Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра забива на всички игри - ПРОБЛЕМА РЕШЕН

Featured Replies

nani в поста си намекнах, че е възможно проблемът ти да се дължи на захранването, pit също е на това мнение. Тей като компютърът е в гаранция, няма как да пробваш с друго захранване, така че го носи в сервиза и им кажи съмненията си за да не се лутат. Допълнителният вентилатор не консумира много ток, но ако захранването работи на границите си, това е достатъчно за да го направи още по-нестабилен.

• Отговори 67
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор

А това че духа студено от захранването добре или зле е? Ще го занеса в сервиза и ще им кажа - но много много необичат да им се дават съвети. Може ли някак да натоваря захранването без да играя игра?

• Автор

Вече компютъра ми забива след като го оставя 40-50 минути да работи без да правя нищо по него.

nani не мъчи машината повече ! Изчакай първия работен ден и го носи там от кадето си го вземал и ги одари по гравата сд него !

• Автор

Незнам как се получи но изкарах 3DMark и ето резултата: 2792. Ето и една снимка с резултатите

post-18546-1199116759_thumb.jpg

• Автор

Оказа се че проблема е във видео картата. Компютъра е в гаранция и имам възможност да си доплатя за по-добра карта. Спрял съм се на Nvidia 8500GT, 256MB GDDR3,128 bit ( http://vali.bg/?group=1,14,222&article...cle_content.php ) или Nvidia 8500GT, 512MB DDR2,128 bit ( http://vali.bg/?group=1,14,222&article...cle_content.php ) Коя според вас е по-добра? Приемам съвети и за други карти може и ATi не ми пречи.

И двете карти са слаби за игри ! Ако единственият избор е между тях, взимаш първата, че е с ДДР3 памет.

Но за игри би трябвало да се ориентираш поне към ATI HD 3850 !

Що за глупост? 7600GT е много по-добра от 8500GT. Направо отивай във Вали и искай да ти я сменят с каквато си купил. Ако нямат същата карта са длъжни да я сменят с по-добра и то без доплащане от твоя страна. Вдигаш голям скандал, викаш, докато не оправят компютъра.

• Автор

Значи ли че ако поискам 7600GT 256DDR3, то тя ще бъде по-добра от 8500? Не са ме ограничили в избора. Казаха ми да си харесам някоято и да е видеокарта от сайта им. Според вас колко може да струва моята видео карта, за да не ме изцакат ако реша да си доплаща. Казаха ми че 8600ГТ e доста по добра. Единственото заради което гледам 8*** сериите е че поддържат Direct X10, а аз няма скоро да си сменям видеото.

• Автор

Моля дайте съвет струва ли си GeForce 8500 или да плащам за 8600. Изобщо не съм "геймър" и игрите ги играя на малка резолюция 1280х1024 и на намалени ефекти. Също така по-добре ли е картата да е 512МБ на DDR2 или 256МБ на DDR3?

Определено 256ДДР3.А и като се има в предвид,че не играеш на високи резулюции не ти трябват 512МБ.Също така ДДР3 паметта е по-бърза от ДДР2

:) аз не съм геймър и ще ти кажа със сигурност че DDR3 е по добра ,а това че е 512 голяма работа,трудно е да се натовари докрай карта с 256 та камо ли с 512.Все пак винаги най важни са честотите.

колко ватово ти е захранването ако може напиши марката и модеа ако не знаеш колко вата е. Възможно е при слабо захранване като го натовариш в игрите да рестартира.

Така, за да не си чешем езиците напразно, отиваш на http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html

Не е перфектен но за просто сравнение ще свърши работа.

И ако избираш между карта с 512МБ DDR2 и 256МБ DDR3 вземи тази с DDR3.

• Автор

Мерси за линка. Тази тема засега приключи и почнах да питам различни неща. Ще си пусна нова тема в съответния раздел. Много благодаря на всички които изказаха мнение и по този начин ми помогнаха да реша проблема си :)

А нещо за карта Ati 2600 какъв модел трябва да гледам. Има Pro и XT?

Ако можеш да отделиш малко повече пари и във фирмата, от която си пазарувал, я имат налича вземи тази карта Radeon X1950 GT 256MB PCI Express. Малко над 200 лв идва, но определено е по- добра от всички изброени до момент, без 3850 разбира се.

Проблема ти не е в картата.Не се набутвай!

Движа WoW 2.3.0 с 64МБ Radeon,виж си кодеците и специално ако имаш инсталиран Flex Type забрани го!

