Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на AMD Sempron 2800+

Featured Replies

Спокойно стигам 2.0 (250x8.0) през BIOS (всъщност дъното толкова може, т.е. FSB се вдига максимум до 250), въпроса е да го изстискам още с ClockGen (постигам 2.2 без да забива, но се дъни при Orthos) и дали всъщност паметта не ме спъва за повече, колко ток мога да й дам и т.н. Знам, че дъното може още малко, даже и да смятам да го постигна софтуерно, понеже четох за същите дъно и процесор, обаче с BIOS на друга марка, вървящи стабилно на около 270-280 шина.

• Отговори 74
  • Прегледи 38,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html тествайте си компютите да видите колко са нестабилни... (поне 70%от тез дето си мислят че имат стабилни компютри след клок, са просто заблудени овце..

• Като има черен екран вадиш батерията от дъното чакаш няколко минути и пак слагаш и се оправя.Така се ресва биоса.Има две причини или малко напрежение на процесора или просто не може повече. Иначе е

• Аз пък мога лично да потвърдя за два процесора които минаваха s&m без проблем, но се дънеха при Prime95/IBT. Единия бе Athlon X2 4000+@3GHz на един приятел, макар че s&m го загряваше повече т

Публикувани изображения

Абе, Камене, изпържи FSB-то доколкото можеш, но с по-нисък множител и виж как ще стане.

Абе, Камене, изпържи FSB-то доколкото можеш, но с по-нисък множител и виж как ще стане.

Предполагам ще стане веселба?

Човека се опитва да надмине възможносттите на PС то!

П.П Брей какви хубави мисли.

Паметта не ще и не ще да тръгва на делител 1.66 (133), обаче тръгва на 2 (100), което ме учудва .. а шината - на 280-290 почва да издава странни звуци и издъхва Публикувано изображение

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Хмм... батерия? Да не би да става дума за захранването?

Я обясни малко за тая батерия, че и аз не съм в час.. =/ Разглеждал съм дъно, ама батерия не съм виждал...(може да има нешо такова на новите модели, ама малко...)

БАТЕРИЯ СИ ИМА ВСЯКО ДЪНО ОТ КАК СЕ ПОМНЯТ| БИОСИТЕ МОЙ ЧОВЕК :rolleyes:;):speak: :speak: :speak: :speak: ОМФГ да не те чуе някой само!

Аз случайно попаднах тук на тази тема,но знам само едно - Йови - БЛАГОДАРЯ ТИ много точно обясняваш, бтв версията актуалната за сега е 2.40 - ъпдейтнах биоса и благодарение на всички ви тук успях да си подкарам същата машинка на 2.01GHz без проблеми, Ордокс седя 4 минути тест,няма никакви забележки:rolleyes:..само ме нерви това,че честотата на паметта трябва да не е 200 а 166 мисля че.но няма как..на 200 не тръгва ;)... Отново много съм задължен! Поздрави.

Редактирано от spellsingero (преглед на промените)

Добре , но за да имаш стабилна машинка Ортоса не трябва да ти върви 4 минутки както си писал.Поне 7 8 часа го пусни да върти пък тогава може да се каже че машинката ти е стабилна.Пробвай с праим 95. Публикувано изображение

Добре , но за да имаш стабилна машинка Ортоса не трябва да ти върви 4 минутки както си писал.Поне 7 8 часа го пусни да върти пък тогава може да се каже че машинката ти е стабилна.Пробвай с праим 95. Публикувано изображение

Всъщност да.. ше трябва...въпреки че не виждам проблем..бтв честотата на паметта ми е 196мхз и тя се е поклокнала .. добрей .. хаха

ба..досега ни проблем ни нищо...добре съм го подредил значи .. а и нещо повече.. за сметка на това сега си имам по-малка печка..температурата му потдържа 26 градуса днес цял ден.. макс амплитуда 31 и то за кратко.. и най-интересното .. процесор АМД Палермо 3400+ ах ах ах... шах с пешката ще те хвърлят тия семпрони след като ги намалиш на 1800 мхз ти го вади атлон, по някое време стига до дурон ... нищо чудно скоро му търся честотата като стара баба на радио...та кой знае може и на Intel Pentium IV да ми замяза ..хаха както и да е няа грешка, лбопитното е,че абсолтно същия комптър ..дъно рам ..и т.н не можахме да го клокнем по този начин..само до 1.8 стигна ..а днес съм ъпдейтнал пет биоса на пет машинки различни като се издъних само при едната... нали казах джупна се мак адреса..и то защо...картата беше дисейбъл хаха..гУлям съм прУстак убу че не се усетиха Публикувано изображение

Някъде по-късно:

Kво говориш бре...с тая програма как и беше името.. Прийм 95 да.та от 2 часа си прави схемите там съм я оставил да тества .. оттам нататък..процесора на сто .. закова след двайстата минута на 36 градуса не мърда с повече от градус +- ,оттам..тегля с биткомета два торента, гледам с евереста простотии ...мирка ..скайп.. чатове и клипове си зяпам. ми .. май всичко изредих..ти ще кажеш добре ли е :) досега програмата не е отчела грешки.Задоволително.

