Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

Моля, дайте ми съвет. Добра покупка ли е този лаптоп? 1300 лв ASUS F3KE-AP097 СПЕЦИФИКАЦИЯ Серия: F3KE Процесор: AMD Turion64 X2 TL60 2.0GHz, 2x512KB L2 Чипсет: AMD M690G Памет: DDR2 667 2GB (2 slots DDR2 667, up to 4GB) Твърд диск: 160GB SATA 5400rpm Твърд диск скорост: 5400 rpm Оптично устройство: DVD Super-multi Тип на Екрана: WXGA Размер на Екрана: 15.4" WXGA Glare type Видео карта: ATI Mobility Radeon X2300, 128MB VRAM, up to 512MB HyperMemory Операционна система: N/A Тегло: 2.75 kg Размери: 365 x 269 x 28-40.5 mm Батерия: 6-cell Li-Ion Battery Internal Безжичен LAN: 802.11a/g/n wireless, Bluetooth LAN: LAN 10/100/1000, Modem, IEEE1394, 4 x USB 2.0 Слотове за разширения: Express card, xD/SD/Mini SD/MMC/MS/MS PRO/MS DUO/ MS DUO PRO reader, VGA, DVI-D, S-video, FingerPrint

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

Имам няколко въпроса

1. Какво мислите за този лаптоп : клик

2. Какво е мнението ви за лаптопите на Gigabyte ?

3. Може ли някой да ми предложи някакъв Dell със долу горе същите компоненти на цена около 1000-1200 лв. ?

Редактирано от venko22589 (преглед на промените)

В момента съм в Америка на бригада и мисля да си взема лаптоп за около 800$. Някой може ли да даде предложения, защото нямам много време да се ровя в нета в момента. Проверявам Бест Бай и някои други сайтове, но знам, че вие винаги имате предложения, така че давайте! Благодаря.

Имам няколко въпроса

1. Какво мислите за този лаптоп : клик

2. Какво е мнението ви за лаптопите на Gigabyte ?

3. Може ли някой да ми предложи някакъв Dell със долу горе същите компоненти на цена около 1000-1200 лв. ?

Макар и с една седмица закъснение но предпочитам да не виси така гол въпроса. Колегите от друга фирма продават гигабайт лаптопи и до момента не е имало рекламации и проблеми. Като лаптоп и качество на изработка и монитор са някъде под Ейсус. С ниска цена за предлаганото и това е нормално и очаквано. Но са за предпочитане пред MSI или фуджицсу например. Като предложение за Дел - цък

В момента съм в Америка на бригада и мисля да си взема лаптоп за около 800$. Някой може ли да даде предложения, защото нямам много време да се ровя в нета в момента. Проверявам Бест Бай и някои други сайтове, но знам, че вие винаги имате предложения, така че давайте! Благодаря.

Един Дел, пуснали са ги в доста боички, избери си цвят, например този ;)

Добре ще е да напишеш за лична употреба ли е или за продажба го търсиш,за да може да се дадат адекватни предложения.

Благодаря за предложения Делл, но бих искал да е 17 инча. Лаптопа ще е за персонална употреба. И между другото какво мислите за АМД Турион двуядрен, с 512кб кеш?

Има 17" Dell модели Inspirion и Vostro.От около месец имам Toshiba Satellite P205D- 17",с точно такъв процесор на 2 Ghz.Няма кой знае каква разлика в производителността между AMD и Intel,само цената на първите е по ниска.И ако държиш да има вградена камера,гледай добре защото някои модели на Dell и HP нямат.

И между другото какво мислите за АМД Турион двуядрен, с 512кб кеш?

малко кеш ... поне 1 MB а най-добре 2 :yanim:

Благодаря за предложения Делл, но бих искал да е 17 инча. Лаптопа ще е за персонална употреба. И между другото какво мислите за АМД Турион двуядрен, с 512кб кеш?

