Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

ако се откажеш от лаптоп виж какво можи да си вземиш у дома ква машина CPU: E 8200 2.66GHz/1333 4MB BOX, LGA775, CORE 2 DUO MB: Gigabyte P35-DS3 RAM: 2x 1 GB PQI 800mhz HDD: 250 GB seagate , 7200 ,8MB DVD: DVD RW LG FDD: 1.44 VGA: XFX gf 8800GT 512mb 600m DDR3 DUAL DVI "Alpha Dog" Edition + някакво захранване :) Това кактисе вижда Затова ако нетие нужен много този лаптоп помисли за тази конфигорация

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

ако се откажеш от лаптоп виж какво можи да си вземиш у дома ква машина

CPU: E 8200 2.66GHz/1333 4MB BOX, LGA775, CORE 2 DUO

MB: Gigabyte P35-DS3

RAM: 2x 1 GB PQI 800mhz

HDD: 250 GB seagate , 7200 ,8MB

DVD: DVD RW LG

FDD: 1.44

VGA: XFX gf 8800GT 512mb 600m DDR3 DUAL DVI "Alpha Dog" Edition

+ някакво захранване :) Това кактисе вижда

Затова ако нетие нужен много този лаптоп помисли за тази конфигорация

Е, това с Фоксконекшън кутия надхвърля 1350 лева, с още една лека допълнителна забележка, че нещо липсва ЛСД монитора на лаптопа в тая сметка. Както и мобилността, малкия обем и елегантния дизайн. Не подвеждай човека с подобни постове, или поне го изкушавай със съизмерими прееложения :)

Здравейте,

Много ще съм благодарен, ако ме посъветвате за следното: силно ме вълнува Публикувано изображение ако сте изправени пред следните ограничения : 1200-1300лв + изплащане, коя от следните марки бихте ми препоръчали: Toshiba, ACER, HP (или пък друга ;) ). Питам за тези трите, защото краткото ми проучване в нета досега показва, че основно тях ги продават на лизинг. Поради споменатите ограничения и практическите нужди компа няма да се ползва за кой знае какво, интересува ме най-вече издръжливост на батерията.

Мерси предварително!

Аз не си падам по лаптопите особено, но от опит знам за 3 марки : Sony, Toshiba, Dell... Няма да те подвеждам, нека някой по-знаещ да се изкаже!

http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/1020

Това си взех в крайна сметка!

Не смятам че е зле!За парите е доста доре даже!

Взех го от представителен магазин на Интео така че излезе по тънко!

Според вас наебах ли се или не :)

Браво добър избор все пак :)

Айде и мнението на един опарен от МСИ. Еми да ще ми сменят за трети път ще ми сментя дъното на лаптопа (да кажа че една година проблем не е дал) Така и все пак МСИ си една от водещите производители на дънни палтки и видеокарти в света. (д ане казвам колко други неща правят) това че всяка фирма си пробутва лошите партиди някъде е нормално. И понеже тея от техномаркет са идеоти (или по-скоро К&К електроникс и К&К сървиз) ги получаваме ние. Иначе ако сте си правили труда да видите лаптопите който предлага фирмата на сайта си те са прекрасни (особено от G серията) По-темата хубаво лаптопче си си избрал ама с кофти видеопроцесорче.

Редактирано от flysoldier (преглед на промените)

Ето няколко модела само с двуядрени процесори:

Toshiba:

Нов модел - http://www.bglaptop.net/-1500-/TOSHIBA-Sat...73GHz-Trubrite/

Аз ти препоръчвам този - http://www.bglaptop.net/-1500-/TOSHIBA-Sat...2330-16GHz-2GB/

ACER:

http://www.bglaptop.net/-ACER/ACER-Aspire-...19-GHz-2GB-RAM/

http://www.bglaptop.net/-ACER/ACER-Aspire-...re-T2330-16GHz/

И все пак не е зле лаптопа или?

Процесора слаб ли е или ще издържи на новите игри и програми ?

http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/1020

Това си взех в крайна сметка!

Не смятам че е зле!За парите е доста доре даже!

Взех го от представителен магазин на Интео така че излезе по тънко!

Според вас наебах ли се или не ;)

Ако имаш път през технополис, погледни на каква цена е там ;)

Ако ти се отвори възможност го сравни с предложеното от мен като производителност и дизайн ;)

И не използвай подобни изрази, не сме селска кръчма тук :speak:

Ако имаш път през технополис, погледни на каква цена е там ;)

Ако ти се отвори възможност го сравни с предложеното от мен като производителност и дизайн ;)

И не използвай подобни изрази, не сме селска кръчма тук :)

Не нямам път към технополис а и там го няма!

