Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се ъпдейтва Windows и защо?

Featured Replies

Не съм наясно с "ъпдейтването"/извинявам се ако не се пише точно така/,затова реших да попитам всички,които имат мнение по този въпрос и ще ми разяснят какво точно значи и дали е хубаво да си включа тази опция.Веднъж си отбелязах да ми се "ъпдейтва"автоматично,но ми се пяви нещо много странно,нещо като софтуер,който иска да го инсталирам и да си го заплатя,не си спомням много добре,но иконата беше жълта ,наподобяваща звезда,а името му не знам дали ще го напиша правилно ,но май беше:"GNU"или нещо такова,аз се стреснах много като ми се загнезди и си върнах компютъра до по ранен период и изчезна,но ми казват че било хубаво "уиндоус"-а да се "ъпдейтва",но се страхувам да не се появи пак тази"жълта звезда"или по ми приличаше даже на кръстовище/самата икона/.Моля ако някой може да ми обясни,трябва ли да си включа опцията или не и как да избегна появата на "GNU",или там както се казва тази прословута програма,ако съм написала много глупави фрази,извинете ме ,не е от глупост,а от незнание,затова се надявам да ме просветлите и този път.Благодаря ви! :wors:

• Отговори 60
  • Прегледи 27k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

хич не е мит... затлачва се яко със "сини" папки и фрагментиран диск, отделно че се затлачват регистрите... и състем рестор наистина е безполезна опция - от 5 години нито веднъж не ми е била от полза,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

А тези хора имат ли някаква ефикасна защитна програмка с HIPS, IDS или поне приличен firewall ? Може би Returnil или Sandboxie ? Така или иначе това не доказва напълно, че нямаш нужда от защитен софту

• Ако се вграждат с nLite, обновленията за SP3 се свалят от тук

Ъпдейти само в краен случай и само за критични(critical) такива. Не оставяйте автоматично да ъпдейтва в никакъв случай, за да не ви досажда когато си иска и да ви наджаска излишни боклуци...

• Автор
Ъпдейти само в краен случай и само за критични(critical) такива. Не оставяйте автоматично да ъпдейтва в никакъв случай, за да не ви досажда когато си иска и да ви наджаска излишни боклуци...

а какво точно е това "ъпдейтване"аз от както се среснах повече не съм си го включила,но сестра ми е абсолютно убедена че било страшно необходимо.защо някой и го е казал това в случай ,че ти казваш че не е ?то всеки си третира компютъра както на него си му харесва,но дали е правилно или не?благодаря за съвета.какво точно се случва,ако се "ъпдейтва" или не се "ъпдейтва"?

Защо да не оставим Windows да се обновява? Някаква мода ли е? Има автоматичен и принудителен ъпдейт. Как ще разбереш кой ъпдейт е критичен?

Давам отговор със системата за принудителен ъпдейт на Windows. Има избор какво да инсталираш от списъка с ъпдейтите (обновяванията), както се вижда на картинката по-долу - Express или Custom (по желание на клиента) за Windows XP SP2. Тази картинка е за принудително обновяване. Вдясно долу има надпис "News"- там са критичните...

Същото с избора го има, когато е включен автоматичния ъпдейт (обновяване) и трябва да се инсталира нещо от Microsoft за Windows.

nfmjo5.jpg

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

а какво точно е това "ъпдейтване"аз от както се среснах повече не съм си го включила,но сестра ми е абсолютно убедена че било страшно необходимо.защо някой и го е казал това в случай ,че ти казваш че не е ?то всеки си третира компютъра както на него си му харесва,но дали е правилно или не?благодаря за съвета.какво точно се случва,ако се "ъпдейтва" или не се "ъпдейтва"?

Критичните ъпдейти добавят някои пропуски и проблеми в системата, които с течение на времето се появяват при експоатацията на Уинбоуз. Другия билюк с неща, които MS горещо ви препоръчва да сложите са излишни и повече пречат. Като цяло аз правя ъпдейти, ако Уинбоуза почне да става бавен и да има проблеми. Препоръчително е да се правят критични ъпдейти на 5-6 месеца ако си с XP, по мое мнение. Забрави да споменеш, какъв Уинбоуз ползваш?

