Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

здравейте , имам комп с радеон 9550 и lcd tv

реших да ги свържа но , понеже е стара картата няма hdmi изходи и т.н.

ограничение ми беше и дължината на кабела ,търсих 15м и затова взех един vga и един за звука

със един преход dvi-to-vga свързах кабела в картата и после в тв - то , демек тв-то ми стана 2ри монитор и не използвам тв аут-а (поне така си мисля)

неразбирам много много но така го направих , че има звук , но няма картина

когато ресна пц то по тв то потича сигнал , но спира докато windows-a зареди , демек докато ми даде достъп да си влезна с акаунта ,

http://195.149.248.189:8080/2009-05-30/ef4...819e4_920x0.jpg

къде ми е грешката

EDIT: подкарах го до там , че излиза десктоп картинката ми и като приплъзна мишката на дясно и тя отива на тв-то , но немога да права нищо , как да направа така , че каквото права на единия монитор , да излиза и на другото същото

Редактирано от krisoka (преглед на промените)

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

До GoldLiker ,аз в момента съм с видеокарта,като твоята стара.Наскоро си я купих.И мога да кажа,че имам същите проблеми,които ти описваш за новата си карта.Но пък забелязах,че когато настроя сигнала да отива само на телевизора,като на единствен монитор,тогава той си отива там.Ако случайно си намерил решение на твоят проблем,моля да го споделиш тук,или да ми пишеш.Също така очаквам съфорумците да се включат и те с някой съвет.Благодаря предварително.

Значи намерих решение на проблема, просто разменяш буксите. Изкарваш кабела от монитора който влиза във видеото и го вкарваш във 2-та букса отзад и се оправя. Създраве! :help:

• 3 седмици по-късно...

здравей те имам проблем с видео картата -9500GT при настройка за тв аут. не мога да направя така че за се запомни фуул скриин за телевизора. пробвах и стари драйвери и последните но не става . някаква идея имате ли .нещо може би аз неправя както трябва .картина излиза на телевизора но е 1:1 с монитора а аз искам като гледам филм на телевизора ,на монитора плеър-а да е минимизиран и да може да се работи на него.ако Ви трябва инфо за карта или друго моля кажете ще дам стига да има някаква идея.благодаря

post-55025-1245304436_thumb.jpg

post-55025-1245304447_thumb.jpg

здравей те имам проблем с видео картата -9500GT при настройка за тв аут. не мога да направя така че за се запомни фуул скриин за телевизора. пробвах и стари драйвери и последните но не става . някаква идея имате ли .нещо може би аз неправя както трябва .картина излиза на телевизора но е 1:1 с монитора а аз искам като гледам филм на телевизора ,на монитора плеър-а да е минимизиран и да може да се работи на него.ако Ви трябва инфо за карта или друго моля кажете ще дам стига да има някаква идея.благодаря

Каква опция си избрал за втория дисплей ?

Ти клонираш изображението на двата, а не трябва да е тази.

Може би Horizontal Span.

Тук погледна ли ?

http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia....amp;p_topview=1

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Значи намерих решение на проблема, просто разменяш буксите. Изкарваш кабела от монитора който влиза във видеото и го вкарваш във 2-та букса отзад и се оправя. Създраве! :)

Горещи благодарности,точно така се оправиха нещата. :)

• 1 месец по-късно...

И моята видеокарта е Nvidia Ge force 8600 GT. Но, при самото включване на HDMI на телевизора и телевизорът, и мониторът премигват за секунда, изписват, че нямат сигнал, чува се лека мелодийка и се включват пак, Някой може ли да ми каже откъде ми идва проблема? :) С това изключване за секунда в началото ме е страх да не ми изгори някой от изходите, преди, когато бяхме с аналогов сигнал, не правеше така...

И моята видеокарта е Nvidia Ge force 8600 GT. Но, при самото включване на HDMI на телевизора и телевизорът, и мониторът премигват за секунда, изписват, че нямат сигнал, чува се лека мелодийка и се включват пак,

Някой може ли да ми каже откъде ми идва проблема? :grimace: С това изключване за секунда в началото ме е страх да не ми изгори някой от изходите, преди, когато бяхме с аналогов сигнал, не правеше така...

Казаха ми, че е възможно видеокартата да изключва монитора и телевизора, за да ги настрои един вид на еднаква честота и да се предпази по този начин. Възможно ли е да е така?

