Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Здравейте ! Искам и аз да споделя моя проблем по темата. Има АТИ 9600 с последните драйвери 8.3 център-tvout-а е свързан към Тв-то[FUNAY] със S-Video-to-Composite и с около 2м кабел. Дадох монитора си за поправка и сега гледам на Фуная . Проблемът е,че картината на Тв е много размазана,абе с една дума "отврат" е тая картина на Тв-то. Искам да помоля за помощ,ако е възможно да се оправи този проблем Благодаря предварително :wors:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте ! Успях да си подкарам TV-OUT на NVIDIA 8800 GT. Не беше лесно! Първо успях да покарам стандартното меню на NVIDIA чрез манипулиране на регистрите както беще показано тук. Използвах S-video out на картата но имах проблем че картината на телевизора трепти , имаше по светли и по тъмни линии. Прочетох че и други са имали подобен проблем. След дълго чудене и маене и сменяне на режими и вариации на стандартите PAL, реших да изключа коаксиалния кабел на кабелната телевизия. Образа веднага заспа и стана кристал. Надявам се да съм бил полезен.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте , аз също успях с регистрите да подкарам TV out , обаче след рестарт отново трябва да правя настройката в контрол панела.Така ли е по принцип , или има някакво решение за това ? Също така искам да питам има ли решение на опцията за full screen на TV то.Доколкото успях да разбера тази опция я няма при карти от 8-ма серия нагоре , а аз съм с 8600GTS.Благодаря предварително за отговора , ако някой има решение на тези проблеми ! ;)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте и от мен...

моят проблем е следният, имам Acer 5630 с GeForce Go 7300 и вече изкупих 1000 кабела и с никой немога да го свържа с 26 инчовия ми philips, какъв точно кабел ми трябва???

Това ми е TV-out-а на лаптопа:

Публикувано изображение

Това са ми буксите на TV-то:

Публикувано изображение

HELP Публикувано изображение

Здравейте и от мен...

моят проблем е следният, имам Acer 5630 с GeForce Go 7300 и вече изкупих 1000 кабела и с никой немога да го свържа с 26 инчовия ми philips, какъв точно кабел ми трябва???

даи по разширено обяснение кое как правиш и кое нестава

Редактирано от saentist (преглед на промените)

ами всъщност успях да го пусна тоя TV-out с поредната джаджа която купих:

Публикувано изображение

но сега на телевизора ми излиза всичко черно бяло с Vista съм...хелп

Здравейте! Търсих надълго и нашироко в нета за кабел S-Video (7-pin) to Scart, но намирам само S-Video 4-pina. Аз имам такъв, но картината ми е черно-бяла с него..... изчетох темите, пробвах какво ли не и не стана. Някой може ли да ми каже откъде мога да си намеря S-Video (7-pin) to Scart ??? :)

Значи аз имам ати х1200 вградена и колкото, и да се опитвам немога да подкарам картината на телевизора, и на монитора.Прочетох цялата тема 2 пъти и видях че 3-ма човека имат същия проблем и ми е интересно дали са го решили

Проблемът ми е че не мога да свържа тв аута с телевизора. Ето кабелите които ползвах и не се получи, дали проблема е в тях или в някои по специални настройки на софта ? С XP Съм драйверите са последна версия от сайта на Нвидиа , входовете на телевизора са на втората снимка

post-138270-1214232228_thumb.jpg

post-138270-1214232668_thumb.jpg

Проблемът ми е че не мога да свържа тв аута с телевизора. Ето кабелите които ползвах и не се получи, дали проблема е в тях или в някои по специални настройки на софта ? С XP Съм драйверите са последна версия от сайта на Нвидиа , входовете на телевизора са на втората снимка

За каква видеокарта става въпрос (nVidia или ATI) ? Aко е за nVidia погледни страница 8, ако е за ATI, страница 2-3-4 и 5!

За каква видеокарта става въпрос (nVidia или ATI) ? Aко е за nVidia погледни страница 8, ако е за ATI, страница 2-3-4 и 5!

