Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

преди 14 минути, NIKISHARK написа:

Преди време Wankata се опита да влезе в интелигентен спор с теб!Резултатът е,че него вече го няма във форума...и не защото е незнаещ...или не можещ...идиотите станахте много...

:offtopic_s:

Не обиждай идиотите, моля!

Мирко и компания са нещо друго...

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

преди 35 минути, NIKISHARK написа:

Ти що не коментираш транзитните такси на ТАБ,ТАНАБ и американският втечнен газ-въпреки,че ти ги посочих специално за този вид доставка!?

Защото не пренасяме. Аз ти навирам реални конкретни неща за нашето трасе. И за сегашните транзитни такси, които са три пъти по ниски от пазарните.

Относно Полша и т.н. пак ти казвам - докато нямаме конкретни данни какво и как са се договорили , всичките ти обяснения колко е неизгодно, скъпо и т.н.. са празни приказки.

Поляка казва че е с 20 % по изгодно от руската. Дали лъже, не знам, но идея си нямам защо да го прави. Може и умишлен дъмпинг да е. Всичко може.

Но докато ние споим за глупости, други държави извличат изгода от това. Ние ще им се смеем помпозно като вас, и ще си плащаме рашисткия монопол.

преди 42 минути, NIKISHARK написа:

Преди време Wankata се опита да влезе в интелигентен спор с теб!Резултатът е,че него вече го няма във форума...и не защото е незнаещ...или не можещ...идиотите станахте много...

О да, то може да се види из темите колко "интелигентен спор" е водел. :) :)

Все наакани и затпени излизахте , и беснеехте от това. То поне форума не трие старите неща, можеш да си припомниш :)

преди 43 минути, NIKISHARK написа:

идиотите станахте много...

преди 27 минути, Мойра написа:

:offtopic_s:

Не обиждай идиотите, моля!

Мирко и компания са нещо друго...

Високоинтелигентни коментари. Пращите от ум и капацитет :)

" „Колкото повече Европа залага на втечнения природен газ, толкова по-опасна може да стане зависимостта ѝ от вноса“, посочва Манфред Лайтнер, член на изпълнителния съвет на OMV. По думите му LNG е само разновидност по отношение на дестинацията, като също така е и по-скъп и по-ненадежден от природния газ, пренасян по тръби. "

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/edno-e-sigurno-za-bydeshteto-na-germaniya-shte-tryabva-poveche-gaz-ot-rusiya

Цитат

„За газоразпределителен хъб „Балкан“ много ясно сме артикулирали, че България ще участва в газопреноса, защото просто ни се полага. В момент, в който транзитната газ за Турция през България спре, нашите тръби се изпразват и ние не правим нищо различно от това да търсим източници, за да си напълним тръбите обратно“, посочи премиерът. „Нашето решение е ясно, съгласувано е с ЕК. Така че както „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ се движат, така и ние можем да продаваме около 15-16 млрд. куб. м. от газовия хъб“, каза още Бойко Борисов

http://www.glasove.com/categories/novini/news/borisov-polaga-ni-se-da-uchastvame-v-gazoprenosa

Значи тук не съм съгласен,ако газта спре,това е провокация от Русия-ако Борисов не вярва,да пита Миро20.Освен това,няма да му се налага да търси нищо на Борисов-Миро20 ще пълни тръбите с втечнен газ от САЩ с 20% под пазарната стойност.И да не се гласи да продава 15-16 млрд -  Русия си врътка крановете за доставка както си иска и когато си иска-ако не вярва,да пита оня с чембера...

Абе, вие луди ли сте!?? Как може да плещите врели -некипели за газ,за Русия и за възстановяване на икономически проекти без да сте питали инж.Миро20!!??Сега на изборите няма да гласува,за да ви провали ...

преди 41 минути, NIKISHARK написа:

Нашето решение е ясно, съгласувано е с ЕК

Това е ключовата фраза, за което намекнах мнооого отдавна, още когато почнаха ТП като алтернатива на ЮП.

Не ви ли прави впечатление че рашистите само и само да ни "натрият носа" , предпочетоха да спрат ЮП /да, Путлер го спря, не друг/  предпочетоха  заобиколния път през Турция, която освен всичко е далеч по неблагонадежден и несигурен партньор /доказано с инцидентите /  и в резултат пак дойдоха на нашето :)

т.е. както  трябваше  ЮП да съответства на европейското законодателство, така и сега ТП влиза у нас по същите правила.

