Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Музика за колата

Featured Replies

Виждам че тука има много компетентни лица,които разбират от музикално озвучаване и и искам да ми дадат съвет как да си направя в моята кола (голф2) качествена музика.

Искам да знам каква техника да ползвам спрял съм се на CD Sony CDX A-360,а нз какви говорители да избера дали многолентови или нЕкви други и ако може кажете и марки

Виждам че тука има много компетентни лица,които разбират от музикално озвучаване и и искам да ми дадат съвет как да си направя в моята кола (голф2) качествена музика.

Искам да знам каква техника да ползвам спрял съм се на CD Sony CDX A-360,а нз какви говорители да избера дали многолентови или нЕкви други и ако може кажете и марки

Право да ти кажа не знам как може да стане качествена музика по време на движение на колата.

Това което е възможно е да прави яко бум-бум та да ти се тресат седалките и стъклата на прозорците когато са отворени малко.

Що не вземеш да си похарчиш по-скоро парите за вкъщи да я слушаш музиката?

Да не си от Перник? Защото пернишкия голф е станал нарицателен. Както и шофьорите на такива. Ето ти една обширна тема http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=56063

Това, което искаш много трудно може да стане. Не и за парите, които мислиш да дадеш. И като направиш нещо, застани отвън до автомобила при усилена вътре музика. Грозното дрънчене направо ще те изненада, а мацките, които искаш да привчличаш направо ще се обърнат на другата страна.

• Автор

не искам да свалям мацки с колата а просто искам да е по-различно а за мацките те са лесна работа ;):angry::P

• 1 месец по-късно...

Абе и аз съм си харесал същия модел sony за Форда. Усилватели и подобни селянии не искам, единствено ме интересува дали някой е ползвал тази машинка и как е - прескачат ли песните? Понеже съм от един кв. във Варна, където равно по улиците няма, а докато стигна до центъра, поне 2/3 от пътя е зле.

По добре си вземи Clarion или Alpine. Даже и ниските класове ще са по добре от сонито.Е вярно са малко кофти от към дизайн но пък свирят много добре.

Скоро кушувахме касетофон за един приятел от Технополис. И уверявам те най евтиният Alpine от прядъка на на 250/300 лв. свиреше осезаемо доста по добре от sony-то (и не само от него) което ни препоръчваше продавача, с доводите, че Alpine бил по стар модел а sony-то по нов с по добър дизайн и имал USB.

За примерни модели на Alpine виж най долу на тази страница.

а за Clarion тук

Това са първите страници на които попаднах за да ги видиш как изглеждат и да се ориентираш за цена.

Аз самият от три години съм със Clarion DXZ745MP който е малко по висок клас и небих го заменил с никой от марки като:Sony, Panasonic, JVC и т.н.

Земи си един Пайнер и не се заглеждай по ментета. Няма да съжаляваш - повярвай. Препоръчвам ти модел Р5900UB и P6000UB тези модели са с USB апък ако имаш повече парички зимай Р7900UB - аз съм с него и няма грешка, страшен е :angry::wors:

Редактирано от mr_bass (преглед на промените)

Искам да попитам само... Понеже съм си гадинка... Някой от вас дето предлагате Пайнер и т.н. други марки сблъсквал ли се е със сонито? Сони са една от най-уважаваните от мен марки за аудиотехника (и визуална)... Та за това питам...

Що се отнася до уредбата, която (обърни внимание) е била предложена от консултанта... Няма нужда да продължавам... Щом я предлага консултант, това автоматично значи - скъпа и некачествена... Освен ако консултанта не е личен приятел... Моя съвет - преслушай Сонито, преслушай и други модели и марки... Тогава решавай какво ще вземаш... Не хващай нещо така за учите, щото на някой са му предложили смотана уредба... Верно е, Clarion и Alpine също са много сериозни марки, за това ти казвам - преслушай всички модели, до които можеш да се добереш и тогава решавай какво ще вземаш...

Искам да попитам само... Понеже съм си гадинка... Някой от вас дето предлагате Пайнер и т.н. други марки сблъсквал ли се е със сонито? Сони са една от най-уважаваните от мен марки за аудиотехника (и визуална)... Та за това питам...

Що се отнася до уредбата, която (обърни внимание) е била предложена от консултанта... Няма нужда да продължавам... Щом я предлага консултант, това автоматично значи - скъпа и некачествена... Освен ако консултанта не е личен приятел... Моя съвет - преслушай Сонито, преслушай и други модели и марки... Тогава решавай какво ще вземаш... Не хващай нещо така за учите, щото на някой са му предложили смотана уредба... Верно е, Clarion и Alpine също са много сериозни марки, за това ти казвам - преслушай всички модели, до които можеш да се добереш и тогава решавай какво ще вземаш...

И защо си мислиш че даденият консултант или сътрудник лъжат?

Какво в тебе повява такива мисли.Нали човека бачка за пари и е избран за тая позиция да помага на незнаещите който си мислят че взнаят сичко.

Тоя магазин да не е на баща му че да продава само най некачественото и скъпото и от всеки артикул да му влиза по процент от продажбата.