Имам проблем с картината или по-точно забавя. Снощи последно гледах филм и нямаше никакви проблеми, сега пускам и всичко е бавно. Пробвах и с филма от снощи, при него също картината е бавна. Видео картата ми е Captiva 9500GT, а телевизора е някакъв Samsung. Кабела който ползвам е : предходник S-Video -> чинч, и от там до телевизора е home made коаксиален кабел с чинч от двете страни, около 6-7 метра. Кабела за кабелната си го махам винаги, не е от него. ОС ми е Windows 7 x64. Ако информацията не е достатъчна питайте каквото ви интересува. Благодаря ви предварително :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Виж си да не би нещо вентилатора на видео картата да не ти се развалил или нещо драивърите да са се омазали. А сега малко за моя проблем. От седмица имам кабел s-video to scart има звук и картина, но черно-бяла. Какво ли не правих но все така става. ЗНам как да реша проблема ако бях с ати-то но съм с една nvidia fx 5550 от скоро и незнам кой настройки трябва да променя. Ще съм ви благодарен ако ми помогнете.

• 1 месец по-късно...

На мен пък проблема ми е следния. За да показва Твто ми чиста, ясна и цветна картина, трябва да е на резолюция 720х576 (PAL). Когато монитора и ТВто включени заедно, мога да пусна на тази резолюция и всичко е ОК. Но когато е свързан само телевизора, не ми дава да пусна на тази резолюция, има само 640х480 (чернобяла), 720х480 (няма сигнал) и 800х600 (пак чернобяла картина). Когато пък се опитам да го въведа ръчно, изписва че не може да пусне на тая резолюция. Мога ли по някакъв начин да го навия за 720х576 ? Дали ще стане с по стари драйвери ? Моля за помощ Публикувано изображение

Картата е FX5200, последни драйвери

• 1 месец по-късно...

Имам следният проблем .смених си телевизора от црт на лцд самсунг 530.досега си гледах на тв без проблем,но сега на новия излиза картината нормално само че е черно-бяла.лаптопа е асер 5715з карта интел чипсет фемили,незнам номера.телевизора има само 1 скарт*еврожак@ 3 хдми.лаптопа има с/видео.кабела е с/видео-скарт-3 метра.на црт ако го пусна се вижда ок,но на лсд черно-бяло.четох всичко тук ,но решение не намирам понеже всичко което е посочено като вариант вече съм го опитвал(смяна на системите пал-ове и всички нтск-та),но само на картата.на тв не ми дава опции за смяна(изобщо несъществуват в менюто)мисля че са автоматични.рестартирал съм с вързан тв и нищо.тв-то има и изход чинч или нз как се казва там.на еврожака на тв има надпис ext(rgb).ако някой може ,да помага.ако нещо съм пропуснал да отбележа като данни.питайте ще допълня

• 3 седмици по-късно...

Картата ми е радеон RX1600,картината на телевизора,която прехвърлих от компютъра е някак си странна,т.е. все едно е оградена в рамка.Как да го оправя този проблем,искам картината да ми е на целия телевизор. Преди бях с най-новите драйвъри,но понеже неможех да си прехвърля картината на телевизора,върнах старите и сега имам този проблем.

Новите драйвъри на Nvidia са може би най-кофти драйвърите от 3 години насам... Въпросът е основателен предвид, че трябва да се правят купища настройки по регистри и т.н. но определно трябва да дойде човек който разбира за да изкара картина на телевизора!

Аз бих го пресъздал така:

Сложно е но... за хората, които имат проблеми с дарйвърите на Nvidia е наложително:

Отваряте:

Start: ->

run->

regedit ->

търсите следния ред в регистрите (внимание не е за всеки):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

ако там не съще съществува ключът:

"SedonaDisable" със стойност "2"

СЕ задава по следния начин:

Отваряте:

Start: ->

run->

regedit ->

стигате до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

В редактора на регистрите има две полета, в дясното задавате с десен бутон на мишката NEW -> DWORD Value -> "SedonaDisable" (без кавичките) с равностойност 2

Следва рестарт на системата и вече трябва да имате следнотo меню в контрол панела на Nvidia картата си:

Публикувано изображение

Цъкате на него и... хоп ...добрият стар контрол панел на Nvidia:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Oт тук нататък всичко, което ще правите е на ваша отговорност (не че до тук всичко е ...... )

От менюто nView Display Settings избирате:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

и от тук:

Публикувано изображение

задвате връзката към TV OUT-a ... дали ще е коаксиална, цветова или автоматична..(АВТОМАТИЧНАТА НАСТРОЙКА НЕ РАБОТИ ОТ НЯКОЛКО ВЕРСИИ НА ДРАЙВЪРИТЕ НАСАМ ... иначе нямаше да ви давам този пример)

Успех с настройките и ...внимателно пипайте по регистрите...