.......................

Препоръчително е да се правят критични ъпдейти на 5-6 месеца ако си с XP, по мое мнение.

......................

Защо критичните ъпдейти за XP трябва да се правят на 5-6 месеца? С какво е свързан препоръчаният от теб период?

Според мен това е доста несериозно, даже опасно за потребителите на Windows...

Защо да не оставим Windows да се обновява? Някаква мода ли е? Има автоматичен и принудителен ъпдейт. Как ще разбереш кой ъпдейт е критичен?

Давам отговор със системата за принудителен ъпдейт на Windows. Има избор какво да инсталираш от списъка с ъпдейтите (обновяванията), както се вижда на картинката по-долу - Express или Custom (по желание на клиента) за Windows XP SP2. Същото с избора го има, когато е включен автоматичния ъпдейт (обновяване) и трябва да се инсталира нещо от Microsoft за Windows.

Ами може би визира случаи когата Операционната Система не е легална и иска валидация - Genuine System...Има много добри безплатни програмки и алтернативи за тази цел и с подобна функционалност, но Autopatcher си беше класика в жанра.Не случайно от Microsoft спряха този проект, който спестява време на мрежовите администратори особено ако се налага да обновяват голям брой машини...Защо ми се струва че тази тема я има и в (s-o-f-t-v-i-s-i-a)...genatraikova май ще поставя рекорд за брой теми за кратко време :wors:

Цитат от потребителя error_404

УВажаеми "невежи" идеята на AutoPatcher като цяло е да спести на системните администратори Windows Update и прочие неща и отделно AutoPatcher ви дава възможността за обновяване цялостно на системата без РЕСТАРТИРАНЕ т.е. чак в края на инсталацията ще се наложи рестарт и ще имате напълно оптимизирана и пачната система.

Отделно не всеки потребител (почти 98% от тях) са с нелицензиран Windows, което почти в 70% от случаите води до блокиране на серийният номер за Windows Update, пък ако не доведе до това (WGA Fix) то определено е в помощ на администраторите и хората за които е критично важно да актуализират примерно 25 машини за 1 ден, и ми е интересно как ще стане това през Windows Update освен ако нямаш локален SUS, но понеже виждам, че хора всякакави и мнения всякакви не искам да Ви разочаровам, но AutoPatcher е една прекрасна и нужна за всеки занимаващ се с компютри "вещ"

А Вие мили деца дерзайте и продължавайте да изказвате неподготвени мнения.

Странен остава и фактът, поради който софтуерния гигант сам не се погрижи за подобна програма, която със сигурност ще им спести доста укори из целия цивилизован свят. - според PC WORLD

Програми с подобна насоченост:

Windows Doctor 1.7

Microsoft Baseline Security Analyzer 2.1 beta 2

Belarc Advisor

Proactive Security Auditor FE

Protector Plus Windows Vulnerability Scanner 1.19

Windows Updates Donwloader

NETCHEK PROTECT

Но всеки сам си решава как ще действа...обаче да се обновява Операционната Система е жизнено важно за намаляване на пробойните в сигурността!

Българската думичка е актуализация. С този процес се подменят стари версии на програмни модули с по-нови преследвайки различни цели. Например най-често става въпрос със сигурността (възможността за нежелан достъп до твоя компютър), отстраняване на програмни грешки с някоя програма или неин модул, въвеждане на нови възможности и функционалност, повишаване скоростта на някоя програма, например на експлорера и т.н. За обикновения потребител няма голямо значение дали си е включил тая актуализация или не. Особено ако има сравнително последна версия на Windows XP. Все пак понякога се налага подобна актуализация, например за пълна съвместимост и перфектна работа с на пример - последната версия на Флаш плеера и още доста подобни неща, на които излизат постоянно нови версии. Ако е Виста, то е желателно да е включена актуализацията, защото на самата виста вече повече от година от както е в продажба, се отстраняват десетки и десетки бъгчета и проблеми.

