Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

гледайте филма ZEITGEIST преведен на български

Featured Replies

Междувременно за размишление - не е пълнометражен филм, но си заслужава да се гледа. Оня ден попаднах на него. Може го гледате директно на сайтовете

http://americanshow.ru RU

http://www.revolutioninyou.com EN

Или да си го дръпнете http://americanshow.ru/video/video-full.zip

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 99
  • Прегледи 24,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-големият проблем на организираната религия винаги е била истината. Причината е най-вече в това, че истината е противоположна на лъжата и заблудата и следователно е противопоказна за всяка форма на организираната около масова манипулация религия.

Предлагам ви едно почти двучасово филмче с любопитно съдържание, което е взело някои стари и добре известни факти, като например това, че юдаизма, а от там и християнството и исляма, произхождат от древноегипетската жреческа мъдрост. Приятно гледане...

http://zeitgeistmovie.com/

Гледал съм го и съм съгласен с всичко изнесено в него.

Защо тъпанарите се хващат за религията, след като най-важното нещо от този филм евтората му част. А именно как по подобие на Пърл Харбър американците си взривиха Търговския център. Айде спрете с глупостите за религиите.

• 2 седмици по-късно...

Ето линк където може да го гледате директно но за съжаление без субтитри:

@ video.google.com

Според мен филма засяга доста по-сериозни проблеми от религиозните.

филма е интересен не само от гледна точка на религията но и в момента на икономически криза позволява да се разбере как функционира финансовата система...гледах го отдавна не помня вече всичко но понякога звучи доста пропагандно ( едностранчиво-и това го прави уязвим от гледна точка на критиките. Щеше да е по силен ако представяше няколко версии и мнения.

Май вече била излязла втора серия. Някъде има ли я с превод?

И малко материал за обсъждане по първата серия: http://anti-zeitgeistmovie.info

+ български субтитри

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1136035

купих си книга която доказва на 100% за взаимстването на Християнството и Юдаизма от Египет! тя се казва - "РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ" автор - Михаил Коростовцев. Тя е независима от филма Zeitgeist писана е 1976 година.вътре има цяла глава наречена "Египет и библията" и в нея са дадени сравнения и цитати между библията и по-древни Египетски текстове и съвпаденията са едно към едно (само дето в библията имената са други)! В някои от другите глави също са показани взаимствания. А в "ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО" том 1ви автор Х.У.Джансън - която е една от най-авторитетните също са дадени взаимствания като например Египетския вариант на Страшния съд описан в книга на мъртвите от Хунефер.и двамата автори изрично подчертават сходствата а книгите ги има в по-големите книжарници.

А не е ли заимствано всичко от Шумер и Асирия? Нали там е била най-древната цивилизация, с останали писмени източници или ме лъже паметта?

