Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

А мога ли да попитам щом ще си седи основно вкъщи,защо не си вземеш настолен компютър.За тея пари компютъра ще издухва в буквалният смисъл лаптопа.А ако държиш да е лаптоп аз бих избрал някои Делл заради гаранцията,която е 3 години срещу една за останалите,което си е сериозно предимство.Посоченият Делл мисля че не е лош,но пак ти казвам замисли се за настолен компютър. Публикувано изображение

• Отговори 628
  • Прегледи 111,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

С оглед на приложението, изисквания и предложените модели ;) аз гласувам за Дел, но за този модел - 1525

mrik - Прав си, но все пак казах "основно" вкъщи, а не да не мърда от там :) Искам лаптоп, защото ще мога да си го нося с мен, когато пътувам за по-дълго извън София. Пък и 2Ghz & 2GB RAM ми е напълно достатъчно като мощност.

kmvasilev - Мерси за предложението, този модел ми изглежда подходящ, определено го вкарвам в списъка :ph34r:

Изчетах цялата тема но всеки е на различни мнения нормално!Все пак се повтарям но какво ще ми препорачате за цена до 1300-1400лв. като да е с 2гб рам и що годе добра видео карта и добар монитор като качество!Ще съм ви много благодарен на всички мнения по въпроса ми!И от темата разбрах че MSI не е много за предпочитане Публикувано изображение аз се бях насочил към този http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09034473

Искам да си купя лаптоп до около 2000лв, който ще си седи основно вкъщи (т.е. батерията не е важна) и ще се ползва най-вече за звукозапис и аудио обработка (ще му вържа професионален USB аудио интерфейс). Игри няма да играя, важно е да е надежден, производителен и колкото се може по-безшумен.

Харесал съм си следните модели:

HP COMPAQ 6820s GR714EA

HP COMPAQ 6710b GB893EA

HP 6820s GR742EA + Office 2007

ACER Extensa 7620G LX.EA30X.012

ACER Aspire 5920G LX.AN40X.243

DELL Inspiron 1520 II3

TOSHIBA Satellite A200-1IZ

Според вас кой модел е най-сполучлив и качествен?

За момента най-ме грабват първите 2 на HP, Acer Extensa и Dell Inspiron. Acer ми изглежда най-добре в съотношение производителност/цена/дизайн, но ме притеснява самата марка доколко е надеждна. На DELL пък много ме привлича 36-месечната гаранция + баща ми има Dell лаптоп на почти 2 години и е перфектен.

Този модел - http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/571 в момента е на промоция + принтер.

Аз съм фен на HP и модела е прекрасен. За Dell вече сте казали най-важното. :speak: Наистина качествени лаптопи.

Предложеният 1525 е с 4-клетъчна батерия, прекалено слаба за последен модел лаптоп каквото е серията 1525. Една нова 6-клетъчна батерия струва около 100 долара.

Препоръчвам ти да избереш между HP & DELL, виж кой ще ти хареса повече на външен вид.

Вътрешно този модел http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1091 на Dell е малко по-добър заради външната видео карта, но само ако ти е необходима. HP-то е по-леко и с Windows Vista.

Изчетах цялата тема но всеки е на различни мнения нормално!Все пак се повтарям но какво ще ми препорачате за цена до 1300-1400лв. като да е с 2гб рам и що годе добра видео карта и добар монитор като качество!Ще съм ви много благодарен на всички мнения по въпроса ми!И от темата разбрах че MSI не е много за предпочитане Публикувано изображение аз се бях насочил към този http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09034473

Модела към който сте се насочили не е лош.

Според изискванията ви и ценовия клас, тук бих ви препоръчал Dell. И екрана им е добър, и 2GB допълнителна памет няма да са проблем.

Може би единствено ако желаете външна видео карта ще бъде проблем, тогава бих ви насочил към Acer (Ейсър! не Ацер, не Асер, не Ачер :wors: ).

