Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Пробвай следното, редовете по-долу ги копирай в Notepad и съхрани като файл с разширение .reg. След това изпълни файла и вкарай данните в регистъра (направи копие на ключовете на Nvidia_)

....

....

Благодаря ти отново за съдействието.

Ще го тествам довечера и ще те информирам за резултата.

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвай следното, редовете по-долу ги копирай в Notepad и съхрани като файл с разширение .reg. След това изпълни файла и вкарай данните в регистъра (направи копие на ключовете на Nvidia_)

.......

.......

Ефекта от reg файла беше, че се появи нужното меню но не детектна телевизора

Пробвах и с друг кабел - нищо

За да бъдат нещата още по-странни - вече при стартиране на менюто на nVidia ми се нулира Brightnes на монитора

Направо съм разочарован от GeForce. Досега с ATI нямах такива проблеми.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Разгледай отново поста ми на предната страница (с картинките). Провери дали е отбелязана опцията: Force TV detection. Какъв е кабела?

Виж настройките на самия изход - Автоматичният режим НЕ РАБОТИ!

Виж по-специално този ред:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
"NvCplTvLocaleAutoDetect"=dword:00000001"

Може да го промениш на :"NvCplTvLocaleAutoDetect"=dword:00000000"

после по схемата с картинките от предишния ми пост, намираш опцията за определяне начина на свързване (S-Video Out, Composite Video Out...)

Искам да помоля за помощ въпреки че в тази тема са обсъдени вероятно всички проблеми които възникват със свързването към ТВ.

Имам видео-GF8600GT и отзаде си има S video чинч.

Телевизора ми(има нормален вход като за Кабелна телевизия и видео вход +ляво и дясно) е в съседна стая към която имам отдавна прекаран кабел(отново като за кабелна телевизия[обикновен]),който стига до PCто.

С видео картата имах някакъв кабел,но сестра ми някъде го потурчи и не мога да го намеря.

Има ли някакъв начин да направя така че без да прекарвам нови кабели да си гледам на телевизора.

Идеята ми е ако може всички кабелаци да си останат зад компютъра.

Така че да преди да тръгне да "пътува" сигналът да си е преобразуван като нормално видео или каквото и да е там нещо което може да минава по такъв кабел.

Надявам се ми разбрахте идеята ако има нещо неясно ще уточня само кажете какво.

Дано да има решение на моята главоблъсканица Публикувано изображение

UP-вам за да съм сигурен че някой който може да ми помогне не е пропуснал.

Изключително благодарен съм на pit за подробните обяснения. Днес си купих 7600 и почти цял ден се занимавах с подкарването на Тв-аута, но напълно безрезултатно преди да прочета неговите напътствия. Благодарение на промените в регистрите се появи желаното меню и после вече беше лесна работа да се клонират монитора с телевизора. Съвсем скоро ще тествам дали този начин става и на виста и ще дам информация. И все пак много се чудя защо в новите драйвери липсват тези nview display settings и защо дори и след като се появят след промяна на регистрите пак не детектва телевизора, а трябва още веднъж да се променят самите регистри за да го намери. Дали това е софтуерен бъг в самите драйвери, или пък проблема е в хардуера ни?

Искам да помоля за помощ въпреки че в тази тема са обсъдени вероятно всички проблеми които възникват със свързването към ТВ.

Имам видео-GF8600GT и отзаде си има S video чинч.

Телевизора ми(има нормален вход като за Кабелна телевизия и видео вход +ляво и дясно) е в съседна стая към която имам отдавна прекаран кабел(отново като за кабелна телевизия[обикновен]),който стига до PCто.

С видео картата имах някакъв кабел,но сестра ми някъде го потурчи и не мога да го намеря.

Има ли някакъв начин да направя така че без да прекарвам нови кабели да си гледам на телевизора.

Идеята ми е ако може всички кабелаци да си останат зад компютъра.

Така че да преди да тръгне да "пътува" сигналът да си е преобразуван като нормално видео или каквото и да е там нещо което може да минава по такъв кабел.

Надявам се ми разбрахте идеята ако има нещо неясно ще уточня само кажете какво.