да от Шумер и Асирия също например мита за Ной: Легенда за потопа (вавилонски мит) ного, много отдавна Гилгамеш, владетелят на Урук, търсейки безсмъртие, отишъл при престарелия Утнапищим, който станал безсмъртен, благодарение на добродетелите си и спасил човечеството и животните от великия потоп. Тогава старият мъдрец му разказал своята история. Разгневени от греховния живот на хората, повечето богове решили да погубят човешкия род. Но понеже Утнапищим, който управлявал града Шуруппак бил праведен и известен с добрите си дела, бог Енки го предупредил за приближаващия ужасен потоп. Той му заповядал да изостави всяка работа, да изгори дома си и веднага да започне да строи голям кораб, който трябвало да бъде широк 120 лакътя и да бъде също толкова висок. Утнапищим трябвало да насмоли целия кораб, за да не пропуска вода. След това трябвало да натовари по едно мъжко и по едно женско от всичку видове животни, да вземе семейството си, храна за всички, злато сребро и украшения. И точно, когато Утнапищим завършил строителството на кораба, завалял пороен дъжд, какъвто не бил валял преди това. Дъждът валял без прекъсване шест дни и шест нощи и бурята и наводнението били толкова ужасни, че самите богове се изплашили. Даже бог Еа, богът на водите и океана, който изпратил потопа на земята, разбрал, че всичко станало много по-страшно, отколкото искал самият той. Боговете гледали с ужас към наводнената земя, а богинята на любовта и красотата Ищар се обливала в сълзи, виждайки как децата се превръщат в глина и изчезват в развилнялата се водна стихия. След шестия ден водите престанали да се изливат от небето и когато всичко стихнало, боговете видяли, че всички живи същества са изчезнали. Покрусеният Утнапищим склонил глава и заплакал от мъка по унищожения човешки род. В това време корабът спрял близо до върха на планината Нисир и на седмия ден Утнапищим пуснал един гълъб, за да провери дали ще намери място, където да свие гнездо. Но гълъбът се върнал скоро обратно на кораба. На следващия ден изпратил лястовица, но и тя се върнала. Накрая изпратил врана, която отлетяла и вече не се върнала, защото намерила място за своето гнездо. Така Утнапищим разбрал, че сушата се появила отново и че било време да излезе от своя кораб, за да принесе жертва за избавлението си. Той получил в дар от боговете "живот вечен" и бил пренесен заедно с жена си в божествената райска страна Дилмун.

купих си книга която доказва на 100% за взаимстването на Християнството и Юдаизма от Египет! тя се

казва - "РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ" автор - Михаил Коростовцев. Тя е независима от филма Zeitgeist

писана е 1976 година.вътре има цяла глава наречена "Египет и библията" и в нея са дадени сравнения и

цитати между библията и по-древни Египетски текстове и съвпаденията са едно към едно (само дето в

библията имената са други)! В някои от другите глави също са показани взаимствания. А в "ИСТОРИЯ НА

ИЗКУСТВОТО" том 1ви автор Х.У.Джансън - която е една от най-авторитетните също са дадени взаимствания

като например Египетския вариант на Страшния съд описан в книга на мъртвите от Хунефер.и двамата

автори изрично подчертават сходствата а книгите ги има в по-големите книжарници.

същото го има и в Корана

и аз знам защо :P

да издам ли книга ,,Египет и Корана'' Публикувано изображение

историята за Адам и Ева и потопа се среща също при маите

вярвам и при други изчезнали народи.

същото го има и в Корана

и аз знам защо :sobbing:

да издам ли книга ,,Египет и Корана'' Публикувано изображение

историята за Адам и Ева и потопа се среща също при маите

вярвам и при други изчезнали народи.

Е той е писан последен и там са крали от библията,затова го има.Можеш да издадеш каквото си поискаш,това няма да промени нещата. Публикувано изображение

Aliah вземи попрочети и после ще говориме а можеби ти си световно известна Египтоложка но ние още не сме чували за тебе ?

• 3 месеца по-късно...

А златото, ах... златото.

Да припомням ли ВЗРИВЯВАНЕТО на Световния Търговски Център. Исках да кажа на съседната до него сграда, която ако някой ми каже от какво падна, ще му бъда роб цял живот! А под нея какво беше изнесенео преди това... незнайно къде.

Злато... познахте.

Във филма Zeitgeist ли се казва, че преди взривяването на Световния Търговски Център са изнесли златото от там?

:lol6::P:wors:

^ А? Може и там да се казва. Но има и други филми, по тази тема. Не е от СТЦ, а от сградата до него... 7-ма, ако не се лъжа. Та тя е интересно от кво падна бе да му се не види... и защо. И защо е изнесено златото. Ама ти тоя цитат... защо го пусна тук, като е от друга тема... нещо не разбирам методите ти на изразяване?

^ А?

Може и там да се казва. Но има и други филми, по тази тема. Не е от СТЦ, а от сградата до него... 7-ма, ако не се лъжа.

Та тя е интересно от кво падна бе да му се не види... и защо. И защо е изнесено златото.