да но dell за 1300-1400лв. не намерих с сходни параметри като MSI и щувал съм доста лоши работи за MSI има ли нещо такова и какво ви е мнението за ACER?

Ето този модел на Dell + още толкова памет ще излезе към 1600лв.Но не знам дали ги има още.За MSI изчетох доста лоши отзиви.Но за тези пари винаги се прави компромис с нещо.В случая с лаптоп MSI явно компромиса е с качеството или по-точно има по-голяма вероятност да уцелиш кофти бройка,а и по-лошия и муден сервиз (според мнения на пострадали).За серзизa на Toshiba четох добри неща,както и за този на HP,като цяло и за Dell също.От посочения модел на Dell само добри впечетления имам.Засега няма никакви проблеми.Използвам го за интернет,Photoshop,някое друго dvd от divx,дори играх Call of Duty 4 на него за проба.Справя се с всички варианти на HD video с пълната му резолюция.Компромиса,който трябва да направиш е по-високата цена.А ако направиш компромис с видеото,тогава може да се вместиш в бюджета си.Ако пък не можеш да го направиш рискувай с този MSI,ако ти харесва пък каквото стане.Ти си решаваш.Аз лично избрах модела на Dell.

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Здравейте аз също се колебая какъв Лаптоп да си взема , какво ви е мнението за този модел в момента е на промоция :

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036154

Редактирано от jorjo4000 (преглед на промените)

да но dell за 1300-1400лв. не намерих с сходни параметри като MSI и щувал съм доста лоши работи за MSI има ли нещо такова и какво ви е мнението за ACER?

Като качество на изработката за тези пари - HP & Dell. Toshiba също, но има опасност от изгорели пиксели.

Acer, MSI предлагат доста добри компоненти на добри цени. Външната им изработка обаче може да не ви хареса. Въпрос на лична преценка, на личен избор.

Вижте този Acer - http://laptop.bg/#/details/ACER/7/848

Здравейте аз също се колебая какъв Лаптоп да си взема , какво ви е мнението за този модел в момента е на промоция :

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036154

Вижте, важно е да знаете за какво ще го използвате този лаптоп. После се впечатлявайте от големия твърд диск, от 2-та gb ram... а процесора?

Предимно ще го ползвам за интернет да свалям музика някой филм , игрички малко . Държа да е с 2гб Рам , Двуядрен Процесор , 160гб хард диск или повече . Цена до 1300лв. Давайте предложения ! Благодаря !

Предимно ще го ползвам за интернет да свалям музика някой филм , игрички малко .

Държа да е с 2гб Рам , Двуядрен Процесор , 160гб хард диск или повече .

Цена до 1300лв.

Давайте предложения ! Благодаря !

В такъв случай TOSHIBA-та, която сте си харесали е добра. Двуядрена.

Мога да ви препоръчам този модел - http://laptop.bg/#/details/ACER/7/848

Ейсър са 3-те в света по продажби, процесора е по-мощен, както и видео картата ще е подходяща за игри.

Но Тошиба-та е добра за изискванията ви, стига да нямате проблем с изгорели пиксели.

Този не е лош , но има ли го без операционна система и на по-ниска цена !?

Да ви попитам за този модел какво ви е мнението ще ми върши ли работа за тази ниска цена ?

