Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

как мога да направя тази врьзка,май не е само като сваржа кабела.не всички са се родили научени Публикувано изображение

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва да настроиш и драйверите. Кликаш с десния бутон върху десктопа -> Properties -> страница Settings -> бутон Advanced и горе ще видиш настройките на видео картата ти. В зависимост от видео картата и драйверите настройките се на различно място, в самия панел, но са там някъде. Просто потърси и ще ги намериш. При картите на nVidia е nView.

Да беше казал каква ти е видеокартат. Не всеки се е родил врачка. Публикувано изображение

А какъв кабел точно ще ми трябва за тази цел.На мене картата ми е GeForce FX5500. Дали ще стане при мене.А и телевизора трябвали да е някакъв модерен че да тръгне..?

Ами направи това:на десктопа с десен бутон properties>settings>advanced>display device>там в прозореца ще видиш>adisplay device detection-чукаш на него ,трябва да се махне червената точица на телевизорчето>след което избираш primary/secondary>apply,и би трябвало да стане..Успех.

А какъв кабел точно ще ми трябва за тази цел.На мене картата ми е GeForce FX5500. Дали ще стане при мене.А и телевизора трябвали да е някакъв модерен че да тръгне..?

Ами мисля,че е с четири крачета/за твоята карта/отзад да е със скартбукса,която да е с превключвател.Хубав кабел аудио-видео струва между 20-25лв.

Ами направи това:на десктопа с десен бутон properties>settings>advanced>display device>там в прозореца ще видиш>adisplay device detection-чукаш на него ,трябва да се махне червената точица на телевизорчето>след което избираш primary/secondary>apply,и би трябвало да стане..Успех.

Ами мисля,че е с четири крачета/за твоята карта/отзад да е със скартбукса,която да е с превключвател.Хубав кабел аудио-видео струва между 20-25лв.

Аз имам един кабел малък незнам за какво е.Със видеокартата дойде.Обаче странното е че буксата на малкото кабелче и тази на картата не се впадат. Публикувано изображение

Значи,кабелът е двоен,за аудио и видео,с два входа и един изход/скартбуксата/единия вход влиза във видео картата,а другия там където вкл. слушалките,може и без него ,но ще чуваш звука от колонлите на компютъра,което е добре ако сис със як саунд.

Извинявам се за тъпите въпроси обаче не съм запознат със свързването.Четох някой друга статия и искам да попитам за да свържа ПСто със ТВ-то (т.е. да мога да виждам десктопа например на тв-то) трябва ли ми Тунер или не? Също свързването нещо не разбрах.Как картата да я свържа със ТВто рпи полужение , че има само един вход със една букса . Ако може малко по-точно да ми обесните.Мерси предварително.

• Автор

Да беше казал каква ти е видеокартат. Не всеки се е родил врачка. Публикувано изображение

мислех да го напиша но незнаех дали е важно :wors:

@neck

Явно картата ти е с малко по-неразпростараненият стандарт:

Публикувано изображение

А кабела е за такъв изход:

Публикувано изображение

Ако е така единият от вариантите е да намериш точно такъв кабел, а другият просто да счупиш пластмасовото краче в конектора:

Публикувано изображение

и тогава кабелът ще влвзе във конектора на видеокартата и ще работи. Не си казал какъв е точно твоя кабел който си получил с видеокартата. Дали е S-VIdeo-to-S-Video:

Публикувано изображение

или S-Video-to-Composite :

Публикувано изображение

@kadrago

Всичко е важно. :wors: кажи си модела на видеокартата и какъв тип TV-out има за да ти помогнем иначе няма как.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

картата е GF7300GT а tv out-а е s-video с 4 пина,както ми е на тв-то

@neck

Явно картата ти е с малко по-неразпростараненият стандарт:

Публикувано изображение

А кабела е за такъв изход:

Публикувано изображение

Ако е така единият от вариантите е да намериш точно такъв кабел, а другият просто да счупиш пластмасовото краче в конектора:

Публикувано изображение

и тогава кабелът ще влвзе във конектора на видеокартата и ще работи. Не си казал какъв е точно твоя кабел който си получил с видеокартата. Дали е S-VIdeo-to-S-Video:

Публикувано изображение

или S-Video-to-Composite :

Публикувано изображение

@kadrago

Всичко е важно. :) кажи си модела на видеокартата и какъв тип TV-out има за да ти помогнем иначе няма как.

S-Video-to-Composite

Това е.

Обаче буксата на кабелчето е корено различна от тази на видеокартата.

на кабелчето е такава

Публикувано изображение

Редактирано от neck (преглед на промените)

Първо гасиш компютъра и телевизора и включваш кабела в двете.

Пускаш и двете и отиваш в Start, Control Panel, Display и ти излиза следното:

Публикувано изображение

Oтиваш на Settings, след това Advanced. После избираш горе GeForce 7300GT и от страничния панел nView Dislpaly Settings:

Публикувано изображение

натискаш върху detect Display и трябва драйвера да засече телевизора и тогава гора на номер 2 може да си избереш режима на гледане, като при dualview може да се ползва монитора незвисимо от телевизора. т.е докато на ТВ-то върви филм можеш на монитора да си браузваш в нета преспокойно. Поекспериментирай малко с настройките.