На кого накривиха рашистите  ? :) на самите себе си .

Именно заради тези проекти си пролича полезното въздействие на ЕС. Ако не бе Брюксел, сега щахме да сме безгласна териториална тръбичка, сухопътно продължение-монопол  на Газпром за Европа, с мижави таксички / предполагаемо 3 пъти по ниски ако се съди по сегашното положение , спрямо пазарните/  

А вие плюйте плюйте... затова в ада при казана с българите нямало пазач...

ББ много неща е казвал, коментирал съм го по тези теми че прави мили очички при такива посещения и се опитва да балансира и да не заема крайни позиции. Нито за АЕЦ, нито за ЮП където пак приказваше доста глупости.

Ама като го фрасна по ръката Димон бая се стресна :) :) :)

Ау как ме е "обидил" :) Затова че изброих един от многото варианти ли ? И че това не е прецедент , и са затваряли далеч по завършени АЕЦ ли ? :)

И те ли са "предатели" за държавите си ?? Не мисля. Просто са си направили сметката.

А ако толкова акцентираш за думата "предатели" , то "Вие"  с вашето комунистко-цоциалистическо мислене и пропаганда би трябвало всеки ден да се чувствате предатели .

Все пак червените са взривявали църкви, а в сегашно време идеологията е обявена за престъпна с декларация на НС.

Харесва ли ви всеки ден да се събуждате "престъпници " ? :)

"Газпром" няма да участва в проекта за газовия хъб "Балкан"

Вчера премиерът май друго ни каза?

Полагало ни се...

Цитат

„За газоразпределителен хъб „Балкан“ много ясно сме артикулирали, че България ще участва в газопреноса, защото просто ни се полага. В момента, в който транзитният газ за Турция през България спре, нашите тръби се изпразват и ние не правим нищо различно от това да търсим източници, за да си напълним тръбите обратно“, посочи премиерът.
http://epicenter.bg/article/Borisov--Balgariya-yasno-artikulira--che-shte-uchastva-v-tranzita-na-gaz-chrez-hab--Balkan--/176717/2/0

преди 5 часа, Мойра написа:

"Газпром" няма да участва в проекта за газовия хъб "Балкан"

Вчера премиерът май друго ни каза?

Полагало ни се...

Ти въобще разбираш ли за какво иде реч ?

Премиера говори за потоците газ. За което отговаря и Газпром.  Проекта за хъба е изграждането , строителството на инфраструктура и т.н. Което е съвсем друго нещо.

Газпром нямало да участват в изграждането, но никой не е казал че няма да пуска газ по него. :)

Поняла ?

А ето и отговор от Брюксел за "гаранциите " които искат рашистите :

Цитат

Не е в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи и разрешения. Това заяви днес високопоставен представител на ЕК по повод поисканите от руския премиер Дмитрий Медведев гаранции от Брюксел за продължението на газопровода „Турски поток“ през България.

„Ролята на Комисията е да прилага договорите, в този случай – да гарантира, че законодателството на вътрешния газов пазар се прилага стриктно от страните членки, независимо от вноса и енергийната инфраструктура“, заяви източникът пред кореспондента на Радио Свободна Европа Рикард Йозвяк.

По време на двудневното си посещение в България Медведев заяви, че "за по-нататъшни стъпки по отношение на "Турски поток" ще можем да говорим само след категорична гаранция от ЕК, че този проект може да се случи", предупреди той.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29804863.html?fbclid=IwAR0j53wvz4x_nn04GyEZM-QJzsooMrNnHMIDt_7ZBp7JR5mtIwNpjnE62hY

Цитат

Три консорциума подадоха оферти за строежа на българското разширение на газопровода "Турски поток". В консорциумите има фирми от Италия, Унгария и Саудитска Арабия. Изграждането на българското разклонение на газопровода се очаква да завърши в края на 2020 година. 

Стойността на разклонението на тръбопровода от турската до сръбската граница, по който ще тече руски газ, е 2,8 млрд. лева. Проектът предвижда изграждането на газопровод с дължина 474 км и две компресорни станции.

