Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

тя и до сега е имала инсталирани драйвъри...но ги е махнала, защото са и обещани оригиналните към картата, ако правилно съм разбрал...Нека ако не разбира да не пипа по-добре за да не стане мазало!

Предполагам след премахването на старите драйвъри не са пускани програми за сканиране и почистване на регистрите, ако е така, хубаво е да се направи, за да не се получи объркване при инсталацията на новите!

Ако все пак mamma_mia има желание сама да се справи с проблема, нека да каже какъв е модела на видеокартата, с която разполага !

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

тя и до сега е имала инсталирани драйвъри...но ги е махнала, защото са и обещани оригиналните към картата, ако правилно съм разбрал...Нека ако не разбира да не пипа по-добре за да не стане мазало!

Предполагам след премахването на старите драйвъри не са пускани програми за сканиране и почистване на регистрите, ако е така, хубаво е да се направи, за да не се получи объркване при инсталацията на новите!

Ако все пак mamma_mia има желание сама да се справи с проблема, нека да каже какъв е модела на видеокартата, с която разполага !

Абе я да те питам че при мен веднъж се случи с драйверите на една видеокарта с един комп.който бачка в една зала.Също ми се получи както при нея.Някой ровил и ми махнал това което не трябва и като видях няма цвят и големи икони.....с помоща на Възстановяване на системата си ги възвърнах...по този начин тя не би ли могла да се справи?!

p.s. Знам че мястото не е тук но поне да дам някакъв съвет за проблемът!

Редактирано от xxii (преглед на промените)

Ако ползва System Restore, защо не ? Би било удачно... но при нея няма проблем с нещо махнато, защото тя сама си ги е махнала драйвърите ;)

да същият е кабела.

премахнах програмата ати с драйверите.утре ще ми донесат оригиналният диск с драйверите за моята видео карта.

дано тогава няма проблеми.

между другото сега ми се изписва на компютъра че ми липсва някакъв видео контролер,дали не съм изтрила нещо по погрешка :speak:

Ако ползва System Restore, защо не ? Би било удачно... но при нея няма проблем с нещо махнато, защото тя сама си ги е махнала драйвърите ;)

Много ви благодаря че ми влизате в положението.

Проблемът е такъв,че преди няколко месеца си преинсталирах уиндоуса.и съм забравила,че всичко се е променило.преди да стане това си гледах с чудесен образ филмчета.

онзи ден реших пак да гледам филм,слагам кабела и......никакъв образ за мое учудване.

не се сещам че драйверите са изчезнали с смяната на уиндоуса и си купувам нов кабел.

и изведнъж ми просветна че трябва да инсталирам такива.

Виждам че видео картата ми е радеон 9200 про фамили и започвам да търся.е намерих,но друг номер радеон,даже от същия линк който ми е пуснал едно момче по-горе.питах тух за настройки,но образът си е все черно бял.

ядосах се и премахнах всичко.после ми се изписа че нямам видео контролер,и всичко на десктопа ми се увеличи и стана много голямо. :speak:

и сега чакам майка ми утре да ми донесе оригиналния диск от видео картата,та дано стане нещо ,че ме е яд.

как да си оправя десктопа между впрочем?

Редактирано от mamma_mia (преглед на промените)

няма как да го оправиш без да инсталираш драйвърите!

Здравейте,вижте какво направих,което е съвет по моя случай от един чуждоезичен сайт :)

Цитирам:

" RE: how can i update VIDEO CONTROLLER(vga compatible)?

if they have no setup.exe file you can install them from device manager, the way to do it is like this.

fully unpack the driver into a folder on your desktop.

go into device manager, on the vga problem right click the mouse and select update driver,

when windows goes to search choose don't search install from a list or location. click next. take the tick out of the floppy/cdrom box and put it in the include this location in the search.

click browse next to that and browse to the folder you just unpacked the driver into.

highlight the folder

click next and windows should then find the correct driver and load it up for you."

Направих го и ми се оправи десктоп и икони,доволна съм на този етап,пък утре ще видим. Публикувано изображение

На сайта за драйвърите ти излиза стара версия Catalyst, защото следващите версии не поддържат този тип видео карта. Аз имам същата карта на стария ми компютър. Според сайта последните Catalyst, който поддържа тази карта е версия 6.11. Ако не става с тях пробвай с предните версии. Давам ти линкче към тях: КЛИК

Здравейте,пак съм аз:P

Инсталирах каталист за моята видео карта,оригиналният от диск.