Колегата е отговорил за процесора, ето едно сравнение на моделите със 17" в тази ценова група (700-900 долара) - цък

Ето и едно сравнение от сайта на нюег - цък като видимо първия Ейсър е най-изгодното предложение от гледна точка на параметри/цена :yanim:

Този Acer определено ме впечатли! Характеристиките му ми се струват перфектни, имам впредвид, че аз не търся нещо повече. Единственото, което ме притеснява е марката. Знам че в последните 2-3 години този производител настъпва яко и че има награди и нз си какво още там, но съм чувал, че са по чупливи. Вярно ли е? Какво е вашето мнение?

Какво е вашето мнение?

Качеството и надеждността им леко отстъпва на един Дел или HP но е достатъчно добро, за да не бъде повод за притеснения при покупката. Разбира се, мнението ми е субективно и просто нямам статистика от техните сервизи :angry:

Та, вземай го щом ти е паднал на сърцето и дано не уцелиш някоя куца бройка Публикувано изображение

Има едно нещо, което не ми стана ясно при избора на лаптоп и то е: как преценявате, че даден Accer е по-добър от Asus или пък Dell (марките са примерни)? Ако процесор, дъно, видео, хард и рам са подобни по какави критерии избираме лаптопа? т.е каква е разликата между едно Фуджицу с даден процесор и един Асус със същия процесор? Предполагам, че марката на лаптопа влияе върху монитора....или? Надявам се, че въпроса не е много объркан и се разбира какво всъщност питам :ph34r:

Марката на продукта дава гаранция за качеството. Параметрите на лаптопа са само едни стойности,от тука натам нещата зависят от хората,които подбират самите части (на кой производител да са и т.н..),за да сглобят лаптопа.Затова някои фирми правят здрави и надежни машини,от други пък постоянно се оплакват. Гледаш един DELL за 2500лв,след това гледаш един Acer със същите параметри,но с 600-700 лв по-евтин.Въпрос на избор както се казва,но почти винаги ,евтиното излиза по-скъпо... Дано това да отговаря на въпроса ти :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Дано това да отговаря на въпроса ти :)

Донякъде ;) В такъв случай към коя марка трябва да се насоча? знам че въпроса е от рода на " SE или Nokia", но все пак ;) Могат ли да се степенуват по надеждност? например 1- дел; 2- вайо; 3- асус и т.н.? :)

Донякъде ;) В такъв случай към коя марка трябва да се насоча? знам че въпроса е от рода на " SE или Nokia", но все пак ;) Могат ли да се степенуват по надеждност? например 1- дел; 2- вайо; 3- асус и т.н.? :)

И аз искам да видя такава класация за най-добри марки, но си мисля че е невъзможна. Защото според теб DELL ще са най-добри, според мен - Asus, според трети - HP и т.н.

Бях си харесал едни лаптоп от Технополис

Dell INSPIRON 1525N на цена 1349 лева
* 15.4” (39 cm) Widescreen WXGA (1280x800) with TrueLife
* Intel® Core™ 2 Duo T5750 (2.00 GHz, 2 MB L2)
* RAM: 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM
* HDD: 320GB SATA, DVD+/-RW Drive
* VC: Intel GMA X3100 up to 358MB
* Modem V.92 Data, 2.0MPix web camera, Bluetooth
* Wireless Dell 1395 (802.b/g) Mini Card, HDMI
* 3 години гаранция
Нооо... ме разубедиха да си го взема, поради факта, че няма добра поддръжка в България и ако ми стане нещо.... Гледах и един BENQ - казват, че са стабилни машинки:

Intel® Core™ 2 Duo - 2.00GHz
RAM: 1GB
HDD: 160GB
цена: 1050лв.
* данни по памет

1. Какво ви е мнението за 2та лаптопа: цена/ качество

2. АМD или Intel? И защо...