Тръжната комисия ще работи до края на март, когато се очаква да бъдат отворени и ценовите предложения, съобщи пред журналисти Владимир Малинов, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз". Той уточни:

"Булгартрансгаз" в договорите, които е подписала за резервиране на капацитет, не се предвиждат клаузи за забавяне, в случай че "Булгартрансгаз" се забави със срока на въвеждане на експлоатация на газопровода. Реалното ползване ще започне от момента, в който е въведен в експлоатация".

В предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" енергийният експерт Васко Начев коментира, че след изявлението на шефа на "Газпром" Алексей Милер, че през българския газоразпределителен център руски газ няма да се продава, проектът в България става с една единствена цел и тя е как "Газпром" да транспортира газ през страната ни.   

"Има нежелание на "Газпром" да участва в хъб "Балкан", а и те никога не са заявявали такова желание, действията им показваха това, но премиерът Бойко Борисов казва, че "Турски поток" свършва на границата с България. Сега се оказва, че не е точно така", каза Начев пред БНР.

Според него казаното от шефа на "Булгартрансгаз", че съществуващата тръба, идваща от Украйна, ще се използва като реверсивна връзка, звучи несериозно, "защото той сигурно си дава сметка, че трансферът на газ за нашия регион, през Украйна, няма да спре и по този начин е блокиран подходът от наша страна в посока Украйна. Единственият възможен вариант остава суапова сделка, но със съгласието на Русия". Той беше категоричен, че не бива да се спекулира, че през хъб "Балкан" ще изнасяме газ в посока Украйна.

По думите на енергийния експерт, износът на газ и в посока Западна Европа не е ясно как ще става, защото трасето в Сърбия е блокирано 100% от "Газпром".

"Единствено интерконекторът с Гърция ще ни даде реална възможност за доставки на газ, които са различни от "Газпром", коментира още Васко Начев.

http://bnr.bg/post/101090423/vasko-nachev-samo-interkonektorat-s-garcia-e-vazmojnost-za-dostavki-na-gaz-razlichni-ot-gazprom?fbclid=IwAR3lDyfNXsN1DkE6hmHuxYu0zM68yWWm6PgUltK2ojN_B8qJXVbPaT8QAQ8

Русия ще ни зашлеви шамар с Турски поток

Цитат

България загуби ключовото си положение на газоразпределителен център за Югоизточна Европа.

Русия не се интересува от газовия хъб „Балкан“. Турски  поток ще се реализира, когато има железобетонни гаранции от страна на ЕС. Коментира се интереса на Русия към изграждането на АЕЦ Белене, но той се коментира от дълго време.

Колкото и да се опитват управляващите да възстановят значението на България на газовата карта, усилията са грешно насочени и трудни. България загуби, защото Русия  ни заобиколи  заедно с Украйна.

Русия декларира, че транзит на руски природен газ през България няма това значение, и България отива в тъмния ъгъл.

Газът от Азарбейджан се чака, и дали ще дойде изобщо?  България да започне много сериозни разговори с Румъния  и достъп до румънските газови ресурси, с които много скоро Русия ще излезе на европейския пазар. В тази посока България трябва да хвърли много сериозни усилия, но не го прави, и няма да го прави.

Очевидно е, че България не работи за собствения си интерес. Големият шамар предстои да ни бъде зашлевен с Турски поток. Надявам се да отрезви управляващите и да вдъхне малко разум в дебелите глави на политиците.

Политическия слугинаж си казва думата....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Съобщиха по медиите , че сърбите вече са готови с тръбите  - посока близо до Видин към Австрия....

...........................................................................

....според мен гърците са проблемни за газа подобно като Украйна - все тарикати на дребно ......А нашите  се правят на Голямата Работа..... :) Ама заради нашите продажници , през зимата ние ще тракаме зъби.......:(

Така или иначе , не мине ли тръбата през нас , в недалечно бъдеще ще сме зависими , както от Украйна , така и от Гърция , и от Турция - там ще са важните кранчета .......както се оказа в минали години когато мръзнахме без газ....Като не искат хъб директно през Челно море - идиоти ! :angry:

А тези които си мислят за Русия - в руски интерес е да продават , а не да спират кранчето . .....Така , че тази "зависимост" или "заплаха" си я закачете на закачалката за шапки.....

Всичко се промени от момента в който руснаците пуснаха тръбите към Турция и ние загубихме този транзит, сега вече и да строим нещо няма на кой да продаваме!А Борисов да обясни за какво са наливани пари в мрежа, за която не се знае дали ще има какво да транспортира.