Но имам същият проблем черно-бял образПубликувано изображение

Моля знаете ли как да оправя този проблем.

Друго,имам програмата бс плейър,с нея гледам филмите-доволна съм,но като пусна филма си върви на компютъра,но на екрана на телевизора не излиза.Какво да направя?

HELP Публикувано изображение

чела съм я,но по моя въпрос няма нищо :speak:

Телевизора който свързваш какъв е?!(на него няма ли настроики на AV2)ако го пускаш от този канал иначе аз го свързвам през двд и видеото което отива за антената...а твоя ако не е по този начин би трябвало да видиш дали има някакви настроики!Все пак повтарям на компа трябва да настроиш D/PAL режимът за телевизора...при мен ако отбележа друг режим ми става черно бял и обратно!

Дай си пример ако имаш двд или видео и го пусни на телевизора и виж какъв режим ти излиза...ако е цветен е добре да свържвш като мен!От видеокарта->video-in на видеото/двд-то (ако има video-out-за да може да свържеш video-in на телевизора)към антенния край на телевизора!Така от настройките на двд-то можеш да си оправиш картината!

Все пак не съм сигурен но просто така мисля!Щото по точно при мен не минава през двд-то а през видеото а иначе ако искам да гледам от двд-то диск просто откачам кабела от към видеокартата който отива за видеото го закачам за двд-то (но не ми се налага защото на комп-а имам две двд-записвачки)

Виж моята тема по-горе отново прочети добре!

1. post-45229-1195141456_thumb.jpg

2.post-45229-1195141477_thumb.jpg

3.post-45229-1195141494_thumb.jpg

Някъде четох,че се слагало и някакъв филтър на кабела който свързваш с телевизора и нямало да има проблем с качеството му! Нека някой да каже ако има такъв!

Божеееее,ако знаете какво се оказа...........

ще умрете от смях.

По нагоре писах цялата история по моя случай,и че си купих нов кабел,защото мислех че стария не е в ред.после се сетих че нямам драйвери за видео картата,инсталиха ги, и какво ли още не.

и образът ми все черно-бял седи.

вчера реших да сложа старият кабел който имам....и хоп,цветен образ.

значи онзи от магазина ми е дал сигурно кофти кабел....знам ли Публикувано изображение

иначе сравнихме го с моя-същият,но ....явно не е бил читав.

та сега си гледам с кеф :)

много ви благодаря за търпението и за всички отговори на моите въпроси.

признателна съм ви.

Редактирано от mamma_mia (преглед на промените)

Божеееее,ако знаете какво се оказа...........

ще умрете от смях.

По нагоре писах цялата история по моя случай,и че си купих нов кабел,защото мислех че стария не е в ред.после се сетих че нямам драйвери за видео картата,инсталиха ги, и какво ли още не.

и образът ми все черно-бял седи.

вчера реших да сложа старият кабел който имам....и хоп,цветен образ.

значи онзи от магазина ми е дал сигурно кофти кабел....знам ли Публикувано изображение

иначе сравнихме го с моя-същият,но ....явно не е бил читав.

та сега си гледам с кеф :)

много ви благодаря за търпението и за всички отговори на моите въпроси.

признателна съм ви.

хаха ами моя кабел е 7 м. и е без филтър...струва 4,20 лв и имам добра картина!Така че трябва магазинерът да е запознат с нещата!(като му казах че искам кабел за свързване от комп. на телевизора той веднага ми посочи кой е...освен това си взех 2 букси и си го направих сам!Остава да си взема хубав телевизор и в стаята ми ще прилича като на кино така и кеф за гостите ми)

Поздравления, mamma_mia! Знаех се аз, че нещо не е наред с кабела...

Прегледах форума.Интересни неща. Скоро ми преинсталираха Уиндоса и не ми се сменя резолюцията на дисплея. Иконите са едри. С АТИ РАДЕОН 9200 съм. Има конзола с резолюции, но при опит да ги променя като маркирам по-добра компа се рестартира, а резолюцията остава същата. Как да махна тази Ати конзола или драйверите качени ми от оригиналния диск /ако са качени и как да разбера какво е качено/ и да инсталирам версия 6.11 която както разбрах тук е последната за тази видеокарта. Благодарско!

