Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра забива на всички игри - ПРОБЛЕМА РЕШЕН

Featured Replies

Здравейте, преди 4 месеца си смених компютъра със следния:

CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHz (9 x 200)

MB: Gigabyte GA-965G-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM)

Chipset: Intel Broadwater G965

RAM: 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

VGA: NVIDIA GeForce 7600 GT (DDR2 128 MB)

HDD: Seagate 240GB (7200 SATA II)

От 2 седмици се опитвам да играя няколко игри и немога. Пускам играта играя не повече от 2-5минути и компютъра се рестартира. Пускам пак играта и играя по-дълго време и пак се рестартира. Игрите не са тежки, краковете им работят (пробал съм на друг компютър) така че проблема не е в игрите.

Какво съм направил:

1.Преинсталирах Windows XP с 8 различни версии и резутлата е абсолютно същия. Като съм преинсталирал съм правил и low level format.

2.Сложих уж най-новите драйвери за дъното и видеокартата - пак няма подобрение.

3.Имам UPS така че няма проблеми със захранването (прмерно да е ниско напрежението)

До тук свършват моите елемтарани познания.

Но ме съмнява и друго нещо. Откакто си купих компютъра понякога отказва да се включи: натискам копчето включва се, но неиска да зареди - сякаш не ми се включва харда и постоянно иска да чете от DVD-то. Също така DVD-то ми прави мизерии някои път като рестартирам и то се опитва да чете и неиска да се пусне компютъра. Понякога пък неиска да ми чете дискове (този проблем май вече изчезна). От BIOS-а съм нагласил да boot-ва от харда.

Дали може всичко да идва от тъпото DVD марка LG - да не е свързано правилно ли дедазнам. Компютъра не съм си го сглобявал аз, защото немога. Не съм правил overclock и не съм пипал от bios-a нищо освен как да boot-ва.

Много моля, ако някои има желание да ми помогне. Няма да е лесно но една игра немога да изиграя.

Ходих в фирмата от където е компютъра и сложиха 120мм вентилатор от долната страна на видео картата. Сега видеото не качва повече от 50градуса(преди беше 96градуса). Но проблема стана още по-голям сега като пусна игра и компютъра забива. Нищо непомага само и единствено рестарт. Момчето ми смени и пастата на видео картата. Сложих нов Windows и най-новите драйвери за видео картата, но проблема си остана. Забелязвам че и понякога ми забива Firefox и пак нищо непомага само рестарт. Ще пробвам с програма 3D Mark и ще напиша резултата.

Редактирано от nani (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А захранването ти какво е? Как е температурата на процесора? Само при игри ли имаш този проблем или и при други приложения? Погледни тази тема, смятам, че ще ти е от полза.

• Автор

Захранването ми е е Fortron 400W. Темата съм я пуснал и в hardwarebg.com (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=117383) с цел повече хора да ми помогнат. 2 пъти ми заби при ползване на Firefox, но го изчаках 2 минути и се оправи без рестарт. Бих казал че проблема 99% не е софтуерен. Харда е на 28градуса, двете ядра на процесора са на 40градуса.

iovi , нямам флопи и немога да направя тест на рам паметта. Няколко човека ми казаха че може тя да прави проблем. Марката е Apacer, понеже компютъра ми е от Vali Cmputers и те са вносители на тази марка.

Има и програми за тестване на рама които тръгват от диск. Дръпни си Hiren's Boot CD, слагаш го на диск, рестартираш и зареждаш от сидито. там има Мемтест и разни други програмки за тестване. Виж дали ти се въртят всички вентилатори в кутията. Пусни някоя програма да наблюдава и записва температурите и тогава пусни някоя игра, мисля че и еверест ставаше за целта. После прегледай лога и виж дали има рязък скок на някоя стойност.

• Автор

Това с температурата вече е проверено и отстранено. Други идеи?

• Автор

Ето един пълен отчет от Еверест:

Положението обаче е много зле. Пуснах 3DMark 2006 минаха 6-7сцени и компютъра заби sad.gif

Моля ви помагайте :)

Report.htm

Най-добре е да тестваш с 3DMark, тей като там най-много си проличава има ли проблем или няма. Аз искам да пробваш да даунклокнеш видео картата, тъй като съм имал подобен проблем идващ от нея. Това ще стане с помощта на ATITool . Сваляш тази програмка, пускаш я, отдолу има едно квадратче с надпис "Link sliders together", слагаш чавка на него, хващаш един слайдер и смъкваш честотите на ~500mhz за Core и 800Mhz за Memory. Натискаш Set Clock, затваряш тази програмка, пускаш еверест и отиваш на Дисплей - Графичен процесор. Там ако всичко е изпълнено както трябва, трябва да пише Честота на графичен процесор: ~500 Mhz (реален: 560 Mhz) (слагам ~ защото не е важно да е точно 500, но близо). По-надолу на същата страница при паметта също трябва да пише Реална честота ~400 Mhz (DDR) (реален: 500 Mhz). Ако всичко е така, пускаш 3DMark-а и да видим. След рестарт, честотите на видео картата ще се върнат както са били, все едно не са бутани. Т.е няма нужда да се вдигат, сами ще се оправят.

