Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Здравейте и от мен!И при мен се получава така както е при теб мога да избера един от тях.Аз не съм много наясно с настройките,но незнам и кабела дали ми е подходящ.Телевизора ми е със скарт букса,а компютъра s-video.Моля ви помогнете да гледам филм на телевизора.

На screenshot-a, както е показан даваш на горното поле nview display mode и си избираш режим на работа на телевизора!

От това поле нямам друго което да избера само single displey
  • Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте ! Бих искал и аз да помоля за малко помощ. Прочетох статията по-горе, разгледах снимките и благодаря на автора им. Аз обаче имам следния проблем: Като вляза в базис менюто на ССС и стигна до избора на монитор, имам възможност да избирам само основен монитор, а нямам избор на втори, както е на снимките по-горе. Не зная защо е така, ако някой може да помогне, предварително му балгодаря... Поздрави.

Здравейте

искам да ви попитам да ли е възможно на видео карта GeForce MX420 към която навремето вървеше и едно разклонителче за два монитора (женски и мъжки) та интересуваме да ли мога да да изкарам на монитора на pc-то и на телевизора обрах (на телевизора е през pc-вход) защото през tv-out -изкарва лоша картина (на черти ми излиза картината Публикувано изображение )

Здравейте, взех си видео карта gf8600gt INNO 3d и сложих драйверите но се оказа, че като пусна филм върху него излазят някакви квадратчета и немога да го оправя. Това се получава след като кача драверите. Преинсталирах ХП-то но проблема си е същият. Свалих някакви други драйвери от сайта на inno 3d но не иска да ги качи. Не знам защо и дали драйверите са тези. Дъното ми е с вградена карта gf 6150 помагайте моля

Редактирано от d-i-d-o (преглед на промените)

Кабела ми от едната страна е S-video а от другата е чинч но проблема ми е че е много къс.Някой може ли да ми каже откъде мога да си купя някакъв по дълъг кабел с фабрично запоени букси за него защото си взех едно парче кабел за удължаване но беше голяма мъка запояването на буксите,никъде неможеш да намериш свястни букси само ментета, и сега даже съм вързал краищата на буксите с тиксо за да мога да гледам но така естествено не става.Кабела трябва да е около 10 метра дълъг.

Кабела ми от едната страна е S-video а от другата е чинч но проблема ми е че е много къс.Някой може ли да ми каже откъде мога да си купя някакъв по дълъг кабел с фабрично запоени букси за него защото си взех едно парче кабел за удължаване но беше голяма мъка запояването на буксите,никъде неможеш да намериш свястни букси само ментета, и сега даже съм вързал краищата на буксите с тиксо за да мога да гледам но така естествено не става.Кабела трябва да е около 10 метра дълъг.

Ако искаш някой по-евтин, можеш да намериш в някой от магазините за електроника, може също и в Техномаркет и Технополис. В тези магазини би трябвало да намериш и по-скъпички маркови кабели като HQ, HAMA и др., които естествено са по-хубави.

Видео картата е ATI Radeon 7000. Има и TV-out. До преди 2 месеца всичко си работеше без грешка до момента, в който смених монитора. Сложих ASUS MM17d. Отвратителна машина ! Ама това е друга тема. Та ... със слагането на новия монитор се загуби възможността да да се гледа картина на телевизора. инсталирах драйверите на монитора за да съм сигурен, че ще стане. Ама не би . Когато направя необходимите стъпки за пускане на сигнал към телевизора мониторът влиза в режим OUT OF RANGE . Като цъкна настройката излиза :

Публикувано изображение

Прави ми впечатление, че разделителната способност на телевизора е много голяма. Преди не беше такава. И за да започна от някъде с решаването на проблема бих искал да сменя разделителната способност на телевизора, но не успявам да разбера как ... Ако някой е наясно нека каже, ако обича ...

Новите драйвъри на Nvidia са може би най-кофти драйвърите от 3 години насам... Въпросът е основателен предвид, че трябва да се правят купища настройки по регистри и т.н. но определно трябва да дойде човек който разбира за да изкара картина на телевизора!

Аз бих го пресъздал така:

Сложно е но... за хората, които имат проблеми с дарйвърите на Nvidia е наложително:

Отваряте:

Start: ->

run->

regedit ->

търсите следния ред в регистрите (внимание не е за всеки):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

ако там не съще съществува ключът:

"SedonaDisable" със стойност "2"

СЕ задава по следния начин:

Отваряте:

Start: ->

run->

regedit ->

стигате до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies

В редактора на регистрите има две полета, в дясното задавате с десен бутон на мишката NEW -> DWORD Value -> "SedonaDisable" (без кавичките) с равностойност 2

Някой има ли желание да ми обясни последните думи от цитата, т.е. равностойност 2.

Благодаря на отзовалите се !

След като ключът вече създаден в регистъра, кликваш два пъти в/у него и в поленцето отдолу слагаш цифрата 2!

Публикувано изображение

Редактирано от pit (преглед на промените)

Аз как да оправя моя проблем четвърт от буксата е закрита от кутиятата?

Пробва ли да отвориш кутията и да се опиташ да наместиш видеокартата?

ЦИТАТ(andrian.ivanov @ 13.02.2008г. в 14:12ч.)

