Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

Липсва достатъчно достоверна информация !

Но аз си мисля , че приказките за газ през Турция са само приказки.

На Турция само една тръба й стига , и само до там !

Защото Турция е "в ръцете" на САЩ , а на Путин тъкмо това не му оттърва....

Европа и Путин се надлъгват за по-голяма аванта.....и как да се изолират от влиянието на САЩ.

Пък ние какво - страхотни находища сме имали на наша територия - дрън-дрън , че пляс....

Ами на никой не му стига един газопровод по простата причина, която се споменава в статията под теб от @Мойра. 18 милиарда транзитен газ вече няма да минава през България както е до сега и стигайки до Македония, Гърция и Турция, а таксите за 18-те милиарда транзитен газ ( който за Турция няма да е транзитен), ще отиват в Турция. Това означава по-евтин газ за Турция, понеже нашите транзитни такси няма да са начислени, а и тия на Украйна. освен това паричките ще останат в Турция, а не в България. Ние един път губим отстъпката си за газ и втори път не печелим от транзита както досега. Виж и 10 Южни потока да има в България, аз ще съм съгласен да има, защото ако наистина се печели по 400 милиона годишно, то 4 милиарда изобщо няма да ми дойдат зле, нали?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

Брюксел и пръста си няма да мръдне, за да ни защити. Ако това бе Полша или някоя друга европейска държава съм сигурен, че още тая седмица щяха да са измислени нови санкции срещу Русия. 

Че, ти какво очакваш?????

Но, това за пълноправното партньорство, членство и пр. може единствено и само да се намира  в някои глави с промити мозъци!

Дупедавците нокой никъде не харесва!

А, и за Гърция! Усетиха икономически интерес и много, много няма да "цепят басма" на Брюксел! 

Доказаха го изнудвайки Брюксел с "майната ви" - излизаме от EС ако не е нашата, и успяха изпапквайки миларди европари изпратени за стабилизиране икономиката на тази страна! Всичко това без да отстъпят и крачка от завоюван жизнен стандарт и социални придобивки. Евала им!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Никой не може да ме убеди, че този мегапроект не е изгоден за странатаи е против националния ни интерес.

Никой не може да ме убеди, че този мегапроект не е изгоден за странатаи е против националния ни интерес.

Колега, редно да бъдем убедени като видим сметките.

Всичко останало е едно голо ляляне.

Реално е против интереса на върхушката, защото Брюксел ще им отреже част от фондовете. На тях не им пука за народа. важно е парички да текат при тях. А с Южен Поток май паричките текат не там където трябва или поне не към всички, които искат да се "възползват". Това ми заприлича малко на...важно е на Вуте да е зле, а не на мен добре, макар че на мен ми става добре с появилите се отново еврофондове, които пак ще опапкам. Народа да го духа. В случая става следното. Брюксел си взема газта, Русия ни го начуква и Брюксел се кефи, Украйна я заебават и САЩ си пуска сондите за шистов газ, Полша мирясва с претенциите и за Украйна, Русия полулегално както Турция държи Кипър, държи Крим, търговията с Донбас се възстановява и никой ни лук ял, ни лук мирисал, Малайзийския самолет поради липса на доказателства остава в някой музей в Холандия и така нататък, нека сега други да довършат приказката. Тлеещи конфликти в света много. Цели поколения вече ги няма, а конфликтите изхранват днес и внуците им - Палестина, Кипър и сега новите в Грузия, Армения/Азербайджан, Ислямска държава...Ей това последното е най-доходоносна мина от всичко изброено, вероятно след Палестина. Ще се точи тоя конфликт в бъдещето и нашите внуци и правнуци все ще си нанасят удари и все ще се "мъчат" неистово да преговарят след време. Това са поддръжниците на долара, без който всички виждат, че са кръгла нула, опълчи ли се някой срещу него. 

Колега, редно да бъдем убедени като видим сметките.

Всичко останало е едно голо ляляне.