• Автор

lopedevega , от картата е. Не съм чак толкова бос че да немога да разбера дали кодеците не ми правят проблем.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Е от днес следобяд съм с чисто нова карта за момента пак 7600GT. Държи същите температури като старата карта: 42гр в ненатоварено състояние с 120мм вентилатор под нея. И тук идва най-интересната част незнам колко е в натоварено състояние защото пак немога да играя игри :):P:shy11::nono:. Инсталирах 5 игри които работят и на максимум 1-вата минута ме изхвърля. Разликата е, че вече не се рестартира сам, а ми изкарва син екран. В този син екран излиза съобщение което ми казва, че файл nv_4disp.dll е причинил проблема. Според моите бегли познания, това е драйвера на видеото. Инсталирах драйвер от www.guru3d.com и пак син екран този път друго съобщение: PEN_LIST_CORRUPT. Изтеглих драйвер от www.nvidia.com, който е по стар от предишния с 1 месец, пак син екран: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL и в долната част на съобщението освен 0-лите и 1-ниците пишеше следното: RtkHDAud.sys Adress B71C839D base at B7148000, Date stamp 47149497. Така това последното явно ще да е драйвер-а за видео картата. Него не съм го пипал от поне 2 месеца, имам си звук и с предишната карта нямах такива проблеми. Драйверите ги махам с програма Driver Sweaper от www.guru3d.com. Същото се отнася и за последните драйвери от сайта на nvidia, старата карта работеше с тях. BIOS-a на сегашната ми карта е единствения който е качен на сайта на gigabyte, него не съм сменял. По съвет на хора които писаха в темата си ъпдейтнах виоса на дъното с последния от сайта на gigabyte и не забелязах никакви проблеми. Дайте съвет какво да правя. Сега ще му кача един нов Windows, да не би да се е побъркал от толкова драйвери.

• Автор

Дъното ми е Gigabyte GA-965P-DS3 => http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...ProductID=2314# . Обаче на сайта излизат няколко модел или незнам какво е точно пише rev.10 , rev.2.0 и rev.3.3. Моето по никакъв начин немога да разбера кое от тези трите е, снимките са еднакви, описанията са еднакви, на самото дъно не пише нещо подобно. Аз мисля, че изтеглих BIOS за версия rev.1.0 дали това може да бърка работите? Като се натисне на BIOS и неизлизат различни BIOSI за различните модели. Аз съм инсталирал последния F12 от 28.5.2007г. Не съм го овърклоквал, в BIOS-a не съм променил няколко неща

1.Disable на Floppy - защото го нямам

2.Да boot-ва първо от хард диска, на останлите съм дал Disable

• Автор

Направих low-level-format , сложих чист Windows XP OEM с истински сериен номер и инсталирах последните драйвери за видео, аудио, чипсет и хард. Резултат: никакъв!!! Играя 1 минута и компютъра рестартира. Няма високи температури. Нямам нищо инсталирано освен daemon tools, directX 9.0c и nod32. Още малко и ще има :)

Ревизията на дъното - пише я на самото дъно, в долния ляв ъгъл (надписчето е вертикално).

Като ти вади син екран, освен надписа би трябвало да имаш и нещо подобно -

Stop: 0x000000D1 (0x00000028,0x00000002,0x00000000,0xFC406663)
-може и да не е същото, но е подобно ! Кажи каква грешка изписва.
Направих low-level-format , сложих чист Windows XP OEM с истински сериен номер и инсталирах последните драйвери за видео, аудио, чипсет и хард. Резултат: никакъв!!! Играя 1 минута и компютъра рестартира. Няма високи температури. Нямам нищо инсталирано освен daemon tools, directX 9.0c и nod32. Още малко и ще има ;)

прецакал си дъното приятел!

но също така влез в DirectX Information и провери дали наистина е 9.0c (4.09.0000.0904

Ако е този значи наистина си прецакал биоса на дъното,ще ти трябва специалист за да ти го качи наново.

можеш да опиташ с jaмпера но се съмнявам да ли ще има ефект.

май ще ти трябва ново дано

компа ти запечатан ли е?

ако не е опитай с батерията ,извади я за да го върнеш към оргиналните настройки

Редактирано от akrigtan (преглед на промените)

• Автор

Kokomil, дъното ми е 1.0 и Биоса който съм качил е един и същи за 3-те вида. Вече почна да ми прави старите номера, играя малко и се рестартира компютъра. А цифрите от синия екран не съм ги записал, а само грешките: тях съм ги написал на 3-та страница последния пост. Поне се разбра, че не е от BIOS-a.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.