Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на видео карта!

Featured Replies

Здравейте!Имам следната конфигурация:

Intell celeron ® D CPU 3.35 GHz

RAM=2,00 GB

дъното ми е asrock 775 dual-vsta http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-vsta

Сегашното ми видео е Geforce 6200 като цяло съм много доволен от него ама вече си устаря laugh.gif

Колебая се между следните:

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528366

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528765

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529525

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=651

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=345496

Приемам и други предложения

Надявам се някой да ми даде добър съвет.

Предварително благодаря

;)

;) Интересно. Цените на предложените от теб видеокарти се колебаят от 80 до 190 лева. Как може да се колебаеш при такава разлика в цените? За 15 стотинки по-евтино от най-скъпата карта, предложена от теб, може да вземеш примерно SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR3

Редакция: като ти гледам процесора, ще имаш ограничение в производителността с него, дори 7600 GS със Zalman да вземеш. Така, че замисли се и за един двуядрен процесор - примерно C2D Е2160. Тогава ще усетиш разлика, дори със сегашната си 6200. ( Аз съм със 6200 TC , която в момента струва 40 лева и Е6750, но успявам да играя добре и на по-новите игри, включително CoD4 :) )

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

В добавка само ще кажа, че картата е най-добрия избор в ценовия си клас и да добавя, че ще убия пазарната икономика, но в jar е по-евтина - доказателство...

В добавка само ще кажа, че картата е най-добрия избор в ценовия си клас и да добавя, че ще убия пазарната икономика, но в jar е по-евтина - доказателство...

Ами знам това. Проблемът обаче е, че от тоя сайт биха ти дали отстъпка, която ще се равнява на първа колонка по МОСТ. Нали знаеш, че това не са окончателни цени? Така, че за една конфигурацийка за 1500 лева по втора колонка на Мост, печелиш поне 50 лева . Лично моята по втора колонка на мост излиза 1475 лева, а тия ми предложиха 1422. Проблемът е, че отстъпките се правят за големи количества и то налични. Същите отстъпки на Мост бяха направо антиотстъпки! Тоест аз исках конфигурация за 1400-1500 лева, а те ми предложиха "супер конфигурация" за 1600-1700 лева, като искаха да пробутат старите си компоненти!

Редакция: Имах вземане даване с JAR - Русе. Проблемът там е, че хората си нямат понятие от компютри. По три пъти ме питат какво искам (а аз исках 8800 GT).

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Редакция: Имах вземане даване с JAR - Русе. Проблемът там е, че хората си нямат понятие от компютри. По три пъти ме питат какво искам (а аз исках 8800 GT).

:)

Взе ли я тая карта най сетне. :) Като реших да взимам този компютар, бях яко се нервирал за предишния че ме пуснаха по пързалката. Отидох във Стантек да видя кво ще се спазарим и първото което го попитах единия от търговците беше следното- Вие лъжете ли клиентите си. При което пича 30 секунди ме гледа като пребузал и след това със заекване взе да ме убеждава че те не правили такива работи. Е не си купих компа отам де. Но скоро като купувах захранването и хардовете и кутията, се опитаха да ме изпързалят със някво фалшиво захранване, ама не им се отвори парашута. cool.gif

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

И ти ли си от Русе?! Те на JAR нали знаеш какъв им е офиса в Русе? Ужас и половина... В русе ако вземаш нещо го вземаш от Формулата или не се занимаваш... Формулата май работят с Мост... Аз от формулата си взех компа и нямам проблеми... Що се отнася до това колко разбират от компютри - отидох с готови изисквания и нямаха шанс да се опитат да ме метнат... Като отидеш с ясната представа какво точно искаш няма да имаш проблеми... Няма голямо значение от каде ще си вземе пича видеото, важното е да не се набута и да провери дали всичко е в пакета - диск с драйвери, адаптори, кабели и т.н. Лично аз проверявам на място всичко преди да взема пакета, за да си нямам ядове... Ако правят отстъпки за големи количества не мисля че ще му направят отстъпка за една 2600... Само да върви спора - 8600ГТ не е ли на нивото на 2600?! С някво такова впечатление съм останал...

bildera_, ако си от русе може да се видим някой път на по кафе, да обсъдим световната компютърна политика :)

:)

Взе ли я тая карта най сетне. ;) Като реших да взимам този компютар, бях яко се нервирал за предишния че ме пуснаха по пързалката. Отидох във Стантек да видя кво ще се спазарим и първото което го попитах единия от търговците беше следното- Вие лъжете ли клиентите си. При което пича 30 секунди ме гледа като пребузал и след това със заекване взе да ме убеждава че те не правили такива работи. Е не си купих компа отам де. Но скоро като купувах захранването и хардовете и кутията, се опитаха да ме изпързалят със някво фалшиво захранване, ама не им се отвори парашута. cool.gif

А не! Все още чакам! Eдинственото за което ме съмнява, че ме набутаха ( не JAR де) е РАМ паметта, която няма как да разбера дали е Super T CL4 или CL5. Ако някой знае как, да сФирка. Пък от мен да знаете. в България е така. Винаги те набутват с нещо. Просто няма коректност в компютърния бизнес у нас.

