Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за дъно и видеокарта

Featured Replies

DS4 не е по-добро само заради охлаждането.Има си своите предимства тук-там спрямо DS3,но пък като се замисля в момента просто отново гадаем.Няма спор,че за предпочитане е ДС4,но пък може би ще си загуби смисъла,ако се слага на процесор 2140 и тн...за когото и едно П31 е повече от достатъчно.С две думи за всичко над 2ххх серията-DS4.

Реших и аз да се намеся след ден размисъл :gift: Изобщо смисъла не се губи според мен. Дори ако може да даде още някой лев за x38, изобще няма да съжалява, че си е взел клокърската бройка 2140/60. Ще я захвърли след някой друг месец и ще мине на Е8*** или нещо по-добро, след като и е разказал играта. Кофти е обаче с моето DS3, ревизия 1.1, дето 6750 не може да изгрее над 3600MHz. Така, че съветът на патещият си от дъна в продължение на години е, да се взема отлично дъно и да не се мисли какъв процесор или видеокарта се бодва. Манякът винаги намира пари за нов ъпгрейд след няколко месеца. Човекът казва, че ще клоква. Тогава да забравя за бързите процесори и видеокарти, а да набляга на дъно. Жалко, че не послушах вътрешния си глас и не взех X38 дъно. Сега щях да захвърля Е2160( дори нямаше да го продавам, както не продадох и бившата си конфигурация, а просто щях да го захвърля в някой ъгъл на стаята), който бих взел вместо E6750 и бих наблегнал на един як клок с Е8400 на вятърsad.gif И изобщо, не е хубаво да се препоръчват такива неща на човек, който иска да клоква.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Колега разбирам на къде биеш, но този Е8400 струва 400лв., малко ми е множко тази цена. като си патил толкова от дъна, би ли ми препоръчал дъно?

• Автор

Колеги тормозят ме някои неща относно картат HD3850, четох в наколко статии че загрявала доста при натоварване, някой който има такава карта да каже дали е така.

Другото което е, можете ли да ми кажете ка се държи по малкия брат 1950Pro, при игри като Call of Duty 4, Crysis и тем подобни.

Много е гадно когато човек се двоуми между две хубави карти като 1950Pro и 7900GS (какво да правя аджеба )

Има цяла тема за 3850 във форума... погледни я... до сега лоша дума за 3850 не съм чувал... Ти решаваш...

3850 пече доволно, но не е болка за умиралка. Всмисъл нищо не може да и стане на тези температури, на които работи. Спокойно. А х1950 вече е доста старичка и трудно може да се нарече "малък" брат. Call of Duty 4 ще лети на х1950, но Crysis не. х1950 e по-добра от 7900, но и двете вече са трудни за откриване. HD3850 е твоят избор.

• Автор

256MB или 512MB. Монитора ми е 20" и може да рабпти макс на 1680х1050.

Определено 512МБ особено при този монитор 20" 256МБ-ова би се запъхтяла на резулюции от рода на 1650x1050(въпреки че и тя сигурно би се справила подобаващо).Общо взето ако имаш пари си вземи карта с 512МБ памет cool.gif

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

И така след дълготрайни проучвания и с помоща на компетентите от вас отговори (специални благодарности на kokomil и lyudmil, останалите колеги не сърдете за това и вие сте добри специалисти, но най-вече с тях контактувах и те определено бяха много търпеливи):

MB: GB P35C-DS3R

CPU: C2 DUO E2160

RAM: 2GB DDR@ 800 A-DATA

HDD: 250GB Segate/16MB

VC: Sapphire HD3850/512MB/DDR3

DVD-RW си имам

Захратване 400W

Ако нещо по тази конгигурация не ви харесва съм склонен да ва изслушам.

Пак и отново благодаря на всички :)

:whist:

Като фен и като горд притежател на два хард диска Hitachi Sata 2 (единия 80GB, другия 250) ти препоръчвам един такъв. Не се залъгвай, буфера играе малка роля в скоростта. Всичко останало е на ниво и ще си доста доволен от машинката.

На цената на Sapphire 3850 512MB има Gigabyte 3870 512MB DDR3. E, всъщност има 15-тина лева разлика, ама определено си заслужава да ги дадеш.

И така след дълготрайни проучвания и с помоща на компетентите от вас отговори (специални благодарности на kokomil и lyudmil, останалите колеги не сърдете за това и вие сте добри специалисти, но най-вече с тях контактувах и те определено бяха много търпеливи):

CPU: C2 DUO E2160

RAM: 2GB DDR@ 800 A-DATA

HDD: 250GB Segate/16MB

VC: Sapphire HD3850/512MB/DDR3

DVD-RW си имам

Захратване 400W

Ако нещо по тази конгигурация не ви харесва съм склонен да ва изслушам.

Пак и отново благодаря на всички :angry:

Мен лично дъното, ако ще вземаш последен модел процесор есента или следващата зима. Не за друго, а защото ще искаш да изстискаш максималното от него и да играеш добре есенните игри. Определено с 3850 няма да можеш да играеш на макс игрите тая есен и предполагам ще боднеш друга видеокарта. Ама май станаха много бодванията. Процесор, видео и дъно, което ще грее. Значи ще трябват и отлични охлаждания. Ти решаваш.