Здр приател при мен това не става правя всичко както е написано но не стажа сас видио карта асус EN8400GS silnet сам с драивери nv18206win xp

Добър вечер! Видео картата ми е ATI Radeon 9550. Купих си кабел S Video, свързах го с телевизора но не тръгва. Може ли някой да ми каже какви настройки трябва да направя за да тръгне? Благодаря предварително!

Успях да го свържа но телевизора няма звук. Може ли някой да ми каже как да го оправя?

Няма и да има. През този сигал се подава само видеопотока, но не и аудио. Ще трябва даизмислиш нещо друго за "вадене" на звук.

Няма и да има. През този сигал се подава само видеопотока, но не и аудио. Ще трябва даизмислиш нещо друго за "вадене" на звук.

Купих си друг кабел за звука и стана.

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

Проблемът ми, за който не намерих решение тук, е в размера на изображението на екрана на телевизора.

Видеокартата ми е NVIDIA GeForce2 MX400, а драйвера - NVIDIA Detonator.

При резолюция 800х600 на телевизора, каквато е и на монитора ми, изображението не изпълва екрана на телевизора, остават черни ленти отстрани, горе и долу. С промяната на резолюцията на 720х576 изображението изпълва екрана в такава степен, че се губят страничните части на кадъра, а понякога и на субтитрите. Няма такава междинна стойност на резолюцията в настройките на видеокартата, при която изображението би изпълнило ТОЧНО екрана на телевизора.

Има ли решение на проблема, без използването на TVTool?

Благодаря на тези, които ще споделят опита си или ще помогнат със съвет!

• 1 месец по-късно...

Здравейте, "вързах" лаптопа към Самсунга-слим 29 инчов чрез s-viseo-out, a в ТВ-то скарт, излиза си звук и видео обаче няма цвят, като поизмъкна скарта от ТВ-то и го нагласям идва от време - навреме цвят, но е много блед. Кабела е на Hama и 10м, сдвоен със звуков, от Метро, може ли проблема да е в дължината? Изключвам булсаткома да не би да смущава - ц, пак същото....Някой да има идея, щото не ми се експерементира повече да не изгоря видеокартата на лаптопа, а тя е на АТИ 3650, ако е от значение.

Редактирано от ta6ev (преглед на промените)

Ами проблемът според мене е в буксата - може и женската букса да прави проблеми, но задължително трябва да пробваш с друг кабел. А иначе в настройките на видеокартата има ли за посочване на стандарта - PAL.... и подобни. Ако има, то трябва да е на PAL-B, ако не се лъжа или само PAL!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, реших да опитам да сложа стария компютър под телевизора за да върши работа на Audio/Video система. Видео платката има изход за телевизор S-Video (4 дупки - стандартно), телевизора има само композитен вход (чинч). Купувам аз от Техномаркет преходник S-video --> Composite, купувам и композитен кабел, слагам и последните драйвери, които има в страницата на ATI за Radeon 9250. Успях да пусна картина на телевизора, обаче много трагична, размазана ...... Какви ли не настройки се опитвах да променям от ATI Controll center, но резултат няма. Някой може ли да даде съвет къде да търся причината - в кабела, в драйверите или в самата видеоплатка платка ?

Редактирано от jibijab (преглед на промените)

Здравейте,

реших да опитам да сложа стария компютър под телевизора за да върши работа на Audio/Video система.

Видео платката има изход за телевизор S-Video (4 дупки - стандартно), телевизора има само композитен вход (чинч).

Купувам аз от Техномаркет преходник S-video --> Composite, купувам и композитен кабел, слагам и последните драйвери, които има в страницата на ATI за Radeon 9250.

Успях да пусна картина на телевизора, обаче много трагична, размазана ...... Какви ли не настройки се опитвах да променям от ATI Controll center, но резултат няма.

Някой може ли да даде съвет къде да търся причината - в кабела, в драйверите или в самата видеоплатка платка ?

толкова може композитния сигнал...

Е с това последното не съм съгласен. Или по-скоро зависи за какво искаш да го ползваш. Ако искаш да видиш десктопа си на ТВ-то със същата разделителна способност няма да стане, защото ТВ-то ти не подържа такава резолюция. А иначе ако пуснеш филм би трябвало да ти е ОК, въпреки че виждаш размазани буквите и картината от самия Windows!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.