Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми, свързани със сигнала от TV-out

Featured Replies

Здрасти ;)

Значи взели сме един кабел, който свързва компютъра и телевизора, като ТВто играе ролята на монитор. Т.е. при използването на кабела мониторът на компютъра се изключва. Взехме кабела с цел гледане на филми. Да, обаче на телевизора излиза само картината, а от тон колоните на компютъра се слуша звука. Как мога да прехвърля и звука на телевизора, оттам да се слуша?

Не знам дали трябва, но видеокартата е NVIDIA GeForce 9600 GSO

Благодаря предварително :rolleyes:

За какъв кабел става въпрос? Ако е s-video ти трябва и един кабел за аудиото.
  • Отговори 465
  • Прегледи 176,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разгледах целия форум и не намерих нищо за Geforce 6100-405, някой да има идея как става прехвърлянето, и изобщо възможно ли е?? Публикувано изображение

За какъв кабел става въпрос? Ако е s-video ти трябва и един кабел за аудиото.

Доколкото знам не е само за видеото, защото баща ми като беше при един човек да пита, той му е казал, че трябва някак си от компютъра да се настрои нещо, обаче баща ми не ги разбира тия работи, та нищо не е запомнил както трябва и сега не знаем къде трябва да пипнем за да настроим. Аз влизах в опциите на аудиото, нали там има стереоговорители от монитора (нещо такова беше) , обаче и е същото, пак няма звук, а само картина.

Разгледах целия форум, но не намерих отговор на моя проблем - свързал съм компютъра и телевизора, извърших настройките на картата (RADEON 9550). Проблемът е, че при някои филми overlay не "действа", т.е. филма върви едновременно на монитора и на телевизора. Странното е, че на клипчета, които съм си правил аз (AVI формат) overlay го има и мога едновременно да гледам филм и да работя на компа. Възможно ли е в плеъра (BS, Winamp, Power DVD) да се активира въпросния overlay. :)

Разгледах целия форум и не намерих нищо за Geforce 6100-405, някой да има идея как става прехвърлянето, и изобщо възможно ли е?? Публикувано изображение

не може. има само 1 изход за монитор... трябва външна карта

Разгледах целия форум, но не намерих отговор на моя проблем - свързал съм компютъра и телевизора, извърших настройките на картата (RADEON 9550). Проблемът е, че при някои филми overlay не "действа", т.е. филма върви едновременно на монитора и на телевизора. Странното е, че на клипчета, които съм си правил аз (AVI формат) overlay го има и мога едновременно да гледам филм и да работя на компа. Възможно ли е в плеъра (BS, Winamp, Power DVD) да се активира въпросния overlay. :question:

ползвай media player classic - Home Cinema. просто си намерил най-насраните програми за гледане на филми (bs върви със спайуеър, winamp e за музика, а power dvd e цял тон софтуер) ... ако пак не бачка овърлея смени драйвера на видеокартата...

благодаря на the professor за бързия отговор, ще опитам с този плеър. Ще се радвам да чуя и други мнения. Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

здравей те имам NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB) излиза ми картина на тв но немога да направя така че филма да се гледа на цял екран а да мога да ползвам монитора като минимизирам плеъра с филма .там където е настройката за клоне съм я направил . това което трябва е от настройките full screen device да не е на disable а на secondary display но неще да се запамети. слагам да стане така но когато дам -запамети веднага се връща в изходно положение disable. дайте идея как да се оправя .10х предварително за помоща Ви

не трябва да си на clone mode. за Nvidia беше май extended display не съм много сигурен в наименованието

не трябва да си на clone mode.

за Nvidia беше май extended display не съм много сигурен в наименованието

и къде това че не го намирам нещо
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички...

така аз имам проблемче ... исках да си свържа компа с тела но нещо имам спънки - ами достигнах до звук но не и до картина. Картата ми е Nvidia Ge Force FX 5200 .Та искам да питам дали съм пропуснала нещо в настройките или кабелът ми е прекъснат?!?!?!?!?!?! ;)Публикувано изображение

Благодаря предварително.

• 1 месец по-късно...

Здравейте аз съм с видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT и искам да прекарам образ на телевизора с tv-out-a. Имам преходник от комплекта с PC-то- s-video (с 4 крачета) към чинч. Докато са угасени pc-то и телевизора включвам буксите помежду им и натам става цялата каша. Пускам pc-to и телевизора-никакъв образ, нагласих режима Dualview и пак нищо.Образ се появява за секунда като натисна десен бутон на NVIDIA settings на start лентата Да добява-телевизора е Crown cs21n63t и отстрани има 3 букси 2-аудио (бяла и червена) и 1-видео (жълта) а отзад scart Купих кабел s-video to s-video и scart преходник и тогава образ има само че черно бял. Ползвам постоянно scart буксата заради декодера и ме интересува как да прекарам образа с другата букса която се вклиучва отстрани на телевизора с чинч. Благодаря предварително!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички! Имам компютър от около година-Windows XP Professional.Без проблем прехвърлям монитора на компютъра към телевизора(Sony Bravia 32'),за да си гледам филмите.Проблемът ми обаче е че нямам представа какво е нужно за да записвам с РС-то от телевизора(от Булсатком например).Дори незнам дали имам вграден тунер и как да разбера това.Ето някои подробности за дисплея(ако са нужни): Display: Video Adapter:GIGABYTE Radeon X1300 Pro (256 MB) Video Adapter:Radeon X1300/X1550 Series Secondary (256 MB) 3D Accelerator:ATI Radeon X1300 Pro (RV515) Monitor:LG L192WS [19" LCD] (171564322) Извинявам се ако темата не е за този раздел и за некопетентността ми.Благодаря предварително!

