Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows 2000 (merged)

Featured Replies

Качих си Уин МЕ и съм недоволен. Докато зареди компютъра ми трябват точно 13 мин. Аз съм с комп от 2002 година :clap:

Ми тогава си провери всичко по компа дали ти е наред,защото няма друга причина МЕ да ти върви толкова бавно!

Редактирано от androjel (преглед на промените)

• Отговори 146
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ми тогава си провери всичко по компа дали ти е наред,защото няма друга причина МЕ да ти върви толкова бавно!

върнах си уин 98 СЕ защото нз ква причина има ама мн бавно работи хилядолетната версия cool.gif

върнах си уин 98 СЕ защото нз ква причина има ама мн бавно работи хилядолетната версия cool.gif

Ами хората отгоре ти казаха,че не е добър вариант ,но ти си го инсталира.Защо въобще пусна тази тема?

Ами хората отгоре ти казаха,че не е добър вариант ,но ти си го инсталира.Защо въобще пусна тази тема?

пуснах темата за да обсъдя с потребителите в калдата дали да си купя Уиндоус 2000. Но в нас намерих хилядолетната версия и реших да я пробвам :) Не стана-мн бавно работи

Я кажи в крайна сметка за какво мислиш да ползваш тази машинка.

Струва си да сложиш Windows 2000 ама сложи още 64 MB, ако решиш да поорежеш инсталацията с NLite, направо става пушка PC-то.

P.S. Това че ти зарежда мноооого бавно е притеснително, 13 мин. си е много!! Виж в BIOS-а дали ти е включен DMA достъпа на твърдия ти диск!

Хайде със здраве cool.gif

човека решил да се посъветва и да сподели с нас, а Вие му се нахвърляте като лешояди... angry.gif

човека решил да се посъветва и да сподели с нас, а Вие му се нахвърляте като лешояди... angry.gif

На човека му казаха едно,той направил съвсем друго.Това ако е съветване.

Не искам да се заяждам,всеки има право на мнение и на помощ.

Аз му казвам да си стой с Windows 98 SE :wors:

На човека му казаха едно,той направил съвсем друго.Това ако е съветване.

Не искам да се заяждам,всеки има право на мнение и на помощ.

Аз му казвам да си стой с Windows 98 SE :)

Някой да ми каже разликата м-у 98 и 98 SE ?

Windows 98 има две версии пуснати в употреба - Windows 98 и Windows 98 Second edition.Първата версия е пусната на 25 юни 1998 година и замества WIndows 95.Тя е хибридна 16/32 битова като процесорите тогава.

На 5 май 1999 година Microsoft пускат ъпдейт на системата известен като Windows 98 SE .

Ето и изискванията:

486 DX2, 66 MHz or higher processor

16MB of RAM (24MB recommended)

Adequate Space available on your Hard Disk. The amount of space required depends on your installation method and the components you select.

Upgrading from Windows 95, or 3.1 140-315 MB (typically 205 MB) of space.

New Installation FAT16 file system 210-400 MB (typically 260 MB) of space.

New Installation FAT32 file system 190-305 MB (typically 210 MB) of space.

NOTE: Both Windows 98 and Windows 98SE have major problems with Hard Drives that are over 32 Gigabytes (GB) in size. A Software update has been made available to fix this shortcoming.[2]VGA or higher resolution monitor

CD-ROM or DVD-ROM drive

Microsoft Mouse or compatible pointing device.

Първо издание, 1998

Тази нова операционна система всъщност първоначално е подобрен Windows 95 и, както предхождащата я версия, е хибриден 16-битов/32-битов продукт. Windows 98 има подобрена поддръжка на AGP и функционалност за USB-драйвъри. Други функции са възможността за използване на няколко монитора и WebTV. Internet Explorer е още по-вграден в кода на Windows, а дори и в графичния потребителски интерфейс (тази промяна е наречена Active Desktop, буквално 'активно бюро').

Windows 98 е по-голям и по-бавен от Windows 95, а първият издаден вариант има множество проблеми със съвместимостта и стабилността. Въпреки че системата се продава добре, компютърните професионалисти се опасяват, че тя е по-добра само привидно.

Второ издание, 1999

Windows 98 SE (SE означава Second Edition, на английски: "второ издание") е издаден на 10 юни 1999 г. Той включва значителен брой подобрения на оригинала, особено поправката на много малки проблеми и замяната на Internet Explorer 4 с подобрения Internet Explorer 5. Освен това са добавени и Netmeeting 3, елементарна подялба на интернет-връзка и поддръжка на DVD-ROM.