Дано да има решение на моята главоблъсканица Публикувано изображение

Има решение, но струва около 30$, а и не знам дали се предлага в България!

Ето го: ЛИНК

Изключително благодарен съм на pit за подробните обяснения. Днес си купих 7600 и почти цял ден се занимавах с подкарването на Тв-аута, но напълно безрезултатно преди да прочета неговите напътствия. Благодарение на промените в регистрите се появи желаното меню и после вече беше лесна работа да се клонират монитора с телевизора. Съвсем скоро ще тествам дали този начин става и на виста и ще дам информация.

И все пак много се чудя защо в новите драйвери липсват тези nview display settings и защо дори и след като се появят след промяна на регистрите пак не детектва телевизора, а трябва още веднъж да се променят самите регистри за да го намери. Дали това е софтуерен бъг в самите драйвери, или пък проблема е в хардуера ни?

Проблемът не е в хардуера, а в драйвърите. Nvidia се опитва да разграничи драйвърите си от инструментите за овърклок и мониторинг, като лансира адски бъгавата си програма nTune, която е по-способна да ви скапе компютъра, отколкото да помогне.

То проблема не е само в това след няколко рестарта на XP монитора дава черен екран и това е от драйверите... На Vista не се е получавало.

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

Такаааааа, имам проблем. Купих си 19' widescreen TFT с резолюция 1440*900, (не е проблема това :rolleyes: ) проблемът е , че слeд като съм нагласил резолюцията на 1440х900 на монитора, на телевизора става едно мазало. (само да вметна че съм с Radeon 9250 128mb, с последните драйвъри 6.11 и последния ATI Catalyst Center) Мазалото е следното - като клонирам десктопа на телевизора, картината е все едно хваща част от десктопа на монитора и като мърдам мишката по краищата и картината на телевизора се мести заедно с мишката. Няма как да дам скрийншот за да онагледя по-добре ситуацията. Ясно ми е, че няма как на стандартен 4:3 телевизор да изкарам картина 16:9 но все пак искам да си гледам филмите нормално ;) като дам Overscan няма полза, единствения начин е да дам на Teather Mode и да гледам филм директно на цял екран без да мога да командвам големината на картината и Aspect Ratio-то на филма който гледам (черните ленти отдолу и отгоре в някои случаи са ненужни). Zoom функцията на плейърите ми не работи също. Да не е пък от плейъра? Пробвах с BSPlayer, GOM, MPlayer Classic, ZoomPlayer и VLC , а също така пробвах и да променя настройките с AtiTrayTool ама не стана нищо по-различно. Също забравих да кажа, че не ми е активно менюто за избор на резолюция на телевизионния екран. Който има няква идея да сподели. Мерси предварително.

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

Имам следният пробелм.Картата ми е GeForce 4 MX440 with AGP8X 128MB, но незнам дали заради самата карта или заради драйвърите никъде няма опция за превключване от монитора към телевизора ( прикачил съм снимка на менюто на видео картата ми ), изчетох цялата тема и видях снимките на въпросното меню ,но при мен липсва едното от подменютата от което става превключването.Осъществявам свързването по следният начин - включвам единият край на кабела в буксата на видеокартата ,а другият към Евробукса която влиза в телевизора.Има ли моята карта такава опция? В драйвърите ли е проблема?

videocard1.bmp

здравейте вкарал съм всички драйвери за картата Radeon HD2400XT. монитора бачка съвсем нормално но като включа кабела към телевизора няма никаква картина като задам от настройките да го определи като 2 монитор тръгва да прави нещо но после пак дава че е неопределен как да го оправя? искам да гледам филми на телевизора но нестава моля помогнете