Последно, ако си с Windows XP и то е легално копие или ако е добре излекувано :wors: можеш да си оставиш автоматичните ъпдейти. Особено през следващите месеци, когато се очаква да излезе сървиз пак 3 за нея. Автоматичната актуализация ще ти инсталира само критичните и важните нещица ;) Лично аз на домашната си машинка и на всички подобни за обща, непрофесионална употреба като за игри, филми и подобни оставям тази актуализация активна.

Ако е нелегален не се ъпдейтва че идва Бил Гейтс със звездата и иска пари

:P

.....................

Последно, ако си с Windows XP и то е легално копие или ако е добре излекувано :P можеш да си оставиш автоматичните ъпдейти. Особено през следващите месеци, когато се очаква да излезе сървиз пак 3 за нея.

.....................

Tози "лек" е все едно да имаш инсталиран лицензиран Windows (официално или не) или да махнеш WGA (WGA - Преимущество на Чистите "Прозорци"). Прав си, опасностите за смяна на версията на WGA или нови условия - SP 3 може би ще затегнат доста нещата...

Според мен Windows* трябва да се ъпдейтва, защото ако забраня този процес, все едно съм забранил на антивирусната си програма да се осъвременява. Често една промяна води до разбутване на някоя друга и т.н., но това е неизбежен процес, защото няма перфектна операционна система. За това моят съвет е да се разреши автоматичното осъвременяване на Windows.

Има и междинни варианти, за които се изказа по-горе B-boy[styLe] - например спреният по неоправдани по моему причини AutoPatcher бе и си остава много полезен, защото съдържа и функцинални възможности, но пък криеше известни рискове при употреба от по-неопитни потребители - риск от забрана на language bar например (преди време по невнимание патих веднъж от това) и т.н.

Има и още един вариант, който аз предпочитам и използвам - избор на ъпдейтите:

autoupdate1eh2.jpg

Този вариант ми дава възможност да избирам какво да се инсталира на компютъра, като това не се отнася за критични ъпдейти, за тях коментарът е излишен според мен.

----

* смятам използването на жаргонни наименования за която и да е операционна система за най-малкото неуместно

Ами може би визира случаи когата Операционната Система не е легална и иска валидация - Genuine System...Има много добри безплатни програмки и алтернативи за тази цел и с подобна функционалност, но Autopatcher си беше класика в жанра.Не случайно от Microsoft спряха този проект, който спестява време на мрежовите администратори особено ако се налага да обновяват голям брой машини.

...

Autopatcher продължава съществуването си под формата на APUP. Разликите от предишния вариант са 2:

1. Няма ги разните допълнения като .NET Framework, Flash Player и пр.

2. Самата програма е downloader на кръпките, т.е. не ги съдържа, а ги тегли от Microsoft.

Програмата не проверява предварително какви кръпки има инсталирани в системата, а сваля всичко наред (ок. 200 броя за XP, 300 МВ), което може да е много досадно - при мен на всеки няколко кръпки трябваше да я спирам и пускам отново, иначе престава да тегли. Утешителното е, че това се прави само веднъж - после се свалят само новоизлезлите. След стартирането на инсталацията всичко протича по познатия досега начин, като открива какво има инсталирано и пояснява за какво служи всяка кръпка.

Това е много удобен начин да се поддържа актуалността на системата. На онези, които имат оплаквания от Autopatcher - проблемът е в задклавиатурното им устройство, аз съм го слагал на поне 10 компютъра и никога не съм имал проблеми.

И със и без ъпдейти, със и без лицензиран Уинбоуз, така или иначе ще има спайуеър, за това не виждам смисъл от този спор :P

И със и без ъпдейти, със и без лицензиран Уинбоуз, така или иначе ще има спайуеър, за това не виждам смисъл от този спор :P

Мисля, че този твой коментар по темата е доста странен, както и предишния. Не става дума за опасност от спай, а за ъпдейт, актуализиране или обновяване на Windows.

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

И със и без ъпдейти, със и без лицензиран Уинбоуз, така или иначе ще има спайуеър, за това не виждам смисъл от този спор ;)

Пускам ъпдейтa на XP един път в месеца.