Редактирано от spellsingero (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Моя е 2.0 GHz , 166 MHz (реално) исках да го клок-на на повечко.Пробвах със ClockGen вдигнах го първо на 172 MHz и компютъра се рестартира.След това се беше върнало на 166 MHz.Питах приятели,които разбират и те ми казаха,че проблема не е от конфигурацията.Та искам да попитам от какво може да е,защо при толкова малко не става?

Моя е 2.0 GHz , 166 MHz (реално) исках да го клок-на на повечко.Пробвах със ClockGen вдигнах го първо на 172 MHz и компютъра се рестартира.След това се беше върнало на 166 MHz.Питах приятели,които разбират и те ми казаха,че проблема не е от конфигурацията.Та искам да попитам от какво може да е,защо при толкова малко не става?

С дадената от теб информация мога да те насоча само към тази тема!
  • 1 месец по-късно...

Здравейте! Прочетох много теми за клокване на процесора, но нищо не разбрах. Ако може да ми обясни като на индианец кои програми са ми нужни, до колко е нормалната температура и най-важното какво трябва да отворя, за да правя промените и от къде ще му бъда много благодарен.

Компа ми е:

RE: AMD Sempron 2800+ 1.61 Ghz

МАЙНА този процецор можеш да го КЛОКНЕШ СПОКОЙНО до 2.3 Ghz температурата на водата ще започне да се покачва на 40 градуса лятото и 31-34 есента /на горе машината става нестабилна а на 2.55 Ghz ГОРИ

В момента съм с AMD ATLON DUAL CORE 64bit 4000+ и клокнати ядра на 2900 - проблема на водното охлаждане е че приема отдадената от процесора температура което ще рече че процесора рязко дига температура и рязко пада като го натоваря повече от два дена на 100% му се вкючва алармата имога да си правя ЧАЙ

post-178969-1219311336_thumb.jpg

Аз си клокнах моя СЕМПРОН 1.6ГХЗ на 2.4ГХЗ успешно без да вдигам волтажи! Трябва да изчислите FSB е под 1000 и честотата на РАМ да е под или равна на 400 мхз! И трябва хубаво захранване!

Редактирано от marioii (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Пичове някой дето разбира може ли да ми пише да го разпитам искам и аз да си пусна печката на поне 2.2-3 и мойта е AMD SEMPRON 2800+ ама нищо не разбирам от тази работа някой може ли да ми помогне много ще съм благодарен ! :down:

Пичове някой дето разбира може ли да ми пише да го разпитам искам и аз да си пусна печката на поне 2.2-3

и мойта е AMD SEMPRON 2800+ ама нищо не разбирам от тази работа някой може ли да ми помогне много ще съм благодарен ! :yanim:

Също много зависи и от дъното

Пичове някой дето разбира може ли да ми пише да го разпитам искам и аз да си пусна печката на поне 2.2-3

и мойта е AMD SEMPRON 2800+ ама нищо не разбирам от тази работа някой може ли да ми помогне много ще съм благодарен ! :yanim:

И идеята е ?

Разгледай тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32313

Колкото и да го клокваш , от баба булка не става , разлика от 5-10% производителност , за сметка на стабилноста не си заслужава.

Успех ;)

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html тествайте си компютите да видите колко са нестабилни... (поне 70%от тез дето си мислят че имат стабилни компютри след клок, са просто заблудени овце...) манете го тоя ортос, прайм occt... тва са смешни тестове дето лъжат че компа е стабилен...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html тествайте си компютите да видите колко са нестабилни... (поне 70%от тез дето си мислят че имат стабилни компютри след клок, са просто заблудени овце...) манете го тоя ортос, прайм occt... тва са смешни тестове дето лъжат че компа е стабилен...

Професоре я дай ако имаш един линк който се отваря и от балъците от чужбина като мен ,че ми стана интересно дали и аз не съм от заблудените 70%...Чичко гугъл нещо не ми плюе това дето търся като напиша snm.

Може и на ЛС,да не спамим :)

Професоре я дай ако имаш един линк който се отваря и от балъците от чужбина като мен ,че ми стана интересно дали и аз не съм от заблудените 70%...Чичко гугъл нещо не ми плюе това дето търся като напиша snm.

Може и на ЛС,да не спамим :)

Цък .