Такаааааа, имам проблем. Купих си 19' widescreen TFT с резолюция 1440*900, (не е проблема това :rolleyes: ) проблемът е , че слeд като съм нагласил резолюцията на 1440х900 на монитора, на телевизора става едно мазало. (само да вметна че съм с Radeon 9250 128mb, с последните драйвъри 6.11 и последния ATI Catalyst Center) Мазалото е следното - като клонирам десктопа на телевизора, картината е все едно хваща част от десктопа на монитора и като мърдам мишката по краищата и картината на телевизора се мести заедно с мишката. Няма как да дам скрийншот за да онагледя по-добре ситуацията. Ясно ми е, че няма как на стандартен 4:3 телевизор да изкарам картина 16:9 но все пак искам да си гледам филмите нормално ;) като дам Overscan няма полза, единствения начин е да дам на Teather Mode и да гледам филм директно на цял екран без да мога да командвам големината на картината и Aspect Ratio-то на филма който гледам (черните ленти отдолу и отгоре в някои случаи са ненужни). Zoom функцията на плейърите ми не работи също. Да не е пък от плейъра? Пробвах с BSPlayer, GOM, MPlayer Classic, ZoomPlayer и VLC , а също така пробвах и да променя настройките с AtiTrayTool ама не стана нищо по-различно. Също забравих да кажа, че не ми е активно менюто за избор на резолюция на телевизионния екран. Който има няква идея да сподели. Мерси предварително.

Ей, ама много забавно си го написал! :) Извинявай, ама като виждаш нещо, което ти се струва странно, не се ли замисляш поне малко защо е така?!

Първо - за тази остаряла морално вече карта, не ти трябват такива нови драйвери, в много от случаите старите са по-добри, по-удобни, че и по-леки.

Второ - като мърдаш мишката по краищата, образът на телевизора се мести заедно с мишката ти, щото телевизорът ти не е на същата резолюция като монитора ти! Не се ли запита на колко аджеба работи този телевизор? Един 21'' телевизор е с резолюция 1024х768! Затова и не ти е активно менюто за избор на резолюция на TV-то в драйверите. Ми как ще зададеш оттам резолюция като тя е само една, бре :) Телевизорът не е монитор с пиксели, които могат да се преконфигурират в желана резолюция. И проблемът не е поради разликата в пропорциите (4:3/16:9), а поради разликата в големините на резолюциите.

Трето - като пуснеш тоя Theater Mode, той май активира overlay-я - това дето ти пуска филма на цял екран дори и на PC-то да не е. И не можеш да пипаш картината поради същата причина - при overlay манипулацията важи само за монитора, не и за това, което се вижда на телевизора. Затова не можеш и от плеърите или която и да е друга програма, да променяш картината, пропорциите й и т.н.

И аз имам не идея, а няколко решения на този (твоя) проблем, защото аз от години така си гледам на TV-то. До вчера, когато се наложи да сменя драйверите с по-нови и всичко се прецака. Заради което ще пробвам след малко решението на pit, което изглежда доста добре, по принцип доста неща в драйверите на nVidia се оправят точно по този начин. Както и да е...

Можеш да гледаш филми на TV-то най-лесно по един начин - задаваш си пак режим clone view от драйверите, след това изключваш overlay-я оттам (мисля, че си имаше там откъде да се спре, аз имах радеон 9550), след това изключваш и от плеърите overlay-я (за BSPlayer има няколко настройки, които трябва да се променят), и след това си пускаш филм, от плеъра променяш резолюцията като я задаваш да е 1024х768 (колкото на телевизора), и след това можеш да си бъзикаш както искаш картината, всичко, което виждаш на монитора, ще се вижда и на TV-то. Не се притеснявай за резолюцията, като я зададеш през плеъра, тя ще е такава само по време на филма, в момента, в който изключиш програмата, ще ти я връща на старата - стандартната за монитора ти.

П.П. Забавно е как пише, че съм редактирал мнението си "на Преди една минута" Публикувано изображениеPit, това сигурно е от софтуера на форума Ви, нали така?

Редактирано от edakov (преглед на промените)

Искам да потвърдя, че методът на pit работи безотказно и перфектно! Елементарно е и става бързо. Много съм доволен от резултата, благодаря :speak:

Хайде и аз да задам няколко въпроса ,които много ме мъчат и не мога да си намеря място.Значи преди няколко дни ми подариха плазмен телевизор 42 инча до тук супер ,но дойде време да си пусна видео от компа на тв-то и се показа следния проблем.Слагам кабела в тв-аута и го пъхам в АV входа на плазмата и резултата е следния.Картината е перфектна ,но има едно треперене и то ме мъчи как аджеба да стабилизирам картината да не трепери?Инасталирах нови драйвери на видео картата ми тя е ФХ5200 ,но нищо не стана.Като пусна някой HD филм на тв-то излза много добре ,но това треперене убива всичко. Публикувано изображение Дали е от видео картата ,защото тя е много стара или е от тв-то?