Ясно е, че хъб "Балкан" няма как да се осъществи.

Мисля си , че все още може . Защото никак не е сигурно утре на Турция какво може да й щукне в главата ........Та и Европа да си прави сметката....

Русия и без това щеше да пусне тръби към Турция - заради арабски полуостров и наоколо.....

Само , че нашите са тъпи , също като някои тук .......пълни им главите с бръмбари ........от Колорадските .:lol6:

Като искаш независимост от продавача - не купувай ! Това винаги можеш да направиш !

В същност продавачът е зависим от купувача - това всеки търговец много добре го знае !

На сила никому не можеш да продадеш !  :nono:

Обаче кой ще ти даде кранчето в ръцете ?

Другото е сапунени балони за наивници.......

преди 31 минути, by_chechi написа:

Като искаш независимост от продавача - не купувай ! Това винаги можеш да направиш !

И това не е точно така. Сигурно не знаеш /нормално за теб / но сегашните дългосрочни договори са "тейк ор пей" - вземаш или плащаш.

Ако искаме и в момента спираме вноса на руска газ, но ще продължим да плащаме мисля около 2/3-ти от количествата до края на договора. Независимо че грам газ не ползваме. :)

Затова много други /по умни от нас / страни, като Полша и др , скъсаха тези дългосрочни договори и предпочитат къси позиции и пазарни цени.

преди 34 минути, by_chechi написа:

Обаче кой ще ти даде кранчето в ръцете ?

Ако се преборим за такава позиция, ще е най добре.  И мисля че все още имаме такъв шанс.

А рашистите дали ще ни заобиколят, дали не, пак на европейски  правила си счупват зъбките.

Затова и всеки път се чудя - какъв беше смисъла да заровят няколко милиарда, предвидени за ЮП, да изберат несигурната непридвидима Турция, за да дойдат пак до Европа , на непроменените от Брюксел правила и условия, които бяха за ЮП :)

С Гърция ще е подобна ситуацията.

преди 18 минути, miro20 написа:

И това не е точно така. Сигурно не знаеш /нормално за теб / но сегашните дългосрочни договори са "тейк ор пей" - вземаш или плащаш.

Ако искаме и в момента спираме вноса на руска газ, но ще продължим да плащаме мисля около 2/3-ти от количествата до края на договора. Независимо че грам газ не ползваме. :)

Затова много други /по умни от нас / страни, като Полша и др , скъсаха тези дългосрочни договори и предпочитат къси позиции и пазарни цени.

Ама не искаме ! :angry:.......А пък за договорите , кой ще пълни търбуха от прекупвачество ?.....:angry:

.............................

Значи може !

И аз така правя - пазарувам "на късо" за да ми е прясно ! :D

Сам си противоречиш ..........

А поляците го правят (и др. :D) .......хайде сам се сети защо го правят - същото като през ВСВ .

Не са си научили уроците от историята - за това . Пък ти въобще не си и чувал за история......(но това не е тема).

......макар , че се грижа да попълвам празнините.....за теб е забранено , а по-вероятно ти е недостъпно за мислене....

преди 44 минути, miro20 написа:

....Затова и всеки път се чудя

Чудиш се защото не ти е дадено да го мислиш . За теб е важно да "си счупват зъбките" (така са ти го начукали в черепа) , без въобще да си в състояние нещо да разбираш.....При това само малко по-горе го обяснявах....

След 3-4 години е вероятно да го видиш.....и пак да се чудиш ....на други неща ......

преди 1 час, by_chechi написа:

И аз така правя - пазарувам "на късо" за да ми е прясно ! :D

Сам си противоречиш .......... 