Благодаря че ме поправяш- няма повече с селсло озрази...ама айде и ти моля те ако ще отговаряш да е по въпросчетата и то конкретно...щото ако ще ми задаваш гатанки да е друг път Публикувано изображение

Защо само тези 3 марки да се продават на изплащане? Всякакъв лаптоп може да си купите на изплащане. 1200 - 1300 лв. + изплащане какво ще рече? ACER предлагат много добри компоненти на добра цена. Toshiba в този ценови диапазон - не бих препоръчал заради изгорели пиксели. HP... какво да кажа за HP. DELL в момента за мен са номер 1 на пазара, заради 3-те години гаранция, добрата цена, защото в повечето модели няма вградена операционна система, която да е включена в цената на лаптопа. Впоследствие ако ще използвате Windows може да си закупите ОС.

Търсия лаптоп до ~1200лева главно за филми и игри от сорта на warcraft 3 . Нямам си представа от лаптопи , ако някой може да препоръча нещо предимно за игри нека даде съвет :P

Предимно за игри ще ви трябва отделна видео карта.

А на тази цена, не мога да ви препоръчам такъв модел.

Този ACER - http://laptop.bg/#/details/ACER/7/972

За непретенциозните игри и този модел би свършил работа - http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1151

• Кратко описание - HP Compaq 6715b Series RU656EA • • AMD Turion 64 X2 Mobile TL-56 1.8Ghz, 1MB L2 cache • памет: 1024MB DDR2 667MHz • твърд диск: 120GB 5400rpm • оптични устройства: DVD+/-RW DL with Lightscribe • звукова карта: интегрирана • модем: интегриран 56 К • мрежова карта: интегриранa 10/100 Ethernet, Wireless 802.11b/g • видео карта: ATI Mobility Radeon X1250 with up to 512MB shared • екран: 15.4" WXGA BrightView 1280 x 800 • детайли: Bluetooth, 7-in-1 Media Reader, mini-pci card, 3 USB 2.0, VGA, audio in/out, 1394, RJ-11, RJ-45, Kensington lock slot, 1 type I/II PC Card slot • операционна система: Windows Vista Business • батерия: Li-Ion Battery • тегло: 2.7 кг • Гаранция: 12 месеца • СП?ЦИАЛНИ ?КСТРИ - ?кспресна доставка за 24 часа за цялата страна!!! • ПРОМОЦИЯ - PROMO PRICE!!! • контакт - София, ул. "Московска" 29 А,ет. 2 Телефон: 988 75 35; 988 75 36 Факс: 981 39 27 email: intercom@einet. И DELL INSPIRON 1501 INT TL56 DELL INSPIRON 1501 INT TL56 Inspiron 1501, 15.4" Wide Screen XGA TFT TrueLife Display, Mobile Turion 64 X2 TL56 Dual Core (1.80GHz; 2x512KB L2 Cache), ATI Radeon Xpress 1150 with 256MB HyperMemory, 1GB (2x512) 533MHz DDR2 Memory, 160GB (5.400rpm) HDD, PC Express Card 34/54 slot, 3-in-1 media card reader, DVD+/-RW Drive, 56k Modem, 10/100 NIC, Dell™ Wireless 1390 802.11b/g, Free DOS, 3 Year Warranty Included И • Кратко описание - Dell Inspiron 1501 • 15.4" WXGA TrueLife Display • (1280 x 800) • Turion 64 Dual Core Inspiron 1501, 15.4" WXGA (1280 x 800) TFT TrueLife Display; Mobile Turion 64 X2 TL56 Dual Core (1.80GHz, 2x512KB L2 Cache); ATI Radeon Xpress 1150 with 256MB HyperMemory; 1024MB (2x512) 533MHz DDR2 Memory; 120GB (5.400rpm) HDD; PC Express Card 34/54 slot; 3-in-1 media card reader; DVD+/-RW Drive; 56k Modem, 10/100 NIC; Dell™ Wireless 1390 802.11b/g; Free DOS • 3 години гаранция!!! • СП?ЦИАЛНИ ?КСТРИ - HYPER СП?ЦИАЛНА Ц?НА !!!+...3 Year Warranty Included • ПРОМОЦИЯ - NEW MODEL+?кспресна доставка за 24 часа за цялата страна!!! • контакт - София 1000, ул. "Московска" 29 А,ет. 2 Телефон: 988 75 35; 988 75 36 Факс: 981 39 27 email: [email protected] Продуктът е представен от фирма Интераком инженери Интересува ме от тези три модела кои става за домашни усложия аз не съм геймър но понякога сядам да цакам някоя игри4ка. Дали тези модели някой е с по мощна видеокарта

Редактирано от pit
Грешен Раздел (преглед на промените)

Аз бих ти препоръчал първия-разбира се,ако си твърдо решил да е един от изброените.Ако му боднеш още един гб оперативна памет-ще стане чуден.Пък и вграденото видео х1250 се счита за едно от най-добрите вградени видео контролери.Така че-моят избор би бил първият изброен лаптоп. :)

И аз моя го взех така.Платих половината като първоначална вноска,а другата половина ще изплащам.Иначе засега работи безпроблемно.

