Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows 2000 (merged)

Featured Replies

Може. Качи си Transparent Desktop Icon Text , казват, че ставало идеално

ЕДИТ: Ето ти линк към нещо по-дребно, което върши работа идеална, просто добавяш да се стартира с Windows:

http://www.computerhope.com/download/win95/transparent42.zip

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

• Отговори 146
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Това съм ползвал много време, работи се лесно и е супер стабилна с много възможности. Сега се сетих чак името.

ICONOID (Freeware)

• 3 седмици по-късно...

Трябва да направя чиста инсталация на Уин2000 на един компютър, но в изображението на диска няма бут. Та бутвам аз от дискета за 98, зареждам смарт драйверите, но проблемът е, че харда е САТА и инсталацията НЕ го разпознава.

Дискета със САТА драйверите имам, но и да я пъхна то изобщо не ме пита за такава.

Решенията, за които се сещам са или да си намеря бут СД на 2000 ИЛИ чрез бутващите дискети на МС, които са доста на брой да стане.

Но въпросът ми е дали има друг начин освен посочените два по-горе.

Мисълта ми е, по някакъв начин да заредя САТА драйверите.

Като бутна от дискетата, всичко на А: се копира във виртуалното у-во С: наречено рамдрайв. Дискетата не ми трябва вече и мога да ползвам тази със САТА, но как да активирам ръчно драйверите?

След като имаш Win2k можеш да го обработиш с Nlite.С същата програма можеш да вградиш драйверите за сата хард диска в инсталационния диск, какот и можеш да направиш и много други настройки с който да се инсталира Windows-а.

• 1 месец по-късно...

Имам следния въпрос - може ли да се използва компютър с вин 2000 като рутер които да връзва две мрежи с различни адреси,като същия е с две мрежови карти съответно с двата IP адреса на двете мрежи.

здравейте ;)

пиша ви на кирилица защото си инсталирах bg phonetic ;)

обаче за съжаление на доста места ми излизат йероглифи sad.gif

например в DC++.....

знам че като инсталирам flex type ще се оправи но неискам ....;)

а в regional options-language-advanset

включих и Bulgarian i cyrilic по едно време даже включих всички

и без резултат

някакви идеи ?

търсех разни fonts, да ги add-на към windows>fonts .....незнам дали е добра идея

• 3 месеца по-късно...

Значи имам 4 pc-та в мрежа като единия е с win2000 със SP, на него има вързан принтер. Когато другите pc-та се опитват да влезнат в компютъра с win 2000 постоянно иска парола ,дори и ако искам да добавя принтера през мрежата към другите компютри пак ми иска парола. И за да печатат

трябва поне веднъж да влезнат в pc-то с win 2000 да се напише паролата и тогава добавения принтер може да печата от тях през мрежата. Как да мремахна този проблем?

Пробвай да включиш Simple File Sharing:

- Отваряш Start -> My Computer, менюто Tools -> Folder Options и Tab-а View.

- В дъното на списъка слагаш отметката Use Simple File Sharing (Recommended) и натискаш OK.

Това специално е при winxp, но мисля че няма разлика при win2k.

• 1 месец по-късно...

имам 64мб рам и 350 мегахерца. Исках да си взема МЕ ама дарктерминал ми каза че бил свален от подръжка и продажба. А това дали ще ми върви добре? 10х предварително :rolleyes:

Колко добре ще върви не знам, но знам, че няма смисъл да се занимаваш. Слагай ХР. 2000 е твърде спънат откъм мултимедиа, а ХР може да се олекоти значително.

Другият вариант е Win98SE. Другите не си заслужават.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Колко добре ще върви не знам, но знам, че няма смисъл да се занимаваш. Слагай ХР. 2000 е твърде спънат откъм мултимедиа, а ХР може да се олекоти значително.

към колко пари горе долу може да си купя уин 98 СЕ, защото мисля че беше скъп :rolleyes:

Няма да е добре само с 64MB, поддържам машини 500 MHz, които са с по 64 и не вървят добре, виж ако имаш 128 MB е друго. Относно Windows 98, не знам дали си заслужава да се връщаш толкова назад. Като стабилност не може да се мери с 2000 и XP.

За какво мислиш да го ползваш?

имам 64мб рам и 350 мегахерца. Исках да си взема МЕ ама дарктерминал ми каза че бил свален от подръжка и продажба. А това дали ще ми върви добре? 10х предварително :)

На въпроса ти - ДА ще ти върви.

Обаче моето мнение е, че е най-добре да си останеш с 98, ако нямаш някаква конкретна причина за противното. Че е неподдържана НЕ е причина. Той самият комп си е морално остарял и неподдържан... 98 е ОС, който му приляга, няма смисъл да го мъчиш....

Няма да е добре само с 64MB, поддържам машини 500 MHz, които са с по 64 и не вървят добре

То и на някои машини 512мб, 3 гхц не върви добре... опира и до потребителя все пак.

ха-ха ти си луд на тия параметри ХР! Преди да пишеш глупости виж мин. изисквания за WinXP !!!

Редактирано от dk020 (преглед на промените)

ха-ха ти си луд на тия параметри ХР! Преди да пишеш глупости виж мин. изисквания за WinXP !!!

И ти преди да пишеш глупости виж това.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

ХР/2000 ще вървят на 350 мхз но на 64 МБ РАМ ще ти изядат душата, затова най-добре МЕ. Колкото до 98 - твърде стар е, въпреки че машината ти ще работи добре и под него...

едно е да го инстал. само а е друго да върви добре нали?! Сте го инстал. и какво от това като няма да може да пусне каквото и да е!

Абе то в случая май говорим да се прави нещо на тази машинка, а не само да се подкара и да се направи скрийшот на вече стартирала.

Иначе признавам, маниашко е да се види стартиран XP на стара машина. При нормална инсталация 64 MB са малко, ако се пипне малко с NLite може и да заработи що годе добре. Процесора стига, ама паметта...

Много ще се позлва Swap файла ;) ама МНОГО!!!!

Сложи си WINDIWS VISTA biggrin.gif;)

шегувам се

По темата:

Ако се поочисти малко от излишни неща ще върви много добре по XP!!!!!

Компа на един приятел е с същите параметри и върви ИДЕАЛНО!!!!

Естествено някои услуги трябва да се спрът!!!!

Сложи си WINDIWS VISTA biggrin.gif;)

шегувам се

По темата:

Ако се поочисти малко от излишни неща ще върви много добре по XP!!!!!

Компа на един приятел е с същите параметри и върви ИДЕАЛНО!!!!

Естествено някои услуги трябва да се спрът!!!!

Качих си Уин МЕ и съм недоволен. Докато зареди компютъра ми трябват точно 13 мин. Аз съм с комп от 2002 година ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.