Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows 2000 (merged)

Featured Replies

За съжаление 2000 няма клиъртайп (за LCD-мониторите) иначе е пушка.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

• Отговори 146
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За съжаление 2000 няма клиъртайп (за LCD-мониторите) иначе е пушка.

Нз за ЛСД аз сам си с най обикновен монитор:

video.jpg

Проблема ти с насичането е заради недостига на памет. Ако си беше поиграл да орежеш XP-то ефекта щеше да е същия като цяло :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Проблема е следният.След зареждане на уин. 2000 ми искаше всеки път юзер/ като предлага име-валидно/, като паролата беше махната. Взех че го изтрих юзера от “Computer Menagmennt, Local Users and Group” , и сега като се зареди уин.2000 пак ми иска юзер/предлага същото име/, но като дам окей без парола, друго име/administrator/, и всякакви други комбинации ми казва че този акаунт и парола са невалидни и не може да се влезне.През сейф мод също не става /положението е същото/.Помогнете как да изляза от ситуацията защото компа е служебен има инфо на него, не се поддържа от фирма, взет е на старо от друго място и не е преинсталиран. Не съм сигурен този юзер с какви права е бил

Проблема е следният.След зареждане на уин. 2000 ми искаше всеки път юзер/ като предлага име-валидно/, като паролата беше махната. Взех че го изтрих юзера от "Computer Menagmennt, Local Users and Group" , и сега като се зареди уин.2000 пак ми иска юзер/предлага същото име/, но като дам окей без парола, друго име/administrator/, и всякакви други комбинации ми казва че този акаунт и парола са невалидни и не може да се влезне.През сейф мод също не става /положението е същото/.Помогнете как да изляза от ситуацията защото компа е служебен има инфо на него, не се поддържа от фирма, взет е на старо от друго място и не е преинсталиран. Не съм сигурен този юзер с какви права е бил

Намери начин да ресетнеш паролата на администратора и влез като него.

Пиши ми на ЛС или на ICQ, ще ти кажа как да ресетнеш паролата на администратора ;)

какво имаш по-точно предвид. по принцип няма проблем от часовника да го върнеш. НО такава функция в 2000 няма, има външни продукти за целта. Но ако си решил да си правиш експерименти потърси VMware, има безплатна версия, инсталирай си там копие, там има така наречените snapshot, нойто ще ти помогне да се върнеш в старо състояние

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Целта е да се върне назад както го има при ХР

просто ОС се скапа

Целта е да се върне назад както го има при ХР

просто ОС се скапа

можеш да пробваш да възстановиш системата с инсталационното CD

можеш да пробваш да възстановиш системата с инсталационното CD

Ще пробвам, да видим какво ще стане

System Restore is available in Windows Millennium (Me) and the Windows XP (Home and Professional) Operating Systems. However, this FAQ addresses questions and issues with System Restore in Windows XP only.

Можеш да потърсиш Norton GoBack мисля че ще ти свърши работа...

http://www.symantec.com/region/au_nz/product/goback/

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Започнах да инсталирам т.е. да ъпгрейдна Windows 2000 Professional на един стар комп-32 МВ памет 2.4 ГБ хард АМД 6 266 Хц от Windows 98.След като преформирах от ФАТ 32 на НТФС системата и започнах да инсталирам при търсенето и актуализирането на devices - mouse and keyboard на около 40 % компа забива и не може да продължи финализирането на инсталацията и така след около 6-7 рестарта.Ако някой може да ми каже как да се оправя че не ми се форматира и наново инсталира стария уиндоус!

Не иначе изобщо нямаше да тръгне инсталацията и да преобразува системата от ФАТ 32 на НТФС!Пробвал съм му ХР още в началото изписва че иска 64 МВ и инсталацията не стартира но не и 2000!!!

пак го пуснах току що и това забиване става при процедурата на инсталиране на девизес- Installing Devices Setup is detected and installing devices on zour computer!

Аз имах подобен проблем с малко по-силен компютър от този. Работил е винаги с 98 или МЕ, но когато реших да сложа NT - нищо. След бутването забива. Ако пък пробвам с надграждане - сваля си нужните файлове на харда и когато трябва да почне да се инсталира, пак нищо - черен екран. Ако някой е имал подобен проблем да каже.

