Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Кабелът от твоите снимки се казва компонентен кабел. На телевизора до захранващия кабел имаш компонентни входове... предполагам разбра на къде бия! За звука ! ами за какво ти е звук от телевизора, като предполагам имаш колонки на компютъра? Другият вариант е да си купиш от магазина кабел (S-Video - S-Video или S-Video - Чинч), да го свържеш към телевизора и да си гледаш!

• Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ам тва за звука няма как да стане понеже TV-то е в другата стая. МОже би за звука взимам един кабел който излиза от звуковата карта и го вкарвам където пише Audio L и Audio R нали така? а пък за картината правя това с компонентния кабел ;) НАли или не?

Ето това е последната букса на ТВ-то ъдето пише AV1

Публикувано изображение

А пък това са всички входове на VGA-то ми

Публикувано изображение

Редактирано от Isojama (преглед на промените)

Да на прав път си :) но за да закараш картина в другата стая...най-малкото ще ти се прецака образа... С кабел над 6 метра започват да се проявяват аномалии, не знам как мислиш да гледаш и какво, но май ще е "нещо" , а не това, което искаш. До 5 метра сгнала е добър. но после няма гаранция.

За звука си се досетил как да се свърже...

Евро буксата или SCART както се води също можеш да използваш за видео вход, но със съответния кабел: SCART to Component, но пак казвам кабели над 3-4 метра са на цена .....20-на$, а и няма такива по магазините, което е по-важно!

За твоя случай, може с ето този кабел направо два заека да гръмнеш (картина/звук) - тук

Ухаааа супер. ТВа ме изкефи. Че като гледам и цената е евтина. Пък разстоянието е към 6-7 метра :) Ама този кабел поддържа и HDTV и нормални филми нали :)

Аз се бях насочил към ей този кабел http://www.ramelectronics.net/html/hdtv-cables.html#com

Редактирано от Isojama (преглед на промените)

Ухаааа супер. ТВа ме изкефи. Че като гледам и цената е евтина. Пък разстоянието е към 6-7 метра :angel19: Ама този кабел поддържа и HDTV и нормални филми нали :clap:

Аз се бях насочил към ей този кабел http://www.ramelectronics.net/html/hdtv-cables.html#com

Остави компонентния кабел. Купи си един VGA-VGA кабел /има до 10 метра/ и отделно едно кабелче за звука /жак-2 чинча/ и си го пусни така. Ще го подкараш 1024х768 резолюция и ще ти е добре. Разбира се един 10 м. кабел е скъпичък, но иначе ще имаш смущения. Другия вариант е да поразместиш малко техниката и да го направиш с 5м кабел.

благодаря ти.телевизора ми е с шкарт и чинч и искам да пусна сигнал през svideo но не става не мога да намеря подходящия драйвер за видео картата Intel® Graphics Media

благодаря ти.телевизора ми е с шкарт и чинч и искам да пусна сигнал през svideo но не става не мога да намеря подходящия драйвер за видео картата Intel® Graphics Media

Продават се кабели С-Видео - Скарт.

Здравейте! Прочетох доста информация в интернет относно свързването на компютър - двд - тв, но така и не ми стана ясно. Ще ви помоля, ако може да ми обясните точно какви кабели ще са ми нужни (ако може и снимки), как точно да ги свържа и някакав помощен софтуер ще ми трябва ли? Ето снимки на буксите на 3-те устройства.

Телевизор (SamsunG) - http://images20.snimka.bg/004565425.jpg

DVD (SanG) - http://images20.snimka.bg/004565424.jpg

Звукова карта на компютъра (Realtek AC97) - http://images20.snimka.bg/004565426.jpg

Благодаря предварително на всички!

Здравейте! Прочетох доста информация в интернет относно свързването на компютър - двд - тв, но така и не ми стана ясно. Ще ви помоля, ако може да ми обясните точно какви кабели ще са ми нужни (ако може и снимки), как точно да ги свържа и някакав помощен софтуер ще ми трябва ли? Ето снимки на буксите на 3-те устройства.