• Автор

Аз не съм клоквал картата - дори незнам как става. А 3DMark изобщо не го изкарва докарай след 8-9 минути забива.

Ясно ми е, че не си оверклоквал, то това и в случая нищо добро не може да допринесе. Аз искам да я ъндерклокнеш или даунклокнеш, т.е да й свалиш честотите, не да ги качваш.

Аз не съм клоквал картата - дори незнам как става. А 3DMark изобщо не го изкарва докарай след 8-9 минути забива.

Просто направи това, което ти казва zebo_dino, за да видиш, дали проблемът не е във видеокартата, Последната си 7600GT не можех да я клокна и 1 MHz и неминуемо при лек клок, компютъра забиваше.

Обаче ти не направи това, което писах по-горе - да пуснеш запис на събитията с Еверест. Отчета, който си писал е нормален, но не върши работа. Когато компа ти забие, вече ще имаш запис на всички данни, които може да засече Еверест.

Здравей и от мен.Добре дошъл в клуба.Значи и аз имах подобни проблеми и смених Дъно и РАМ.При теб проблема може да е от захранването.А щом си го носил на сервиз и не са ти оправили нищо значи тези трябва да са егати и негодниците.По-добре от теб никой не може да ти оправи компа.Съвет от мен-махни един от двата чипа РАМ и ако проблема остане върни махнатия и върни другия.Някой път диагностичните програми нищо не показват.Най-сигурно е със замяна.Направи това което ти казах и пиши тук.Но комп на 4 месеца да прави такива мизерий не е много добре.

и ако проблема остане върни махнатия и върни другия.Някой път диагностичните програми нищо не показват.Най-сигурно е със замяна.

"върни махнатия и махни другия". Това може да помогне наистина.

"върни махнатия и махни другия". Това може да помогне наистина.

:) :)В смисъл да върне на място този кайто е отстранил първи и ако нещата не се оправят да махне другия.

Това с рама го е правил. Не е от него. За видео картата както казва билдера, има такива които и с 1Mhz да се клокнат и забива. Та идеята ми е, да не е кофти самата карта, да не може да държи стандарната си честота.

Това с рама го е правил. Не е от него. За видео картата както казва билдера, има такива които и с 1Mhz да се клокнат и забива. Та идеята ми е, да не е кофти самата карта, да не може да държи стандарната си честота.

Ми за да е била 98 градуса може да е имало някакви мизерий с нея.Но тръгне ли да забива и Браузера значи може и захранване да е или дъно.

Та идеята ми е, да не е кофти самата карта, да не може да държи стандарната си честота.

Идеята е интересна, но защо проблема се е появил три месеца и половина след закопуването на ПЦ-то?! ... аз предлагам разходка до гаранционния сервиз.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Идеята е интересна, но защо проблема се е появил три месеца и половина след закопуването на ПЦ-то?! ... аз предлагам разходка до гаранционния сервиз.

Е ходил е.То и аз всички сервизи обиколих и нищо не направиха.И накрая при мен се оказа единия път дъно втория рам като симптомите бяха еднакви.

Сещаш се тази карта е вдигала почти 100 градуса, тей да се каже, да предположим, че се е "опекла" за три месеца и половина. PC-то е без почти никакъв въздушен поток, видеото с пасивно охлаждане..... И другото, което мисля, тази карта няма допълнителен молекс, може да не й стига тока, който дъното й пуска... Ъмм, току надул се някой кондензатор от тея 100 градуса... Засега никой не може да ти каже дори от какво е проблема, затова настовявам да се даунклокне картата (с цел по-малкото й натоварване, както и на цялото PC)...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Е ходил е.

Знам, прочетох, НО компа е в гаранция и проблема си е на фирмата, която го е продала. Аз ако бях преди сервиза бих завил към съда :)

• Автор

Пробвах всичко което ми казахте. Резултат никакъв! В програмата Ati tool неможах да наглася Memory на 800Mhz защото почна да ми трепери картината и рестартирах, иначе другата стойност я сложих на 500. Пробдах със занижени стойности и с една рам памет нищо. В резултат 3Д марк вече ми забива още като го пусна - тъкмо да ми изкара първата картинка и излиза черен екран. Забиването на бразузъра е от него понеже гледам че ми гълта по 60-70МБ памет след като е работил около 2-3 часа и съм гледал много сайтове. Този проблем със забиването го имам откакто съм купил компютъра, но си мислих че е прекалено слаб за да играя игри. Сега обаче след като подкарах NFS Pro Street на стария си компютър реших че моя найстина има проблем. Аз ще го занеса във фирма Vali от където съм го купил, но след като ходих да ми сложат вентилатор положението стана по зле. Преди играех по 10-тина минути NFS а сега тъкмо пуска пистата и забива.

Инсталирах си и още 2-3 игри които са от 2006г и са мноого по-леки от NFS е там пък е нещо уникално. Сече много. Дори както сече ми показва нещо като черни линии и сякаш се опитва да забие, но не го прави.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.