Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

А на този видео картата му хубва ли е защото поне е 200GB Hard?

Graphics - ATI Mobility Radeon HD 2400 HyperMemory - 64 MB

Слаба ракийка е, имам в предвид едно комфортно гледане на хай-дефинишън филми и удобна работа с фотошоп под Виста. Минимума за подобно удобство е външна карта от сорта на 2600 и нагоре. Все по-масови стават и блу-рей филмчетата и устройствата, просто трябва да се имат в предвид тези нещица за да не те е яд после. Хубаво е и диска да е по-голям но е строго индивидуално, някои предпочитат да изгледат филма или изслушат музиката и да я изтрият. Някои като мен например си държат любимата музика на диска и искат да си я имат винаги под ръка :rolleyes: Всеки с номера си, нали Публикувано изображение

Ако машинката има драйвери за ХП. и избръскваш едно ХП и ще върши работа и с 2400 но трябва да се провери сайта на производителя и да се вземе решение но топката и в този случай е при теб :P

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

Благодаря за отговорите. Може ли да кажете нещо за този защото вече много се разколебавам относно това какво да взимам Aко се откажа от тошиба това ми се струва добре,ще върши ли работа HP Processor (CPU): AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-60 2GHz Memory (RAM): 2048 MB (2 x 1024 MB) Hard Drive: 250 GB SATA Hard Disk Drive 5400 rpm Screen: 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen Optical Drive: Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support Graphics: NVIDIA GeForce 7150M 559MB Wireless Networking: 802.11b/g WLAN Wired Networking: Ethernet 10/100BT integrated network interface Operating System: Windows Vista Home Premium 32-bit Card Reader: 5-in-1 integrated Digital Media Reader USB Ports: 3 x USB 2.0 Firewire: IEEE 1394 FireWire Interface Camera: HP Pavilion WebCam with Integrated Microphone Multimedia: HP Mobile Remote Control Weight: 2.8kg ще ми струва към1200 лева

Редактирано от rjblack (преглед на промените)

Здравейте:huh: Може ли да ме посъветвате за: HP Compaq 6715b KE219ES Екран: 15.4” (39.12см) WXGA Bright View Display AMD Turion64 X2 TL-58 (1.9GHz, 2 x 512KB L2 cache) RAM: 2GB 667DDR2 2 DIMM HDD: 250GB HDD 5400RPM VC: ATI Radeon X1250 up to 256 MB, VGA Out DVD+/-RW Multi Drive Light Scribe 2 USB, stereo microphone in, headphone/line out, Broadcom 802.11b/g, Bluetooth 2.0,56K V92 Modem 1280 лв., 1 г. гаранция, в Технополис е обявата. Или: SONY VAIO VGN-NR180 E/W - WHITE COLOUR - CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 / 1.5GHZ - 15.4'' (40 СМ.) X-BLACK LCD - RAM 2 GB DDR II - HDD 200 GB - VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 358 MB - OPTICAL DRIVE DVD-/+R / DVD-/+RW / DL / RAM - FAX / MODEM / 56.6K , LAN - WLAN INTEL 802.1 B/G - AUDIO REALTEK HD AUDIO - VISTA HOME PREMIUM 1500 лв. от Техномаркет Основно за филми и Фотошоп ми трябва. Ако според вас не са добри, моля да ми препоръчате до 1500 лв. Благодаря:P

Редактирано от sunnshine (преглед на промените)

VAIO-то е по-красиво, няма официален вносител обаче, нито официален сервиз на марката.

Ако сте жена, предполагам ще ви хареса повече VAIO-то като дизайн.

HP имат добър сервиз. Бих препоръчал HP-то. Разликата в процесорите не е голяма според тази класация.

Здравейте;)

Може ли да ме посъветвате за:

Основно за филми и Фотошоп ми трябва.

