Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Ако вече си свързал кабелите, менюто Displays Manager в ATi Catalyst Control Center би трябвало да ти изглежда ето така:

Публикувано изображение

Кликваш с десен бутон върху долното мониторче (в подменюто Attached displays currently disabled) и задаваш опцията Extend Main onto TV. След това отиваш в менюто AVIVO Video -> Theater Mode и избираш за втория монитор функцията in Theater Mode.

Публикувано изображение

направих настройките от тези скриншотове и пак нямам картина на телевозора от РС

ето как изглегдат мойте странички, че вече се изнервих...

това е картина 1 за монитора ми

на втората бснимка съм чукнал на 2-рото мониторче...

на последната съм на видео настройките...

какво още трябва да направя че да тръгне гадТа...?

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

направих настройките от тези скриншотове и пак нямам картина на телевозора от РС

ето как изглегдат мойте странички, че вече се изнервих...

това е картина 1 за монитора ми

на втората бснимка съм чукнал на 2-рото мониторче...

на последната съм на видео настройките...

какво още трябва да направя че да тръгне гадТа...?

я пробвай от Basic...post-45229-1194937497_thumb.jpg->Next

следва....post-45229-1194937527_thumb.jpg->Gopost-45229-1194937616_thumb.jpg->Analog Monitor,Standart TV (Composite)и даваме Next post-45229-1194937679_thumb.jpg->Тук си избираме по скоро Clone post-45229-1194937826_thumb.jpg->А тук си избираме на десктопа(на Monitora-защото Standart TV e Composite) резолюцията !

Мисля че горните скрииншотове е за регулиране настройките и на двата екрана,а тези които ти показах е за връзка между двата екрана!Така че ти първо трябва да прихваниш връзката и после да си правиш настройки на монитора и на тв-то както ги искаш!

Това е от мен!

Редактирано от xxii (преглед на промените)

здравейте имам същия проблем с картината към телевизора. моята карта е hd2400xt любомир е сложил картинки и пише Кликваш с десен бутон върху долното мониторче (в подменюто Attached displays currently disabled) и задаваш опцията Extend Main onto TV. моят въпрос е как до го задам това нещо като Attached displays currently disabled е неактивно щтраках с ляв с десен бутон все нищо когато го дам на база и отметна телевизора за оновен ми излиза картината на телевизора монитора остава тъмен моля помагайте

здравейте

имам същия проблем с картината към телевизора. моята карта е hd2400xt

любомир е сложил картинки и пише

Кликваш с десен бутон върху долното мониторче (в подменюто Attached displays currently disabled) и задаваш опцията Extend Main onto TV.

моят въпрос е как до го задам това нещо като Attached displays currently disabled е неактивно

щтраках с ляв с десен бутон все нищо

когато го дам на база и отметна телевизора за оновен ми излиза картината на телевизора монитора остава тъмен

моля помагайте

Прочети ли моята тема?!Мисля че това дето е долното мониторче е че може да се свързва с зададеното.Така,че при мен има свързан още един монитор като 3 в 1(монитор LCD,монитор CTR и TV-то) само 2 екрана могат да работят !Ти си избираш кой да е Choose Main Display и кой да е Choose Second Display чак след това си настройваш резолюций цветове яркости и т.н.!

Иначе все пак тук има настройки за десктопа на монитора post-45229-1194957253_thumb.jpg и на телевизораpost-45229-1194957273_thumb.jpg !!

Моля да ми помогнете. Инсталирах драйвери за радеон 9200,но картината на телевизора ми е черно бяла.Как да стане цветна? Мерси

Прочети ли моята тема?!Мисля че това дето е долното мониторче е че може да се свързва с зададеното.Така,че при мен има свързан още един монитор като 3 в 1(монитор LCD,монитор CTR и TV-то) само 2 екрана могат да работят !Ти си избираш кой да е Choose Main Display и кой да е Choose Second Display чак след това си настройваш резолюций цветове яркости и т.н.!

Иначе все пак тук има настройки за десктопа на монитора post-45229-1194957253_thumb.jpg и на телевизораpost-45229-1194957273_thumb.jpg !!