• Автор

Първо гасиш компютъра и телевизора и включваш кабела в двете.

Пускаш и двете и отиваш в Start, Control Panel, Display и ти излиза следното:

Публикувано изображение

Oтиваш на Settings, след това Advanced. После избираш горе GeForce 7300GT и от страничния панел nView Dislpaly Settings:

Публикувано изображение

натискаш върху detect Display и трябва драйвера да засече телевизора и тогава гора на номер 2 може да си избереш режима на гледане, като при dualview може да се ползва монитора незвисимо от телевизора. т.е докато на ТВ-то върви филм можеш на монитора да си браузваш в нета преспокойно. Поекспериментирай малко с настройките.

мерси Лютка стана работота ;) не е точно така менюто на картата но стана :whist: не било сложно но да има кой да ти обесни,а колко още работи не знааам,за напред пак ше питам да знаеш :clap:

Редактирано от kadrago (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Бихте ли помогнали и на мен. Картата ми е G4 5200. При настройките, ако избера dualview ми се променя резолюцията на монитора и не може да се настрои на 1024х768 просто я няма. На TV излиза само картинката на десктопа без икони и ако се пусне плеар не показва картина. :) просто нищо :P

Бихте ли помогнали и на мен. Картата ми е G4 5200. При настройките, ако избера dualview ми се променя резолюцията на монитора и не може да се настрои на 1024х768 просто я няма. На TV излиза само картинката на десктопа без икони и ако се пусне плеар не показва картина. :) просто нищо :P

Избери не dualview а clone - така би трябвало да стане. Освен това много удобна за такива настройки е програмката TVTool - намери я и си я инсталирай, може много да помогне.

моля за помощ,при прехвърляне на филм от компа на телевизора,картината е черно бяла,чудя се дали ми липсват драйвъри или настройки. благодаря предварително

Не знам, но и на мен картината като го включа е чено-бяла от настроиките ли се оправя или от някаде другаде?

viliaco и errorcho, няма да е зле да ни кажете какви са ви видео картите и с коя версия на драйвъра сте. Иначе трябва да се правим на врачки.

След 4 годишно щастливо използване на Ати видеокарти взех че реших да мина на НВидия 7600ГТ,вярно супер карта за игри,но тв аута от една седмица ми вкарва яко нерви-положението е следното-няма проблеми със цвета на картината,няма също проблеми с ваденето на образ и субтитри в положение clone- full screen device-TV. ...обаче в това положение образа е разпънат по цялата дължина на ТВ екрана и се деформира в краищата. Та моля за помощ за следното-как да активирам опцията dual view(при мен са 4 опции-сингъл,клоне,вертикално и хоризонтално разпъване на картината)...смених драйвърите,какво ли не правих но не мога да я пусна...ако някой знае как става номера го моля да сподели.

Здравей,felipe! Също от скоро съм с ASUS EN7600GT/2DHT/256 PCI-Express и имам същия проблем.До сега видеокартите ми са били винаги с чипсет на nVIDIA. Настройките ми са ясни,но този проблем за сега не мога да го реша.Действам по въпроса.Ако ме изпревариш пиши.

• 2 седмици по-късно...

Ами и аз имам проблем свързан с темата, взех си кабел. Картата ми е geforce5200fx а телевизора много стар от DAEWOO. Имам разбира се S-кабел и ги свързах, направих всичко показано по темата. Накрая на телевизора ми излиза много лоша картина. Черно-сива, мърдаща се, абе не става за нищо. Проверих дали съм включил кабелите както трябва и настройката на картата. И няма проблеми. Нарисувах го за минутка на фотошоп, за да мога горе-долу да ви покажа как изглежда картината на телевизора ми(това ограденото е десктопа на снимката по-долу), въпреки че картината е много по-зле.

click

Та, може ли да ми помогнете? Публикувано изображение

Редактирано от EvilDemon (преглед на промените)

Здравейте! Когато става въпрос за софтуер, програмиране и т.н. нямам никакви проблеми, но стане ли въпрос за хардуер.... :) Точно затова имам един въпрос. Наскоро си взех нов компютър и видях, че видео картата ми(GeForce 7300GT) има tv-out изход. После видях и този кабел - Публикувано изображение явно той се използва за свързване на компютъра с телевизора, но вижте колко е къс Публикувано изображение ... Просто няма как да стигне, а и може би дори не е за това... Абе не знам, дори и да е с това предназначение, аз съм момиче и най-малко разбирам от удължаване на кабели и т.н. А и освен това TV-то ми няма такива букси...

Искам да ми препоръчате, какъв точно кабел да си взема, а и да ми кажете горе-долу каква е цената :hush: Мерси предварително. Чао!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.