Телевизор (SamsunG) - Публикувано изображение

DVD (SanG) - Публикувано изображение

Звукова карта на компютъра (Realtek AC97) - Публикувано изображение

Благодаря предварително на всички!

Значи искаш да свържеш двд към телевизора и компютъра към двд и телевизора!

Зависи какво ще ти трябва ето аз ще ти обясня накратко!

1.Ако искаш да гледаш и слушаш от двд на телевозора просто закачаш видео изход от двд на видео вход на тв-то/а за звук ползвай колонките на двд-то!

2.Ако искаш да гледаш и слушаш от комп. на телевизора-вече е малко по сложничко!За да ползваш звук ще трябва чинч които трябва да закрепиш два кабела в един за да може да влезе в зеленото на звуковата ти карта а другия край в червения и белия Audio input pc L2 и R2 на двд-то -така ше имаш звук от компютъра към колонките на двд-то(но то трябва да е включено!-а и на екрана на компютъра ще ти излезе меню за какво ще е свзързването ти)А за картина към телевизора виж темата по-горе(съответно ще трябва да ни кажеш каква е видеокартата ти на компютъра)

на кратко:

видео изход/аудио изход (Video Out/Audio Out)- това е устроиство което дава сигнал съответно видео и аудио

видео вход/аудио вход (Video in/Audio in)-това е устройство което приема сигнал съответно видео и аудио

така ,че гледай какво искаш да всържеш и как!

А за видео от комп. се свързва от видеокартата към видео вход на телевизора но ще ти трябва драйвери-програма за това ни кажи каква ти е видеокартата!

Редактирано от xxii (преглед на промените)

Искам да си вържа PC-то към телевизора.Картата ми е SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3.Влизма във Catalyst Control Center давам Display Manager и дясно копче на втория монитор давам Enabel и нищо не става (естество съм си вкарал кабелите).Пробвах и като отида на Display Options и дам Force TV detection,после повтарям горната процедура и пак не иска.Преди бях с Radeon 9200 и с описаните по-горе действия се получаваше а сега не иска и незнам какво да направя.Ползвам стария си кабел от 9200 но пробвах и със тези на X1950 които са същите има и няколко различаващисе които май са за HD-TV не става ако някои знае как се прави ще съм му много благодарен.

Редактирано от dragozow
Поствай темите само в правилния раздел. (преглед на промените)

Мерси за изчерпателният отговор. Целта ми е да мога да си включа от компютъра филм, който да се покаже на екрана на телевизора ( с нормални субтитри ), а звука да е горе - долу качествен - от колоните на DVD-то.

П.П. Видеокартата ми е: http://support.intel.com/support/graphics/...adv-display.jpg

След много експерименти успях да изкарам картина на телевизора, и макар да не със 100% качество за разлика от старата ми Гефорсе 4 със сегашната Радеон 1050 се боря вече 2 седмици... Успях да се справя със помощта на програмата Ati Tray Tools идеята за която взех от eleena1999 макар че и аз не разбрах кога и как точно стана..., но остава един малък проблем - а именно че субтитрите на телевизора ми излизат бели както на РС, но на ТВ-то много блестят и трудно се чете - как може да се оправи това? Въобще като пусна телевизора и се вижда какво правя на РС образа на ТВ-то много блести и се размазва...

Редактирано от luybomir (преглед на промените)

Мерси за изчерпателният отговор. Целта ми е да мога да си включа от компютъра филм, който да се покаже на екрана на телевизора ( с нормални субтитри ), а звука да е горе - долу качествен - от колоните на DVD-то.

П.П. Видеокартата ми е: http://support.intel.com/support/graphics/...adv-display.jpg

Отвори от start->my computer->properties->hardvare->device manager->Display adapters.....там ще видиш каква е видеокартата ти!