От плазми хич не разбирам :yanim: По принцип TFT-тата не трептят, защото нямат кинескопи и такова опресняване. Повечето малки телевизори (до 21'', да речем, ако не и повече) работят на 50-60Hz и тяхното трептение се вижда, макар и не винаги и толкова забележимо. Тези плазми мисля, че пак работят на честота 50-60Hz, което по принцип е възможно да се вижда като трептение, но не знам дали е нормално и каква роля играе тази честота при плазмите. Аз първо се чудя как подкарваш HD с тази карта и този не толкова нов (предполагам) компютър, без да ти насича поне малко още на компютъра. HD-тата, особено високия стандарт (1080p), са си доста тежък поток от информация. След това ще те питам - само като пуснеш филм от компютъра ли е така? Като гледаш телевизия, забелязва ли се каквото и да е трептене?

Редактирано от edakov (преглед на промените)

Проблемът ми е бил в кабела чрез ,който свързвам плазмата с компа.Сложих по хубав кабел и картината стана кристална.А HD-тата до 720р ги подкарвам без никакъв проблем и звук и картина вървят перфектно ,но имам едно HD 1080i ,което накъсва много.

Хора помогнете ми,че не знам вече от какво и как е?! Значи видеокартата ми е ASUS x1600 Series и имам ето такъв кабел за нея post-45229-1194504196_thumb.jpg Обаче имам и комплект от post-45229-1194504250_thumb.jpg у дома! Пробвам обаче да го свържа през видеото ми както тук е показано как съм свързал ДВД-то към видеото а от там към ТВ-то post-45229-1194504341_thumb.jpgнищо не ми излиза на тв-то,само видео и двд.Откачам кабела от двд-то и го закачам за малкото кабелче на видеокартата ми-нищо не излиза! После пробвам с друг кабел да всържа малкото кабелче направо към тв-то което има Кажете ми кое как да свържа защото си мисля няй накрая дали да взема един друг такъв кабел които единия край е да свържа малкото кабелче а другия край да е с S-video към ДВД-то както(от там си минава за видеото и тв-то) виждате на 3-тата снимка.Но обаче не знам дали ще се получи или е нещо от видеокартата ми!

Значи, ако искаш можеш да свържеш директно видеокартата към телевизора, като включиш това малкото кабелче към кабела който си купил за връзка с телевизора! Свързваш го точно към този чинч, който по принцип ти подава видеосигнала, или ако сигналът се получава по 2 чинча, го свързваш с преходника, който виждам че имаш!

Значи, ако искаш можеш да свържеш директно видеокартата към телевизора, като включиш това малкото кабелче към кабела който си купил за връзка с телевизора! Свързваш го точно към този чинч, който по принцип ти подава видеосигнала, или ако сигналът се получава по 2 чинча, го свързваш с преходника, който виждам че имаш!

Да и този опит съм направил но защо не ми излиза нищо на телевизора...трябва ли да търся канал?!Или нещо от видеокартата ми(да не и са нужни някакви настройки или драйвери?)

А иначе точно от телевизора излиза звук към уредбата ми(така няма проблем който и канал да пусна с кабелна тв съм)А обратно за видео от компютъра към тв-то не знам защо не става?(има ли също значение за кои крачета е закрепен кабела?)А и доколкото виждате ДВД-то има USB дали ще става да мине през него?!(поради това,че както е на 3-тата снимка се вижда и филма със СД дика които съм го маунтнал в ДВД-то -затова се чудя дали от видеокартата ми чрез малкото кабелче,кабел който се свързва с него и единия му край да е за USB)

Редактирано от xxii (преглед на промените)

Свържи по-добре кабела с Video-IN входа на DVD-то... и от него вече свържи телевизора, чрез антенния кабел...сега забелязах, че телевизора ти е от добиблейски времена и съответно няма платка, която да приема директно сигнал от видеокартата. Единственият вариант е чрез видеото (DVD-то)... и пак не съм сигурен, че ще се получи!

