Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

Вострото е що-годе добра конфигурация, Взимай и не се замисляй

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

Здравейте!

Бих искал да ви попитам за мнения относно един лаптоп, подобен на този обсъждан още в първите мнения от тази тема.

Става въпрос за ето тази машинка

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037751

Идеята е за малко пари да се вземе сравнително сносна машинка, която да може да се справи с офис работа, човъркане в интернет, както и по-тежички приложения.Иска ми се да го използвам за уеб дизайн, програмиране, видео обработка и т.н. - тоест НЕ за игри

Притеснява ме видео картата и донякъде процесора( за тези пари все пак мисля, че е добър)

Ще се радвам на всякакви критики или ако имате по-добри предложения съм широко отворен към тях. :P

Благодаря предварително!

Бихте ли си дали мнението за този лаптоп: Acer Aspire 6920G - LX.APQ0X.334

ЛИНК

Здравейте, Търся си преносим компютър ;) Бюджета е 1500-1700лв (е и малко повече да е няма да откажа). Не съм много сигурен кога ще го взема, може след месец два може и по-нататък но ми се струва че е хубаво да се информирам предварително 8) Ще се ползва за интернет, музика, филми и от време на време Photoshop(айде и някоя по-стара игричка). Предпочитам Линукс, затова по възможност да няма Windows в комплекта. Основното което търся е стабилност. Може да не ми вървят най-новите игри, просто искам да отворя примерно 10 приложения и да не мръдне. Като пусна наведнъж Firefox, Photoshop и плейър да не се опърдява като сегашния ми кашон. Ето няколко насоки: Процесора да е Intel задължително Hdd поне 160gb(За предпочитане е повече) Видео: някакво хубаво :-) RAM: поне 2gb Големината на дисплея да е 15.4 От марките не разбирам нищо, затова вие сте тук :wors: Мерси предварително :wors:

Редактирано от nnikolof (преглед на промените)

Аз ти предлагам DELL Inspiron 1525N, "Blossom" N1208IC2DDR25N4096 +фотоапарат Nikon L16, 7.1Megapixel, 15.4" +Camera Core2Duo 2Ghz 15.4" 2x2GB 250GB DVDWR Lan 802.11b/g Bluetooth 2.7kg

Display 15.4" Widescreen WXGA (1280x800) with TrueLife

2.0 Mega pixel web camera

CORE 2 DUO T5750 2.00GHz,667,2M

Memory Dual Channel 4.0GB (2x2048) 667 MHz DDR2 SDRAM

Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM)

Optical Drive 8xDVD+/-RW Drive - N-Series

• 2 седмици по-късно...

А някой замислял ли се е върху идеята за лаптоп втора употреба?

В предвид, че в БГ се внасят предимно високият клас лаптопи като употребявани.

http://shop.gis.bg

Има разни вариянти на доста приемлива цена.

Съгласете се, че Latitude на Dell е най-високият клас и примерно нов за под 3к трудно се намира. Но за машина на 2 години цена от 500лв според мене си заслужава. Мое мнение.

Аз съм с Fujitsu-Siemens Lifebook S7020 Centrino 1.86GHz, 120GB SATA, 1GB DDR2, Bluetooth, WiFi, DVD-RW и там всичките му екстри. Преди няколко месеца го плащах малко над 600лв. Те такава цена няма :wors:

Но... това са си лични мнения !

HP Pavilion dv9810us Entertainment Notebook PC * AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-60 (2.0GHz) processor * 3GB installed memory (max 4 GB) * 160GB hard drive * LightScribe Super Multi 8X DVDñR/RW with Double Layer Support * 17.0" WXGA+ High-Definition (8) BrightView Widescreen Display * HP Imprint Finish & HP Pavilion WebCam with Integrated Microphone * Microsoft Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 * 1 year warranty by HP * 3.55 kg. Въпрос - заслужава ли си този модел? Предлагат ми го на изключителна цена от 900 лв. Доставка от Америка с 1 година международна гаранция. Не съм запознат с тази серия на ХП ако някой може да каже нещо повече. Малко ме притеснява АМД то да не прегряват нещо че така съм чувал. Ще го ползвам предимно за дизайн графика 3дмакс . Ще ми върши ли работа?

Ами и аз да попитам за избор на лаптоп.Ето това съм си харесал но не знам дали е удачен избора ми:

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528560

Ще го ползвам основно за цъкане из нета.