Има едно нещо, което не ми стана ясно при избора на лаптоп и то е: как преценявате, че даден Accer е по-добър от Asus или пък Dell (марките са примерни)? Ако процесор, дъно, видео, хард и рам са подобни по какави критерии избираме лаптопа? т.е каква е разликата между едно Фуджицу с даден процесор и един Асус със същия процесор? Предполагам, че марката на лаптопа влияе върху монитора....или? Надявам се, че въпроса не е много объркан и се разбира какво всъщност питам :)

Въпросът ти е много точно зададен и ясен. Мога да отговоря от мое име, доста често си позволявам да давам ъкъл Публикувано изображение Работя в софтуерна фирма и тази есен ще направя 20 години професионален стаж в бранша. През ръчичките ми са минали и преминават много машинки, и настолни и лаптопи. Тестовете, които им правя са всъщност поведението им с реални приложения като бази данни, граф.софтуер, счетоводства, евентуано синтетични тестове на памет и подобни и накрая, да не изброявам, един лек тест с някаква игричка или игра според класа на лаптопа/десктопа. Имаме си запазен знак и стил на работа с колегите и само един поглед към екрана е достатъчен да се види дали е минавал през нас или не Публикувано изображение

Подобна оценка, разбира се, е винаги леко субективна но идеалните неща не са толкова много в този живот. Понякога съм и доста уморен и разсеян и правя погрешни изказвания и дори глупости но какво да се направи, така стоят нещата. За щастие имам/е бдителен коректив от съфорумници Публикувано изображение

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Накратко казано преди да реша да купя нещо трябва отново да попитам...? Кои марки преносими компютри идват най-често при вас и какви са основните повреди?

Здравейте, мисля да си закупя едно лаптопче което ще се ползва за всичко общо взето, както играене на игри, така и работа (офис работа не кой знае какво). Колебая се между два модела и не знам кой да избера, моделите са това: http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1344 и http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1483. Колебая се най-вече зареди видеото и цената, коя от двете видео карти ще се справя по-добре според вас в игрите :gift:

Edit: Сорка, нещо не знам защо все така не копира... Да добавя, че и G1S евентуално ако сенамери с професор Т7500 кой да избера :)

Редактирано от psihi (преглед на промените)

Здравейте, мисля да си закупя едно лаптопче което ще се ползва за всичко общо взето, както играене на игри, така и работа (офис работа не кой знае какво). Колебая се между два модела и не знам кой да избера, моделите са това: http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1344 и http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1344. Колебая се най-вече зареди видеото и цената, коя от двете видео карти ще се справя по-добре според вас в игрите :laughing5:

Дал си линкове към един и същи лаптоп :lol6:

Здравейте, мисля да си закупя едно лаптопче което ще се ползва за всичко общо взето, както играене на игри, така и работа (офис работа не кой знае какво). Колебая се между два модела и не знам кой да избера, моделите са това: http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1344 и http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1483. Колебая се най-вече зареди видеото и цената, коя от двете видео карти ще се справя по-добре според вас в игрите :rolleyes:

Edit: Сорка, нещо не знам защо все така не копира... Да добавя, че и G1S евентуално ако сенамери с професор Т7500 кой да избера :speak:

Здравей, аз се колебая също като теб търся си лаптоп за игри (по-точно не просто игри а яки игри - Crysis, CoD4, Assassin's Creed & etc.) харесах си лаптопа Asus G1S който сте го дали в първия линк, но нещо ме наведе на мисълта че мога да изчакам да дойде другия модел в България а именно Asus G1Sn има добър процесор 9500M GS External видео и куп други подобрения пред Asus G1S затова моята препоръка и към теб е да поизчакаш малко да ги внесът в България, за мен този лаптоп е това което търся аз....

Поздрави, Пламен Публикувано изображение

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Аз съм студентка по геодезия и искам да си взема добър лаптоп-да покрива нуждите ми и да се вмести в определена сума.