и ще си остане такова, щото турците не се чудят и двоумят не суганисват излишно като нас. сметки няма приключи всичко няма и да има. сега смятайте загубите. Ами аки решат да нидадат на арбитраж за пропуснати ползи? сега ще тръгне трансадриатически газопровод и няма да има проблем с третия енергиен пакет.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

и ще си остане такова, щото турците не се чудят и двоумят не суганисват излишно като нас. сметки няма приключи всичко няма и да има. сега смятайте загубите

Оказва се, че и в министерството нямат ВЪОБЩЕ правена сметка дали е изгодно или не, също че ВЪОБЩЕ не е фиксирана

сумата, която би трябвало да получи Б-Я от транзита.Не знам откъде, тук, в форума, са така добре информирани за подробностите.На Бойко НЕ МУ ДАВАТ  доброволно и ДА ПОМИРИШЕ  подробности по договора.

Оказва се, че и в министерството нямат ВЪОБЩЕ правена сметка дали е изгодно или не, също че ВЪОБЩЕ не е фиксирана

сумата, която би трябвало да получи Б-Я от транзита.Не знам откъде, тук, в форума, са така добре информирани за подробностите.На Бойко НЕ МУ ДАВАТ  доброволно и ДА ПОМИРИШЕ  подробности по договора.

вие това което говорите вярвате ли го. извинете. Проектът ще тръгва па уж нямало разчет. приказки за абсолютни наивници. Или сте толкова наивен да вярвате на злескалъпени оправдания, на загубите които ще се претърпят и с третия енергиен пакет който уж важи ма за северен поток не важи и за трансадриатическия пак няма да важи. пък дойдоха и едни трима мускатари дето пускаха мухи пък и на единия сина му се оказа в борда на директорите на украинското газоразпределение.

вие това което говорите вярвате ли го. извинете. Проектът ще тръгва па уж нямало разчет. приказки за абсолютни наивници. Или сте толкова наивен да вярвате на злескалъпени оправдания, на загубите които ще се претърпят и с третия енергиен пакет който уж важи ма за северен поток не важи и за трансадриатическия пак няма да важи. пък дойдоха и едни трима мускатари дето пускаха мухи пък и на единия сина му се оказа в борда на директорите на украинското газоразпределение.

Май имате само ТЕОРЕТИЧЕН опит как се правят проекти, понякога се "пропускат" някои нещица--не само в Б-Я- в цял свят  е така.В такива случаи ПОНЯКОГА помага свободата на словото

Май имате само ТЕОРЕТИЧЕН опит как се правят проекти, понякога се "пропускат" някои нещица--не само в Б-Я- в цял свят  е така.В такива случаи ПОНЯКОГА помага свободата на словото

Обикновено всеки проект се оказва  по-скъп от сметнатото, случайно или не

Да бе да. Хората за десетки години напред ти правят тръба до изчерпването количеството на газа, ти се съмняваш дали ще има транзитни такси :).  Така ли да разбирам коментара ти? И кой нормален човек ще определи точната печалба в тоя несигурен свят? Ами то утре газта може да падне на 50 стотинки, може да стане и 5 лева. Тогава какво правим със застопорената печалба? Не е ли това въпрос на договаряне и предоговаряне в бъдеще? Виж, някой може да спомене някъде 5% печалба да кажем, но това в никакъв случай не е точна стойност в парично измерение, защото и на никой не му е ясно колко газ ще минава по тръбата. Знае се капацитета, знае се и възможната печалба, калкулира се някакъв минимум и се строи. няма ли изгода, не се строи. Но при положение, че тая тръба ще се експлоатира десетки години, то печалба може да има след 5 години, може и да има и след 50. Тогава какво ще кажат внуците и правнуците? Нашите дядовци големи скръндзи или браво на н ашите деди, дето са направили тая спестовна касичка, мислейки за нас. Недей така. Бойко може да си говори всичко, може да маха турския от новините, но утре може да каже на Симеонов - разкарай се кафява свиньо!