С тази видео карта все си мисля ,че няма да стане Защото нямаш TV out изход за да включиш към нея телевизора. Това 865G/GV IGP - видео което шернато от дъното . Ако не си с лаптоп помисли варянта да си купиш нормална AGP видео карта която да има TV out.Тъкмо ще си покачиш паметта на системата с 64 MB.

С тази видео карта все си мисля ,че няма да стане

Защото нямаш TV out изход за да включиш към нея телевизора.

Това 865G/GV IGP - видео което шернато от дъното .

Ако не си с лаптоп помисли варянта да си купиш нормална AGP видео карта която да има TV out.Тъкмо ще си покачиш паметта на системата с 64 MB.

Нищо няма да си покачи, двете карти не могат да работят едновременно.

Хора изтеглете си програмата TVTool и ще ви се решат проблемите.След инсталирането тя си има настройки както за монитора така и за телевизора и можете да си задавате параметрите както си пожелаете и да си ги регулирате както ви харесвана вас. ;)

Нищо няма да си покачи, двете карти не могат да работят едновременно.

Това е IGP вградено видео ,за какви две карти говориме тука? Никъде не съм споменавал Sli или Crossfire или нещо подобно ,та това е Intel видео Публикувано изображение

За това неможе да става и дума.

http://www.intel.com/support/graphics/intel865g/#anchor2

Видеото е интегрирано в дъното и според биоса се наглася каква памет да използва 16/32/64/128МВ

Ако случайно се добави една AGP карта ,защото това дъно има само AGP слот за видео.Дали няма да си покачи паметта на системата ?

Къде е слота за да се включи телевизора към системата ?

Публикувано изображение

П.С.

Ето тука може да се свали драйвера за видео картата ,но по снимката си личи ,че има такъв инсталиран.

http://downloadcenter.intel.com/filter_res...mp;submit=Go%21

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Отново не ми стна ясно има ли начин да свържа 3-те устройства, и ако има - какъв е? Мерси!

Отново не ми стна ясно има ли начин да свържа 3-те устройства, и ако има - какъв е? Мерси!

Нямаш TV out на видеото, няма как да гледаш на телевизора.

Всеки дава предложения какво да направиш ,но никой не взима фактите на сериозно с какво разполагаш ,

Momolord се изказа неподготвен с двете видео карти и паметта и след него заваляха куп предложения за програми, драйвери и разни чудеса.

Аз незнам дали си прочел постовете преди това ,но в един от тях бях дал предложение какво можеш да направиш в случая.

Да помислиш за варянта да си купиш нормална AGP видео карта която да има TV out.Тъкмо ще си покачиш паметта на системата с 64 MB.

Цените на тези карти вече са доста ниски.

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Аз се извинявам за леко офф-топика, но аз пък не мога да възпроизведа филм на телевизора. Целият десктоп и програми и т.н. се вижда на телевизора, но прозореца на филма остава черен и тва е. Гледах в разните му настройки на видеокартата (NVidia), но нищо не ми идва на ум. Дали можете да помогнете?

Всеки дава предложения какво да направиш ,но никой не взима фактите на сериозно с какво разполагаш ,

Momolord се изказа неподготвен с двете видео карти и паметта и след него заваляха куп предложения за програми, драйвери и разни чудеса.

Аз незнам дали си прочел постовете преди това ,но в един от тях бях дал предложение какво можеш да направиш в случая.

Да помислиш за варянта да си купиш нормална AGP видео карта която да има TV out.Тъкмо ще си покачиш паметта на системата с 64 MB.

Цените на тези карти вече са доста ниски.

Благодаря, вече ми стана ясно! А може ли да ми кажеш марка, памет и цена на картата, която ми трябва? Също и примерни цени на окабеляването.

Не знам кой се изказва неподготвен, май ти, вместо да му кажеш на човека, че няма TV out на картата, ти му плямпаш куп други неща, които не го интересуват, и това с увеличаването на паметта, май само ти си го разбираш. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.