Ама ти тоя цитат... защо го пусна тук, като е от друга тема... нещо не разбирам методите ти на изразяване?

Публикувано изображение

Моите методи на изразяване са възмонжно най-прости. Виж, ако това го беше казал за U.Ra никой нямаше да се учуди.

Кажи, откъде си разбрал за това, че са взели златото от съседната сграда преди да взривят Центъра.

Сложих поста ти тук, защото мислех, че знаеш това за златото от филма Zeitgeist. Не те попитах в другата тема, за да не правим спам там и за да не ни изтрият постовете преди да сме се разбрали. Публикувано изображение

Кажи сега откъде разбра това за златото.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

^ който търси намира... макар че хич не е трудно същност. Аз от професионален интерес съм се интересувал защо и от какво падна тая сграда. И каква функция е изпълнявала.

Много хубав филм и двете части. Е не всичко е истина, но доста голям процент е!

Гледал съм го няколко пъти, отношението ми към този и подобен род филми е повече като на комедия, отколкото като на сериозен филм. Най-забавната част от подобни филми, каквато има и в този е като кажат: свръхсекретна среща, план или нещо подобно и после буум - някакви снимки на събитието в пълни подробности, кой е участвал, какво е казал, какво е носил :)

Сега гледах малко видеоклипове, относно "Забранената археология". Видях един видеоклип, на който би трябвало да има интересна снимка, ама трябва да си регистриран, за да гледаш видеото. U.Ra, понеже знам, че си регистриран, ще погледнеш ли видеото, за да ми кажеш какви тайнствени неща има на тази снимка? Ама, ако има нещо гадно на снимката, не я поствай директно тук, а под линк и обясни съдържанието й. Публикувано изображение

Ето това е лик към видеото:

http://www.youtube.com/verify_age?&nex...ature%3Drelated

Може да се види от тук, като погледнеш в дясно в Related videos, четвъртото видео, наречено A chilling photograph's hidden history.

http://www.youtube.com/watch?v=KaY9k4-W0cc...feature=related

Ще чакам да ми кажеш какво има на снимката, че ми е интересно. :)

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Какъв ти е проблема да се регистрираш? Не видях нищо особено на филмчето. Става въпрос за кюрдистан и няма нищо общо с археологията. Това на снимката е труп. Честно казано не знам кой може да има полза от подобни гадости.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Какъв ти е проблема да се регистрираш? Не видях нищо особено на филмчето. Става въпрос за кюрдистан и няма нищо общо с археологията. Това на снимката е труп. Честно казано не знам кой може да има полза от подобни гадости.

Добре. А аз очаквах да е нещо интересно. Преди време пробвах да се регистрирам, ама нещо не стана. :)

Не ми е и притрябвало, де.

Айде, ако искате да кажете какво мислите за филма ZEITGEIST. ;)

• 1 месец по-късно...

Днес изгледах и втората част на Zeitgeist - Addendum.

Много добре направен филм, който даде отговор на много от въпросите,които съм си задавал относно сгрешеното общество,в което живеем...

Горещо препоръчвам на всеки да го гледа... Ето и линкове:

The movie

The subs

Днес изгледах и втората част на Zeitgeist - Addendum.

Много добре направен филм, който даде отговор на много от въпросите,които съм си задавал относно сгрешеното общество,в което живеем...

Горещо препоръчвам на всеки да го гледа... Ето и линкове:

The movie

The subs

Първия филм е твърде добре анализиран и оборен тук (и трите части) на испански:

http://natsufan.livejournal.com/24342.html

и за разбиращите английски-(гугъла превежда доста добре от и на испански,но не и на български!)

http://translate.google.es/translate?u=htt...es&ie=UTF-8

и за втория филм(испански):

http://natsufan.livejournal.com/32362.html

превода на английски:

http://translate.google.es/translate?u=htt...es&ie=UTF-8

Едва ли някой има време да чете всичкото това,и то на английски или испански. Ако си гледал филма (говоря за втората част), кажи с кое точно не си съгласен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.