Бях пуснал нова тема, но модераторите са преместили поста ми тук. Става на въпрос за Нвидиа. Това с регистрите го направих, но няма ефект, нито на С-Видео нито на компосите излиза картина на Тв-то. Явно ще се наложи да търся друг кабел и отново да пробвам

Редактирано от tokera (преглед на промените)

Здравейте преди половин година с един приятел успяхме да подкараме образ от компа на телевизора и до вчера си бачкаше екстра. Само че вчера преинсталирах windows-a и всички настройки си заминаха. Видео картата ми е Ати радеон 9550 вече е доста стара ама бачка и върши работа. Кабела ми е S - video. Ако може да ми кажете как да направя настройките ще съм ви много благодарен.

аз съм с Ati 1550, видях че по нагоре е писано, но аз като натисна върху долното ( по-тъмното мониторче) нищо не става Публикувано изображение КАкво да правя?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

моля ви да ми помогнете и на мен.Въпроса ми е следния - с видео карта NVIDIA 8500GT съм и съм я сварзал с телевизора.Всичко си е ОК но като го наглася да дава образ и на двата екрана този на монитора ми се променя автоматично на 1280/800 резолюция а максимума му е 1680/1050.Та въпроса ми е как да си остава резолюцията която съм си задал??

Здравейте,

моля ви да ми помогнете и на мен.Въпроса ми е следния - с видео карта NVIDIA 8500GT съм и съм я сварзал с телевизора.Всичко си е ОК но като го наглася да дава образ и на двата екрана този на монитора ми се променя автоматично на 1280/800 резолюция а максимума му е 1680/1050.Та въпроса ми е как да си остава резолюцията която съм си задал??

Toва, че се променя резолюцията на дисплея предполага, че вл;ючваш телевизора в режим Clone, а максималната разделителна способност на обикновените телевизори (изключвам LCD-та) е 1024х768 точки.

За да гледаш нормално филма на телевизора при 1024х768 и в същото време да работиш на дисплея на компютъра при 1680х1050, трябва да наглaсиш сигнала към телвизора да е в режим - DualView, или още по-просто, ако си с ОС Windows XP - задаваш десен бутон на монитора -> Properties -> Options -> слагаш отметка на Extend My Desktop to this Monitor -> Apply и си готов!

Toва, че се променя резолюцията на дисплея предполага, че вл;ючваш телевизора в режим Clone, а максималната разделителна способност на обикновените телевизори (изключвам LCD-та) е 1024х768 точки.

За да гледаш нормално филма на телевизора при 1024х768 и в същото време да работиш на дисплея на компютъра при 1680х1050, трябва да наглaсиш сигнала към телвизора да е в режим - DualView, или още по-просто, ако си с ОС Windows XP - задаваш десен бутон на монитора -> Properties -> Options -> слагаш отметка на Extend My Desktop to this Monitor -> Apply и си готов!

ОК направих го това но сега ми излиза на телевизора само картинката от монитора ми без икони без нищо/с Виста съм/

Имам проблем с GF 8600GT 512Mb ddr3.Свързвам към ТВ-то тука на компа давам да клонира но на телевизора не дава нищо.На същия комп със същия Windows Vista,но със GF7300GT 256Mb ddr3 ми работеше без проблем S-VIDEO-ТО.Кажете от какво може да е. Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

И аз имам доста гаден проблем със свързването PC->TV.Значи закупих си кабел S-Video(4pin)--->чинч,но картината на TV-то е черно-бяла.Рових всякакви настройки и нищо не става,явно работата е нещо от кабела> Публикувано изображение

Ако може да ми помогнете за изкарването на цвят или да ми кажете дали е от кабела.

Видеокартата ми е ASUS EAH3650

Това е кабела от HDTV изхода...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Искам да знам:

-син-?

-червен-?

-зелен-?

Кой за какво е? :)

Редактирано от fahrenheitt (преглед на промените)

Здравейте! Трябва ми кабел свързващ компютъра ми с телевизора. Изходът на компютъра ми е S-VHS Video (ко не се лъжа), но за всеки случай съм го снимала по-долу. Видео картата ми е Nvidia nForce4. Простете за невежеството, но не разбирам какъв кабел точно ми е нужен. Надявам се на помощта ви, благодаря!

post-86898-1218119081_thumb.jpg

Трябва ти SVIDEO (мъжки, до колкото виждам от твоята снимка 7pin) към RCA (женски) + Composite Video Cable. Свързваш ги тия двата и SVIDEO-то в компютъра, а другото в ТВ-то.

Ето ти и снимки, за да се ориентираш:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.