Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows 2000 (merged)

Featured Replies

Много ти благодаря! biggrin.gif

• Отговори 146
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• 1 месец по-късно...

Имам един странен въпрос: какви са максималните системни изисквания за Windows 2000?! И ще може ли да върви нормално на компютър със следните параметри:

3, 79 GH/z Intel Celeron, 1024 МБ RAM, 200 ГБ Хард Диск, nVidia7300 GT AGP (256 МБ е видео-картата)?

Оправена правописна грешка в заглавието и преместване в правилния раздел.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Ще върви направо ненормално :) много по-ниски са му изискванията.

http://support.microsoft.com/kb/304297

По прости сметки твоя е около 30 пъти по силен biggrin.gif

А може ли да попитам защо ще ползваш Уин2000? (чисто любопитство)

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

Стига това да не е шега, отговорът е тверд - ДА.

Но това питане удивително ми заприлича на ситуацията, да отстреляме комар с атомна ракета.

Стига това да не е шега, отговорът е тверд - ДА.

Но това питане удивително ми заприлича на ситуацията, да отстреляме комар с атомна ракета.

Не е шега! Просто за операционни системи на Майкрософт - Windows 2000 е най-добър за мене!

Имам един странен въпрос: какви са максималните системни изисквания за Windows 2000?! И ще може ли да върви нормално на компютър със следните параметри:

3, 79 GH/z Intel Celeron, 1024 МБ RAM, 200 ГБ Хард Диск, nVidia7300 GT AGP (256 МБ е видео-картата)?

Оправена правописна грешка в заглавието и преместване в правилния раздел.

Това изтъкване на системата ли е ? Или наистина не разбираш нищо !?

А и за капак твърдиш, че Windows 2000 е най-добрата оперативна система.

Явно не си толкова в час с нещата и явно нямаш представа какви са приликите и разликите между Windows XP и Windows 2000.

Това изтъкване на системата ли е ? Или наистина не разбираш нищо !?

А и за капак твърдиш, че Windows 2000 е най-добрата оперативна система.

Явно не си толкова в час с нещата и явно нямаш представа какви са приликите и разликите между Windows XP и Windows 2000.

Всеки има право на мнение! :)

Аз казвам да направим тема за 98... Всички знаем, че трудно се подкарва на съвременна машина sad.gif

Че кво му е трудното да подкараш Windows 98 на съвременна машина!

Проявих малко черен хумор не е трудно, ако човек разбира, но проблема със звука го има на повечето компютри

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

Че кво му е трудното да подкараш Windows 98 на съвременна машина!

Проблема е в липсата на драйвери и поддръжка за дъната, чипсетите и процесорите за 98. Това изчерпва въпроса.

За Уин 2000 все още има драйвери за някои модели дъна, с инсталиран СП4 това не е лоша решение за по-слаби машинки. Но в твоя случай Данчо, ХП-то ще върви отлично, с лека оптимизация няма разлика в производителността спрямо 2000. Но избора е твой - както ти харесва.

.... спам ....

Оня ден оправях една антика с 95..., добре, че не се стигна до преинстал... ohmy.gif Всяко нещо с времето си. дали става дума за компютри или ретро автомобили, старото си е старо но както има мераклии за стари автомобили защо да няма и за стари ОС laugh.gif

Оня ден инсталирах уин2000 про на един съсед-Дюрон 850 мх,256Рам,32Мб видео.Не успях да се преборя да му сложа експи и тва си е.Набарах един вин2000 СП3 интегратед и после през уиндоусъпдейт изтегли още над 300 мегабайта(сп4 и още доста)(изчистих ги после с ccleaner).

Интернет експлоръра насичаше и крашваше(5.01 :bye1: ),но тоя не щеше да чуе за 6.0-бавел му.Та добре,че подкарах Авант портабъл-оттам всичко тръгна-ъпдейтите-докато не си намери уининсталър 3.1 нищо пакетирано с този инсталатор не можеше да тръгне.Сега работи сложих му и майкрософт офис(така бил свикнал),не можах да му сложа и на него опънофис 2.3.

Всякакви хора по тоя свят. biggrin.gif

Данчо94 има още какво да учиш,не че съм много по-голям от теб,но все пак,на такъв комп като твоя,ако сложиш уин 2000 ще се прецакаш.

Слагай ХР и това е.

Не си струва да слагаш 2000.Тази ОС е подобрена версия на 98 и в някои отношения прилича на ХР(т.е. ХР прилича на него. :speak:biggrin.gif Все едно)

Та така.Слагай ХР и недей да пускаш такива теми да разсмваш хората. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Това е моето мнение.

Успех

Edit//Имам един стар компютър и според мен ще върви добре с уин 2000.Търсих в торентите и намерих това. Цък

Някой използвал ли го е този уиндоус и какво е мнението му за него.

Ако не става моля да ми намерите някой добър уин.

П.П. Мисля,че наруших правилата на форума или не?

Редактирано от perer (преглед на промените)

Не си струва да слагаш 2000.Тази ОС е подобрена версия на 98

Това не е така. Windows 98 и Windows 2000 са две напълно различни операционни системи, защото 98 е базирана на стария 16/32-битов кернел на Windows 95, докато 2000 е базиран на кернела на Windows NT. Няма база за сравнение. Иначе 2000 визуално прилича в някои отношения на 98, но само толкова.

По мои наблюдения 95% от съвременния софтуер върви на Windows 2000, с изключение на някои по-капризни програми и игри (например ICQ 6 и Unreal Tournament 3). Windows 2000 SP4 също така е малко по-бърз от Windows XP RTM (за ХР със сервизни пакети не съм правил тестове) и по-лек, но пък зарежда по-бавно. И заема по-малко място на диска.

Изобщо е въпрос на вкус.

Това исках да кажа.

Знам,че са базирани на различни кернели.Имах предвит визуално.

Съжалявам,че не се изразих правилно. ;)

• 3 седмици по-късно...

Ако си с мощен компютър (Hyper-Threading, Dual Cores) Windows 2000 ще върви по бавно от XP. 1.5 Ghz и 256 MB RAM 20 GB HDD са му достатъчни на Win. 2000. За по мощни компютри - Win XP

• 9 месеца по-късно...

Значи, когато преди 2 години като си купих комп нещо се скапа, и понеже нищо не разбирах извиках приятел. За съжаление експито му беше развалено и ми сложи на пожар 2000. Все ми показваше някъв фатал ерор и за по малко от месец се разкапа. Иначе компа ми е амд 2800, 1 гб рам, нвидеа 6100, 80 гб твърд диск. Ако не беше тъпия фатал ерор щях да си стоя с 2000 Бог знае колко време. Чудя се за гъдела дали да не сложа 2000 на новия си комп амд двуядрен 5000+, 2 гб рам, нвидеа 9500гт, 500гб твърд диск (това са лиги, едва ли ще пробвам освен ако не е наистина просто за идеята). Приятел който доскоро ползваше една антика ми е разказвал че 2000 си е напълно достатъчен и има почти всичко на експи. Вуйчо му който работи в пловдивска банка друго освен уин 2000 не признава, скоро си купиха нов комп (антиката сдаде багажа) и първото което беше бе да разкара експито и да си сложи 2000.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
  • 1 месец по-късно...

2000 ще му е по-добре.

Сложи му още 128RAM минимум и може и XP.

На тази памет XP просто няма да върви добре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.