Никой не ни е виновен а сме си виновни ние. това е моето мнение всичко друго е голи оправдания. Вие ако вярвате на сапунките по телевизиите за този проект си е Ваш проблем. Навъдиха се пак шамани

Никой не ни е виновен а сме си виновни ние. това е моето мнение всичко друго е голи оправдания. Вие ако вярвате на сапунките по телевизиите за този проект си е Ваш проблем. Навъдиха се пак шамани

Тук съм напълно съгласен с вас.Много силно плачем:Ах, как без руски газ/след 4г.-евентуално тогава ще готова турската връзка/.В Б-Я има  газ и петрол в големи количества, почти нищо не се прави....за сега-чака се едва ли  не нова икономическа безизходица и тогава......може би.....но ще късно и много по-трудно.Поздрави

Тук съм напълно съгласен с вас.Много силно плачем:Ах, как без руски газ/след 4г.-евентуално тогава ще готова турската връзка/.В Б-Я има  газ и петрол в големи количества, почти нищо не се прави....за сега-чака се едва ли  не нова икономическа безизходица и тогава......може би.....но ще късно и много по-трудно.Поздрави

Това с големите наши количества пък е най-големия кьорфишек. интересно мие къде ли е Гамизов, този радетел за енергетика. Били сме били спящ газов гигант имали сме европа да захраним.  

блокадата Южен поток е свързана с Вашингтон!това стана ясно, когато България и Хърватия почти се отказаха от проекта след няколко приятелски посещения на група американски сенатори. внезапно и без предупреждение дойдоха американските санкции срещу Унгария, след като страната  подкрепи Южен поток.подобна намеса на външни сили, дори и на съюзници във вътрешната политика на една страна е немислимо, ако държавата е суверенна и независима. България не участва във вземането на решения в ЕС, а ЕС участват  в България за вземане на решения, Българските политици в Брюксел няма представители на България в Европа, но те са представители на Европа в България, които са там за да тълкуват волята на империята на нас, непокорните граждани! вместо София да очаква на Брюксел да отстоява нашите интереси, Брюксел влияе на София, да се откажеме от своите интереси, както и че по най унизителен начин да се молиме на Русия и Европейската комисия, за да се споразумеят и размразят проекта!.

Аз се чудя защо ЕС е готов да се самоубие ,за да обслужва интересите на САЩ.Нали самия ЕС се създава ,за да направи икономика конкурентна на САЩ.

А иначе някой да не се хвана на новите глупости на ПРЕМИЕРА-ГЕНЕРАЛ за петролните и газовите ни находища.Отново се държи като малко дете ,което е сгафило и отваря торбата с детските лъжи,но тук за разлика от детството белята не е безобидна.Нещата взеха да миришат много  и затова мазниците от ЕК започнаха да пръскат с дезодоранти -да хвалят послушното кученце ,правещо се на голям мъж у нас и да размразяват сметки.

въпросът е, че, ЕС не е в интерес  региона на Балканите да се развива, много по-малко, за да се развива самостоятелно, и най-вече я е неприемливо, че в този комплекс печели Русия.

недостатъчно развити и бедни Балкани под егидата на митническата зона на ЕС е защитен пазар за продуктите на Западните фабрики  и източник на евтина работна ръка,  същите тези продукти не могат да бъдат конкурентни на международния пазар. бавен растеж на икономиката и стандарта на гражданите в региона служи като стимул търсенето и потреблението на европейски продукти!икономиката вече играе основна роля, и ако фабрика в България  изведнъж получи по-евтин газ, бизнеса им става все по-конкурентен и са свободни от определени ресурси за развитие и инвестиции, както и  пазара става все по-привлекателнен за чужденците в нашата страна за да искат да произвеждат!!!

Ако се вярва на ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ "ТРАКИЯ",

то  имало ТАЙНИ КЛАУЗИ В ДОГОВОРА ПУТИН – ЕРДОГАН!

прочетете  и ега ти разузнавача Петров

Аз се чудя защо ЕС е готов да се самоубие ,за да обслужва интересите на САЩ.Нали самия ЕС се създава ,за да направи икономика конкурентна на САЩ.

А иначе някой да не се хвана на новите глупости на ПРЕМИЕРА-ГЕНЕРАЛ за петролните и газовите ни находища.Отново се държи като малко дете ,което е сгафило и отваря торбата с детските лъжи,но тук за разлика от детството белята не е безобидна.Нещата взеха да миришат много  и затова мазниците от ЕК започнаха да пръскат с дезодоранти -да хвалят послушното кученце ,правещо се на голям мъж у нас и да размразяват сметки.

