Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

E-mail-те ви в Калдейта са разкрити умишлено или не...

Featured Replies

Модератора на съответния сайт излезе, че го познавам, на всичкото отгоре и лично дори :huh:

В случая не се учудвам, че толкова хора получавате спам за такива неща, първа причина, българските пощенски сървъри тъпчат какъв ли не спам, имах една регистрация в abv.bg не бях се регистрирал никъде с нея, не я бях споменавал на никого, просто я направих, за да имам резервна, след месец като реших да я погледна имах 5 писма спам и това за напълно неизвестен на никого освен на собствениците на abv.bg акаунт, както и да е.

Втората причина за този спам е може би факта, че въпросният модератор ceco в сайта от спама, е модератор на още няколко сайта, а на други няколко се води и администратор, та ако имате регистрация в някой форум или сайт където въпросният ceco и още няколко негови дружки са модератори и администратори е нормално да получите спам.

А третата и най-красива причина е "СПАМЪРА НИКОГА НЕ СПИ" :idea: в случая начинът да се изпратят спам писма в българските пощенски сървъри на множество хора е лесен (3 спам писма съм получавал по този начин в abv.bg, всъщност предназначени за абсолютно друг e-mail адрес, като го получават и още над 100 човека) някой си наумява да пусне писмо със неточно зададен получател или с много получатели подбрани по метода на речника, като в случая се пуска един файл съдържащ множество думи през генератор на спам и така писмата се пращат на всички адреси с имена идентични с тези от "речника" в даден мейл сървър.

Метода с многото зададени получатели на речников принцип го практикуват масово в mail.ru, където съм получавал писма в чието поле "Получатели" съм виждал над 20-30 e-mail адреса написани със сходен корен на името като моето.

Както казах начини много има за спам, дори и без някой умишлено да ти е продал или дал e-mail адреса.

Точно заради тези неща има папки Спам, Bulk, Junk, и т.н.

Слагаш дадения адрес или дори домейн в спам, в зависимост дали искаш да блокираш само този потребител или ти досаждат систематично от този домейн, а после само си триеш съдържанието на посочените по-горе от мен папки.

Отворете http://creato.biz/ и пак помислете дали няма изтичане на базата данни.... Не че е единствената компания ползваща си този способ за популяризация на новите си проекти :huh:

Добре, може би греша, за което се извинявам. Все пак, някой запитвал ли се е, за колко време може да се изпратят над 100 000 писма?

За отрицателно,те не се пращат едно по едно.Пък и собственика на сайта(Калдата) няма причина да рекламира алтернативен сайт.Помислете го малко,просто е обикновен спам.Такъв какъвто получавате ежедневно.Не е по-различно от предложенията за работа,за уголемяване на пениса и за лесни печалби с които ни заливат.Gmail има добър спам контрол и изключително интелигентно преценява кое е спам и отива в кофата.Аз имам редиректнати към него 4 лични пощи и една служебна която се задъхва от спам.В Gmail влиза много малка част от боклука.Веднъж докладвано нещо не се появява повече.Спама се трие сам като престои 30 дни в папката.При 3-4 гигабайта поща въобще не се усеща.

Тука докато коментирахме кой какво и от къде , без да искаме направихме рекламата на Цецо ли къв е там тоя елемент , с емаил спама.

Пишете му на тоя и го питайте.Аз вече му казах какво мисля.Така спама ще му се върне.

За отрицателно,те не се пращат едно по едно.Пък и собственика на сайта(Калдата) няма причина да рекламира алтернативен сайт.

Какъв е смисъла да прави реклама на конкурентен сайт... глупаво е(МНОГО) не вярвам да е някой от екипа на калдата виновен..

Ето нещо и от мене:

Става въпрос за времето когато щеше да прави ОС и ме караше да му помагам biggrin.gif

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Модераторите защо лъжат тук не ми е ясно аз също получих... Първо пощата ми не се разпространява второ в профила ми се вижда Windows Live ID. Питам защо там нямам такова писмо? По-пътя на логиката нямам, защото реклама за новия сайт се изпраща на сигорни регистрирани e-mail и за, които съм повече от сигорен, че е от kaldata.com. Някой си набира екип, но не това е начина...