В повечето случаи ъпдейтвам само тези които се отнасят за win-a. cool.gif

След това спирам обновяването на Win XP за да не товари допълнително системата.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор
Критичните ъпдейти добавят някои пропуски и проблеми в системата, които с течение на времето се появяват при експоатацията на Уинбоуз. Другия билюк с неща, които MS горещо ви препоръчва да сложите са излишни и повече пречат. Като цяло аз правя ъпдейти, ако Уинбоуза почне да става бавен и да има проблеми. Препоръчително е да се правят критични ъпдейти на 5-6 месеца ако си с XP, по мое мнение. Забрави да споменеш, какъв Уинбоуз ползваш?

Използвам "XP"

Ползвам копие на Windows XP SP2 от 2006 г. До сега никога не съм пускал обновяване, или пък теглил ъпдейти по друг начин.

Казвате че е необходимо – сигурно е така, но аз по никакъв начин не съм усетил нещо в поведението на операционната система, което да налага изтегляне на ъпдейти.

Още повече пък, че не съм си купувал Windows и не може да имам претенции за каквато и да е поддръжка.

Нищо лично към никой, но ако някой иска да се изказва компетентно и иска мнението му да бъде уважено, като професионално, мисля че ползването на разни жаргони, или сравняване на операционна система с антивирусна програма е доста несериозно.

Ползвам копие на Windows XP SP2 от 2006 г. До сега никога не съм пускал обновяване, или пък теглил ъпдейти по друг начин.

Казвате че е необходимо – сигурно е така, но аз по никакъв начин не съм усетил нещо в поведението на операционната система, което да налага изтегляне на ъпдейти.

Още повече пък, че не съм си купувал Windows и не може да имам претенции за каквато и да е поддръжка.

Нищо лично към никой, но ако някой иска да се изказва компетентно и иска мнението му да бъде уважено, като професионално, мисля че ползването на разни жаргони, или сравняване на операционна система с антивирусна програма е доста несериозно.

Говориш за поста на hlevoust - Но това си е лично твое мнение...Знаеш ли че без актуализации Операционната Система е като "швейцарско сирене".Как искаш да усетиш разлика в производителността като повечето от поправките касаят сигурността и ползата от това да теглиш и инсталираш т.нар. кръпки може да я усетиш твърде късно при загуба на ценна информация при дадена инфекция.За SP3 се говори че влияе позитивно и на скоростта на работата на Windows!

И е малко късно за морал от твоя страна - средно положение няма или купуваш Windows или си караш с нелегален а това дали ще теглиш UPDATES или НЕ не те прави по-малко виновен...

Ъпдейтът на Windows e само за страхливци

Грешно! Всеки месец Microsoft предоставя пачове, които целят да запълнят новооткрити пробиви в сигурността. Така времето, за което недоброжелателите биха се възползвали от някоя такава дупка, видимо се скъсява. Все още обаче не е рядкост някой мейл или сайт скоропостижно да ви навлекат вредители.

Затова укажете на Windows сам и автоматично да се ъпдейтва. За целта кликнете с десен бутон на My Computer, изберете Properties/Automatic Updates и отбележете Automatic, както и Every day. Освен това изберете и време, в което сте на компютъра и имате връзка с Интернет.

В Internet Explorer през Tools/Windows Update също направете ъпдейт на системата и ако при следващо търсене не откриете нищо, значи процесът е протекъл изрядно и успешно.

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...amp;pn=2&sb

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Далеч съм от мисълта да проповядвам морал, просто нямам претенции за поддръжка.

Ако някъде се продава Windows лиценз на лизинг, много вероятно е да си купя.

Въобще не мисля, че редовното актуализиране на Windows е излишно, просто от когато имам компютър, до сега не съм имал проблеми с вируси, или пък някакъв сериозен проблем с операционната система.

Що до производителността:

ЦИТАТ(pontifex)

Като цяло аз правя ъпдейти, ако Уинбоуза почне да става бавен и да има проблеми.

