Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Е с това последното не съм съгласен. Или по-скоро зависи за какво искаш да го ползваш. Ако искаш да видиш десктопа си на ТВ-то със същата разделителна способност няма да стане, защото ТВ-то ти не подържа такава резолюция. А иначе ако пуснеш филм би трябвало да ти е ОК, въпреки че виждаш размазани буквите и картината от самия Windows!

Искам да го ползвам предимно за филми. Но все пак като се появи десктопа на телевизора буквите под иконите са толкова размазани, че нищо не може да се прочете. Разбирам, че телевизора няма тази разделителна способност, както монитора и затова опитах да сваля разделителната способност на монитора, при което на десктопа иконите станаха по-големи, но още по-размазани.

Пробвах и с филм, който от домашното DVD се гледа идеално, а през компютъра е много по-зле, а входа на телевизора е един и същ!

Нормално ли е това ?

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как да изкарам звук на TV SONY 32V4500,видео картата е NVIDIA GeForce 8500.Картата има изход dvi,а TV HDMI.Какъв кабел трябва да си купя.Можели на телевизора да се гледа филм едновременно с това на монитора да се сърфира в интернет.Благодаря предварително.

може като си настроиш картата. когато си пуснеш кабел от компа за телевизора и барнеш настройките на картата ще има картина но ти трябва и отделен кабел за звука но най добре да е и с отделна звукова карта така че като пуснеш даден плеър и си го настроиш звука да излиза от втората карта да не прави така че когато сърфираш на компа да излиза звук на телевизора плеър където слушаш музика пред монитора . незнам дали ме разбра но ако ли не пиши и ще кажа подробно кое как .аз съм с две звукови карти и видео карта 9500 gt и всичко си е ок но има подробности за настройката на видео картата . първо си намери кабели и всичко др може да си го оправиш като прочетеш

Редактирано от chech (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здрасти,картата ми е SAPPHIRE HD 4870 X2 2G GDDR5 но не мога да искарам сигнал кам телевизора имам кабелите просто не може да зареди 2 монитор

• 4 седмици по-късно...

Публикувано изображение

ето ти вярното меню на драйвъра за това :huh:

Ако не го намира му дай на Force Detect и ако имаш отметка така както е при мен трябва да му цъкнеш на ръка на Detect за да се огледа за монитори.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Тъй като тези дни и аз леко се поизмъчих с пускането на ТВ към компютъра чрез S-Video -> Composite(чинч), и след като успях да разбера какво точно се е променило в новите драйвери за Windows 7, ще направя отново едно ръководство за това как да си пуснем ТВ към компютъра.

И така.

Изглежда старият метод, който съм описал в началото на темата вече не работи. Всъщност новият метод е доста по-лесен и бърз.

Забележка: Този метод е използван за пускане на ТВ към компютъра от подписа ми. Използван е ATi Catalyst 10.4. Настройките са правени чрез Catalyst Control Center в режим Advanced.

1. Свързваме кабела S-Video -> Composite(чинч) към компютъра и ТВ. За да не стане някоя беля е добре свързването да стане при изключен компютър и ТВ. След което пускаме първо ТВ и след това компютъра. Включваме ТВ в режим Auto Video (AV).

2. Стартираме Catalyst Control Center с десен бутона на работния плот и избор на Catalyst{TM} Control Center от менюто.

3. От менюто Graphics избираме Display Options.

post-10074-054044900 1274038423_thumb.jp

4. Тук трябва да изберем "Use manual detection only (I must click Detect Displays button)" и да сложим отметка на "Force TV Detect". След което потвърждаваме с бутона Apply.

post-10074-016376900 1274038588_thumb.jp

5. От менюто Graphics избираме Desktops & Displays.

6. Тук трябва да се е появила икона на CRT ТВ. Тук идва съществената разлика с предишния метод. Вместо да задаваме Duplicate (клониране), директно натискаме бутона Detect Displays.

В моя случай цветната картината на ТВ се появява почти веднага. Ще се появи съобщение за потвърждаване на настройките. Ако всичко е наред и имаме картина на ТВ, можем да потвърдим. В някои слwчаи обаче може да се окаже, че нямаме картина нито на монитора, нито на ТВ. В такъв случай можем да откажем настройките, като натиснем клавиша Esc на клавиатурата.

post-10074-010647900 1274038949_thumb.jp

Е, това е методът за пускане на ТВ към компютъра чрез чрез S-Video -> Composite(чинч) при новите драйвери на ATi и Windows 7.

При стария метод, за да включа изобщо ТВ към компютъра и на него да излезе картина, трябва да се сложи отметка и на Force Component Video detection от менюто Display Options. Но картината на ТВ остава черно-бяла.

П.С.: Надявам се, че съм бил полезен с това ръководство!