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

Малка извадка с общообразователна цел:

Откъде ми знаят адреса? Защо точно на мен ми пращат?

Има много възможни отговори. Каквато и активност да проявявате в Мрежата, винаги има шанс да попаднете в списъка от обстрелвани със спам адреси.

* Ако адресът ви е на услуга с много абонати (hotmail, yahoo и др.), много вероятно е той да бъде случайно налучкан. Подобни услуги имат толкова много абонати, че на практика един случаен адрес като [email protected] вероятно наистина съществува. Все едно да стреляте с пистолет в гора -- все ще улучите някое дърво. Изпращачите на нежелана поща са в състояние автоматично да генерират такива адреси (да стрелят напосоки) и по случайност да улучат Вашия.

* Адресът ви може да нъде налучкан и недотам случайно. Ако участвате в уеб клубове, форуми, места за обяви и т.н. вероятно се налага там да се представите с някакво име или прякор. И е много вероятно да използвате същото име или прякор за електронната си поща. Ако във форум сте се прествяли като elfic, много лесно за изпращача на спам да изпрати писма до [email protected], [email protected], [email protected] и т.н. Все някъде може да ви улучи. И ако не вас, то поне някой друг вместо Вас, или Вас вместо друг.

* Изпращачите на спам могат да са в състояние да разбият защитата на някоя пощанеска или друга услуга, която да предлага достъп до списъци с електронни адреси.

* Ако попаднете в списъка на един изпращач на нежелана поща, вероятно ще попаднете във списъците и на други изпращачи

* Някои вируси използват личната ви адресна книга с адреси на приятеи и колеги, за да се самоизпратят под формата на електронни писма от вас до колегите и приятелите ви. По същия начин можете да получите нежелана поща, със или без вирус, от ваш познат или приятел, без той да ви ги е изпращал.

* Понякога познат или приятел може да ви изпрати съвсем доброволно нежелана поща, неосъзнавайки какво прави. Той може да си мисли например, че ви прави някакво абстрактно добро (вижте по-горе примерите за спам).

Пълният текст, тук.

Току що и аз получих въпросният e-mail, преди около час го нямаше. И аз ползвам тази си поща (в g-mail) само за калдата . Искрено се надявам, че информацията не е изтекла от форума. Между другото, това е първото спам-съобщение, от български сайт, което получавам в g-mail. Въпросът не е в това, че сме получили спам-съобщение, най-лесно е да се изтрие. Лошо е ако има спекулация с личните данни на потребителите. Надявам се да не е така!

ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ

В сила от 24.12.2006 г.

Обн. ДВ. бр.51 от 23 Юни 2006г., изм. ДВ. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.41 от 22 Май 2007г.

Доставчик и получател на услуги на информационното общество

Чл. 3. (1) Доставчик на услуги е физическо или юридическо лице, което предоставя услуги на информационното общество.

(2) Получател на услуги е физическо или юридическо лице, което ползва услуги на информационното общество с професионална или друга цел, включително за нуждите на търсене на информация или предоставяне на достъп до нея.

Непоискани търговски съобщения

Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 24.12.2006 г.) Комисията за защита на потребителите води електронен регистър на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения, по ред, определен с наредба на Министерския съвет.

(3) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на електронни адреси, вписани в регистъра по ал. 2.

(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Чл. 24. (1) Доставчик на услуги, който извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 6, ал. 1, 3 или 4, се наказва с глоба в размер от 250 до 1500 лв., ако деянието не съставлява престъпление.

(2) В случаите по ал. 1 на юридическото лице или едноличния търговец се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.

(3) При повторно нарушение глобата по ал. 1 е в размер от 500 до 2500 лв., а имуществената санкция по ал. 2 - в размер от 1000 до 4000 лв.

