Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Предварително се извинявам ако някой е питал преди мен. Проблемът ми е следния на телевизора ми излизат само субтитрите но не и картина.

Ти си първият на който пък се случва точно обратното както при mamma_mia

Аз бях описал как да излязат субтитрите на тв-то(виж темата по-горе)....но при твоя случай не мога да ти помогна...може би е от настройките на монитора....защото аз например като ползвам Remote Administrator 2.2 за отдалечено управление на друг компютър....като вляза и пусна филм и през Full Control на Remote Administrator не виждам никаква картина....

Опиши с каква видеокарта си....може някой спец. да ти помогне!Ако искаш питай mamma_mia как го оправила...(при нея май се получи както при теб!)

Редактирано от xxii (преглед на промените)

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти си първият на който пък се случва точно обратното както при mamma_mia

Аз бях описал как да излязат субтитрите на тв-то(виж темата по-горе)....но при твоя случай не мога да ти помогна...може би е от настройките на монитора....защото аз например като ползвам Remote Administrator 2.2 за отдалечено управление на друг компютър....като вляза и пусна филм и през Full Control на Remote Administrator не виждам никаква картина....

Опиши с каква видеокарта си....може някой спец. да ти помогне!Ако искаш питай mamma_mia как го оправила...(при нея май се получи както при теб!)

На път съм да се откажа.Сега пуснах картина субтитрите изчезнаха. Картата ми е EAX550HM512

Прочети ли темата тук където съм писал.....http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...8144&st=180

Пробвай може да ти се появят....експериментирах...при мен като задам както е на картинката ми изчезват субтитрите но като отбележа другото се появяват!

Редактирано от xxii (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

искам да питам,колко е максималната дължина на кабела от TV-OUT-а на видео картата към телевизора

искам да питам,колко е максималната дължина на кабела от TV-OUT-а на видео картата към телевизора

Пробвал съм до 10 метра, но кабелът ми е много хубав. Не те съветвам да е толкова дълъг. Напротив. Колкото се може да е по къс. И не го изключвай от телевизора ако може. Нека си стои включем между компютъра и телевизора.

Всички тия въпроси ги има описани в раздела, но наистина на вас не ви се чете.

Здравейте - с интерес изчетох почти цялата тема по въпроса, и бих желал да спомена моя проблем, които е малко по различен, но пак е свързан с проблемно плейване на видеото към тв. Значи аз филмчета от компа към тв-то си гледам от близо 4г. - без проблем. Компа е по старичък - картата ми е GeForce MX 100/200 AGP 4x, 32MB, драйвери ForceWare 84.21, Encoder type Chrontel 7007 (на 6-7г.), но все още си бачка безотказно. Проблема се яви наскоро - лятото правих ремон и си вградих тв кабел в стената (около 12м.) и направих нови контакти (3-ка шуко). Всичко беше шерфектно, но като включихме компа към тв-то се появиха смущения (като от кабелна). До преди 5 дни гледах филните на тв 29" тръба и горе долу картината се ядваше. Но сега си купих 40" LCD, и като включих компа към него се появи картина, но с безобразни прескачащи линий - не е от кабелната - там имам фитър, но дори като я изключа, пак е същото. Забелязвам, че тези смущения е появяват и на LCD на компа. Пробвах и със стария кабел (10м.) специално направен тв кабел от магазин, с които преди си гледах перфектно филмчета и пак същата свинщина. Много ме е яд щото тоя телевизор си го купих точно за да си гледам филчета. Въпроса ми е - тези смущения мпгат ли да бъдат вследствие на незаземен контакт, или се дължат на нещо друго? Щото според мене проблема явно се върти около компа, не около тв-то или кабела. Ще се радвам ако някой може да ми отговори, ако не отивам и си купувам най-евтиното двд дето чете DIVX - ове това е?

Вграденият телевизионен кабел да не би да върви в улея със силовите кабели? Кабелите над 10м, задължително трябва да са изработка по поръчка (или най-малкото маркови), защото иначе се получават страшни смущения! Така и не се разбира тази тройка шуко която пишеш за какво я ползваш? Искаш да кажеш може би, че в нея включваш и компютъра и телевизора, за да са на една нула (което е правилното)?

Пробвай като събереш компютъра и телевизора един до друг, включи ги и двете в един и същ разклонител и с някой късичък тв кабел ако имаш. Ако няма проблеми пробвай пак така както са, но с дългия кабел. Така ще разбереш дали е от контактите или от тв кабела. Ако картината пак е с лошо качество и при тази постановка, значи нещо в компа е причината.