Ако според вас не са добри, моля да ми препоръчате до 1500 лв. Благодаря;)

Пустите парички, но щом е за фотошоп си позволявам да препоръчам нещо с 150 лева над лимита, заради по-големия монитор и резолюция, от личен опит зная колко е важно това в случая, помислете още малко но си заслужава - Ейсър

Неудобствата са по-големия обем и тегло при носене, освен цената де ;)

Ето и още едно предложение - цък добавя се 1 ГБ РАМ за 40 лева, в комплекта е с хубава чанта и мишка. Видео-то му е по-слабо но имам добри впечатления от този модел като цяло от цената му и качеството на монитора и най-важното - ще върши работа за фотошоп-а. Към недостатъците спада и по-малкият диск, другото е, както към тези на Ейсър-а така и за този Ейсус е наличието на драйвери само за Виста. Има тук-таме из нета идеи за някакви драйвери за ХП но най-вероятно няма да станат ;)

:) Благодаря ви много за съветите! Това за сервиза на Сони хич не е за пренебрегване. А сега като видях Ейсър-а:P, се спирам на него! Още веднъж благодаря! Хубав ден!
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, ще съм ви благодарен да ме посъветвате какъв лаптоп да избера. Изискванията ми са за мобилност, т.е. дисплей под 14 инча, по-ниско тегло, батерия - поне 3 часа, да има камера за да се ползва за Скайп. Основна употреба за графични програми (фотошоп, корел дрол и т.н.) а също и за зяпане на филми. Разбира се гледам и цената да е до около 1500лв.

Спрял съм се на 2 модела, но незнам дали избора ми е удачен.

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1119 и

http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/1305

Благодаря Ви предварително.

Здравейте, ще съм ви благодарен да ме посъветвате какъв лаптоп да избера. Изискванията ми са за мобилност, т.е. дисплей под 14 инча, по-ниско тегло, батерия - поне 3 часа, да има камера за да се ползва за Скайп. Основна употреба за графични програми (фотошоп, корел дрол и т.н.) а също и за зяпане на филми. Разбира се гледам и цената да е до около 1500лв.

Спрял съм се на 2 модела, но незнам дали избора ми е удачен.

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1119 и

http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/1305

Благодаря Ви предварително.

Виждам, че сте забелязали два от 3-те 12-инчови мъника в този ценови сегмент, но сте пропуснали моят фаворит - Packard Bell :speak:

http://laptop.bg/#/details/PACKARD%20BELL/13/1260

Има оптично устройство, с процесор Intel Core 2 Duo на 1.73Ghz. Теглото му е само 1.25кг, голям твърд диск, компактен и с 24 месеца гаранция.

Конкуренти в този ценови клас са само Fujitsu Siemens и Acer, но последните два са по-тежки на размер и с 12 месеца гаранция, която принципно може да бъде удължена допълнително.

Няма ли да ви е малък 12-инчовият екран за филми и графични програми? Повечето потребители си взимат 17-инчови лаптопи за тази дейност.

Въпреки, че може да си добавите допълнителен монитор към лаптопа.

Виждам, че сте забелязали два от 3-те 12-инчови мъника в този ценови сегмент, но сте пропуснали моят фаворит - Packard Bell :)

http://laptop.bg/#/details/PACKARD%20BELL/13/1260

Има оптично устройство, с процесор Intel Core 2 Duo на 1.73Ghz. Теглото му е само 1.25кг, голям твърд диск, компактен и с 24 месеца гаранция.

Конкуренти в този ценови клас са само Fujitsu Siemens и Acer, но последните два са по-тежки на размер и с 12 месеца гаранция, която принципно може да бъде удължена допълнително.

Няма ли да ви е малък 12-инчовият екран за филми и графични програми? Повечето потребители си взимат 17-инчови лаптопи за тази дейност.

Въпреки, че може да си добавите допълнителен монитор към лаптопа.