не съм забелязал такова нещо. Забавяне на системата след определено време, заради липса на обновления.

Относно ценната информация, всички важни неща се записват на дискове в две копия и се съхраняват добре. Не мисля, че една домашна система, на която се прави всичко, може да е надеждно хранилище за важна информация.

Редактирано от bagera82 (преглед на промените)

Далеч съм от мисълта да проповядвам морал, просто нямам претенции за поддръжка.

Ако някъде се продава Windows лиценз на лизинг, много вероятно е да си купя.

Въобще не мисля, че редовното актуализиране на Windows е излишно, просто от когато имам компютър, до сега не съм имал проблеми с вируси, или пък някакъв сериозен проблем с операционната система.

Що до производителността:

ЦИТАТ(pontifex)

Като цяло аз правя ъпдейти, ако Уинбоуза почне да става бавен и да има проблеми.

не съм забелязал такова нещо. Забавяне на системата след определено време, заради липса на обновления.

Относно ценната информация, всички важни неща се записват на дискове в две копия и се съхраняват добре. Не мисля, че една домашна система, на която се прави всичко, може да е надеждно хранилище за важна информация.

1.И аз не съм имал проблеми с гадинки, но никога не е късно а с обновяването на Операционната Система и използвания софтуер риска се понижава...

2.Не съм съгласен за ценната информация - тук трябва да се поясни значението на думата - не става въпрос за важни корпоративни данни или сървър и т.н. а за лична и неприкосновена информация (т.е. информация ценна за потребителя - било то снимки, документи и т.н. която се съхранява на домашните машини)...

3.Съгласен съм за архивирането на данните (макар да няма 100% надежден носител на съхранение на данни) - дисковете се драскат, окисляват и т.н.

А и все пак защо да не се вземат превантивни мерки, вместо после да ти се наложи да правиш пълна преинсталация на Windows (не че изисква много време) или да връщаш от снимка направена с AcronisTrueImage като можеш да си спестиш това начинание.А и често пак се налага да се преинсталира някой по-специфичен софтуер или да се конфигурира наново.Тук може да се използва за пример SpywareBlaster - не чисти шпиопнски софтуер а те имунизира срещу такъв!

4.И аз не съм съгласен че след определено време поради липса на актуализации става по-бавен Windows - всичко си е до задклавиатурното устройство и поддръжката на О.С.Както казах те влияят главно на подобряването на сигурността, тук-таме подобряват работата на някое приложение, модул или услуга в Windows и отстраняват редица бъгове, но понякога след инсталиране на някои "кръпки" се е появявал и обратен ефект (поправяш едно, разваляш друго) и това налага инсталиране на кръпка за КРЪПКАТА, но все пак си мисля че риска си струва...(вярно е че щом едно нещо работи не трябва да се пипа, макар че ако има възможност да работи още по-добре защо пък не?).

B-boy[styLe], абе пич за кви пачове на сигурността говориш на Windows... ако кажеш, че разчиташ на Windows-кия Firewall да ти осигури сигурността значи си си чисто без защитна стена. Аз когато бях с ХР бях спрял ъпдейтите... не ти трябват боклуци... какво ще ти ъпдейтва тоя уиндоус.... слагаш си новите кодек пакети, слагаш си .NET 2 ; една добра антивирусна, която си се ъпдейтва и не се занимаваш с глупости... ъпдейти тва са най-тъпите глупости...

Сега си сложих Vista :lol6: между другото (finger) за хейтърите на вистата biggrin.gif много съм доволен от вистата, пуснал съм да ме пита като има ъпдейти и си свалях само "Important Update", ама сега като си сложих антивир сигурно ще ги спра нацяло тея ъпдейти... Те само товарят излишно системата... Вижте изобщо какви ъпдейти има за сваляне и ще видите, че са супер в г*за..