Поздрави!

• 1 месец по-късно...

Да, сега ако има и едно такова ръководство за NVIDIA, че нещо не се получава като хората или по-скоро май драйверите за Уин 7 са поорязани!

Искам да питам дали има начин да свържа видео картата към телевизора и към монитора заедно.Телевизора има PC вход,и искам да знам дали има нещо като разклонител който да свързва видео картата към 2-та екрана...Мерси :bye1: Едит: Ето ми конфигурацията: Тип централен процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ Дънна платка: Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Чипсет на дънната платка: nVIDIA nForce 6100-405, AMD Hammer Системна памет: 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Видеокарта: NVIDIA GeForce 9600 GT (1024 MB) Звуков адаптер: Realtek ALC662 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - High Definition Audio Controller Операционна система: Windows XP SP3 Ето и модела на телевизора: http://www.funai.bg/_multilang/bg/-_7/cid,76,pid,287

Редактирано от ToxicWaste (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Някой да ползва NVIDIA 9500GT, свързана към ТВ чрез S-video to composite и ОС Windows 7?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте имам чисто нош дел студио 1558 с видео карта ATI Mobility Radeon HD 5400 Series , windows 7 ultimate 64-bit, закачам hdmi кабела кам телевизор LG 42 inch само картина без звук пробвах да го закача за на комшията телевизора едно Sony 50 inch lcd стана без никакаш проблем и настройки звук и картина. Взех негович лаптоп вкючвам го на моя телевизор пак през hdmi няма проблеми звук и картина и от 3 дена само пробвам кабели лаптопи сменям променям не мога да изкарам звук от моя лаптоп на моя телевизор моля помогнетеееее

@ToxicWaste Има едни такива VALUE Portable Video-Splitter, 2-Way... Но няма ли да е по добре да си намериш още един DVI-VGA преходник като този който ползваш и да си направиш Clone на мониторите?

@IcemanS Ползвал съм Composite tv-out на Asus 9600GT с 64битова Виста и с 32битов Вин7 без никакъв проблем... Още при свързването си познаваше, че има свързан телевизор (през 10-15 метра коаксиален кабел с майсторски запоени от самия мен чинчове :) ) да не би да имате някакви проблеми с преходника ? Вече не помня на синия или на зеления чинч ли се връзваше...

@IcemanS Ползвал съм Composite tv-out на Asus 9600GT с 64битова Виста и с 32битов Вин7 без никакъв проблем... Още при свързването си познаваше, че има свързан телевизор (през 10-15 метра коаксиален кабел с майсторски запоени от самия мен чинчове :baby: ) да не би да имате някакви проблеми с преходника ? Вече не помня на синия или на зеления чинч ли се връзваше...

Със сигурност не е проблем с кабела или преходник, тъй като преди си работеше под XP, а сега си работи и под Debian. Сега обаче като чета какви цветове описваш се чудя за какъв преходник ми говориш. Аз го свързвам със S-video to Compossite (единичен чинч - жълт).

Моя преходник е нещо като това:

Публикувано изображение

Може да е проблем с драйверите за Вин7, да търсят като моя кабел и да не поддържат твоя... Божа работа... Аз лично съм имал повече проблеми с ХР отколкото със Седмицата и Виста. Старото ми дъно беше с 6150 и ТВ-Аут, трябваше да намеря Конкретна версия на драйверите с които работеше ... Нито по-стари нито по-нови :baby:

Аз си имам такъв преходник към видео-картата. Учудвам се как може да стане при положение, че той е RGB и трябва и от другата страна да е такъв входа в ТВ-то?!? Ти към този кабел само един чинч ли включваш?

Аз си имам такъв преходник към видео-картата. Учудвам се как може да стане при положение, че той е RGB и трябва и от другата страна да е такъв входа в ТВ-то?!? Ти към този кабел само един чинч ли включваш?

Да, само един чинч към видеовхода на ТВ (на синьото или зеленото, пак казвам не помня точно), драйвера познава че трябва да пусне Composite сигнал и всичко става ОК. Предполагам, че ако свържа и трите ще пусне РГБ сигнал към скарта.

/едит/ Пробвал съм с такъв преходник към 1 чинч, от некво Ати, на НеВидиа карта - не става. При теб щом работи под ХР сигурно е друг.

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

Ами не ми остава друго освен да пробвам с преходника който си посочил :)

Някой знае ли дали видео картата NVidia GeForse4 MX 440 with AGP8X има nView Display Mode: CLONE тоест да има сигнал на Тв-то и на монитора, защото ми дава само сингле или монитора или тв-то,но не и дветe едновременно ...