• Автор

Тъкмо щях да си поръчвам конфигурацията дойде един приятел и ме покани у тях за да ми демострира какво могат XFX GF8600GT XXX edition и Sapphire 1950Pro. В началото му казах че няма смисъл и АТИ ще бие, но в последствие не се оказа така. Първата конфигурация беше:

CPU: C2 DUO 1.8

MB: XFX 650i Ultra

VC: XFX GF8600GT XXX edition

RAM: 2GB 800MHz

Втората беше:

VC: Sapphire 1950Pro

RAM: 2GB 800

Както чаках АТИТО да победи на хитовата игра Крайсис и о небеса на 1680х1050 АТИТО издъхна, пък уж е по бърза. Въпреки 128 битовата шина 8600 си ги поддържаше без проблем.

Моля обяснете ми защо става така?

Тъкмо щях да си поръчвам конфигурацията дойде един приятел и ме покани у тях за да ми демострира какво могат XFX GF8600GT XXX edition и Sapphire 1950Pro. В началото му казах че няма смисъл и АТИ ще бие, но в последствие не се оказа така. Първата конфигурация беше:

MB: XFX 650i Ultra

VC: XFX GF8600GT XXX edition

RAM: 2GB 800MHz

Втората беше:

VC: Sapphire 1950Pro

RAM: 2GB 800

Както чаках АТИТО да победи на хитовата игра Крайсис и о небеса на 1680х1050 АТИТО издъхна, пък уж е по бърза. Въпреки 128 битовата шина 8600 си ги поддържаше без проблем.

Моля обяснете ми защо става така?

Проблем в задклавиатурното устройство? Защо не тества двете карти на една и съща система?

• Автор

То няма кой знае каква разлика в системите само дъната са различни и това е.

То няма кой знае каква разлика в системите само дъната са различни и това е.

Еми то не е малко.Все пак дъното точно е компонента,които обединява всички останали и изобщо не е маловажен фактор. :speak: .Замислял ли си се защо тестовете на видеокарти да кажем ги правят на едни и същи системи? Затова при по-евтино дъно може да си клокнеш процесора по-малко отколкото със скъпо и хубаво дъно,което има далеч повече опции.Сложете с приятелят ти видеокартите на един и същ комп и тогава пиши за резултатите.

И по възможнжст пробвайте и двете на GB дъното, защото чипсет на nVidia и карта ATI няма да дадат реални резултати.

• Автор

Приятели АТИто беше на Гигабайтското дъно а 8600 на XFX. Няма нужда да им сменяме местата, нали целта да улучим съвместимите елементи в една систма, за да получим най голяма ефективност.

Не ме разбирайте погрешно просто и аз не можах да повярвам и още ми е Х в главата, именно затова се допитвам към вас. Не споря с нито един от вас понеже не разбирам много много, просто се мъча да го рабера с допитванията към вас.

Добре да кажем, че 8600 е слаба карта, но тази конфигурация Crysis върви като стрела, много ви моля предложете ми вие конфигурация за 900 лв. с ДДС, на която тази игра или Gears of War (на medium детайли) да вървят и Crysis да се представят по този начин.

Пак повтарям НЕ се заяждам и не споря с никой, просто си търся да закупя PC на което да му се радвам.

И ние не се заяждаме. Просто пробвайте двете карти на Гигабайтското дъно и вик как ще е. А и плюс това за Кризис излезна пач 1.1, който оптимизира работата на АТИ картите, и играта буквално лети. Така че х1950 ще смачка 8600.

Ти явно имаш някои части, щом търсиш само видеокарта и дъно... Мога да ти предложа АМД конфигурация за 900лв, на която ще имаш конфортна игра на кризата (двуядрен 2,3 гигахерцов процесор, 2х1 гигабайта рам, 3850 видео), но тъй като си интелски ориентиран клиент там за тея пари малко трудно ще стане без клок... За да играеш на макс си пише - 8800ГТС, ама тя доста пара... Вече за нормална игра - абе я погледни този и този тест и от тях можеш да си направиш заключенията... Тестовата машина е следната:

* Motherboard: ASUSTek P5K Deluxe / WiFi-AP (Intel P35), LGA 775, BIOS 0603;

* Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 2400 MHz 1.2875 v, L2 2 x 4096 Kb, FSB: 266 MHz x 4 (Kentsfield, B3);

* CPU cooling system: Thermalright SI-128 + 120-mm fan Scythe Minebea at 1140 rpm;

* Arctic Silver 5;

* 2 x 1024 MB DDR2 Corsair Dominator TWIN2X2048-9136C5D (SPD: 1142 MHz, 5-5-5-18, 2.1 V);

* SATA-II 500 GB, Samsung HD501LJ, 7200 rpm, 16 MB, NCQ;

* Power supply: Enermax Galaxy EGA1000EWL 1000 Watt ;

* Monitor: 22 inch LG L226WTQ-WF Flatron (1680 x 1050, DVI, 70 Hz).

Само да те осведумя (теб и не само) че на тая машина странно как 3870 изкарва по-високи резултати от 8800ГТ почти навсякаде...

Само да те осведумя (теб и не само) че на тая машина странно как 3870 изкарва по-високи резултати от 8800ГТ почти навсякаде...

Не е странно. А ако са пробвали без пач 1.1 смятай, че на 1680х1050 HD3870 ще дръпне с още 2-3 кадъра. Иначе на тестове и на много други игри 8800GT е по-бърза. Има и други игри, на които HD3870 е по-бърза. А има и едни скийнчета, дето показват, че 3870 вади доста по-качествена картина. Всичко е субективно. Никога не знаеш коя ще ти върши по-добра работа по-дълго време.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.