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1120

Здравейте, искам да зкупя лаптоп и се двоумя между два модела,моля за помощ. Единия е : Lenovo Intel Centrino Duo 2 T5600 (1.8GHz, 2MB L2 Cache, 667MHz), Intel 945 GM Chipset, 12.1"WXGA VibrantView + Camera + mic. , Intel Graphics Media Accelerator 950 up to 128MB, 1024MB PC2-5300, 120GB SATA, DVD Recordable DL, Wi-Fi 802.11a/b/g (3945), Bluetooth, IEEE1394, RJ-45, 5-in-1 Media Reader (MMC/SD/Memory Stick/Memory Stick Pro/XD), 3 USB 2.0, RJ-11, External Display, Headphone / Line out, External microphone, AC adapter, 1 ExpressCard/54 or 34, 1.86kg, Battery life: 2.2h, Lenovo Care, Fingerprint Reader, Win Vista Business +Win XP Pro ; 1 year international warranty; TopSeller а това е другия: лаптоп Toshiba Satellite U300-153 HYPER NEW PROMO _2GB/200GB HDD Intel® Pentium® dual-core processor T2370 (1,73GHz) RAM - 2GB (2x1GB - 667MHz);200GB(5400rpm) SerialATA/ 13.3" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel GMA X3100, up to 358 MB total available graphics memory with 2GB system memory,/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11/b/g)/ Bluetooth/ 5-in1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™) / IEEE 1394/ 3x USB 2.0/ Express Card slot, 2 memory slots/Integrated 1.3 Megapixels camera/ SM BIOS compliant, HD Audio supporting, Integrated microphone for VoIP/ Win Vista Home Premium Edition, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 години международна гаранция/ 2.03kg 2 години международна гаранция!!!! Моля за вашите мнения.

Този не е лош , но има ли го без операционна система и на по-ниска цена !?

Да ви попитам за този модел какво ви е мнението ще ми върши ли работа за тази ниска цена ?

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1120

Не, само Dell и няколко модела на HP се предлагат без ОС и на по-ниска цена съответно.

Относно модела, да, ще ви свърши работа, определено.

Видео картата, която виждате се GMA X3100 се използва и за модели на цена над 2000 лв., така че не би трябвало да имате проблем. Може би за някоя по-сериозна игра.

Здравейте, искам да зкупя лаптоп и се двоумя между два модела,моля за помощ.

Единия е :

Lenovo

Intel Centrino Duo 2 T5600 (1.8GHz, 2MB L2 Cache, 667MHz), Intel 945 GM Chipset, 12.1"WXGA VibrantView + Camera + mic. , Intel Graphics Media Accelerator 950 up to 128MB, 1024MB PC2-5300, 120GB SATA, DVD Recordable DL, Wi-Fi 802.11a/b/g (3945), Bluetooth, IEEE1394, RJ-45, 5-in-1 Media Reader (MMC/SD/Memory Stick/Memory Stick Pro/XD), 3 USB 2.0, RJ-11, External Display, Headphone / Line out, External microphone, AC adapter, 1 ExpressCard/54 or 34, 1.86kg, Battery life: 2.2h, Lenovo Care, Fingerprint Reader, Win Vista Business +Win XP Pro ; 1 year international warranty; TopSeller

а това е другия:

лаптоп Toshiba Satellite U300-153 HYPER NEW PROMO _2GB/200GB HDD

Intel® Pentium® dual-core processor T2370 (1,73GHz) RAM - 2GB (2x1GB - 667MHz);200GB(5400rpm) SerialATA/ 13.3" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel GMA X3100, up to 358 MB total available graphics memory with 2GB system memory,/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11/b/g)/ Bluetooth/ 5-in1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™) / IEEE 1394/ 3x USB 2.0/ Express Card slot, 2 memory slots/Integrated 1.3 Megapixels camera/ SM BIOS compliant, HD Audio supporting, Integrated microphone for VoIP/ Win Vista Home Premium Edition, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 години международна гаранция/ 2.03kg

2 години международна гаранция!!!!

Моля за вашите мнения.

Lenovo-то е с по-добър процесор, с по-млък размер на екрана и на килограмите... не знам в какво точно се двоумите? :)

За какво ще го използвате, за да спрем с двоумението?

Аз в момента имам DELL inspiron 1300, основно го ползвам за счетоводни и текстови програми, не играя никакви игри, но ми е много тежък и не ми държи батерията по- вече от 40 мин. затова се насочих към тези два модела. В Lenovo ме притеснява дали няма да ми е прекалено малък екрана и дали качеството си е старото, а за Toshiba чувам противоречиви мнения, но все пак е с 2 г. гаранция. За мен е важен и сервиза, защото при евентуален проблем немога да си позволя да остана без компютър за дълго.