• Автор

stanley56, сега разбирам, защо днес един колега, бивш полицай ми каза, че служителите в МВР напускат, защото няма закони в нашата държава! Ето и днес осъдиха трима полицаи на общо 52 години затвор заради това, че претрепали от бой някакъв си, дето си го е заслужил! Така е и с това, което цитираш. Просто няма закони в България, касаещи личната ни неприкосновеност и спокойствие. Всеки може да прави купон в съседния апартамент и полицаите дори да не могат да престъпят прага му. Всеки може да праща спам и това е почти законно, защото аз изрично не съм посочил, че не искам да ме безпокоят! Дори и да докажа, че съм жертва, това не било престъпление, а се наказвало с някаква мижава глоба, която е по-малка и от средната заплата за София! Значи по закон шефа ми може да отнеме заработката ми и да ме остави на основна заплата за това, че съм закъснял за работа, а не може да се вземат мерки срещу електронните пирати? Значи може обикновения потребител да се гони за това, че фирмата, която му е продала компютъра е инсталирала и незаконен Windows, но не може да се вземат мерки срещу трекерите и такива спамъри, които става все по-явно, че имат информация точно от Калдейта. Не е ясно по какъв начин, но аз не съм единствения, който има поща, обслужваща само Калдейта, нали? Между другото преди месеци имаше тема за това, как е осъден един голям спамър в бяла държава! Всеки който се интересува, може да потърси търсачката. Но не това е най-важно. Не ми пука, че някой ми праща спам в пощата, защото вповечето случаи аз дори не отварям спама, а дори го трия автоматично в някои мои пощи. Друго ме притеснява - паролите, които всеки ползва в Калдейта. Някой може ли да гарантира, че паролите са защитени? Голяма част от потребителите ползват една и съща парола на много места. Да, при нас не е развита електронната търговия, но все между десетки хиляди потребители може да се намери някоя паролка, която да свърши работа. И ако това стане, защото моята парола е от тоя тип, някой ще си изпати и то жестоко!

ТОЧКА!

• Администратор

Здравейте на всички.

Да, прави сте има изтичане на информация и то е от фирмата направила редизайн на сайта. Фирмата както много от вас знаят е Креато ООД. Фирма, която "имаше" нужния престиж и опит за да и възложим тази поръчка. Както се досещате за се осъществи смяната на облика на сайта е нужно да се предоставят пълни права за достъп над сайта на фирмата изпълнител. Този достъп е предоставен и както се досещате фирмата е свалила цялата информация от сайта. До тук добре .. всичко е наред сайта е направен платен до последната стотинка (за което имаме издадени две фактури), но в един момент същата тази фирма и дизайнера, който е правил новия дизайн на kaldata.com правят сайт с близка насоченост до тази на kaldata.com. Той не само, че изглежда по много подобен начин ами явно хората, които са правили облика на kaldata.com се досещат как най - лесно да се популяризират новия си проект: като използват свалената база на сайта на който преди са правили редизаийн за който са взели пари. Така явно и става започват да изпращат e-mail съобщения, като приканват потребителите на kaldata.com да посетят новия им сайт и да се възползват от услугите му.

Сърдечно се извиняваме за причиненото неудобство от полученото писмо, но искаме да ви уверим, че Калдейта ЕООД рязко се разграничава от действията на Креато ООД и ще предприеме всички позволени средства за да защитим правата на потребителите си.

Всеки се учи от грешките си и се надявам и вие да сте се поучили от нашите и да избирате внимателно фирмите, на които възлагате своите поръчки за дизайн и редизайн.

Поздрави.

Екипът на Kaldata.com

Редактирано от kal (преглед на промените)

Мен, ако питате всичко това си е за bTV НОВИНИТЕ. Нищо не ми се гарантира - сега си сменям паролите с генератори...

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

Добре де хора , kal ви се извивни .... НО погледнете кой е получил такива съобвщение / не че ние който имаме РС-от повече от два месеца .... и години, а не се правим на големите хакери / , така че замисли си ти билдер / който отвори темата , защо точно ти и други са получили този е-майл а не аз / ... не аз , или някой друг се е правил на разбирач / кой каде се е регистрирал .... после Калоян ви е виновен / така че по спокойно ..... и като кажеш " край " това означава " край " билдер ... казал си го в първия пост , нямах / поне аз / ако кажа такова нещо и после да пиша вав форума / с колкото и клининго да съм ! Успех !