Ами да ви кажа, умишлено избягнах Packard Bell, защото неможах да се сдобия с информация за тях (гаранционен сервиз, плюсове и минуси при експлоатация и т.н.). Ако имате мнение относно тях, споделете го. За Fujitsu Siemens пък прочетох повече отрицателни мнения и за това и от него се отказах.

А относно 12те инча мисля че сте напълно прав и тъй като и аз си го помислих вече се ориентирах към една 14ка:

http://www.pcstore.bg/acer.html - ACER Aspire 4720Z - 1218лв.

Ако имате някакви наблюдения за 14ките на Асър ще се радвам да ги чуя.

А дали бих имал проблеми със сервизното обслужване при Асър?

Ами да ви кажа, умишлено избягнах Packard Bell, защото неможах да се сдобия с информация за тях (гаранционен сервиз, плюсове и минуси при експлоатация и т.н.). Ако имате мнение относно тях, споделете го. За Fujitsu Siemens пък прочетох повече отрицателни мнения и за това и от него се отказах.

А относно 12те инча мисля че сте напълно прав и тъй като и аз си го помислих вече се ориентирах към една 14ка:

http://www.pcstore.bg/acer.html - ACER Aspire 4720Z - 1218лв.

Ако имате някакви наблюдения за 14ките на Асър ще се радвам да ги чуя.

А дали бих имал проблеми със сервизното обслужване при Асър?

Какво да ви кажа, аз съм положително мнение за Packard Bell и лично от месец-два ги препоръчвам на нашите клиенти. Даже аз самият исках да си взема такъв лаптоп. 24 месеца им е гаранцията. Досега не сме имали оплаквания.

Acer, сервиза им се намира 4-ри етажа над нас нашия офис, добри и отзивчиви са. :)

Не са лоши лаптопи, предлагат много добри компоненти на атрактивна цена, но корпуса им не ми харесва. Машината, която сте посочили е с по-слаб процесор от този на Packard Bell, примерно.

Няма вече Packard Bell, преди половин или една година станаха подразделение на Acer!

Има, има... споко със слуховете! ;)

Ето малко инфо.

Все едно да кажете, че вече няма Gateway или пък YouTube, защото е собственост на Google?!

Редактирано от laptop (преглед на промените)

Има, има... споко със слуховете! :rolleyes:

Ето малко инфо.

Все едно да кажете, че вече няма Gateway или пък YouTube, защото е собственост на Google?!

Ами при условие, че Acer им държат контролния пакет акции, не виждам кое е слух... (слух = неистина или половин истина), а в случая си имаме сделка черно на бяло. Рано или късно ще опропастят и Gateway (от които имам много добри впечатления) и Packard Bell.

Дайте съвет! Търся лаптоп със следните изисквания: - Video - GF 8600 GT или подобна - HDD min 160 GB - Bluethoot, Wi-Fi, Card Reader - до 1700 лв

Дайте съвет!

Търся лаптоп със следните изисквания:

- Video - GF 8600 GT или подобна

- HDD min 160 GB

- Bluethoot, Wi-Fi, Card Reader

- до 1700 лв

DELL Vostro 1500 DV15005METJ14095YB на около 1/3 ор началото на списъка :hush:

Мерси vasilev!

Лоптопа е много добър, но би ли ми предложил още някой модел (АКО НЕ ТЕ ЗАТРУДНЯВА)!

Поздрави!!!

P.S.: Коя марка ще ми препоръчате - Acer или DELL?

Редактирано от belos_knight (преглед на промените)

Здравей belos_knight,

Няма съществена разлика в качеството на изработката в последно време между Дел и Ейсър, е, може би Дел са с една идея по-добро шаси и изработка но това е трудно доказуемо и не много важно. Но, това което е важно е, че за едни и същи пари с Ейсър получаваш повече, т.е. по-евтини са, поне все още в България е така. Ейсър водят от много години жестока борба за надмощие и вече са близко до върха, да станат номер едно в света и да изместят и Дел и Хюлет Пакард и останалите.