Аз пък мога лично да потвърдя за два процесора които минаваха s&m без проблем, но се дънеха при Prime95/IBT. Единия бе Athlon X2 4000+@3GHz на един приятел, макар че s&m го загряваше повече теста си минаваше без грешка, a при Prime95 се дънеше след около 40 мин. другия един C2D [email protected]. като тук беше още по-зле - s&m си го минава, а при IBT направо забиваше компа със син екран и изкара теста на 3,[email protected]. От тогава и нямам много вяра на тая програма, макар че вършеше много добра работа по времето на sA и s.754. p.p. Сетих се за още един "тест" за стабилност - Sempron 2400+ s.A @2.1GHz минава всякакви S&M, Prime95 -8 часа и какъв ли не друг тормоз, но се дънеше с BSOD при... HoMM 3 Shadow of death като напредне много играта и компютърните опоненти почнат да си правят ходовете. Проблема изчезна като свалих леко клока на 2GHz и пуснах 1.725V на процесора. Та Хироуса за най-тежкия тест ли да го смята? :wors: Явно фактора "стабилност" е индивидуален за всяка машина и е хубаво да се тества с повече от една програма.

• 2 месеца по-късно...

Искам да си overcklock-на процесора. Прочетох останалите теми,но не съм много вещ във хардуерната страна на нещата. Много ,ще се радвам ако някой има търпението и желанието да ми обясни ДО КОЛКО мога да си позволя overklock на машината ми. Ето и харакеристиките и: Физическа памет: 1279 МB Свойства на процесора Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2800+ Псевдоним на процесора Palermo (Venice-256) Издание на процесора DH-E6 Набор инструкции x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3 L1 кодов кеш 64 KB (Parity) L1 даннов кеш 64 KB (ECC) L2 кеш 256 KB (On-Die, ECC, Full-Speed) Физическа информация за процесора Тип на корпуса 754 Pin uOPGA Размери на корпуса 4.00 cm x 4.00 cm Брой транзистори 68.5 млн. Технологичен процес 9Mi, 90 nm, CMOS, Cu, SOI Размер на кристала 84 mm2 I/O напрежение 1.2 V + 2.5 V Максимална мощност 67.0 W Производител на процесора Фирма Advanced Micro Devices, Inc. Информация за продукта http://www.amd.com/u...,30_118,00.html Свойства на дънната платка ID на дънната платка 63-112-0000010-00101111-092606-nVidia$8N6GV112_K8NF6G-VSTA BIOS P1.20 Дънна платка ASRock K8NF6G-VSTA Свойства на FSB шината Тип шина AMD Hammer Реална честота 200 MHz Ефективна честота 200 MHz HyperTransport честота 800 MHz Свойства на шината на паметта Тип шина DDR SDRAM Ширина на шината 64 bit Съотношение Памет:Шина CPU/12 Реална честота 134 MHz (DDR) Ефективна честота 268 MHz Пропускателна способност 2143 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Socket 754 Разширителни слотове 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR RAM слотове 2 DDR DIMM Вградени устройства Audio, Video, LAN Форм-фактор Micro ATX Размери на дънната платка 210 mm x 240 mm Чипсет на дънната платка nForce6100-405 Допълнителни функции Hybrid Booster Производител на дънната платка Фирма ASRock Inc. Информация за продукта http://www.asrock.com/mb/index.asp?s=n Обновление на BIOS http://www.asrock.co...rt/Download.asp Обновяване на драйвери http://driveragent.com?ref=59 BIOS обновления http://www.esupport....fm?refererid=40

До колко, можеш да кажеш единствено ти - всеки процесор си се клоква индивидуално и единственият вариант да разбереш колко точно е като пробваш различни стойности, но да кажем, че 99% от тия Семпрони правят поне 2GHz. Ти какво опита като овърклок и постигна ли някакъв резултат?

До колко, можеш да кажеш единствено ти - всеки процесор си се клоква индивидуално и единственият вариант да разбереш колко точно е като пробваш различни стойности, но да кажем, че 99% от тия Семпрони правят поне 2GHz. Ти какво опита като овърклок и постигна ли някакъв резултат?

не съм пробвал още. исках да се посъветвам и тогава да отпивам. а с коя програма да пробвам?

Май нищо не си чел, а? Никаква програма не ти трябва - влез в BIOS и от там клоквай. Дори и това ли не прочете: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32313&view=findpost&p=305753 Ако пак не ти е ясно след като го прочетеш, най-добре изобщо не се захващай с овърклок.

Май нищо не си чел, а? Никаква програма не ти трябва - влез в BIOS и от там клоквай. Дори и това ли не прочете: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32313&view=findpost&p=305753

Ако пак не ти е ясно след като го прочетеш, най-добре изобщо не се захващай с овърклок.

ok мерси,ще тествам

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.