опит и от това че вече половин година се обучавам по тази програма в този ресурс и винаги тактично ми казват и показват че ,езиковата бариера е голям проблем!Доста е трудно и много ангажиращо..!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

http://virusinfo.info/forumdisplay.php?f=91&styleid=5&langid=1 Според мен английската версия е с по-различно ниво - темите и мненията са по-малко и са различни. Напоследък следя само руската версия и рядко пиша нещо там.Поздрави

http://virusinfo.inf...leid=5&langid=1 Според мен английската версия е с по-различно ниво - темите и мненията са по-малко и са различни. Напоследък следя само руската версия и рядко пиша нещо там.Поздрави

Аз имах впред вид двата раздела с ограничен достъп....когато се регистрираш за обучаем ,следва одобрение,след което ти дават достъп до два раздела :

1 Раздел с ограниченным доступом для внешних специалистов

2.Закрытый форум для участников проекта

.

На мен ми е по-интересно да следя и евентуално участвам в още няколко форума вместо да опитвам да се задълбочавам в един от тях. Зависи как човек си е преценил.

На мен ми е по-интересно да следя и евентуално участвам в още няколко форума вместо да опитвам да се задълбочавам в един от тях. Зависи как човек си е преценил.

Ами да.....това е въпрос на индивидуални виждания и решения!Но наистина е много ангажиращо...!smile.gif

п.п. спирам защото модераторите ще се карат...не пишем по темата..:ph34r:..ако те интересува повече инфо пиши на лична!Поздрави!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

ПАЗАРНИ ПОЗИЦИИ НА АВ ПРОГРАМИТЕ НА РУСКИЯ ПАЗАР ЗА 2009 Г.

Касперски е първи, но NOD32 постепенно го измества, Аваст- трети! Борбата очевидно е жестока! По показателя "лоялност" на потребителите към програмата, NOD32 е първи, втори Аваст, Касперски е трети! Само 29% от потребителите ползват легална програма!

1330085d.jpg

Редактирано от ess (преглед на промените)

ПАЗАРНИ ПОЗИЦИИ НА АВ ПРОГРАМИТЕ НА РУСКИЯ ПАЗАР ЗА 2009 Г.

Касперски е първи, но NOD32 постепенно го измества, Аваст- трети! Борбата очевидно е жестока! По показателя "лоялност" на потребителите към програмата, NOD32 е първи, втори Аваст, Касперски е трети! Само 29% от потребителите ползват легална програма!

1330085d.jpg

Добре,че тази информация видя и тук бял свят НО обсъждането на статията във доста форуми се водеше на тема колко потребители ползват нелецинзиран софтуер и те са 70%

Ако говорим за руският пазар и специално за ползващите там НОД - неофициално ползват пиратски копия 90% от потребителите.

Това е мнение в сродни и не дотам такива форуми в Русия :) Също така имаше и едно мнение за това,защо от Касперски Лаб не предприемат по активни действия срещу ползващите пиратски лицензи.

" По добре да ползват пиратска продукция и да са защитени отколкото компютрите им да се използват за злонамерени цели от трети лица. "

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

" По добре да ползват пиратска продукция и да са защитени отколкото компютрите им да се използват за злонамерени цели от трети лица. "

Не мисля така! Това, което пишат е официалната позиция, тя не може да бъде и друга, реалната причината обаче, е доста по-пазарна: ако от Касперски подгонят нелегалните, това ще ги пренасочи директно към другите програми (НОД, Аваст и др.), а това в крайна сметка ще се отрази на популярността на програмата, ще намалеят получаваните проби за дефиниции от тези нелегални потребители, и вместо тези проби да отидат при Касперски, ще отидат към другите, което пък косвено ще се отрази и на детекцията на Касперски. Нещата са верижни! Пазарните хора винаги мислят пазарно, а не емоционално! Запомнете го! А колкото и емоции да влагате тук, в крайна сметка, в реалността, всичко се свежда до пари! Забележи също, много важният показател- лоялност на потребителите! Касперски са едва трети, т.е. потребителите са доста по-склонни да изневерят на Касперски, отколкото на другите две програми преди нея! Точно от това се опасяват от Касперски лаб и затова не погват нелегалните, което би довело до негативните последици, за които споменах!