П.П. Не ме срам за думите ми и за правописните грешки ..... Успех kal !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Да, прави сте има изтичане на информация и то е от фирмата направила редизайн на сайта. Фирмата както много от вас знаят е Креато ООД. Фирма, която "имаше" нужния престиж и опит за да и възложим тази поръчка.

И аз си мислех, че Креато са сериозна фирма от ранга на Balkansys и eDesign, но явно и аз съм се подвел :speak:

Другия път в базата 1 админ юзър и 5 статии, като да могат да работят :P

P.S.

От нас зависи този сайт дали ще има бъдеще и ми се струва, че ще е по-скоро НЕ!

Редактирано от Pacimir (преглед на промените)

Много Ви се моля без лични нападки на потребителите от форума! Още, когато получих писмото ми стана ясно отделно по-късно се сетих от къде идва и т.н., но неочаквах и, че ще има тема тук. Човек колкото и да е прост, като се замисли в продължение на година (съжелявам, ако засегна някой) са имали достъп до e-mail-те ни. Това може ли някой да ми каже на какво прилича?

• Автор

Ами Hanibal, погледни какво написах в началото и как ми се присмяха. Така е почти с всичко, което публикувам в тоя форум, дори да го подкрепям със снимки, линкове и лични мои тестове. Няма нужда и ти да се нахвърляш върху мен. Просто понякога отварям очите на хората, но всеизвестно е, че никой не иска да му ги отварят и водят за ушите. Това е. А затова, че съм казал точка, така беше. Дори не бях влизал във форумите на Калдейта последните дни ( оказа се само един). Проклетия спам ме накара да го направя( да вляза пак). Сякаш някой ми казва - дори и 10 модератора не могат да те изгонят. За твое сведение ( и моя жалост), действията, които предприемам в реалния живот и изводите, които правя, винаги се оказват прави. Съжалявам, че по тоя начин се наложи да пусна темата. Поредния спам можеше да мине между капките, ако не се отнасяше до ник, който не ползвам от 3 месеца, но следя чрез мейл клиента пощата си. Не мисля, че съм избран по това, какво съм писал и на какъв разбирач съм се правил. Постовете ми с тоя ник са точно 308, колкото и с предния ми-WildHorse, но при него нямам спам. ( засега)

Иначе ще кажа нещо за Калдейта. Това е най-добрият български сайт!!!!! Дребните дразги ги има навсякъде. Няма да е интересно, ако 90 % от модераторите не са съгласни с мен. По-интересно е 100 % да не са съгласни cool.gif

Kal, благодаря ти за разяснението. Дано всичко се оправи и фирмата, създала дизайна на Каldata да е ползвала имейлите ни само за популяризиране на техния сайт.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Никой от екипа не би си позволил да злоупотреби.Просто всеки се учи от грешките и на пазара пробиват коректните.Аз лично няма да забравя да спомена за въпросната "фирма" на всеки който се интересува от дизайн на сайт.Айде лягайте че става късно и забравете.

edit

След малко минавам и който не е по пижама ще бъде наказан.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

След малко минавам и който не е по пижама ще бъде наказан.

Е ама аз съм с друго часово време сега с кокошките ли да лягам.

по темата, е доиде ми и в другата поща , първо в gmail.com и сега дойде в gmail.ru само с руската съм регистриран тука ама са с еднакви имена.

Е аз явно не съм интересна-не са ми писали,то и толкоз ще им отговоря

Айде да си гуша писаната и да обличам пижамата че иде dragozow

;)

Разрешихме загадката, дано няма други последици освен спама пожелавам искрено на всички потребители тук.

А на въпросната компания и на съответните възползвали се от данните не им е за пръв път да правят такива неща и затова в предния си пост казах, че не се учудвам, понеже бях модератор в един форум направен от тях и им знам повечето "коронни номера".

Айде бягам и аз да обличам пижамата, че по обяд ще пътувам към Свищов, че все някой трябва да ги взима тея икономически изпити cool.gif

И аз го получих това във абв-то ? И сега какво следва оттук нататък.Има ли виновни във връзка със това или няма. :)

Малко по-нагоре е пояснено. Айде стига вече спам!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.