Връзката я правя с S-Video

Редактирано от RePt1Le (преглед на промените)

Да, само един чинч към видеовхода на ТВ (на синьото или зеленото, пак казвам не помня точно), драйвера познава че трябва да пусне Composite сигнал и всичко става ОК. Предполагам, че ако свържа и трите ще пусне РГБ сигнал към скарта.

Уникален си бе човек! Колкото и да не ми се вярваше, взе че стана! Само дето версията на драйвера трябва да е по-стара - с последната не става! Хм - колко елементарно решение а аз се бях отказал. Благодаря ти още веднъж! 

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

здравейте, оказа се че решението, на този така банален и доста наболял проблем не само за мен а и за всички ползващи nVidia, е елементарно и много просто: с regedit намирате в регистрите ключа "NvCplExposeWin2kDualView" и сменяте неговата стойност от "1" на "0" , рестартирате "щайгата с картофите" и - воала в настройките на видеокартата имаме съвсем новоизлюпена старата настройка "DualView" надявам се да съм Ви бил полезен ЕДИТ: не знам защо някой от модераторите сметна че това което съм споделил е "проблем с TV-OUT-a" и обедини темите, чисто информативно: моята карта дори НЯМА TV-OUT - ползвам два монитора на които работя въпреки всичко се надявам това което съм споделил да е полезно, защото аз от почти една година се мъча с този проблем

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
http://www.updatepic.com/show.php/28919_nastroiki.JPG.html как да го настрояя на 2 да е tv взел сам кабел VGA to VGA http://www.shopmania...~p-2180407.html слагам го и нататак ... ;x драиварите ми са ATI Radeon HD 4350 Модел на TV-то : SAMSUNG LE-32C450

Здравейте приятели! Наскоро си смених повечето чаркове, на компа, обаче реших да си запазя видеокаратата, понеже ми върши добра работа. Тя е Nvidia GeForce 6200. Преди бях с WinXP и всичко вървеше на 6. Сега обаче сложих WIN 7. Изтеглих си някакъв нов универсален драйвер за по-стари видеокарти, писан за Win Vista и Win7. Ето тук е: http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-260.99-whql-driver.html Не можах да намеря друг подходящ. С него обаче срещам един много голям проблем. Няма опция за разширяване на картината на телевизора. Има няколко пръста отгоре и отстрани. Аз доста често гледам филми. Прегледах всички опции и на няколко пъти само угасна монитора и всичко се показа на телевизора. Може ли да ми кажете дали това действие би могло да е невалидно в WIN 7 с такава стара карта? Сещате ли се за някакво друго решение? Благодаря ви предварително!

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,уважаеми съфорумци.От няколко дни се сблъсквам с доста дразнещ проблем.Ето за какво иде реч.Просто не мога да активирам функцията TV-Out ot видеокартата или пък от вградените възможности на Уиндоус.Не става нито с кликане,нито с поставяне на отметки,нито с нищо.Забелязвам обаче,че ако изключа комп-а от захранването,изкарам кабелите от видеокартата и ги поставя отново след малко,и пусна комп-а,вече нямам проблеми.От къде може да идва тази неприятност?Как може да се оправи според вас?Благодаря на всички отзовали се. п.п. С "XP SP3" съм.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

И аз да се наредя за малко помощ, че ми иде да взема телевизора и компа и дружно да ги мятам от високо :lol6: Досега винаги съм била с карта на nVidia и проблеми с гледането на филми от компа на телевизора съм нямала, дори и когато бяхме с един исторически 15-годишен Панасоник. Днес сменихме картата с Ati Radeon HD5850, а телевизорът е Samsung 23Т5. Май единствените входове/изходи, които си пасват са VGA и взехме такъв кабел (всъщност 2 кабела, защото един ни идва къс, а нямаше достатъчно дълъг в магазина). Дотук О.К., свързахме ги, справих се с настройките на Ати за случая уж, НО... картината от компа се появява на телевизора (силно розова, ама това би могло да се оправи, мисля), само че едва за 5-10 секунди и след това изчезва. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Каквото и да правя и да сменям, резултатът е същият - чезнеща розова картина и дотам. Иначе настройките за телевизора като дисплей съм ги задала на 60 херца и 1360/768 пиксела. Някой има ли идея какво точно се спича и как да се справя с проблема? ;)

P.S. Човек като повика неволята, взема че се оправя сам ;) Открих къде е проблемът :hush:

Редактирано от bradataaaaa (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Някой би ли помогнал с настройките на Интел. Става въпрос за идеално разпъване на образа в телевизора. Да не е свит или извън рамката какъвто е случая при мен.

Едит: Ето и решението на проблема.

Публикувано изображение

Променяте го на...

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Хмм..и на мене ми е черно-бяла и доста размазана с кабел S-video.Видео картата ми е Geforce 6600le с най-новите драйвъри ако трябва да кажа нещо др. кажете а и ако знаете не бих отказал помощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.