Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

подложка ще ти трябва дори с интел през лятото :) това ти го казвам от опит :cool:

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

Ми, аз също не съм специалист, но днес посетих една верига магазини за да разгледам лаптопите и човек от персонала ми каза че AMD процесорите нагряват доста, особено лятото и ще ми трябва охлаждаща подложка.

Хората от персонала обикновено са достатъчно ниско платени, за да не могат да си позволяват нови лаптопи толкова често, колкото мога аз. Но не мога да кажа, че те е излъгал напълно, защото AMD действително имат по-висока работна температура. Но охлаждането на процесора е по-стабилно и на практика разлика в загряването на машината няма. В това съм абсолютно категорична още повече, че процесорът не е единственият компонент, който отделя топлина. По тази причина вече казах, че дали лаптопът загрява или не, зависи от това как е измислено охлаждането на цялата система: колко на брой са изходите за топъл въздух и къде са разположени, какво е разстоянието от корпуса на лаптопа до повърхността, на която е поставен, как е измислена вътрешната архитектура на машината и т.н. Всичко освен последното можеш да провериш с един прост външен оглед. За последното, което е може би най-същественото, няма как да се ориентираш.

Ако искаш качествен лаптоп вземи Dell или Asus и нямаш грижи.

Някакви отзиви за този http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09077901 лаптоп ?

Отзивите са лоши. :angry: Ако е HP нека е ProBook серията. А каква е целта на занятието - за какво ще се ползва машинката?

Отзивите са лоши. :cool: Ако е HP нека е ProBook серията. А каква е целта на занятието - за какво ще се ползва машинката?

Опс, специално за този лаптоп очаквах добри отзиви, а то каква била работата. Ако го закупа ще го ползвам основно за интернет, музика и филми, но от време на време и някоя игра, но щом не е добър ще търся друг. А с какво се издънва въпросния лаптоп, за да има лоши отзиви ?

Ще се радвам и на нови предложения :huh: .

Изобщо издънката е на цялата Pavilion серия, не точно конкретния модел. Инфо има много в нета.

Щом е за забавления машината ти препоръчвам това - ACER TRAVELMATE 5740G-334G5Mnss. Обаче си искай 24-те месеца гаранция, колкото е за физически лица или го купи от друг магазин, ако ти се правят на хитри в Технополис/маркет.

Здравейте Ще си взимам лаптоп и засега съм се спрял на този http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00413 . Струва ли си според вас да дам 240 лв за този i5 процесор, при положение че мога да взема същия с i3 http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00411 ? Разликата е едно турбо, което не знам дали е толкова съществено. Друг вариант е този http://laptop.bg/laptops-sony-VAIO_EB-sony_vaio_vpceb1m1et с по-хубаво видео, но като че ли то не ми трябва толкова. Моля дайте и други предложения, но задължително да е с добра международна гаранция(затова и съм се насочил към дел). Ще се ползва за всичко по много време всекидневно. Цената да е до 1600лв. Мерси! :(

Pavilion-a е по-добър :)

Pavilion-a е по-добър :)

И аз така мисля, но още се колебая офф...

Кажете ми,кои са най-добрите модели лаптопи.Мерси.

Кажи до колко пари, иначе някой веднага ще ти предложи нещо на Alienware за 6000 гроша.

Според мен в ценовия диапазон 1200-2000 лв. тези, които се набиват на очи като цена/характеристики са:

ACER Aspire 5740G за 1199 лв.

ACER Aspire 5740G за 1399 лв.

ACER Aspire 4820TG за 1799 лв. като това в възможно най-мобилния и балансиран лаптоп на пазара според цената си.

Защо http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=42330 е по- евтин от http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5740G-LX-PMB0C-002-569. TRAVELMATE ли е по-добре или Aspire? Лаптопа ще се ползва предимно в къщи.