Ами и аз да попитам за избор на лаптоп.Ето това съм си харесал но не знам дали е удачен избора ми:

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528560

Ще го ползвам основно за цъкане из нета.

За тези пари е доста слаб. Разгледай има доста по-добри оферти.

Препоръчайте ми лаптоп до 1300-1400лв. Критериите ми са да има бърз процесор, поне 2гб рам, видео картата не ми трябва да става за игри, но да изважда добра картина, хард повече от 160 гб не ми трябва, но аудио картата да е също добра и не на последно място да не трябва често да ползвам гаранцията и да изглежда добре.

Здравейте !

Искам да попитам хора които имат опит с лаптопите какво мислят за ето този модел лаптоп http://www.technopolis.bg/product.php?pid=636 , защото ако мненията за положителни смятам да отида днес след обед и да го взема , но не съм гледал други оферти , има ли смисъл да гледам други оферти или да го взимам , според мен цента е добра , но искам да видя други мнения :P

П.П. И също така искам да знам дали ще върви Виста на него ?

Редактирано от Barcelona_FC (преглед на промените)

Здравейте !

Искам да попитам хора които имат опит с лаптопите какво мислят за ето този модел лаптоп http://www.technopolis.bg/product.php?pid=636 , защото ако мненията за положителни смятам да отида днес след обед и да го взема , но не съм гледал други оферти , има ли смисъл да гледам други оферти или да го взимам , според мен цента е добра , но искам да видя други мнения ;)

П.П. И също така искам да знам дали ще върви Виста на него ?

Вчера купих поредния за един приятел и го инсталирах и изтествах. Познавам цялата им фамилия, трябва да има и чанта и мишка, с 2 години гаранция. С ХП върви отлично. Както и с вистичка но по принцип я избягвам, само ако собственика я заяви изрично ;) Много добър избор, може би най-доброто за тези пари. Вземай ги смело, аз гарантирам виртуално за машинката Публикувано изображение Като най-слабо място бих посочил камерката, леко слабичка и с леко лошо качество е ама и ние се поразгледахме вече, но да имаш в предвид. Както и факта, че понякога инстала на диска с драйверите не я познава тъпата камера. Вчера уличих на камера Д-Макс, но понякога е Чиконе (??!!) или според зависи от късмета ;) Има си два диска с драйвери за виста и ХП в комплекта.

Друг добър избор за тези пари е този Дел някъде го мярках на промоция с чанта но не се сещам в момента. Има леко по-добро видео но няма камерка ;)

Препоръчайте ми лаптоп до 1300-1400лв. Критериите ми са да има бърз процесор, поне 2гб рам, видео картата не ми трябва да става за игри, но да изважда добра картина, хард повече от 160 гб не ми трябва, но аудио картата да е също добра и не на последно място да не трябва често да ползвам гаранцията и да изглежда добре.

Например този Дел трябва само да се избере цвета на кутията, с купуването допълнително на чанта и някаква мишчица ще се вмести в лимита до около 1400, или леко над според качеството на чантата ;)

Хайде и аз да запитам за лаптоп: HP, Dell, Sony .... без Acer, MSI, и Fujitsu.... 15.4 дисплей Процесор - Intel Ram >= 2GB HDD ~ 200, 250 GB (в краен случай 160) По възможност с камера и без ОС. Мисля да му сложа XP. Цена ~ 1600 лв. Уловката е, че ми трябва на изплащане.

Здравейте! И аз най-сетне ще си взимам лаптоп, но се двоумя между две марки или по-точно между Apple Mac Book или обикновен лаптоп (може би Dell). Лаптопа ми трябва за работа. За офис работа, за направа на сайтове, програми и т.н. Разполагам с около 2000 лв. и затова се насочих към apple. Кажете си мнението. Кое е по-добре. Apple vs DELL(или друга марка обикновен лаптоп) Благодаря!

По доброто решение е Dell Inspirion 1525.В момента са на добра цена- около 1300лв.Обаче ако искаш дисплей 17" тези 2000лв. няма да стигнат.

Здравейте!

И аз най-сетне ще си взимам лаптоп, но се двоумя между две марки или по-точно между Apple Mac Book или обикновен лаптоп (може би Dell).

Лаптопа ми трябва за работа. За офис работа, за направа на сайтове, програми и т.н. Разполагам с около 2000 лв. и затова се насочих към apple.

Кажете си мнението. Кое е по-добре.