Лаптопът ще използвам за работа- програми за чертанe и cad-програми, а що се отнася за развлечение-филми, музика, нет, не съм запален геймър, затова игри по-малко. Искам да си взема един наистина добър лаптоп (все пак веднъж се купува) затова мога да дам 1000-1300лв. Гледах в страниците на Технополис и Техномаркет, но ми направи впечатление, че там DELL нямат Публикувано изображение

Какво щи кажете за това http://www.technopolis.bg/product.php?pid=138

Ще съм много благодарна на всички, които ми помогнат да си взема наистина нещо добро :)

Здравейте!

Аз съм студентка по геодезия и искам да си взема добър лаптоп-да покрива нуждите ми и да се вмести в определена сума.

Лаптопът ще използвам за работа- програми за чертанe и cad-програми, а що се отнася за развлечение-филми, музика, нет, не съм запален геймър, затова игри по-малко. Искам да си взема един наистина добър лаптоп (все пак веднъж се купува) затова мога да дам 1000-1300лв. Гледах в страниците на Технополис и Техномаркет, но ми направи впечатление, че там DELL нямат Публикувано изображение

Какво щи кажете за това http://www.technopolis.bg/product.php?pid=138

Ще съм много благодарна на всички, които ми помогнат да си взема наистина нещо добро :speak:

Здравей Дани,

Налага се да те разочаровам и да не се съглася с почти всичко написано от теб. Компютър се купува за около 2, максимум 3 години, следва ъпдейт, който в случая е безсмислен с лаптопа и означава нов. Особено ако си купуваш машина от нисък клас. Парите, които посочваш са точно в този сегмент на пазара. Нещо наистина добро се разминава леко с реалността поради посочените финансови аргументи но ще опитам да ти предложа нещо, което е най-добро за тези парички от моя гледна точка. Ето - цък, цък и цък. Като според мен първото предложение е най-добро, успех :)

Относно финансите не мога да качвам нагоре, защото като на студентка и това ми се вижда много. Но наистина държа лаптопа ми да покрива моите нужди и да си завърша образованието с него. kmvasilev, много ти благодаря за предложените варианти. :yanim: Компа аз ще си го взимам от Пловдив, така че ако някой може да ми препоръча добри магазини за IT продукти или други оферти, нека пише. После има една бира от мен :headphones:

Редактирано от dani_k (преглед на промените)

Относно финансите не мога да качвам нагоре, защото като на студентка и това ми се вижда много. Но наистина държа лаптопа ми да покрива моите нужди и да си завърша образованието с него. kmvasilev, много ти благодаря за предложените варианти. :clap:

Компа аз ще си го взимам от Пловдив, така че ако някой може да ми препоръча добри магазини за IT продукти или други оферти, нека пише. После има една бира от мен :)

Голяма драма... Избирам си лаптоп вече месец ще стане. Реших да е Deii 1525

процесор: Intel Core 2 Duo T5750 (2.00GHz, 667MHz FSB, 2MB L2 Cache)

памет: 3072MB DDR2 667MHz

твърд диск: 320GB, 5.400rpm SATA

дисплей: 15.4" TFT WXGA TrueLife 1280x800

видео карта: Intel X3100 с дo 358MB споделена памет

оптично устройство: DVD записващо устройство

мрежова карта: 10/100 Ethernet controller

безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g

звукова карта: HD Audio поддръжк

високоговорители: 2 internal speakers

аудио портове: 2x microphone/dual headphone jacks

камера: 2.0MP Camera

специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори

четец на карти: 8-in-1 Card Reader

детайли: IEEE1394, S-video out, Express Card /54 slot, 4x USB 2.0, 1x VGA, RJ-11, RJ-45

операционна система: Free DOS

батерия: 6 cell Li-Ion Battery

тегло: 2.8 kg

Три години международна гаранция Next Business Day!

Стори чи се с прилични данни, гаранция и цена. После реших да изчакам 1535 - красив, но скъл в желания от мен вариянт http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1571

И сега се чудя струва ли си :)

Ако някой има впечатления и опит да помага, моля! Утре трябва да го избера!!!

Поздрави и благодаря,

Нина

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.