Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За вредата от WC - акайте клекнали на поляната...

Featured Replies

Сигурно малко хора се замислят, дали са вредни или полезни удобствата.

Оказва се, че най-нужното - нужника ни в къщи - е вреден и ни причинява куп болести и проблеми, за които не подозираме.

Ето синтезирано някои неща, а вие може да си прочетете сами линковете.

-Клекналата поза прави дефекацията (изхождане) по-бързо, по-лесно и по-пълно. Тя помага да се избегне "фекален застой" -- основен фактор при рак на червата, апандисит и inflammatory bowel disease.

-Клекналата поза защитава нервите, които контролират простата и мехура от разтягане и увреждане.

-Клекналата поза добре уплътнява илеоцекалната клапа между дебелото и тънкото черво. При общоприетата седяща поза този клапан няма опора и често изпуска по време на дефекация, замърсявайки тънките черва.

-При клечене се изправя и освобождава ректалния проход, който нормално е прегънат на 90 градуса. Този проход нормално е винаги затворен освен когато клекнем.

-При клекнала поза червата се поддържат от бедрата. Това помага да се избегнат херния и дивертикули, които често са резултат от дългогодишно напъване в седяща поза.

-Клеченето е високо ефективен, без хирургическо лечение метод срещу хемороиди, както са показали публикувани клинични изследвания.

- За бременни жени, клекналата поза на тялото предотвратява натиска върху утера и приготвя за естествено раждане.

до сега никоя клиника за премахване на хемороиди не съм чул да се рекламира с "Клечете и хемороидите сами премахнете"...

сега си обяснявам също защо понякога съм нервен, а то щот клекналата поза защитавала нервите...

е па аз мразим да клечим...

навремето мноу се кефех кат ме напъваше у гората сутрин и да си клекнем така стилно, да усещам как тревичките ме гъделичкат по задника, да гледам как пАрата от изхвърленото от мен се вие като пушек от индиански вигвам сред прерията...

миризмата на тревичка, шишарки и смола като се омеша с миризмата на изсраното (а бе нема кво да се лъжем, че се изхождаме...направо си серем баси), е уникална...

то и поета се е преклонил...

Тих ветрец ми вее в слабините,

стрък трева ме боцка по г*за

Клекнал нейде из върбите,

тихичко сера, сера...

За вредата от тоалетната-стол.

И още нещо интересно:

Естественият локейшън, където прачовека дефекира е клекнал сред природата. В началото това се е правило направо на пътеката, но след няколко травмиращи инцидента вследствие подхлъзване, матрьоната на племето (тогава е било още матриархат) е издала указ според който дефикацията трябва да става най-малко на две крачки встрани от пътеките. Впоследствие с изнамирането на мисионерската поза, връщането към нормалната кучешка поза станала архаична и забранена с указ. Затова започнало скрито практикуване на кучешката поза, нерядко водещо в бързината до объркване на дупките, което пък взело, че се харесало. Тогава се появили и първите мераци за хомоактове, довели по-късно до замяната на матриархата с патриархат. Че въпросното явление довело вече до свян от действието дефекация и прачовека взел да се усамотява на скришни места, по късно и с ежедневната каменна нюзплоча. Въпросната нюзплоча по късно била заменена от кожа за многократно използване и папирус - за еднократно използване. Така, че естествения локейшън за дефекация в резултат на еволюционното развитие станал вън от пещерата, а не вътре в нея.

вие как я карате и предпочитате - седнал на чинията или клекнал на поляната...

тоест седнал и болен или клечащ, но здрав и оцапан...

пп.за сега не искам да коментирам моментите с диарията и клечането...

• Отговори 243
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така е, известен факт е, че Японците, които акат клекнали не страдат от хемороиди (поне повечето), докато при европейците процента е по-голям, защото акат седнали, също и при американците.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Е да ама ние,жените,си пишкаме клекнали пък вие,мъжете,не можете :rolleyes:

да бе, дайте да почнем да серем по поляните като кучетата (за здраве )

Евала Алекс,все пак пусна темата :angry:

Носете си и екологични лопатки, защото от фекалии по парковете вече нема начин да се прибереш, без да си стъпил в някое лайно :angry:

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

• Автор

Евала Алекс,все пак пусна темата :angry:

а бе пуснах я, ама са ми я преместили в празните приказки баси...

явно тоз дет я е преместил не е изчел фундаменталния труд на авторите, а само моите обяснителни записки...

нищо де...

да се отдадем на поезия малко...

по темата де...

Звезди, луна, небе...

А на мен ми се сере!

Но зърнах храстче в този час

и си рекох "Тук ще сера аз!".

Свалям дрипавите гащи,

клонче дупето ми дращи.

Но изведнъж...стон излезе от моята уста

защото една муха ми влезе във г`за!

Но се напънах с всичка сила

и таз муха излетя като торпила!

И развеселен от тази случка в този късен час,

прибрах се в къщи и в Калдата влязох аз.

вие как я карате и предпочитате - седнал на чинията или клекнал на поляната...

тоест седнал и болен или клечащ, но здрав и оцапан...

пп.за сега не искам да коментирам моментите с диарията и клечането...

Клекнала на поляната, въпреки че и на цимент може, ама се губи кефът от цялата работа. Хич не обичам да сядам на чиния и не сядам. Публикувано изображениеЗа мен тя е общежитие на хиляди болести.

п.п. А запека ще го коментираме ли?

Е да ама ние,жените,си пишкаме клекнали пък вие,мъжете,не можете

;)

Аз па мога да пикая и права. :P

Клекнала на поляната, въпреки че и на цимент може, ама се губи кефът от цялата работа. Хич не обичам да сядам на чиния и не сядам. Публикувано изображениеЗа мен тя е общежитие на хиляди болести.

