Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Ето малко четиво по темата. След като приключиш, съм сигурен, че ще успееш. Обяснявали сме десетки пъти, всеки "като за малоумни", ама явно няма кой да си направи труда да прочете ;)

Нещо линка не е правилен :speak:
  • Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога да си настроя ТV Out-a на видео картата (Nvidia 7600 GT) мисля че кабелите работят защото използвам този който си дойде с пакета

гледах How To-тата обаче проблема е следния те ползват Това Меню

а аз имам Това

Телевизора е включен като опитвам да го засеча

Моля помагайте

И аз имам същия проблем. Картата ми е 8600ГТ обаче и не иска да засича тв-то... Този новия панел е много дразни на Нвидиа. Има ли някакъв начин новите драйвери да се подкарат със касик панела?

искам да си вържа компютъра към телевизора.видео картата ми е Mobile Intel 945GM Expres Chipset Family много моля ако някой знае как да напрая настройките да ми каже.Благодаря предварително

искам да си вържа компютъра към телевизора.видео картата ми е Mobile Intel 945GM Expres Chipset Family много моля ако някой знае как да напрая настройките да ми каже.Благодаря предварително

Цък, дясно копче на desktop-a, Graphic Properties..., би трябвало да си в графа Display Devices. Ako преди това закачиш телевизора към картата няма да е лошо. Ще имаш възможност да го сложиш на Extended desktop или Clone Display. Доста е лесно, после можеш да пипнеш някоя друга настройка ако се налага.

да но нещо не иска да ми искара телевизора като устройство. само монитора на лаптопа.да не би нещо друго да трябва да се направи

И аз имам същия проблем. Картата ми е 8600ГТ обаче и не иска да засича тв-то... Този новия панел е много дразни на Нвидиа. Има ли някакъв начин новите драйвери да се подкарат със касик панела?

Новите драйвъри на Nvidia са може би най-кофти драйвърите от 3 години насам... Въпросът е основателен предвид, че трябва да се правят купища настройки по регистри и т.н. но определно трябва да дойде човек който разбира за да изкара картина на телевизора!

Аз бих го пресъздал така:

Сложно е но... за хората, които имат проблеми с дарйвърите на Nvidia е наложително:

Отваряте:

Start: ->

run->

regedit ->

търсите следния ред в регистрите (внимание не е за всеки):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

ако там не съще съществува ключът:

"SedonaDisable" със стойност "2"

СЕ задава по следния начин:

Отваряте:

run->

regedit ->

стигате до:

В редактора на регистрите има две полета, в дясното задавате с десен бутон на мишката NEW -> DWORD Value -> "SedonaDisable" (без кавичките) с равностойност 2

Следва рестарт на системата и вече трябва да имате следнотo меню в контрол панела на Nvidia картата си:

Публикувано изображение

Цъкате на него и... хоп ...добрият стар контрол панел на Nvidia:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Oт тук нататък всичко, което ще правите е на ваша отговорност (не че до тук всичко е ...... )

От менюто nView Display Settings избирате:

и от тук:

Публикувано изображение

задвате връзката към TV OUT-a ... дали ще е коаксиална, цветова или автоматична..(АВТОМАТИЧНАТА НАСТРОЙКА НЕ РАБОТИ ОТ НЯКОЛКО ВЕРСИИ НА ДРАЙВЪРИТЕ НАСАМ ... иначе нямаше да ви давам този пример)

Успех с настройките и ...внимателно пипайте по регистрите...

да но нещо не иска да ми искара телевизора като устройство. само монитора на лаптопа.да не би нещо друго да трябва да се направи

Ами телевизора го слагаш на AV вход, изключваш го/включваш го, рестартираш лаптопа, и ако пак не го намира рестартирай телевизора пак.

Здравейте. И аз имам проблем с видео картата GF 8400 GS. Излиза картина на телевизора, ОБАЧЕ е черно бяла и със смущения. След като извадя кабела на кабелната малко се оправя картината, но си няма цвят. Сменях драйвъри и няма цвят и това си е. НЯКАКВИ ИДЕИ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. P.S а по отношение с добавянето в регистъра относно стария изглед СТАНА. БЛАГОДАРЯ МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН

Редактирано от longy1012 (преглед на промените)

Здравейте. И аз имам проблем с видео картата GF 8400 GS. Излиза картина на телевизора, ОБАЧЕ е черно бяла и със смущения. След като извадя кабела на кабелната малко се оправя картината, но си няма цвят. Сменях драйвъри и няма цвят и това си е. НЯКАКВИ ИДЕИ.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

P.S а по отношение с добавянето в регистъра относно стария изглед СТАНА. БЛАГОДАРЯ МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН

Пробвай с ралични режими на картината: G/PAL, D/PAL, PAL only.. Зависи какъв е телевизора също, но най-разпространените са описаните!

И никога не дръжте включена кабелната, когато работите с TV-Out-а, писано е много по темата в този форум, но най-просто казано, може да замине видеокартата, да не кажем целия компютър!!!