Windows 98 е критикуван за това, че не е достатъчно новаторски. Въпреки това той става много успешен продукт. Второто издание е критикувано за това, че не е безплатен ъпгрейд за потребителите, купили първото издание.

Windows 98 е последван от Windows Me, а той от Windows XP Home Edition.

Windows 98 е последван от Windows Me, а той от Windows XP Home Edition.

А Windows2000 не е ли излязъл преди Windows XP Home Edition ?

А Windows Me не е чак толкоз по тежък от Windows 98SE чe да товари чак толкоз много компютъра и да зарежда 13мин.

• 2 месеца по-късно...

Има ли Клиър Тайп за 2000 или се пипа нещо по регистъра, моля за съвет, спешно е....

да видим какво казва Microsoft по въпроса

Q. Does Microsoft plan to provide an update to enable ClearType on Windows 2000, Windows NT, Windows ME or Windows 9x?

A. No.

Първата ОС с Clear Type е Windows XP

Тогава да си направят бъгнатия ХП на чорба ;)

• 2 седмици по-късно...

Имам голям проблем с кирилизацията на следният Уиндолс,значи имам си кирилизатор но не Flex Type а BgPhonetic ,до тук добре но като има някаде текст на български(някоя програма с бг превод) и ми излизат иероглифи,от регионалните опции всичко съм наместил и проблема не мисля че е там.

Много ми е чудно къде може да е проблема и акак да го реша ?

С Уважение Steliobg!

Според мен проблема е точно в езиковите настройки; виж дали тези описания ще ти свършат работа: Enabling International Support in Windows 2000 и Кирилизация на Windows 2000. По принцип това се прави още по време на инсталацията, но винаги можеш да си провериш настройките.

• 2 месеца по-късно...

От два дена насам когато си вляза в операционната система и след 20 мин ми излиза надпис, че едно от exe-тата ще ми рестартира компа, и ми се дават 60 сек. да си запазя работата. От какво може да е проблема, ако може някой да ми помогне. Аз съм със още един Win на компа (XP) но при него това не се случва. Антивирусната на Win 2000 Server ми е AVG Prof. но тя нищо не открива.

От два дена насам когато си вляза в операционната система и след 20 мин ми излиза надпис, че едно от exe-тата ще ми рестартира компа, и ми се дават 60 сек. да си запазя работата. От какво може да е проблема, ако може някой да ми помогне. Аз съм със още един Win на компа (XP) но при него това не се случва. Антивирусната на Win 2000 Server ми е AVG Prof. но тя нищо не открива.

Кое е EXE-то което ти рестартира компа ?

Това беше някакъв щур вирус, не си спомням точно името му, но намери начин да го махнеш и всичко ще се оправи. И после не забравяй да си сложиш нормална защитна стена (не вградената)

Кое е EXE-то което ти рестартира компа ?

сега съм пуснал wina да си работи и го чакам да се рестартира но той пък сега неще за да мога да ти изпиша как точно се казва exe-то,

АЗ съм Михаил на 39 год. и съм комп.споециалист.АЗ съм на Windows Vista Pro Ultimet.Ами и аз бях така на сървър 2000.Това не е никакъв ,,щур вириус'' а нещо друго.Спомни какво си инсталирал и променил през тези дни и се оптай да го де-инсталираш през Unistall.И ако проблемът продължава означава че си трил нещо,но не знаеш какво.Виш сега>>Ти можеш да направи следното:

1.Отваряш Старт МЕню

2.Деинсталираш всичко що имаш преди тези 2 дни

Ако пак не стане ужас.Но това е друго.АЗ примерно сдега като пускам песни в уинампа с папка от 2-3 песни ми дава чеимам Не откирита ЕХЕ.Това е грешка на Windows Server 2000.Преинсталирй компютъра и може да се полъчи.Ами..това е...

А,да-и друго:Тази грешка е в това че Windows Server 2000 не е намерил еди-кое си и иска буут

Ще те помоля да пишеш граматически правилно.

randb

Редактирано от randb (преглед на промените)

с Windows 2000 съм

проблема е че не мога да влизам в диск D-дава ми горното съобщение+ the file or directory is corrupted and anreadable.

преинсталирах W-sa с формат на C диска но нищо не стана

какво да правя?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

с Windows 2000 съм

проблема е че не мога да влизам в диск D-дава ми горното съобщение+ the file or directory is corrupted and anreadable.

преинсталирах W-sa с формат на C диска но нищо не стана

какво да правя?

пусни тази команда:

chkdsk d:

през start-run ли да я пусна

пуснах през start-run-дава в dos- percent complete 100% но проблема стои

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.