при мен на първата картинка то няма тв то

3d quality

video playback

display setup

откъде излиза изащо го няма изтеглил съм 7-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_53250 тези драйвери от сапфире ати радеон

post-45229-1194966570_thumb.jpg

Погледни из настройките на Сontrol Center-a за опцията PAL-D. Такъв трябва да е сигнала към телевизора!

Да,така трябва да е!

при мен на първата картинка то няма тв то

3d quality

video playback

display setup

откъде излиза изащо го няма изтеглил съм 7-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_53250 тези драйвери от сапфире ати радеон

Пробвай с други и провери как си го закрепил от видеокартата към телевизора!

post-45229-1194966570_thumb.jpg

Да,така трябва да е!

Пробвай с други и провери как си го закрепил от видеокартата към телевизора!

да ама не

при мен 2 монитор си остава неактивен и там където пишеш да чукна няма никакви настройки

отказвам се ще я подаря на някой тази карта

а дали проблема идва от тв сони лсд 26 инча и монитор самсунг лсд 19 инча нищо да се бъркат

Погледни из настройките на Сontrol Center-a за опцията PAL-D. Такъв трябва да е сигнала към телевизора!

а къде се намира Сontrol Center-a за опцията PAL-D ;)

а къде се намира Сontrol Center-a за опцията PAL-D :huh:

да намерих го ама пак е черно бял образа :huh:

я пробвай от Basic...post-45229-1194937497_thumb.jpg->Next

следва....post-45229-1194937527_thumb.jpg->Gopost-45229-1194937616_thumb.jpg->Analog Monitor,Standart TV (Composite)и даваме Next post-45229-1194937679_thumb.jpg->Тук си избираме по скоро Clone post-45229-1194937826_thumb.jpg->А тук си избираме на десктопа(на Monitora-защото Standart TV e Composite) резолюцията !

Мисля че горните скрииншотове е за регулиране настройките и на двата екрана,а тези които ти показах е за връзка между двата екрана!Така че ти първо трябва да прихваниш връзката и после да си правиш настройки на монитора и на тв-то както ги искаш!

Това е от мен!

Ами след всички настройки все още не мога да гледам филми, направо съм пред нервна криза..., всъщност подобрение има, вече виждам на телевизора какво се прави на РС, но посточнно прескача, жената направо ме бъзика, е този филм го била гледала... :speak:

Онова малко мониторче отдавна го нямам(само при първата настроика го имах)..., на скриншота...

Дайте да пробвам с някой друг драйвър , картата ми е АTi Radeon X1050

Ох, след толкова много проблеми и всякакви препоръки реших да напиша как си пускам аз телевизора към PC. Ползвам последния Catalyst Control Center (версия 7.10)

Та нека да започнем.

1. Изключете телевизора и извадете кабела на кабелната телевизия или ако имате вътрешна антена. Това се прави, защото понякога се получават смущения в картината от PC.

2. Свържете кабела от PC към TV, като използвате подходящия тип. Моят TV е само с чинчове и аз ползвам кабел S-Video -> Чинч. След като свържете кабела включете телевизора и пуснете AV режим.

3. Натиснете дясно копче на Desktop-а и стартирайте ATi Catalyst Control Center

Трябва да се отбележи, че е необходимо да се използва Advanced Mode на контролния панел.

4. Сега отидете на менюто Display Options и сложете отметка на Force TV detection.

post-10074-1213040021_thumb.jpg

5. След това отидете в менюто Displays Manager. Там трябва да виждате две иконки на Main и на Attached displays currently disabled

post-10074-1213040028_thumb.jpg

6. Сега кликнете с десен бутон върху иконката за Attached displays currently disabled и кликнете върху Clone Main with TV

post-10074-1213040033_thumb.jpg

7. Дисплеят на монитора ще започне да примигва и след 2-3 секунди би трябвало да получите картина и на TV. Потвърдете настройките.

8. Тъй като моят телевизор не поддържа по-висока резолюция от 1024х768, а мониторът ми е на 1280х1024, се налага да намаля резолюцията на компютъра до 1024х768. Резолюцията на TV автоматично ще се промени като тази на компютъра.