Редактирано от tarlyo (преглед на промените)

В МОСТ цените са без ДДС, TravelMate-a e с различен дисплей от този на Aspire-a, оптимизиран е за работа на открито (доколкото може да се каже така), говори се че температурите на TravelMate-a са малко по-високи от тези на Aspire-a. Екранът на "пътническият" е с различни ъгли на виждане. Общо взето е това :rolleyes:

Редактирано от ma4opic4o (преглед на промените)

Различен дисплей като по-лош или по-добър? В техноплолис http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=&layout=7.0-1_1_70_81_83_77_6_9_82_91_80&uiarea=0&carea=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9DF84EAAEE629E2F1A3F578E7D1DE3F1E&cquery=TRAVELMATE&cadvsearch=false)/.do?rf=y го има на същата цена 1199лв, та за еднакви пари, кой е за предпочитане. Разликите са в харда и рам-а, .

Редактирано от tarlyo (преглед на промените)

TravelMate ъгли :

Публикувано изображение

Аспире-а :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Aspire-а не е лош като цяло, но и Travel-a не е за изпускане (макар че според мен Aspire-a повече ми допада, сигурно защото имам един такъв макар и по-стар модел) :wors:

Ако за този модел с 500 хард и 4 рам става въпрос, то и той не е лош :wors:

Благодаря за отговорите. За съжаление Travelmate в технополис се предлага с 1 г гаранция и няма да го взема. Май ще е Aspire-а.

Като чуя Асер си правя асоциация с думата "боклук" :)Винаги са били с по-добри характеристики в сравнение с която и да било марка за същите пари,но..аз лично си взех друга марка след доста прочетени коментари и ревюта на лаптопи Асер.Братовчед ми се захласна по хардуера в един Асер..2 пъти го кара после на сервиз,на третия път неслучайно тресна лаптопа в земята и до там беше с него.Слушал съм добри отзиви за Дел и IBM,при последния съм забелязал обратното на положението на Асер,всяка марка за същите пари има по-добър хардуер от IBM.Асус и Тошиба също не са лоши. П.С.По едно време Дел се предлагаше в Жар компютърс с 5 години гаранция...

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

Привет

Имам отворена тема за избор на лаптоп ,но видях ,че има и обща ,та реших да попитам като за последно (дано да е така,че само спамя) дали ето този лаптоп си заслужава за тези пари. Избрах го горе долу по вашите препоръки , само видеото ме интересува дали е добро (филми,клипчета,флаш) ,има мнение за него ,но ако чуя още едно ще съм по сигурен , както и мнение за другите компоненти ,а ако има и за магазина ще е идеално.

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Здравейте някой може ли да ми каже нещо за този лаптоп отзиви за марката гледам че процесора е славичък но другите характеристики са добре според мен.Също ако можете да кажете и нещо за този понеже не разбирам мнгого.Ще използавам лаптопа за инетернет музика филми и някоя игричка като CS .Ако не са много добри предложете нещо до 1000лв

P.S. разгледах няколко компютъра със видео Intel GMA но незнам дали е добро видеото

Редактирано от stach (преглед на промените)

HP COMPAQ е по-добро. Знам че MSI и Intel не са добра комбинация :ph34r:

Вижте този лаптоп.Аз мисля че за тези пари е много добър но някой ако може да даде мнение .Също така срещам лаптопи със видео INTEL GMA някой да каже някакви впечатления.Добри ли са тея видеокарти

Редактирано от stach (преглед на промените)

Вижте този лаптоп.Аз мисля че за тези пари е много добър но някой ако може да даде мнение .Също така срещам лаптопи със видео INTEL GMA някой да каже някакви впечатления.Добри ли са тея видеокарти

Intel GMA - основно ако изпозлваш лаптопа за разглеждане на снимки, гледане на клипчета или просто ако изпозлваш лаптопа за пишеща машина .. Донякъде по - малко ток изпозлват .. Ако ще играеш игрички Ati или nVidia!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.