Една приятелка хвана зараза имено от това 'обежище', докато беше бремена!! Та от тогава се научи да пикае права ;)

Но си има и други варианти ... подреждаш си тоалена хартия по обиколката на тоалетната чиния и си сядаш удобно .. Публикувано изображение

• Автор

п.п. А запека ще го коментираме ли?

че нали тва е идеята баси...

явно повечето хора обаче като видят заглавието и явтора на темата си казват "Айде още една шашава тема ше иде в коша след ден-два"...

аз лично останах изумен от нещата изписани там...

не ги разбирам от биологична гледна точка, но ми се струва че няма нищо майтапчийско и безмислено...

да не говорим, че се засягат все проблеми, които стават все по-наболели...

поне около мен всеки втори (да не кажа всеки) се оплаква от нередовен стомах...

но и всеки втори се срамува да говори за тези неща, все едно е нещо мръсно и гнусно...

а не се замисля, че всеки ден по няколко пъти отделяме ненужните на организма вещества в тоалетната и това е най-нормалното човешко действие...

но и всеки втори се срамува да говори за тези неща, все едно е нещо мръсно и гнусно...

а не се замисля, че всеки ден по няколко пъти отделяме ненужните на организма вещества в тоалетната и това е най-нормалното човешко действие...

Вярно е повечето се срамуват. Пък на мен една от любимите ми теми за разговор е именно срането и ла**ата. По-често ходя в тоалетната отколкото в кафенето. И поради това имам повече неща за споделяне за първото, отколкото за второто.

явно тоз дет я е преместил не е изчел фундаменталния труд на авторите, а само моите обяснителни записки...

Сещам се за някой който би направил такова нещо Публикувано изображение

• Автор

имаше една тема наоколо с име "За какво мислите докато сте в тоалетната"... аз бих я озаглавил "Какво си мислите докато серете и усещате облекчението в стомаха си и цялото тяло"... моите мисли са свързани обикновено с нещо, на което търся отговор или решение... и просветлението идва не защото ме е ударила ябълка по главата, а в следствие на кефа от усещането да си празен... да се усещаш поне с 10 кила по-лек (така ти се струва де), да я няма гадната тежест в корема и да ти иде да литнеш... ех че кеф...

Напоследък си турям един вестник у мойта стая и сера върху него и после си го изхвърлям Публикувано изображение Кофти е че си бърша г*за също с вестник Публикувано изображение

Ми чи тъй де-това трябва да е Важна тема

Как така за наркотиците и марихуаната ги направили важни а

;)

Нали и те са л@@@а

Извинявай, не те разбрах какво са? Публикувано изображение

Кво не си разбрал бре,Ташачко ;)

За марихуаната и наркотиците ли - ми не са ли л@@@а а

Публикувано изображение

...

чел я е той, чел я е ;)

Публикувано изображение

и то на три-чветири места в нета преди време-не се притеснявай за мене-маясъла ми е наред Публикувано изображение

А ако нямате възможност, може да се направи стойка, като тази:

Публикувано изображение

Бързо се сгъва и е удобна за съхранение

Публикувано изображение

Наклонът е от излючително занчение

Публикувано изображение

Източник: Vife,16.05.2001 г

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

;):lol6: :lol6: Кой иска да се катери,аз не щъ :P

Не споделям ентусиазма на феновете на облекчаването сред природата. Предпочитам да си седна с книжка в ръка като бял човек, да си прочета 30-40 странички, може и повече, аз чета бързо. Тоалетната е единственото място, в което човек може да си седне, да обмисли едно-друго, да се изолира от околните и същевременно да се облекчи. И да не му пука, че отвъд вратата на светая светих звънят телефони, комшии се облягат на входния звънец, пищи онова странно нещо, наречено Skype... В един момент всички, напиращи за комуникация се отчайват и спират напъните. Тогава настъпва миг на блаженство - тишина, удобство, красиви чувства... А иначе - какво? Клечиш и току ти изтръпнат краката, та после пристъпяш с мъка, а хиляди иглички те пробождат. Като заголиш задник винаги ще се намерят дузина скучаещи комари, решили непременно да ти вземат кръвна проба. Хвърчат мухи и всякакви крилати, комшията псува козата, та се къса, съскат гъски, някой друг сякаш те дебне и щом заголиш, току си включи циркуляра - гюрултията е пълна, а няма и къде да си оставиш книгата. И все трябва да внимаваш за съдържанието на джобовете си, че току виж си се лишил от нещо ценно, то иначе защо ще е в джоба ти?

• Автор

Важно е дупки да има че иначе е ташак работата Публикувано изображение

прав си...

особено българина като цяло го гледам и се чудя с какъв хъс се грижи за дупката...

ядене, пиене и то по много и непрекъснато ако може...

пазаруват като идиоти за празниците и често съм се чудел как изяждат такова количество...

ама разни хора, разни идеали явно...

прав си...

особено българина като цяло го гледам и се чудя с какъв хъс се грижи за дупката...

ядене, пиене и то по много и непрекъснато ако може...

пазаруват като идиоти за празниците и често съм се чудел как изяждат такова количество...

ама разни хора, разни идеали явно...

То да беше само по празниците

Нали ги гледам с пълни колички влачат манджа във Фантастико-чак се чудя как смогват да го изядат,те лами направо

Публикувано изображение

За единия клозет работят-мда

...и като китайците ще си вършим работата по тротоарите 'Я шахта - чеки да се облекча' ..

Или пък които живеят в блокове - ще слизат долу, ще си копаят дупки и ... Публикувано изображение

А колкото до пълните колички - какво сте ги емнали хората - може да си пазаруват за седмица/месец и така да си пестят парички..,а не всеки ден да ходят и да пазарят за следващия Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.