Ами телевизора ми е Електрон на които съм му сложил платка-дистанционно и има 99 канала с тунер! Така правя извода 1.Свързвам видеото към телевизора-работи си видетото 2.Свързвам ДВД-то през видеото-също си работи ДВД и видео 3.Свързвам Компютъра-видеокартата през видео-работи ДВД и видео а на видеокартата не работи! 4.Свързвам Компютъра-видеокартата през ДВД-то-работи ДВД и видео а на видеокартата също не работи! 5.Значи причината е някъде през видеокартата ми но къде ли да я търся?! 6.Сега ще пробвам на друг телевизор и ще видя дали ще работи директно от видеокартата защото тв-то има видео вход и изход,така също и аудио вход и изход!(предполагам ако не се получи е някъде из видеокартата) post-45229-1194538602_thumb.jpg Вярно е че има нещо не редно Ето какво направих закачих кабела за Video-IN на телевизора 1.Другия край го закачих на ДВД-то и то си работи! 2.Същия край го закачих за малкото кабелче на видеокартата от там пък не ми показва картина! 3.Какво трябва да направя!

Редактирано от pit (преглед на промените)

А задал ли си на видеокартата да изкарва картина на телевизора? В контрол панела на АТИ има опция за детектване на телевизора и начина на свързване с него, разгледай си менютата на ATI Cаtalyst Control Center... малко по-назад в първите страници на темата са дадени точните настройки! Ако си с Омега драйвърите, настройките са още по-лесни!

А задал ли си на видеокартата да изкарва картина на телевизора? В контрол панела на АТИ има опция за детектване на телевизора и начина на свързване с него, разгледай си менютата на ATI Cаtalyst Control Center... малко по-назад в първите страници на темата са дадени точните настройки! Ако си с Омега драйвърите, настройките са още по-лесни!

Мерси много!

Изтеглих си ATI Catalyst Drivers 7.10 и го инсталирах!

Направих му настроики като че ли е толкова просто!

А свързването е малкото кабелче за видеокартата ми с него свързвам другия кабел който влиза в video-in(на видеото) а от видеото излиза кабела за антения край на телевизора!

Сега вече се кефя и имам два екрана Публикувано изображение

Остава само да взема още един такъв кабел за да мога да свържа и двд-то

Понеже ще го направя така че компютъра да минава през двд-то а от двд-то през(чез чинч ) видеото и накрая за телевизора,за да мога да закрепя и звуковата карта в двд-то за да има звук които двд-то има 2 басс-тонколони(демег го ползвам като усилвател)

p.s. Получи се !

Взех си кабел 7 метра от видео вход до чинч с другия кабел за видео картата ми(ако ползвам ДВД-то просто откачам кабела от чинча и за закачам за видео-на ДВД-то за за звук от компа съм го свързал към двд-то и звуковата карта на компа)Вече всичко е комплектно имам звук от компа,имам и картина на тв-то !

Редактирано от xxii (преглед на промените)

Здравейте на всички.Видеокартата ми е GF MX440-64Mb.Значи детектва си Телевизора и си изкарва декстопа на монитора и телевизора.Проблема идва когато искам да гледам филм и на двата.Както и да ги сменям картина има само на единия .Този кото е отметнат като Primari на другия излизат само субтитрите.Видях подобна тема във този форума но е за друга видеокарта а моята няма такава опция.Пробвах с различни драйвери и плеари все тая.Предварително Благодаря . :offtopic_s:

Снощи докато гледах филм от компа забелязах доста странен проблем. Проблемът е следният: Когато гледам филм от компютъра абсолютно всичкият текс във филма е огледално обрънат, но само текста на видео потока, субтитрите както и останалите текстови съобщения на компютъра си се виждат нормално. Тъй като проблема не е кой знае колко голям не го бях забелязал до снощи и незнам от кога е така, но съм сигурен, че преди си беше нормално.Видео карата е Radeon x1950 Pro. Предварително Благодаря на всички, който ще ми помогнат да реша проблема.

Не е от хардуера... имам две предположения...объркани кодеци, ненастроени филтри! ПП. Проблема го отнеси към форум: Софтуер :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.