Не мисля така! Това, което пишат е официалната позиция, тя не може да бъде и друга, реалната причината обаче, е доста по-пазарна: ако от Касперски подгонят нелегалните, това ще ги пренасочи директно към другите програми (НОД, Аваст и др.), а това в крайна сметка ще се отрази на популярността на програмата, ще намалеят получаваните проби за дефиниции от тези нелегални потребители, и вместо тези проби да отидат при Касперски, ще отидат към другите, което пък косвено ще се отрази и на детекцията на Касперски. Нещата са верижни! Пазарните хора винаги мислят пазарно, а не емоционално! Запомнете го! А колкото и емоции да влагате тук, в крайна сметка, в реалността, всичко се свежда до пари! Забележи също, много важният показател- лоялност на потребителите! Касперски са едва трети, т.е. потребителите са доста по-склонни да изневерят на Касперски, отколкото на другите две програми преди нея! Точно от това се опасяват от Касперски лаб и затова не погват нелегалните, което би довело до негативните последици, за които споменах!

Това което дадох като цитат НЕ Е ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ на ЛК,а мнение във форум.

Продуктите на Есет в Русия пък и в България се ползват 90% нелегално мога да дам хиляди примери и начини за заобикаляне. Защо от Есет не правят нищо за да пресекат тази практика? Защото ще загубят позиции - ето за това. Със затваряне на очите при ползването на фиксчетата от минали версии 1.5 => 2... това си беше зарибяване отвсякъде.

Ще ти дам един линк към файл във VT

http://www.virustotal.com/analisis/630c4ea5b6bf617291aa0fee8054946309b289fb89daa9f6ac099b7162a9af50-1265010776

Защо все още от Есет не са го добавили? Или нямат интерес да го правят?

Паролата и потребителското име светват веднага с него :)

пп. И темата е за тестове не за статии от преди най малко месец :)

Това което дадох като цитат НЕ Е ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ на ЛК,а мнение във форум.

Убеден съм, че такава е и официалната поцизия. Защо се палиш толкова? Нелегалните потребители, съгласно изследването, в Русия са 71%. Това наистина си е доста! Ти сигурно и тук са толкова! Аз попаднах вчера на тази статия, и ме заинтригува с факта, че имайки впредвид, че руснаците са доста големи националисти и държат на родното и националното, дела на Касперски на руския пазар не толкова голям, поне според моите очаквания и даже е спаднал, като почти се изравнява по популярност с ЕСЕТ. Интерсно е, че и Аваст е на трето място (може би защото е безплатна). Аз лично очаквах Касперски да има над 2/ 3 дял от пазара, явно обаче не е така! По какви причини- може само да гадаем! :)

' date='02 февруари 2010 - 02:27 ' timestamp='1265070425' post='1623943']

Честито на потребителите на Malwarebytes' Anti-Malware 1.44 :biggrin:

http://malwareresearchgroup.com/?page_id=2

Също смятам да поздравим и ползвателите на Kaspersky и NOD32 :speak:

След деинстал на NIS 2010 и инстал на PC Tools IS, втората иска рестарт и провежда intelli scan.Открива това: 89c5e0e7ef96831a.png89b9fe758e33a2ea.png

Идеи?

п.п.Ликовете ''learn more about this threat'' не работят.

edit: Открих това:

http://www.pctools.com/mrc/infections/id/Backdoor.Ceckno/

хмм...

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

След деинстал на NIS 2010 и инстал на PC Tools IS, втората иска рестарт и провежда intelli scan.Открива това: [url=http://picbg.net/img.php

Да считам ли резултата от сканирането, като издънка на Нортон?