9. Следва да обърнем Display mapping-а, така че телевизорът да стане "първи" екран. Това става като кликнем с дясно копче на вече активния Clone дисплей и зададем Swap display mapping. Потвърдете настройките.

post-10074-1213040038_thumb.jpg

Вече сме направили всички необходими настройки, за да можем да гледаме филм от компютъра на TV. Този метод обаче е чрез клониране на картината, т.е. това, което се вижда на монитора се вижда и на телевизора. Кликнете на OK и си пуснете нещо за гледане :speak:

Надявам се, че съм бил полезен!

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Защо се мъчите с тоя Catalyst Control Center ?!Махаш го, слагаш ATI Tray tools и всичко става много лесно и ненатоварващо системата .Има всичко каквото му трябва на човека.Но все пак си е въпрос на избор.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Защо се мъчите с тоя Catalyst Control Center ?!Махаш го, слагаш ATI Tray tools и всичко става много лесно и ненатоварващо системата .Има всичко каквото му трябва на човека.Но все пак си е въпрос на избор.

troi4o е обяснил нагледно .

Покажи и ти така ,щом е толкова лесно,де !

Моля ако някои знае да ми каже как да си направя настроиките на AGP Chaintech Geforce 4 Titanium 128MB DDR, 128bit. TVOUT, DVI, VIVO ! предварително благодаря!

----------!

Здравей много ти благодаря,но при мен много от нещата които показваш ги няма и не са активирани.Например като кликна на атач дисплей кюрънтли дисейбълд изобщо нищо не ми излиза и тем подобни неща,който си описал.В такъв случай какво да правя? :)

Не е нужно да се пейства (цитира) цялята снимкова и текстова информация, за да не се получават огромни постове! Благодаря!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Иконката в Attached displays currently disabled се появява и става активна, като преди това и сложена отметка на Force TV Detection в менюто Display Options. Провери дали си сложил отметка там. Както и дали натискаш с дясно копче на мишката върху иконката. След всяко слагане на отметки и правене на настройки кликвай на Apply и потвърждавай настройките, ако е необходимо.

Иконката в Attached displays currently disabled се появява и става активна, като преди това и сложена отметка на Force TV Detection в менюто Display Options. Провери дали си сложил отметка там. Както и дали натискаш с дясно копче на мишката върху иконката. След всяко слагане на отметки и правене на настройки кликвай на Apply и потвърждавай настройките, ако е необходимо.

здравей,да абсолютно си ги има ометките.

в крайна сметка ги направих тези настройки,но екрана на телевизора е черно бял.

съвсем се отчаях....

Аммм, я кажи с какъв кабел си вързал телевизора? Някъде бях чел, че при някои типове кабели се появява този ефект. Моят кабел от едната страна е S-Video, а от другата страна е само с един Чинч.

Ето това представлява (схемата на свързване не знам дали е точно тази, но тази картинка най-добре онагледява буксите):

Публикувано изображение

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

да същият е кабела. премахнах програмата ати с драйверите.утре ще ми донесат оригиналният диск с драйверите за моята видео карта. дано тогава няма проблеми. между другото сега ми се изписва на компютъра че ми липсва някакъв видео контролер,дали не съм изтрила нещо по погрешка :wors:

Редактирано от mamma_mia (преглед на промените)

Aми като премахнеш драйвърите, все едно компютърът никога няма да ти разпознае сам видеокартата. До утре потрай с това съобщение...да не вземеш да майсториш нещо :wors:

да същият е кабела.

премахнах програмата ати с драйверите.утре ще ми донесат оригиналният диск с драйверите за моята видео карта.

дано тогава няма проблеми.

между другото сега ми се изписва на компютъра че ми липсва някакъв видео контролер,дали не съм изтрила нещо по погрешка :speak:

ааа..и изведнъж ми се оголемиха иконите на десктопа....

да същият е кабела.

премахнах програмата ати с драйверите.утре ще ми донесат оригиналният диск с драйверите за моята видео карта.

дано тогава няма проблеми.

между другото сега ми се изписва на компютъра че ми липсва някакъв видео контролер,дали не съм изтрила нещо по погрешка :speak:

Ето цъкни на този линк http://ati.amd.com/support/driver.html и си избери с каква операционна система си,следва Radeon и накрая какъв модел ти е видеокартата и ще ти се намери нещо!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.