Мисля, че биосът е за обновление при теб. Но ако не ти се занимава, МЕ не е по-лош от 2000, само където някои програми ще ти откажат инсталацията. Успех!

Мисля че открих проблема-исо файла на гадния торент от замундата бил прецакан и сега пробвам с 4 боотващи дискети от http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml !да видим сега кво ще стане!!!

Мерси за инфото там в същия сайт видях май че има биос ъпдейт боот диск ако тва ще да е проблема!

Първо досега никога не съм критикувал ъплоудър защото е много тъпо да се подиграваш с труда на хората,но през 2007 година да инсталираш windows с дискети си е смешно освен ако не си правиш гъдел с някоя 95-ца.Все пак благодаря на човека,който е качил този windows защото от всички български фрита win2k има само тук.

Второ:как се инсталира-с мерак най-лесния начин:

влизате тук:

http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml

и си изтегляте това:

MS Windows 2000 Professional 4disks(безплатно е и няма вируси).

Намирате четири ЧИТАВИ дикети,форматирате ги и след това стартирате едно по едно екзетата които сте свалили поставяйки поредната дискета 1,2,3,4(стартиране под DOS на Win2K е с четири дискети).

Настройвате си биоса да бутва първо от флопито след това от CD-то,слагате дискета номер 1,рестартирате и инсталацията почва това e.

Аз го подкарах windows-а работи си това е начина на инсталиране,а впрочем в самия windows си има четирите start-up дискети,обаче имиджа им е п....н ,така че давайте смело по начина който съм описал.Успех!!! Ако някой има въпроси или проблеми по начина,който съм описъл-ЛС,

А това със дискетата от 98-ца ми се струва

не съм го пробвал,така че ако греша моля за извинение

Това е от мен.Дано съм бил полезен

това е един от коментарите за торента дано да е от това което съм подчертал с черно!!!

Мамка му пак ми зацепи на същото място искара черен екран а в средата квадратче с курсора на мишката ми!Ще пробвам с ъпдейт на биоса дано след това да стане!

Хич не си е гъдел на такава машина да слагаш такова нещо - даже си е мъчение. Иначе стартовата дискета на 98 става за абсолютно всички ОС-та на МС. Само ще трябва да разедите един допълнителен файл, който съжалявам, но не си го спомням (довечера ще проверя), който увеличава размера на кеш паметта, резервирана при бутването от дискетата, за да може да се оперира по-бързо, защото си е мъчение иначе :help wanted:

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, имам следният проблем: Наскоро си купих ново PC (CPU Intel Dual Core,..), на който инсталирах Windows 2000 Server.Дотук добре. От сайта на Microsoft свалих SP4 и го инсталирах.След Restart-a Windows-a се скапа, което ще рече: всички икони на Desktop-а станаха икони тип unknown, кликване в/у тях - няма резултат или понякога излиза съобщение Error 0xc0000142.Determinate application.С две думи ОС е напълно не функционираща. Изтеглих си друг Windows 2000 Server.Същата работа!. На старият ми комп (модел 2000 г.) този проблем го нямам. Ако някой знае отговора ще съм много благодарен.

Струва ми се, че тук има подобен случай и решение на проблема - цък

• 2 седмици по-късно...

Какви са системните изисквания на Windows 2000,щого аз го инсталирах на:

200 MHz процесор

32 MB RAM и видео карта 32 или 16 MB biggrin.gif

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

Windows 2000 Professional

133 MHz or higher Pentium-compatible CPU.

64 megabytes (MB) of RAM recommended minimum; more memory generally improves responsiveness [4 gigabytes (GB) RAM maximum.]

2 GB hard disk with a minimum of 650 MB of free space. (Additional free hard disk space is required if you are installing over a network.)

Windows 2000 Professional supports single and dual CPU systems.

Windows 2000 Server

256 MB of RAM recommended minimum. (128 MB minimum supported; 4 GB maximum.)

2 GB hard disk with a minimum of 1 GB of free space. (Additional free hard disk space is required if you are installing over a network.)

Windows 2000 Server supports up to four CPUs on one machine.

Windows 2000 Advanced Server

256 MB of RAM recommended minimum (128 MB minimum supported; 8 GB maximum.)

2 GB hard disk with a minimum of 1 GB of free space. (Additional free hard disk space is required if you are installing over a network.)

Windows 2000 Advanced Server supports up to eight CPUs on one machine.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.