Нямам представа, затова питам и аз.В момента съм пуснал custom scan и след малко ще постна снимка, но резултатът не изглежда добре за Нортън, засега.:angry:

Нямам представа, затова питам и аз.В момента съм пуснал custom scan и след малко ще постна снимка, но резултатът не изглежда добре за Нортън, засега.:angry:

нали уж казват, че имало "облаци", "сонари", това-онова, екстри? :angry:

Това, което откри, по спомени(не знам дали верни) е драйвер от AVZ на Касперски.

fb92dc8f5474c379.pngebe5a76934804fcf.png

Греша ли нещо?VirusTotal излиза с този резултат(незнайно защо липсва Симантек):

http://www.virustotal.com/analisis/7ae9aae77884ac0baa2f8168b3ed4de0c0c9834a42d8e5a775f47a2c66cec237-1265108428

Сканирах с всички възможни скенери на PC Tools.

f483b5c8283179f5.png

Уж са на Симантек също, но резултатите им са коренно различни, върху една и съща система.

Здравейте,

Ето и RAP (reactive & proactive) тест резултатите на VB за периода август 09 - февруари 10. И в Wilders и в други форуми, а и от самият VB твърдят, че те са много по-показателни (заради периода на тестване и по-реалистичния подход и тестване), а и тук са осреднени резултатите и на 2-та подхода при засичане - стандартно и проактивно. Изненадата е Симантек определено. Добър резултат за Авира, Есет, Касперски. За съжаление подробните резултати са само за плащащи абонати:

http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Хм! Да вярвам ли, да не вярвам ли? нисък резултат за Нортон, в същото време АВГ дава изненадващо висок резултат, което много ме съмнява!?!? :)

Раздвоен съм в оценката си за теста? В крайна сметка, да не вземе да излезе, че Нортон е един надут изкуствено "балон", който май взе да се пука????

• Автор

Също смятам да поздравим и ползвателите на Kaspersky и NOD32 :help:

Само да отбележа, че всички тестове са били със стандартните настройки на антивирусните:

All programs tested using their default settings.

Което може би донякъде оправдава слабото представяне на Avira без включени следните опции:

2el6zqt.jpg

Иначе браво на победителите в теста. :)

Бърз тест на бетата на ESET smart security .Пробвах я с няколко файла от MDL, както и оня тормозител от темата за подпомагането.Пропусна доста неща.Task manager-ът ми е неактивен-> 217d60a224d60bcf.png

Настройките са максималните.Тук се дъни-> 052133ba3ccfaa1c.png

В момента сканирам с нея, после ще ''мина'' с MBAM и ще добавя два шота.:)

edit:Ето какво откри ESS:e1f704d7eee76fff.png

MBAM:063ce42400572a65.png

ThreatExpert също са на Симантек,забележете датата:)на откриването на вируса и кой ни баламосва?

Submission received: 30 June 2009, 21:24:14

o Processing time: 7 min 33 sec

o Submitted sample:

+ File MD5: 0xD7CE8CE90D9CBAC208D1A2E594EDC275

+ File SHA-1: 0x838B1CD2B8AFB4A59BE3016E13E0B4243CBDC960

+ Filesize: 30,720 bytes

+ Alias:

# Backdoor.Ceckno [PCTools]

# Downloader [symantec]

* To mark the presence in the system, the following Mutex object was created:

o Iexplore.XPExceptionFilter

* The following Host Names were requested from a host database:

o www.fei4.cn

o muma4.3322.org

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=d7ce8ce90d9cbac208d1a2e594edc275

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Бърз тест на бетата на ESET smart security .Пробвах я с няколко файла от MDL, както и оня тормозител от темата за подпомагането.Пропусна доста неща.Task manager-ът

ти май много "на едро,на едро" взе да "тестваш". Не действаш ли малко в стил- "джаста-праста", което доста "олекотява" самият тест?

ти май много "на едро,на едро" взе да "тестваш". Не действаш ли малко в стил- "джаста-праста", което доста "олекотява" самият тест?

Погледни пак резултатите в предния пост.Джаста, не джаста, реалността е такава.ЕСЕТ пропуска като широко сито, за разлика от други програми с доста по-висок detection rate и способности за чистене.Не съм рекламен агент на никого.Нормално е да не ти изнасят резултатите с тоя ник. :)

Нормално е да не ти изнасят резултатите с тоя ник. :ph34r:

ха ха ха! не се бях сетил! вЕрно, че не ми изнасят с тоя ник! ха ха ха

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.