Apple vs DELL(или друга марка обикновен лаптоп)

Благодаря!

Мисля, че с оглед на изпозвания софтуер и среда за работа трябва сам да си дадеш отговор дали да е Ейпъл базирана или Уин система. искам само да те подсетя към нещо по-скъпо но много важно за работата ти - размера на екрана и точиците по него Публикувано изображение - ако имаш тази възможност да се понапънеш още малко финансово, това е най-доброто, което можеш да вземеш - 18.4" Ейсър :angry:

Дайте съвет за 15 инчов лаптоп до 1800,1900 лв,да има хард поне 250ГБ,Рам минимум 2ГБ,Процесора да е двуядрен и батерията да държи повече от 2.5часа,Видеото не е от голямо значение..Ако може да давате линкове към лаптопи,които сте харесали.На мене Това лаптопче ми се понрави(цената му е без ДДС)

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

Здравейте, търся съвет за лаптоп за един приятел, приет е студент в чужбина и задължително им искат лаптопи, а софтуера е архитектски (но не знам всичките програми) бюджета е до към 1500(+-100) лева, поразгледах по сайтовете но е хубаво да се видят идеи и от други хора, който е запознат да сподели какво е положението при турион срещу кор2дуо(греене, производителност), Давайте конкретни линкове за лаптопи с видео карти 2600 или 8600гт или по добри които да се вписват около тази цена, благодаря задължително международна гаранция пс.- харесал съм няколко около тази цена които стават, но нарочно няма да ги казвам защото искам да видя какви линкове ще ми датете за компове и за фирми които не знам и не съм чувал

Редактирано от Pa4iko (преглед на промените)

Дайте съвет за лаптоп до 1600,1700 лв,да има хард поне 250ГБ,Рам минимум 2ГБ,Процесора да е двуядрен и батерията да държи повече от 2.5часа

За да издържа 2 и повече часа в режим на работа батерията трябва да е поне с 9 клетки, нещо като този - Дел :doh:

C2D определено е по-добрият избор (по-малко отделяна топлина, по-голяма производителност) За видеокартата обаче ... трудна работа в тая цена тези видеокарти, които търсиш... Да не говорим, че aрХитектурните програми искат по-скоро някоя от Quadro сериите, каквито има в няко серии на АCER, Dell и IBM(Lenovo).. Мисля, че ще намериш някои модели на цената, която търсиш!

Здравейте, търся съвет за лаптоп за един приятел, приет е студент в чужбина и задължително им искат лаптопи, а софтуера е архитектски (но не знам всичките програми) бюджета е до към 1500(+-100) лева,

Според мен е по-удачно да се купи лаптопа на място - в чужбина, зашото са на по-ниски цени в най-общия случай и заради гаранцията. С тази уговорка за цената и в посоченият диапазон трябва да се мисли за 17" и поне 1440 точки за да е удобен за архитектски-те програми и среда за работа, нещо като тази Тошиба, видео-то е достатъчно за комфортна работа.

А ако попаднете на вариант с АМД не се колебайте да го вземете, няма да отстъпва като производителност, няма да има проблеми с греене и освен това на запад е възможно и да се намери нещо с новите модели чипсети за турион.

Edit: На другия сайт е с 1440 резолюция, явно има модификации или става дума за грешчица - цък

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

За да издържа 2 и повече часа в режим на работа батерията трябва да е поне с 9 клетки, нещо като този - Дел ;)

Хубава машинка,но тоя,който аз си харесах има 2.5 процесор,6МБ кеш,4ГБ РАМ(предполагам и на Дела може да се допълни)...само батерията ме съмнява да държи 3.5 часа както пише,все пак е с 6 клетки

Хубава машинка,но тоя,който аз си харесах има 2.5 процесор,6МБ кеш,4ГБ РАМ(предполагам и на Дела може да се допълни)...само батерията ме съмнява да държи 3.5 часа както пише,все пак е с 6 клетки

Да, аз процесора го фиксирах веднага на ГБ-та, че е коравичък Публикувано изображение Паметта не е проблем да се добави/смени но трябва да се ходи на общия сличай на 64 битова ОС. Аз лично при близки условия бих предпочил Дел-а, инсталирал съм и съм преинсталирал ГБ лаптопи, не са лоши машинки. Избора си е твой а за батерията отново предпочитанията ми са за тази на Дел-а, не зная колко е важна в случая а може и допълнителна външна да се вземе ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.