СПРАВКА: ТУK

Пробвах всички видове режими и не става и не става. Възможно ли е да е от самия TV-out води HDTV+TV-out. Да не е нещо от тази "чешка" комбинация

Искам да помоля за помощ въпреки че в тази тема са обсъдени вероятно всички проблеми които възникват със свързването към ТВ.

Имам видео-GF8600GT и отзаде си има S video чинч.

Телевизора ми(има нормален вход като за Кабелна телевизия и видео вход +ляво и дясно) е в съседна стая към която имам отдавна прекаран кабел(отново като за кабелна телевизия[обикновен]),който стига до PCто.

С видео картата имах някакъв кабел,но сестра ми някъде го потурчи и не мога да го намеря.

Има ли някакъв начин да направя така че без да прекарвам нови кабели да си гледам на телевизора.

Идеята ми е ако може всички кабелаци да си останат зад компютъра.

Така че да преди да тръгне да "пътува" сигналът да си е преобразуван като нормално видео или каквото и да е там нещо което може да минава по такъв кабел.

Надявам се ми разбрахте идеята ако има нещо неясно ще уточня само кажете какво.

Дано да има решение на моята главоблъсканица Публикувано изображение

Новите драйвъри на Nvidia са може би най-кофти драйвърите от 3 години насам... Въпросът е основателен предвид, че трябва да се правят купища настройки по регистри и т.н. но определно трябва да дойде човек който разбира за да изкара картина на телевизора!

Аз бих го пресъздал така:

Сложно е но... за хората, които имат проблеми с дарйвърите на Nvidia е наложително:

Отваряте:

run->

regedit ->

търсите следния ред в регистрите (внимание не е за всеки):

ако там не съще съществува ключът:

"SedonaDisable" със стойност "2"

СЕ задава по следния начин:

Отваряте:

run->

regedit ->

стигате до:

В редактора на регистрите има две полета, в дясното задавате с десен бутон на мишката NEW -> DWORD Value -> "SedonaDisable" (без кавичките) с равностойност 2

Следва рестарт на системата и вече трябва да имате следнотo меню в контрол панела на Nvidia картата си:

Публикувано изображение

Цъкате на него и... хоп ...добрият стар контрол панел на Nvidia:

Oт тук нататък всичко, което ще правите е на ваша отговорност (не че до тук всичко е ...... )

От менюто nView Display Settings избирате:

и от тук:

Публикувано изображение

задвате връзката към TV OUT-a ... дали ще е коаксиална, цветова или автоматична..(АВТОМАТИЧНАТА НАСТРОЙКА НЕ РАБОТИ ОТ НЯКОЛКО ВЕРСИИ НА ДРАЙВЪРИТЕ НАСАМ ... иначе нямаше да ви давам този пример)

Успех с настройките и ...внимателно пипайте по регистрите...

Моят проблем е,че нямам такова nView меню в панела на nVidia.Картата ми е GeForce 7600 GS.Дали ми трябват нови драйвери или нещо друго трябва да се направи.Моля помогнете.

Абе и аз някак успях да го направя това чудо.Даже и аз не разбрах как стана ;)

Здравейте, с карта Аti Radeon A9950 128 MB, не мога да я вържа към телевизора - пуснал съм кабелите, инсталирал съм дравърите на картата, но се появява черна картина, като пусна телевизор Dweaoo 37D1 - с дистанционото на меню PC Connected цъкам и черен екран ..

Направих тема,но ме препратиха тук.Прегледах мненията,но не отрих отговор на въпроса си. :)

Здравейте,

Имам следния въпрос.Понеже искам да свържа картината от компютъра си към тази от телевизора,искам да ви попитам дали имам нужните устройства. smile.gif

Видеокартата ми е nVIDIA и поддържа S-Video,също така има изход.Имам и кабелче с въпросната S-Video букса и друга жълта на цвят.Това,което се чудя е дали телевизора ми може да се сработи.Марка Elite е.Няма много изводи/входове.От лявата страна има 3.Жълт,бял,червен.Към тях съм вързал DVD плейър.Отзад на приемника имам още 2 реда пак със същите цветове.На по-горния ред пише Out,а на по-долния ред пише In.Другия ми телевизор е от панти век и не съм си и помислял да свързвам него.Той дори има само два извода червен и черен за VHS. biggrin.gif Е?

Благодаря ви за вниманието! smile.gif

Off Topic:

Прочете 8 страници за 1 минута??????? :)

Off Topic

/off

Виж практически не е възможно да прочета 8 страници за 1 минута.Друг въпрос е,че са 2.Както и да е,на всеки пост излиза първото изречение,без да се налага да кликам на него.Когато прегледам набързо тези заглавия ми е достатъчно да разбер,че няма подобен на моя въпрос.

/off

/off

Виж практически не е възможно да прочета 8 страници за 1 минута.Друг въпрос е,че са 2.Както и да е,на всеки пост излиза първото изречение,без да се налага да кликам на него.Когато прегледам набързо тези заглавия ми е достатъчно да разбер,че няма подобен на моя въпрос.