благодаря ще пробвам и ще пиша. а тройката ми е изцяло нов контакт в които си включвам компа.

Здравейте, до сега само четях, но при мен явно с четене само няма да стане... естествено проблем с Tv-out, картата ми е 3D GF7300GT PCI-E 128MB DDF (преписах го точно май) изхода и е 7пинов, след неравна борба, техниката спечели.Успях да изкарам черно бял образ на ТВ и до там... Моля, дайте идея как да го докарам до цветно. Кабела ми е нормален S video и жак който влиза в ТВ, пробвах и със скарт, но ефекта е същия

На 8-ма страница има обяснение, как да си разшириш настройките на контролния панел на видеото, от там му задаваш стандарт PAL/d и вида на връзката - S-Video - Out!

Здравейте искам да попитам кой кабел от тези да си взема карта та ми е Radeon 9550 128 mb . До колкото разбрах трябва да е S-video ама такъв не видях и искам да ви питам за всеки случай понеже нищо не разбирам от талива неща: CABLES PC to Audio/Video Cable SVHS-M/M 1.5m $1.30 $1.10 Cable SVHS-M/M 3m (11.99.4163) $2.20 $1.80 Cable SVHS-M/M 5m (11.99.4166) $2.60 $2.20 Cable SVHS-M/M 10m (11.99.4169) $4.40 $3.70 Cable SVHS/2xRCA-M, 1.5m ask Cable SVHS/2xRCA-M, 5m ask Cable SVHS/2xRCA-M, 10m ask Cable SCART/SVHS, 1.5m $1.30 $1.10 Cable SCART/SVHS, 5m $1.90 $1.60 Cable SCART/SVHS, 10m $3.20 $2.70 Cable SCART-M/SVHS,JACK-M, 5M(11.99.4310) $4.80 $4.00 Cable SCART-M/SVHS,JACK-M, 10M(11.99.4311) $8.20 $6.80 Cable SCART / RGB,1.5M (11.09.4461) $6.40 $5.80

Редактирано от Rado90 (преглед на промените)

На 8-ма страница има обяснение, как да си разшириш настройките на контролния панел на видеото, от там му задаваш стандарт PAL/d и вида на връзката - S-Video - Out!

направих това и няма ефект

Аз изчетох цялата тема, но не можах да се оправя. При мен на телевизора и на компутара имам по два извода. На компютъра - един плосък с много дупки и един кръгъл със 7 дупки и на телевизора - един плосък с много дупки и един кръгъл с една дупка. Намерих единствено кабел, които от двете страни е плосък. Излиза картина на телевизора, но не и когато пусна филма през Crystal Player. Тогава картината изчезва. Не съм сигурна дали проблема въобште е в свързването. Филма си тръгва като го пусна през Mediata, но пък там ниама субтитри. BSPlayera не ми дава картина, а само субтитри. Вероятно има мякакава несъвместимост с Бистата. Направо сум се побъркала и не знам какво да сваля. Свалих и K-Lite Codec Pack. Пак нищо...

Можеш ли да ми помогнеш?

При мен не знам как са го зглобявали, но Tv Out a се вижда от части и следователно кабел не мога да свържа с него и съм се отказал от екстри с гледане на филми от компютъра.

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

Може ли да обясните какви настройки трябва да се направат за да се настрой TV Out-a на тази видео карта : ATI Sapphire Radeon HD 3850 ... Гледах в гуугъл обаче там е обяснено все за по-стари карти на АТИ предимно за 9600 , а при мен е по-различно и не мога да се ориентирам ... ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете :offtopic_s: !

Може ли да обясните какви настройки трябва да се направат за да се настрой TV Out-a на тази видео карта : ATI Sapphire Radeon HD 3850 ... Гледах в гуугъл обаче там е обяснено все за по-стари карти на АТИ предимно за 9600 , а при мен е по-различно и не мога да се ориентирам ... ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете :line dance: !

Като начало прочети тази тема от край до край, има и настройки и помощ и всичко необходимо!

Водях мнението на @iovi от 5та стр. , но аз като цъкна на телевизорчето не се появява абсолютно нищо :S

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

post-129968-1200940946_thumb.jpg

Редактирано от pit (преглед на промените)

Здравейте, досега съм бил все с ATI-карти, а от скоро съм "горд" собственик на Nvidia 8500.И естествено имам много пробреми с ТВ-аута.Изчетох темата и доста от нещата ги управих след като си включих класическия изглед на контрол панела, но все още не мога да си изкарам Ful video (overlay) на телевизора.Моля помогнете!!!