Поради това, че имаше около 10-ина теми за избор на лаптоп ги слях и правя темата важна. Моля, пишете/питайте само тук!

Лаптоп за игри значи 2000лв. Ако е под тези пари, я рамта ще е малко, я с някой скапан АМД процесор, я с бавен хард, я без двд записвачка.....

Щом ви трябват игри, стойте си на настолните компютри. Няма да умрете без 2 часа (толкова от батерията с игри ) игри навън.

Относно марките,

HP - световния лидер, високо качество, но си плащаш и марката

Sony - хубав дизайн и високо качество. Цените са високи :)

Acer - малко над средната класа, не очаквайте много от батериите им. Приличен дизайн. На 3-то място в света по продажби

DELL/Compaq - в стетовен мащаб продават все по-малко и по-малко.... Не са им лоши машинките, но няма голям избор при тях

ASUS - малко под средната класа

MSI - нямам мнение, но правят лаптопи от няколко години и им нямам вяра

Fujitsu - целят се в ниския слой и там са си като цяло :)

Gateway - собственост на Acer. Продават се на американския пазар. Добро качество на материалите на корпуса и доста елегантен дизайн.

Компонентите е трудно да ги асоциираш с производителите за лаптопи, понеже всичко се прави от едни и същи компании и те само сглабят. В някои от случаите само корпуса е на фирмата производител на лаптопа, в други и батерията и дисплея са техни. Много рядко повече :)

Здравейте ;) Мерси за съветите и предложенията! В крайна сметка си взех това: Asus X51R-AP140 - без ОС, но xp се инсталира без никакви проблеми - дори от ПЪЛЕН новак като мен :) А драйвери има на сайта на asus (където си пише кое след кое се инсталира, тъй че индианците празнуваме :nono: ). Засега всичко е идеално :nono:

Лаптоп за игри значи 2000лв. Ако е под тези пари, я рамта ще е малко, я с някой скапан АМД процесор, я с бавен хард, я без двд записвачка.....

Щом ви трябват игри, стойте си на настолните компютри. Няма да умрете без 2 часа (толкова от батерията с игри ) игри навън.

Относно марките,

HP - световния лидер, високо качество, но си плащаш и марката

Sony - хубав дизайн и високо качество. Цените са високи :)

Acer - малко над средната класа, не очаквайте много от батериите им. Приличен дизайн. На 3-то място в света по продажби

DELL/Compaq - в стетовен мащаб продават все по-малко и по-малко.... Не са им лоши машинките, но няма голям избор при тях

ASUS - малко под средната класа

MSI - нямам мнение, но правят лаптопи от няколко години и им нямам вяра

Fujitsu - целят се в ниския слой и там са си като цяло :)

Gateway - собственост на Acer. Продават се на американския пазар. Добро качество на материалите на корпуса и доста елегантен дизайн.

Компонентите е трудно да ги асоциираш с производителите за лаптопи, понеже всичко се прави от едни и същи компании и те само сглабят. В някои от случаите само корпуса е на фирмата производител на лаптопа, в други и батерията и дисплея са техни. Много рядко повече :)

DELL/COMPAQ wtf? Публикувано изображение

HP COMPAQ може би искате да кажете.

Dell водят люта борба с HP за надмощие. Заедно Америка и Европа принадлежи на Dell - http://dell.com/Numberone

Само този коментар говори за тотална не компетенция.

Здравейте :)

Мерси за съветите и предложенията!

В крайна сметка си взех това: Asus X51R-AP140 - без ОС, но xp се инсталира без никакви проблеми - дори от ПЪЛЕН новак като мен :) А драйвери има на сайта на asus (където си пише кое след кое се инсталира, тъй че индианците празнуваме :P ). Засега всичко е идеално :speak:

Добър модел за цената си.

Искам да си купя лаптоп до около 2000лв, който ще си седи основно вкъщи (т.е. батерията не е важна) и ще се ползва най-вече за звукозапис и аудио обработка (ще му вържа професионален USB аудио интерфейс). Игри няма да играя, важно е да е надежден, производителен и колкото се може по-безшумен.

Харесал съм си следните модели:

HP COMPAQ 6820s GR714EA

HP COMPAQ 6710b GB893EA

HP 6820s GR742EA + Office 2007

ACER Extensa 7620G LX.EA30X.012

ACER Aspire 5920G LX.AN40X.243

DELL Inspiron 1520 II3

TOSHIBA Satellite A200-1IZ

Според вас кой модел е най-сполучлив и качествен?

За момента най-ме грабват първите 2 на HP, Acer Extensa и Dell Inspiron. Acer ми изглежда най-добре в съотношение производителност/цена/дизайн, но ме притеснява самата марка доколко е надеждна. На DELL пък много ме привлича 36-месечната гаранция + баща ми има Dell лаптоп на почти 2 години и е перфектен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.