И ти ли си от Русе?! Те на JAR нали знаеш какъв им е офиса в Русе? Ужас и половина... В русе ако вземаш нещо го вземаш от Формулата или не се занимаваш... Формулата май работят с Мост... Аз от формулата си взех компа и нямам проблеми... Що се отнася до това колко разбират от компютри - отидох с готови изисквания и нямаха шанс да се опитат да ме метнат... Като отидеш с ясната представа какво точно искаш няма да имаш проблеми... Няма голямо значение от каде ще си вземе пича видеото, важното е да не се набута и да провери дали всичко е в пакета - диск с драйвери, адаптори, кабели и т.н. Лично аз проверявам на място всичко преди да взема пакета, за да си нямам ядове... Ако правят отстъпки за големи количества не мисля че ще му направят отстъпка за една 2600... Само да върви спора - 8600ГТ не е ли на нивото на 2600?! С някво такова впечатление съм останал...

bildera_, ако си от русе може да се видим някой път на по кафе, да обсъдим световната компютърна политика :)

Да, от там съм и може да се видим ;) A за JAR ще кажа, че преди 2 години търсех точно определена конфигурация за брат ми. Посетих и JAR в бившите виетнамски общежития. Не знам, дали все още там им е офиса( сега имат два), защото говорих 2-3 пъти с тях само по телефона. Та като отидохме там с точните изисквания, човека вече се беше предал, че няма да вземем от него. Все пак погледна листа и каза: За какво ви е това дъно, което поддържа RAID, което не е ясно, дали ще може да се ползва?После смени половината компоненти с други. Сега брат ми иска хард и аз бих му предложил нещо с което да направи RAID масив примерно. Както и да е. Отношението просто ни отблъсна. Затова предпочетох да ни излъжат във фирмата, от която аз съм купувал няколко пъти компоненти, а и първия си комп. Там също лъжат, но с течение на времето те опознават и спират да те лъжат.

Питаш за 8600GT. По принцип двете карти са конкуренти, но в повечето тестове, които съм гледал, 2600 XT има предимство, макар и минимално. Е, виждал съм и 8600GT да бие в някоя игра, но са единични случаи. И изобщо, NVIDIA получиха предимство едва преди по-малко от 2 месеца с новото си ядро G92.

:offtopic_s:

Eдинственото за което ме съмнява, че ме набутаха ( не JAR де) е РАМ паметта, която няма как да разбера дали е Super T CL4 или CL5. Ако някой знае как, да сФирка.

На етикета на самите памети си пише 4-4-4-12 ! При поставянето им компютъра ги пуска на 5-5-5-15 , впоследствие трябва ръчно в Биос да ги нагласиш. :)

bildera_, зависи какви тестове гледаш. Ако е за геймърско пц и няма парички за 8800 (~ 500 лв.), 8600 е по-добрия вариант. 2600 е повече за High Deff видео, доколкото съм чувал. Не са идвали още 2600 във фирмата, но вече взимам 3 пц-та с 8600 и мога да кажа, въпреки че съм фен на АМД и АТИ, картата е много много добра.

Строителю здравей, както Кокомил ти е казал, гледаш какво пише на чипа, ето страничката им с моделното означение - за справка

Преди около близо месец имах възможност да тествам на една машинка с няколко карти, целта беше на 1680 по 1050 CoD4 да върви перфектно.... Започнах с 8600 и 2600 про но хълцаше игричката, с 2600 ХТ с ГДДР4 вървеше гладко но на преходите на сцените отново имаше лека захълцване... Проблема се реши като сложих 1950 Про..., всичко заспа на три без коз, на макс всички настройки без да трепне. Така е за съжаление, новите игрички искат много пари... И то да се дават през около година и половина - две, редовно... :offtopic_s:

Предимството на тези серии 2600 и по-новите е видимо при HDTV, с .264 кодиране и подобни, имам една скромна колекцийка от около 50 ГБ и по възможност се гавря с машинките. Тези вградени декодери за HD товарят процесора доста по-малко и внасят комфорт при работа, дори и разглеждането на шарени странички в експлорера/мозилката е доста по-комфортно.

kmvasilev е прав ... 2600ХТ ГДДР 4 е доста по-добра, но става ли въпрос за нови игри на висока резолюция и то с всички детайли, сме за никъде без 256 битова шина ... Все пак за по-непретенциозните и тези с по-малък бюджет решението e HD2600XT GDDR4!!

• Автор
:) Интересно. Цените на предложените от теб видеокарти се колебаят от 80 до 190 лева. Как може да се колебаеш при такава разлика в цените? За 15 стотинки по-евтино от най-скъпата карта, предложена от теб, може да вземеш примерно SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR3

Редакция: като ти гледам процесора, ще имаш ограничение в производителността с него, дори 7600 GS със Zalman да вземеш. Така, че замисли се и за един двуядрен процесор - примерно C2D Е2160. Тогава ще усетиш разлика, дори със сегашната си 6200. ( Аз съм със 6200 TC , която в момента струва 40 лева и Е6750, но успявам да играя добре и на по-новите игри, включително CoD4 :) )

Мерси!Ще го имам в предвит за процесора : ;)

Мерси!Ще го имам в предвит за процесора : :P

Намираш си GeForce XPERTVISION 8600 GT и заспива работата...Ядро на 625 Мхц,памет на 900 Мхц-дефолтни!!!

Горе-долу почти GTS се получава,но за доста по-малко money cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.