Прав си, но ЕС е и Англия. А Англия е със САЩ. Не върви някак си Германия или Италия да развалят отношенията си с тая страна, че напусне ли ни Англия, според мен идва края на ЕС. Или по-точно края на еврото, макар Англия да имат друга валута. Оставаме само отбор юнаци, търсещи каквото намерим по контейнерите като клошари. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ако се вярва на ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ "ТРАКИЯ",

то  имало ТАЙНИ КЛАУЗИ В ДОГОВОРА ПУТИН – ЕРДОГАН!

прочетете  и ега ти разузнавача Петров

СЕНЗАЦИЯ

разузнавач Петров

спящи клатки на нашето разузнаване в Анкара

Баш секрет

"курназ"

По най-бързия начин новините на турски по БНТ1 да се преместят по БНТ2, за да се отвлече вниманието на населението, а на освободеното място по БНТ1 да се възстанови предаването "Гаварит Масква"

...и т.н.

Бе т'ва за вицове и празни приказки нямаше ли други места? :D

...и т.н.

Бе т'ва за вицове и празни приказки нямаше ли други места? :D

От сутринта ми е кофти на работа след като чух новините за махането на санкциите на някои руски банки. Ей това най-малко очаквах да чуя.  Като не може нищо да се направи, поне да я обърнем на веселба. 

При това положение мисля,че ЕС ще е по-добре без Англия.Отдавна икономисти говорят ,че проблемните икономики в ЕС са тези,които са имали евтина валута преди Еврото и май има логика Италия-евтина лира,Гърция-евтина драхма,Испания-евтина песета.Англия играе контра на ЕС и може и без нея,особено Италия не е за подценяване,ако няма удари под кръста

При това положение мисля,че ЕС ще е по-добре без Англия.Отдавна икономисти говорят ,че проблемните икономики в ЕС са тези,които са имали евтина валута преди Еврото и май има логика Италия-евтина лира,Гърция-евтина драхма,Испания-евтина песета.Англия играе контра на ЕС и може и без нея,особено Италия не е за подценяване,ако няма удари под кръста

Не знам за какво ти е евтино евро, но аз от месеци чакам долара да падне, че да си купя нов хард диск. И това важи за всичко, което реши да купи човек. Всичко се внася в доалри и не се произвежда тук. Значи за обикновения човек е добре слаб долар и силно евро. Не знам ако Англия се махне, как ще спрат еврото от девалвация. Това ще означава недоверие към ЕС, а от там инвеститорите ще почнат да се оттеглят, заедно със спада на еврото. Макар че икономически погледнато, силния долар е предимство за нашите производители, стига да изнасят. Разбира се, обикновения човек нищо няма да усети от това. По-скоро ще усети обратния ефект - поскъпването на много вносни стоки, включително всичката черна техника от Китай. 

То е ясно,че ще има шок и труден период,но при отслабено евро и правилна политика,могат бързо да наваксат тези икономики,които сега не се вземат насеризно.Рискове винаги има.ЕС и сега с Англия не е в безопасност,Времената са динамични и опасни.

Може да се играе с митнически такси, с ДДС,спогодби,бюджетите ще губят(евентулно,защото ще има растеж на БВП),но разходите в ЕС са колосални и то за глупости.Може би за бездомни кучета и котки в ЕС се харчи повече ,отколкото за деца в цял континент като Африка например.В здравеопазването е същата работа,българско бедно дете умира,ако не се съберат  десетки или повече хиляди евра за някоя европейска "хуманна" клиника,за да го оперират.Тая идиотщина рано или късно ще трябва да свърши

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

агресивната антируската политика на ЕС, свързана със САЩ дърпа конците в Брюксел и многократно е доказала, че с такава Европа не си струва да се преговаря и не става за сериозни преговори. от една страна тя не е в състояние, компетентна, нито оторизирана да взема решения от свое име, а от друга страна, че не е готова за нормален и рационален диалог и то при положение  че Русия  няма да е мажоритарен собственик на тръбопровода но винаги 50:50. цялата европейска политика спрямо Русия страда от  САЩ, и се обезсмисля целия ЕС и е вреден за държавите-членки и все повече никой не го желае!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.