Аз как да оправя моя проблем четвърт от буксата е закрита от кутиятата?

Тоя въпрос не е за тази тема, но ще ти отговоря, след което ще ги изтрия всичките постове.

Имах подобен проблем с кутия Tеrmaltake, който реших по най-каруцарския начин, а именно

С клещите напънах разделителната ламарина, която покрива буксата, след което с пиличка изпилих това, което стърчеше навън и готово!

ПП andrian.ivanov, запознай се с правилата на форума! точка 2.2

Здравейте! Имам един доста неприятен проблем с картината изкатана от тв-аут.Тв-то е Сони тринитрон - 100хз искам като пусна сигнала да направя настройка на монитора да е на 100 херца.В момента ми е активно само 60, което стои сивичко "заключено" и не мога да го променя по никакъв начин. Като опитвам да направя промяна в контрол панела има място където мога "set custom resolution" да задам ръчно друга честота на опресняване, обаче там не иска да ми запази настрийките! Видеокартата ми е 8600 гт. Драйвера е последния от сайта на Нвидиа. Ако някой има идея какво да направя, нека помогне. П.П. искам да кажа че опитах да променя рефреш рейта и с програмката PowerStrip ама пак не ставаше. На 60хз тв-то доста трепти и много дразни. С Уиндоус ХП съм СП2. Благодаря предварително!

Телевизорът ти какъв е няма нищо общо. Предава се стандартен видеосигнал 15625/50Hz съответно за H/V. Вътрешно честотата му се удвоява в 100Hz блок. Виж си настройките за монитора.

Телевизорът ти какъв е няма нищо общо. Предава се стандартен видеосигнал 15625/50Hz съответно за H/V. Вътрешно честотата му се удвоява в 100Hz блок.

Виж си настройките за монитора.

Ами там е работата че каквото и да въведа, промяна не се получава. Изображението продължава да трепти. Може ли драйверите да са нещо виновни?

Преди тая карта имах гф7600 и нямах такова трептене.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Бих искал съвет какъв кабел ще е най подходящ за телевизора ми?Видеокартата е радеон 9600.Телевизора има пс вход.Дали да взема dvi към hdmi и има ли смисъл? Или да си взема vga vga и с преходник dvi vga защото другото vga ми е заето от монитора.Знам,че при първия вариант връзката ми ще е цифрова но не знам дали има смисъл с тази видеокарта?

Здравейте.Бих искал съвет какъв кабел ще е най подходящ за телевизора ми?Видеокартата е радеон 9600.Телевизора има пс вход.Дали да взема dvi към hdmi и има ли смисъл? Или да си взема vga vga и с преходник dvi vga защото другото vga ми е заето от монитора.Знам,че при първия вариант връзката ми ще е цифрова но не знам дали има смисъл с тази видеокарта?

Няма смисъл от DVI, защото трябва и телевизора да го има този вход (или най-малкото да има компонентни входове), а и картата няма подобна поддръжка. Най-добре е вторият предложен от самия теб вариант (пък и най-евтин)! Кабел D-SUB към D-SUB и накрая с преходник към картата!

Няма смисъл от DVI, защото трябва и телевизора да го има този вход (или най-малкото да има компонентни входове), а и картата няма подобна поддръжка. Най-добре е вторият предложен от самия теб вариант (пък и най-евтин)! Кабел D-SUB към D-SUB и накрая с преходник към картата!

Телевизора има HDMI и разликата в цената на кабела не е много голяма,но щом картата не става няма смисъл :) Благодаря за бързия отговор:)С 6 метра кабел трябва да си тръгне нормално нали?

Здравейте пак.Ще помоля за още малко помощ ако е възможно.Взех си 10м D-SUB D-SUB кабел.УЖ е хубав с филтри и ферити обаче не мога да си подкарам картината на телевизора.Картината трепти и прескача почти на всяка секунда.Мисля,че настройките съм ги направил правилно в каталиста.Няма да е и от преходника от DVI към DSUB защото го включих директно на мястото на монитора и положението беше същото.

Просто е много дълъг кабела! Ако имаш възможност да го върнеш, не си взимай по-дълъг от 5м.

Благодаря.

Разбрах откъде ми идва проблема :) От тока.С лаптоп като е на батерии няма проблеми и картината е ок,като го включа към мрежата и става много зле.ПРобвах в много контакти и само от един тръгна нормално,но само лаптопа компютъра не.В тая стая нямам нищо друго включено.Дали ще ми помогне UPS или някакъв стабилизатор?Някакъв по евтин вариант?

• 3 седмици по-късно...

Казано беше вече (по-напред) в темата, че компютъра и телевизора трябва да са включени в един и същ разклонител, за да не текат допълнителни токове през кабела м/у тях.

да не пускам друга тема! взех си нова 7600гс агп, но не успях да подкарам ТВ-аута. телевизора ми е 25" НЕО. картината излиза черно бяла. при настройките с wizard за съответния кабел, който включвам ми излизат само системите PAL-D и PAL-K. тези системи са валидни за Китай и Северна корея. възможно ли е тази карта да е правена за китай и тъпите вносители да са я вкарали щото е по-евтинка, а ние сега да си блъскаме главите. ако имате някаква идея как да подкарам ТВ-аута свиркайте! проблеми с игрите нямам, засега!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.