Редактирано от elena2 (преглед на промените)

Здравейте на всички!

Имам компютър от около година-Windows XP Professional......................

Мнението не е за тук, но ще ти отговоря. Няма начин да записваш телевизия на компютъра си. За целта трябва да си купиш тунер за компютъра, не са скъпи. Някои се монтират вътре в самия компютър, а други са външни и най-често се свързват с USB.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте аз съм с видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT и искам да прекарам образ на телевизора с tv-out-a.

Имам преходник от комплекта с PC-то- s-video (с 4 крачета) към чинч.

Докато са угасени pc-то и телевизора включвам буксите помежду им и натам става цялата каша.

Пускам pc-to и телевизора-никакъв образ,

нагласих режима Dualview и пак нищо.Образ се появява за секунда като натисна десен бутон на NVIDIA settings на start лентата

Да добява-телевизора е Crown cs21n63t и отстрани има 3 букси 2-аудио (бяла и червена) и 1-видео (жълта) а отзад scart

Купих кабел s-video to s-video и scart преходник и тогава образ има само че черно бял.

Ползвам постоянно scart буксата заради декодера и ме интересува как да прекарам образа с другата букса която се вклиучва отстрани на телевизора с чинч.

Благодаря предварително!

Премери амплитудата на видео сигнала от SVideo-то. Не рядко Nvidia специално изкарват от 2V до 5V, при стандарт 1Vpp. Така че един просто делител с тример 1К например може да оправи нещата учудващо бързо :laughing5:
  • 3 седмици по-късно...

Мнението не е за тук, но ще ти отговоря. Няма начин да записваш телевизия на компютъра си. За целта трябва да си купиш тунер за компютъра, не са скъпи. Някои се монтират вътре в самия компютър, а други са външни и най-често се свързват с USB.

Благодаря ви много за отговора и още веднъж се извинявам че писах на грешно място! Успех на всички!

Здравейте, имам следния проблем с TV-out-а си. Преди 1-2 месеца си купих Ati GB R485OC-1GH, HD4850 1GB GDDR3, 256b, PCI-E 2.0, Zalman и всичко за сега е ОК. Но вчера се опитахме да гледаме филм с приятели чрез TV-out-a. Преди бях с HD3850 и без проблеми си гледах филми на телевизора чрез TV-out-а. Вързах всичко както трябва, но сигнала от видео картата неискаше да се показва на телевизора, защото в Graphics Settings-a забелязъх че не ми дава опцията clone main on TV и да го изкарам на телевизора. След като дам enable на 2-ката то си я връща disabled. Забелязъх че и Display Settings на Win-a изобщо не ми дава да бутам 2-ката, неиска да я enable-ва. Публикувано изображение

Здравейте! Вчера си закупих кабел , но след като го свържа, не знам от къде да задам нужните настройки, за да се появи картина. На телевизора (LCD - HD Samsung) ми изписва, да проверя сигналния кабел. Видеокартата ми е ATI , Plug and Play Monitor on RADEON 7000 SERIES . Моля, помогнете ми, защото не разбирам много от компютри Публикувано изображение

Здравейте! Вчера си закупих кабел , но след като го свържа, не знам от къде да задам нужните настройки, за да се появи картина. На телевизора (LCD - HD Samsung) ми изписва, да проверя сигналния кабел. Видеокартата ми е ATI , Plug and Play Monitor on RADEON 7000 SERIES . Моля, помогнете ми, защото не разбирам много от компютри Публикувано изображение

Кабела с голяма приставка е за евробукса, пъха се отзад на телевизора. А иначе 2-те малки накрайника са за видео картата, по-дебелия, и за звука от това което виждам. Кабела за видео картата се пуха отазад посредата на видеото.

До GoldLiker ,аз в момента съм с видеокарта,като твоята стара.Наскоро си я купих.И мога да кажа,че имам същите проблеми,които ти описваш за новата си карта.Но пък забелязах,че когато настроя сигнала да отива само на телевизора,като на единствен монитор,тогава той си отива там.Ако случайно си намерил решение на твоят проблем,моля да го споделиш тук,или да ми пишеш.Също така очаквам съфорумците да се включат и те с някой съвет.Благодаря предварително.

• 2 седмици по-късно...

Зравеите имам проблем с най-новите nvidia видео драйвари немога да си искрам сигнала на телевизора само премигва 2,3 пъти и исписва че няма сигнал ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ !!!

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Зравеите имам проблем с най-новите nvidia видео драйвари немога да си искрам сигнала на телевизора само премигва 2,3 пъти и исписва че няма сигнал ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ !!!

Първо си провери VGA портовете и към монитора,и към компютъра, дали кабела е добре скачен към него и ако това не е проблема,възможно е видеокартата да не е влязла както трябва в слотовете т.е. трябва да отвориш компютъра и да провериш!

Това ми прилича повече на проблем с кабела. С лаптоп или с настолен компютър си? И си изключи кабелната.

С настолен компютър съм, от диска като сложа драйвърите няма ядове, ама друпнали си новите Публикувано изображение:):P какво да правя, че да ми е с новите и да върви ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.