Моля сe не се изказваите неподготвени че е смешно някой път.

Аз от Технополис си закупих паинер DEH-40000UB

И защо си мислиш че даденият консултант или сътрудник лъжат?

Какво в тебе повява такива мисли.Нали човека бачка за пари и е избран за тая позиция да помага на незнаещите който си мислят че взнаят сичко.

Тоя магазин да не е на баща му че да продава само най некачественото и скъпото и от всеки артикул да му влиза по процент от продажбата.

Моля сe не се изказваите неподготвени че е смешно някой път.

Аз от Технополис си закупих паинер DEH-40000UB

Доскоро и аз бях консултант точно на такава позиция и мога да кажа, че не е задължително човек да бъде лъган но има модели и марки, които биват "натискани" по различни причини. Това от една страна - от друга, в частност, консултантите от големите вериги магазини обикновено си седят на ушите и често не знаят за какво приказват... иначе, като бивш такъв, и на база опит мога да кажа, че действително Pioneer в средният ценови клас от марките тип "ширпотреба" е отлично решение, в повечето случай. Това като възпроизвеждащи устройствя, де laugh.gif Здрави са и свирят нелошо.

Сега, ако вземем случая в частност, трябва да кажем, че качествена музика за всеки е различно понятие и инвестиция скъпи/качествени възпроизвеждащи устройства има смисъл в кола с отлична шумоизолация. За Голфчо това може да стане ама като се налеят още един куп пари. Аз смисъл много не виждам така че там и Sony-то си е добро според мен. Да не говорим, че за да просвири колата освен CD-то ще трябват още добри говорители(в пригодени или изляти за тях обеми), усилвател, субче и т.н. се разходи :)

Като конфигурация мога да препоръчам следното:

Отпред двукомпонентна система с 6.5" средно/нискочестотен. Високочестотния горе на таблото.

Отзад(на кората) елипсовидни 6х9", коаксиални/двулентови гворители.

10" или 12" нискочестотен говорител в собствен обем.

Усилвател за нискочестотния - моно блок най-добре.

И колекция готина музика ;)

Не е редно да се карате коя марка е по хубава и коя не. Всички си имат предимства. Според мен отиваш в магазина... гледаш цените и решаваш кое за теб е най-изгодно. Няма такива филми че единия бил по качествен от другия. То че имат разлики имат, но тя е толкова малка че едва ли някой от големите разбирачи които се изказаха могат да я усетят. Все пак свирят говорителите а не касетофона .... тои само преобразува сигнала. Никой не ти каза и за колони, защото има от 20 до 200 лева 1 говорител само. Сложи някои за 20 лева китайки и ела ми кажи че касетофона ти свирил чудесно. Не забравяй че и кабелите са от значение. Така че моя съвет е отиваш в магазина и купуваш според джоба ти и изобщо не слушай кой как си хвали неговото Си Ди. Нашата логика е моето е най-хубаво, а другото е боклук.

Спонемаха горе за сонитата с УСБ и доста се посмях но ще ти кажа и моето мнение.

По принцип са 2 такива модела на пазара. Единия е около 240лв. а другия е около 300лв. Разликата е минимална и незначителна така че ако се спреш на този вариант вземи по евтиния. Другото не си заслужава парите. Няма нищо кой знае какво за тези 60лв. отгоре. Коментирам само този вариант защото аз съм с такъв и не мога да изразя мнение за други Си Ди-та които не съм притежавал...ще говоря пълни глупости както до сега се говореха....

За касетофончето ще кажа само 2-3 неща. Имам го от 10 или 11 месеца (240 лева което е сега на пазара -10,15 лв в момента). Свири задоволително защото аз нямам възможност да тествам в моята кола с моите говорители 2-3 касетофона при еднакви условия за да кажа кое е по качественото. Който няма CD с USB той си няма ни най-малка представа колко е удобно това. не мога да ви убедя трябва само да го осъзнаете. Тествал съм го с 4GB USB stick и го прочете без никакви проблеми и забавяне. (това са почти 1000 песни вътре, които си качваш и сваляш на компютъра за секунди и винаги можеш да ги подмениш).

На момчето от Варна ща кажа следното: Братле пътя към вилата ми е същия .... карам на 1-ва из едни трапове и никога CD-то не е прескочило, спряло или каквото и там да било.

И ако давате мнение моля ви пишете само за това което сте имали и изпробвали а не да оплювате всичко което нямате. И без да обиждам някого ама никога не слушайте консултантите в магазините. По принцип си нямат никаква идея какво продават. Все пак реално дават информация за много голям обем от консумативи (а не само телевизори, или монитори или Си-Ди-та) и никога ама никога не са тествали лично която и да било от тях... дори едва 1% сигурно са чели спецификацията на продуктите. Защото като ги извикате ви изрецитират текста на бележката под стоката, защото я четат, не знаят и дума повече и винаги започват да хвалят стоката на която сте се спрели с цел по сигурна продажба защото тях само това ги интересува, а не какво ще ви продадът.

Хайде успех с покупката.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.