Отговор за mamma_mia и останалите които имат проблем!

Въпросът беше: "Успях да си пусна картина на тв-то и всичко работи добре(вижда се това каквото правиш на компютъра)но като пусна филм не ми излизат субтитрите на тв-то!"

Ето какво трябва да се направи

1.Явно настроиките ви са били ето така post-45229-1195251555_thumb.jpg

2.Трябва да ги настроите ето така post-45229-1195251584_thumb.jpg

да стана Публикувано изображение

но пък изчезна образа на филма :wors:

има субтитри-няма образ

Оправи се като натиснах SAME ON ALL :wors:

Най-накрая Публикувано изображение

приятели помогнете не мога да свържа лаптопа към телевизора със s-video лаптопа ми е acer extensa 4220 видео картата е mobil intel graphics

Значи въпроса ми е следният. Искам да си свържа PC-то към TV-то някой път да гледам филми там обаче се чудя как може да стане тва. Значи ТВ-то поддържа HDTV до 1080i и се чудя какви кабели мога да свържа за да приемам HDTV от компа на TV-ти и изобщо как става тва с HDTV-то Също така искам пак да питам как мога да го свържа за да си гледам нормални филми от компа на ТВ-то(било то Xvid или DVD- подчертавам че нямам DVD плеър да не земете да кажете чрез ДВД пеъра ). В книжката за ТВ-то видях че пише че има изход за PC ама не ми е ясно Кабелите който имам са тези:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

То е ясно че ще се купуват нови де, ама какви ;)

Та на едната снимка където пише Component видях че пише че тва е само за DVD плеър ама нз. Дали не е за HDTV понеже по цветове пасват. Ам общо взето искам да разбера как да гледам HDTV филми на TV-то и нормални филми и как да свържа всичко Ето снимките на ТВ-то

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ХЕЛППП :)

Ами виждам, че разполагаш с компонентен кабел и компонентни входове на телевизора, това би бил най-удачният вариант за свързване към телевизора...Как да разположиш кабелчетата е написано на самия телевизор ;)

Ако искаш HDTV 1080i ще и трябва преходник : HDMI to DVI, който е бая скъпичък в сравнение с другите кабели...освен видеокартата ти да притежава такъв изход, но тези карти са рядкост!

Преходникът представлява това:

Публикувано изображение

и струва около 20$ за дължина над 4 метра!

По принцип можеш и през компонентната връзка да опиташ да изкараш HDTV формат, но се съмнявам, че ТV-Out-а на картата (която не е лошо да кажеш каква е) ще успее да изгрее за такова качество, освен ако изрично не е упоменато, че поддържа :)

isojama

Нито модела на телевизора си казал, нито на видео картата.

По принцип е все едно какво ще гледаш на него връзката е добре да стане през DVI към HDMI на телевизора. Това е при положение, че имаш такива входове и изходи на видеокартата и телевизора.

Иначе можеш и през VGA изхода към VGA входа на телевизора, ако има такъв.

По този начин може да не успееш да постигнеш максималната резолюция на телевизора, но пак зависи от телевизора.

Иначе през DVI-HDMI подаваш 720р и се кефиш.

Така. Значи модела на VGA-то ми е Radeon X1650 256 MB AGP . Разбрах за HDTV-то там относно 4 метровия кабел обаче аз не винаги да кажем ще гледам HDTV. Искам например си пусна някой клип или пък нормален филм на TV-то. Какви са кабелите и къде точно трябва да ги свържа. Аз предполагам че от VGA на компа изкарвам един кабел който би трябвало да се свърже към S-Video където пише на TV-то(втората снимка мисля че беше) обаче и там трябва да се мушне нещо и не разбрах. А също така звукла кви са кабелите и къде тряя са сложат. П.С. Значи за HDTV-то началото се пъха в VGA-то(видях къде) обаче пък се чудя другия край къде се слага в ТВ-то, понеже то няма такъв изход А ТВ-то модела е DAEWOO DLP-20D3N

Редактирано от Isojama (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.