B-boy[styLe], абе пич за кви пачове на сигурността говориш на Windows... ако кажеш, че разчиташ на Windows-кия Firewall да ти осигури сигурността значи си си чисто без защитна стена. Аз когато бях с ХР бях спрял ъпдейтите... не ти трябват боклуци... какво ще ти ъпдейтва тоя уиндоус.... слагаш си новите кодек пакети, слагаш си .NET 2 ; една добра антивирусна, която си се ъпдейтва и не се занимаваш с глупости... ъпдейти тва са най-тъпите глупости...

Сега си сложих Vista :lol6: между другото (finger) за хейтърите на вистата biggrin.gif много съм доволен от вистата, пуснал съм да ме пита като има ъпдейти и си свалях само "Important Update", ама сега като си сложих антивир сигурно ще ги спра нацяло тея ъпдейти... Те само товарят излишно системата... Вижте изобщо какви ъпдейти има за сваляне и ще видите, че са супер в г*за..

1.Много си хитър ти да си теглиш "important updates" а ние не така ли? И никой не ти е казал да теглиш всички - пак можеш да избираш кои да инсталираш!

2.Къде съм спонемал Windows Firewall за защита, чрез актуализациите се решават проблеми с редица уязвимости (exploits & vulnerabilities) по цялата О.С.

3."Слагаш си кодеци, сламаш си *.NET Framework 2..." - мисля че знам кои приложения ми трябват - затова е и персонален компютър - всеки да инсталира това според потребностите си.

(между другото има и *.Net 3.5 вече!)

4.Какво пък ти товари системата - беше отдавна когато Windows Update и svchost.exe водеха до излишно натоварване на компютъра и пилеене на системни ресурси.А и винаги след като инсталираш актуализациите (1 път месечно излизат според Microsoft Security Bulletin) можеш да изключваш Windows Update - или още по-добре да ползваш приложение като Microsoft Baseline Security Analyser.

При съвременните машини (двуядрени процесори и т.н.) чак толкова да ти се товари системата е меко казано смешно.Но всеки си решава за себе си.На никого не налагам мнение.

Поздрави!

Ако не бяха актуализациите толкова важни щяхте ли да чакате финалната версия на SP3 за Windows XP като топъл хляб а?

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Винаги изключвам функцията за автоматично обновяване! Aко Windows-a не е лицензиран не само че не е необходимо но и понякога вредно автоматичното обновяване !Слагам кръпки само когато е необходимо наскоро сложих кръпка само защото мрежата между двата компютъра не работеше стабилно..

Autopatcher продължава съществуването си под формата на APUP. Разликите от предишния вариант са 2:

1. Няма ги разните допълнения като .NET Framework, Flash Player и пр.

2. Самата програма е downloader на кръпките, т.е. не ги съдържа, а ги тегли от Microsoft.

Програмата не проверява предварително какви кръпки има инсталирани в системата, а сваля всичко наред (ок. 200 броя за XP, 300 МВ), което може да е много досадно - при мен на всеки няколко кръпки трябваше да я спирам и пускам отново, иначе престава да тегли. Утешителното е, че това се прави само веднъж - после се свалят само новоизлезлите. След стартирането на инсталацията всичко протича по познатия досега начин, като открива какво има инсталирано и пояснява за какво служи всяка кръпка.

Това е много удобен начин да се поддържа актуалността на системата. На онези, които имат оплаквания от Autopatcher - проблемът е в задклавиатурното им устройство, аз съм го слагал на поне 10 компютъра и никога не съм имал проблеми.

Аз държах дълго време в нашия офис SUS пакета за актуализация на Майкрософт. Ама преди година и нещо като сменяхме сървъра забравих или ме домързя нещо да го качвам и така се спря делото. Като гледам май са го докарали до WSUS вариант. Със SUS (WSUS) всички ъпдейти се теглят за 2-3 минутки по локалната мрежа и после според машината е времето за инсталиране на актуализационните файлове. За тези, които не са запознати - този вариант изисква Уин сървър и е подходящ за бърза актуализация на машинки с по-стара версия на уина, например за лаптопи с легални копия на уин-а (обикновено на рековъри дисковете им са по-стари версиите на ОС-а) или подобни десктоп машинки. Разбира се, че става и за домашни компове при преинсталация с по-стари копия на уин-а :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.