Чечи, много често ми се струва че говориш и спориш сам със себе си , и си го начукваш в черепа . Ти дори не опонираш на мен :)

Даже се чудя защо ме цитираш :) Не, наистина, няма какво да ти отговоря, след като не отговаряш на мен  . или въобще не си разбрал какво говоря :)

преди 11 минути, miro20 написа:

Чечи, много често ми се струва че говориш и спориш сам със себе си , и си го начукваш в черепа . Ти дори не опонираш на мен :)

Даже се чудя защо ме цитираш :) Не, наистина, няма какво да ти отговоря, след като не отговаряш на мен  . или въобще не си разбрал какво говоря :)

Че кой си ти , че да се занимавам с теб ? Никаква полза няма ! :lol6:

Ползвам те за "подложка".......а пък екипа си мисли (и ти също) , че целта ми е да те "обиждам " . Примерите давани с твоето , с лекота се получават кристално ясни ..........това ти е единственото ценно !:nono:

.....даже на моменти си мисля , че Господ специално подарък за мен те е създал ! :lol6:

преди 6 минути, by_chechi написа:

.....даже на моменти си мисля , че Господ специално подарък за мен те е създал ! :lol6:

Така е . Никой друг не обръща внимание на глупостите ти :)

Не го ли забелязваш ?

"толерирането"  спрямо теб е само и единствено за това, че спориш  с Миро . А който спори с Миро - него го лайкваме. Дори да не му разбираме глупостите :)

Хъбове, тръби и потоци

Цитат

Руският премиер каза по време на посещението си, че „за по-нататъшни стъпки по отношение на „Турски поток“ ще можем да говорим само след категорична гаранция от ЕК, че този проект може да се случи“.

Какво е към момента незавидното положение, в което се намираме. По време на посещението на Медведев Борисов отново даде уверения, че има съгласието на Брюксел за това втората тръба на мине през България. Но какво означава това? А в отговор на искането на руския премиер Медведев за гаранции от ЕК, от Брюксел отговориха, че не било в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи и разрешения. „Ролята на Комисията е да прилага договорите, в този случай – да гарантира, че законодателството на вътрешния газов пазар се прилага стриктно от страните членки“.

По йезуитско увъртане не може и да се измисли. Ти ги питаш за гаранции, те ти говорят за лицензии. Така и навремето Брюксел си изми ръцете за спирането на „Южен поток“, като заяви, че ЕК нямала никакви пълномощия да спира „Южен поток“, такова решение можело да вземе само българското правителство.

При посещението си в Москва миналата година, на въпрос на журналисти за несбъдналите се руско-български проекти Борисов отговори: „Ние сме най-дисциплинираната и евроатлантически ориентирана държава в ЕС, вследствие на което ни заобиколиха всички потоци“.

Днес е настъпило времето за отрезняване. Някога чрез „Южен поток“ през нас щеше да бъде изграден газопровод с капацитет от 60 млрд. куб. м, да си оситурим газ за нас колкото искаме, че и да ни остава за препродажба и да получаваме огромни транзитни такси. А сега, освен че отново сме подложени на американски натиск да се откажем от втория газопровод на „Турски поток“, се очертава, че той така или иначе може да не мине през нас, ако ЕК не даде исканите на руската страна твърди гаранции, което може и да не стане, ако се съди по увъртения отговор на Брюксел на условието на Медведев

Serbia's TurkStream branch to impede competition -EU watchdog

Цитат

“No similar requests (for EU rule exemptions) were filed by the pipeline system operators in Bulgaria and Hungary to their respective regulatory authorities,” said Buschle.

“With this, the pipeline is actually ...not covered by the Third Energy Package and we regret that,” he said.

“This was an important opportunity, maybe the only one, to ensure that a project of such magnitude and impact not only on Serbia but also on neighbouring markets was in line with European rules.”

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 19 минути, NIKISHARK написа:

А в отговор на искането на руския премиер Медведев за гаранции от ЕК, от Брюксел отговориха, че не било в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи и разрешения. „Ролята на Комисията е да прилага договорите, в този случай – да гарантира, че законодателството на вътрешния газов пазар се прилага стриктно от страните членки“.

По йезуитско увъртане не може и да се измисли. Ти ги питаш за гаранции, те ти говорят за лицензии. Така и навремето Брюксел си изми ръцете за спирането на „Южен поток“, като заяви, че ЕК нямала никакви пълномощия да спира „Южен поток“, такова решение можело да вземе само българското правителство.

"йезуитско" е просто пропагандно тълкуване.

Да, същото е като с ЮП. Принципна и непроменена позиция от Брюксел. - Спазвайте закона и заповядайте с тръбите си на равноправни справедливи условия.

Да наричаш това "йезуитско" е ... не много умно . :)

И какво значи "гаранции извън изискванията на закона" ??  Феодалните държави са свикнали на мафиотския принцип - договорки с "лидерите" , с "падишахите" , а не според казаните изисквания.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.