Сега конкретно на въпроса за второ предложение. Не можах да намеря точната модификация на оригинала от сайта на Ейсър глобъл у нас - за този модел имах в предвид. Най-близката модификация на въпросният модел, на добра цена в дадения лимит от теб, която мернах е този Ейсър но е с 8600ГС. Обади им се по телефона на момчетата от лаптопзона и ги питай дали могат да ти намерят въпросната модификация и на каква цена. Аз съм купувал две машинки от тях и съм с отлични впечатления и затова ти ги препоръчвам :wors:

Здравейте, нямам си много понятие от хардуер. Засега съм се спрял на hp dv9700t. Иntel® Core 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 Cache, 800MHz FSB) 17.0" diagonal WSXGA+ High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1680 x 1050) Memory 4GB DDR2 System Memory (2 Dimm) 512MB NVIDIA GeForce 8600M GS 320GB 5400RPM SATA Hard Drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support Като ще ми излезе около $1500. Ще се използва предимно за Фотошоп - обработка на изображения и гледане на HD видео. Притеснява ме предимно дисплея, подходящ ли е за сериозна работа или си трябва добър настолен монитор? Всъщност не съм решил още дали да бъде ноутбук, но определено това е което искам. Иначе подобна настолна конфигурация ще ми излезе 1000лв. и остават още толкова за хубав монитор. Съвсем съм се объркал. Също приемам предложения за друг ноутбук, ако има нещо по-добро за тази цена.

E не може да се сравнява професионален монитор с дисплей на лаптоп. Но и към лаптопа може да свържеш допълнителен екран.

А някой да има впечатления от някои от по-скъпите модели? Интересува ме по-специално Qosmio G40.

А някой да има впечатления от някои от по-скъпите модели? Интересува ме по-специално Qosmio G40.

Имаме, няма смисъл да се изръсват толкова много пари за един комп. И то за Тошиба. Според мен. Максимума е някъде около този или неговия C2D еквивалент, с около 350 лева по-скъп. Освен това с резолюция от 1920 точки тая Тошиба си е пълна инквизиция за работещия на нея. Макар да има мазохисти, които и на 15 инчови работят на 1920 ама както и да е. Поразгледай и параметрите на Тошибата и си избери някой модел на Дел или Ейсър но за не повече от 2500 лева, оттам нагоре аз отказвам да давам съвети и мнение :nono:

Имаме, няма смисъл да се изръсват толкова много пари за един комп. И то за Тошиба. Според мен. Максимума е някъде около този или неговия C2D еквивалент, с около 350 лева по-скъп. Освен това с резолюция от 1920 точки тая Тошиба си е пълна инквизиция за работещия на нея. Макар да има мазохисти, които и на 15 инчови работят на 1920 ама както и да е. Поразгледай и параметрите на Тошибата и си избери някой модел на Дел или Ейсър но за не повече от 2500 лева, оттам нагоре аз отказвам да давам съвети и мнение :)

Дисплея добре се вижда, самия лаптоп съм го гледал, дисплея си е ОК! На XPS-a е много по-зле. Питам за стабилност, издръжливост на батерия... А Ейсърите съм ги гледал, Вайо също. Но това е едиснствения модел който предлага и стария PCMCIA слот. А той ми е необходим.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, решил съм да си купя лаптоп. Както вече забелязах, нарочно повечето драйвери на лаптопите са единствено за Vista "пазарна политика, никой не е по-силен от нея" ;), тъй че според вас 1400лв, ще са достатъчни ли да взема лаптоп, който да върви гладко на Vista? Като изключим игрите, защото вече не ги играя, какъв друг фактор може да е от значение и заради него да се вземе по-силен лаптоп? Оставям предложенията на вас. Предварителни Благодаря.

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Аз ти препоръчвам Dell според мен са доста добри,аз лично ползвам Inspiron E1505 нямам оплаквания,а и Vista си върви без проблем.. btw:Dell подържат драйвери и за XP..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.