Ако говорим за този модел на Lenovo - http://laptop.bg/#/details/IBM%20LENOVO/4/1253 , тъй като не сте посочили конкретен модел, то батерията му е слаба - 3-клетъчна, въпреки че лаптопа е малък, процесора с по-нисък волтаж, и се предполага да не хаби много ресурси. Този модел е удобен и лек. Лично се уверих наскоро. Относно гаранцията има модели с 36 месеца, само този е с 12 месеца при този размер екрани.

Toshiba са с по-тежки машини и малко по-големи.

Някои може ли да ми препоръча добър модел на HP които да става и за игрички горе долу :whist: да е с 2гб рап 2dual 15" и прилична видео карта?Ще съм благодарен и HP по добре ли е от MSI?

Редактирано от sutito (преглед на промените)

Като е за в къщи купи си мощен настолен ( за под 500 лв.) с хубав ТФТ монитор, да не заема място (19'-20' най-качествен, марков ще е под 600лв. има и 19' за под 400лв.) ще ти е много по-удобно - и по мощен комп. и по сигурен, и мониторът ще е по-голям! ще ти останат пари и за преносим хард диск и по-голяма Флаш памет да си носиш информацията ако трябва! Освен ако нямаш 5 стаен и искаш да работиш във всички стаи! ама и тогава като си купиш няколко настолни втора употреба, за по 100-150 лв. (Р3 1000 падна под 100лв, СЕLЕR1700 до към 150 лв.) ще ги свържеш в мрежа с мощния, пак ще е по евтино! лаптоп е нужен само ако често пътуваш, сменяш работното си място..... е като искаш ще си имаш и лаптоп ще ти останат 500-600 лв. за лаптоп втора употреба, там батериите най се скапват, а това не те грее! абе то и нови лаптопи продават за 699 лв. ако е за фукане стават

Някои може ли да ми препоръча добър модел на HP които да става и за игрички горе долу :angry: да е с 2гб рап 2dual 15" и прилична видео карта?Ще съм благодарен и HP по добре ли е от MSI?

Мога да ви препоръчам серията 8710w - http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/948 която обаче е със 17-инчови монитори.

Повечето модели на HP са с ATI или Intel видео карта - http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/1221

извиняваи но можеби не си прочел по горе че за около 1300-1400лв. ;) тези са малко скапички Публикувано изображение

Искам да попитам, някой ползва ли такъв лаптоп, чувал ли е за тази марка, има ли някакви впечатления за тях ?

Дават доста добри цени, ето и линк http://www.ultiwerk.bg. Предварително благодаря на всеки, който има желание да ми погне :)

Какви добри цени бе приятелю? 1320 лв. за ТОВА си е направо жив майтап. Тези цени да не са от преди 2 години ?

А ако постът ти е скрита реклама на фирмата, то това си е друг въпрос ;)

Искам да попитам, някой ползва ли такъв лаптоп, чувал ли е за тази марка, има ли някакви впечатления за тях ?

Дават доста добри цени, ето и линк http://www.ultiwerk.bg. Предварително благодаря на всеки, който има желание да ми погне :)

Кое е доброто като за 1400лв. има ASUS A7U с 17" WXGA двуядрен AMD, 1GB RAM, 160GB HDD, X1250 видео и 2 години гаранция. Да не говорим за допълнителните екстри като камера, блутуут, num pad клавиатурка и т.н.

Препоръчаите ми лаптоп до 600 долара ако може да е от България някакъв саит изгоден и линк ест да е с поне 160гб хард и мин 2гб рам и видеото да не е вградено и процесора да е на интел може и едноядрен да е но да е над 2.6GHZ мин. други боклуци като уеб камера не искам....... клавиатурата стандартна querty щото азерти ми е гадна мерси ако някои помогне.

Редактирано от unknown16 (преглед на промените)

Забрави за лаптоп с подобни характеристики за 800лв.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.