/off

Toва ще го оставя без коментар, но те съветвам да не подхождаш мързеливата. Никой няма специално за теб да открива топлата вода. Тук са дискутирани доста проблеми, както и твоят всъщност... Просто трябва да четеш повече, наготово всеки може, ама трябва да си плати :)

Здравейте ,знам че темата е коментирана сигурно много пъти ,но имам следния проблем и се надявам да ми помогнете:

Имам телевизор Сони KDL-40u2000 който има вход като за монитор,компютъра ми е с видеокарта NVIDIA GFORCE FX 5500 и когато свържа компютъра и телевизора със стандартния кабел за монитор и настроя ТВ на PC вход ми дава че сигнала е извън обхват ! Какви други настройки трябва да задам незнам :)

Ако можете да помогнете ,много ще се радвам Публикувано изображение

Не разбрах защо трябва да се заяждаш.Потърсих и не съм намерил.Ти като знаеш къде,какъв е проблема да го напишеш?Трябва да си помагаме все пак. Няма значение.Вече се оправих.Благодаря все пак...

Благодарен съм на Pit за отличното обяснение как да си подкарам класическото меню на GeForce 7600 GS

Но за мое учудване то излезе непълно - нямам менюто nView Display Settings

Ако някой има идея как да го оправя моля да сподели

post-52742-1193216160_thumb.jpgpost-52742-1193216182.jpg

Странно! Пробвай с това:

Start -> Run -> regedit ->

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak ->В дясната половина търсите променлива CoolBits, ако такава не съществува, я създавате така: Десен бутон на чисто пространство -> New DWORD Value -> Кръщавате го "Coolbits" и му задавате стойност "18"

(без кавичките).

Рестарт, проба!

Отново да припомня, че не здравословно да се пипа по регистъра, така че правете резервни копия!

ПП. Да добавя, че този, както и предния ми пост се отнасят за всички видове карти на NVidia, не само за 7600 серията :inlove1:

Странно! Пробвай с това:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak ->В дясната половина търсите променлива CoolBits, ако такава не съществува, я създавате така: Десен бутон на чисто пространство -> New DWORD Value -> Кръщавате го "Coolbits" и му задавате стойност "18"

(без кавичките).

Рестарт, проба!

Отново да припомня, че не здравословно да се пипа по регистъра, така че правете резервни копия!

Благодаря за съвета ще го пробвам още днес и ще споделя

Дано да стане

Редактирано от zhivko (преглед на промените)

Странно! Пробвай с това:

(без кавичките).

Рестарт, проба!

ПП. Да добавя, че този, както и предния ми пост се отнасят за всички видове карти на NVidia, не само за 7600 серията :P

За мое голямо съжаление и това не помогна

Нямаше никаква промяна

Пробвах и с последните и със старите драйвери на видео картата ефекта е абсолютно същия

"Странно но факт.

Котка ближе контакт.

Цък, цък - язък."

Май ще трябва да сменям видео картата и марката й. Жалко защото има добри параметри.

Пробвай следното, редовете по-долу ги копирай в Notepad и съхрани като файл с разширение .reg. След това изпълни файла и вкарай данните в регистъра (направи копие на ключовете на Nvidia_)

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
"NvCplExposeWin2kDualView"=dword:00000001
"NvCplTvLocaleAutoDetect"=dword:00000001
"NvCplAllowForceTVDetection"=dword:00000001
"NvCplEnableActiveApp"=dword:00000001
"DisableApplyColorsAtStartup"=dword:00000000
"NoMenus"=dword:00000000
"OverlayPageState"=dword:00000000
"CinematicPageState"=dword:000000ff
"NvCplThermalSettings"=dword:00000020
"NvCplEnableScreenMenuPage"=dword:00000001
"NvCplCustomResConfig"=dword:00000000
"NvCplEnableAdditionalInfoPage"=dword:00000001
"NvCplDisablePerfQualPage"=hex:00,00,00,00
"NvCplEnableAGPSettingsPage"=dword:00000001
"CoolBits"=dword:ffffffff
"NvCplEnableOverlaySpanControl"=dword:00000001
"TwinViewCapsOverride"=dword:00000001
"NvCplEnableDesktopOverlapPage"=dword:00000001
"NvCplEnableTroubleshootingPage"=dword:00000001
"NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000
"NvCplDisableRotateAngles"=dword:00000000
"NoPages"=dword:00000000
"NvCplEnableClearViewPage"=dword:00000001
"NvCplEnableFanControl"=dword:00000003
"NvCplEnableFrameSyncPage"=dword:00000001
"NvCplEnableHardwarePage"=dword:00000001
"NvCplEnablenForcePage"=dword:00000001
"NvCplEnablePwrMzrOnDesktopMenu"=dword:00000001
"NvCplEnableRotationColorSettings"=dword:00000001
"NvCplNvThermPage"=dword:00000001
"PowermizerPreferences"=dword:00000000
"QTwkEnableModeChangeWarning"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\OpenGL]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\OpenGL\Debug]
"ShaderObjects"=dword:00000001

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.