Така, при мен ситуацията е следната: взех кабели за три варианта: 1. D-SUB-изход от PC към D-SUB-вход на ТВ; 2. DVI (PC) към HDMI (TV); 3. 2 двойки чинч с дължина 10 м (екраниран) за връзка на компонентните входове и изходи (единия чинч остава свободен). При първия вариант няма проблеми - всичко си работи на 1360х768. При втория обаче ТВ-то се разпознава от видеокартата и тръгва да работи нормално на 1920х1080, но като реша да превключа входовете от дистанционното от HDMI на ТВ и след това върна на HDMI и вече няма образ, а само син екран, т.е. връзката се губи. На видеокартата съм пуснал форс-детект, но ефектът е нулев. При изключване и включване на ТВ-то резултата е същия - син екран. Образът излиза само като променя резолюцията. Опитвах и с най-новите драйвъри и с тези, които са в диска на видеокартата, но все така. ТВ-то е extended desktop. Някой знае ли причината или това е проблем с драйверите на АТИ. По третия вариант не успях да го подкарам, но не се и занимавах дълго (не ми излиза настройка за ТВ-изход по компонентен). Видеокарта - Sapphire HD2600XT AGP с HDTV през DVI и през compoment-ен изход; ТВ - Toshiba 32C3500PG с РС-вход и HDMI

Редактирано от StacK (преглед на промените)

Здравейте, изчетох цялата тема, както и направих всички стъпки касаещи моята видео карта с телевизора ми, но нищо и не стана.

1. Първо гасиш компютъра и телевизора и включваш кабела в двете.

2.

Ако вече си свързал кабелите, менюто Displays Manager в ATi Catalyst Control Center би трябвало да ти изглежда ето така:

Публикувано изображение

Кликваш с десен бутон върху долното мониторче (в подменюто Attached displays currently disabled) и задаваш опцията Extend Main onto TV. След това отиваш в менюто AVIVO Video -> Theater Mode и избираш за втория монитор функцията in Theater Mode.

Публикувано изображение

Картата ми е Ati radeon X1200, а кабела ми е камбанка, и S-Video букса с 7 крачета. Телевизора ми е не е първа младост, Шарп, няма евро букса и за това пробвам в Video In.

Някой ако има такава карта, и е подкарал с тези кабели се надявам да помогне, щото вече ще си изям ..... Благодаря предварително.

М/у другото пробвах и на по нов телевизор уж плазма, отново в Video In и с евро жак, нямам още 1 SVideo и с него щях да пробвам, но пак нищо, не мога да разбера от какво е.

Редактирано от djhitme (преглед на промените)

Първо гасиш компютъра и телевизора и включваш кабела в двете.

Пускаш и двете и отиваш в Start, Control Panel, Display и ти излиза следното:

Публикувано изображение

Oтиваш на Settings, след това Advanced. После избираш горе GeForce 7300GT и от страничния панел nView Dislpaly Settings:

Публикувано изображение

натискаш върху detect Display и трябва драйвера да засече телевизора и тогава гора на номер 2 може да си избереш режима на гледане, като при dualview може да се ползва монитора незвисимо от телевизора. т.е докато на ТВ-то върви филм можеш на монитора да си браузваш в нета преспокойно. Поекспериментирай малко с настройките.

Здравейте изпълних написаното до тук но при мен не показва телевизора като номер 2 . Като превъртя там където пише current display tam ima и двата но мога да избера само един от тях. Може ли малко помощ къде греша?

Здравейте изпълних написаното до тук но при мен не показва телевизора като номер 2 . Като превъртя там където пише current display tam ima и двата но мога да избера само един от тях. Може ли малко помощ къде греша?

[/quote

Здравейте и от мен!И при мен се получава така както е при теб мога да избера един от тях.Аз не съм много наясно с настройките,но незнам и кабела дали ми е подходящ.Телевизора ми е със скарт букса,а компютъра s-video.Моля ви помогнете да гледам филм на телевизора.

post-129968-1201721155_thumb.jpg

Здравейте и от мен!И при мен се получава така както е при теб мога да избера един от тях.Аз не съм много наясно с настройките,но незнам и кабела дали ми е подходящ.Телевизора ми е със скарт букса,а компютъра s-video.Моля ви помогнете да гледам филм на телевизора.

На screenshot-a, както е показан даваш на горното поле nview display mode и си избираш режим на работа на телевизора!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.