Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвършенството

Featured Replies

Ами тонът си има известна свобода, която никога няма да стане пълна. Две абсолютни воли в космоса не могат да съществуват. За човекът остава възможността да се приближава безкрайно към Абсолюта.

А дисонансът може да се окаже много полезен за да изкара човека от статичното равновесие на застоя. Така създадената дисхармония му дава възможност (но нищо повече от това) да постигне ново равновесие на по-високо ниво.

Венци, понеже в темата за Петър Дънов зададе въпросите: "Кажи ми, къде са непосредствените ти предишни опитности спрямо сегашната ти личност? Тази личност същата ли е, която е била в предишни и ще бъде в следващи реинкарнации?", а аз не искам да разводнявам повече тази тема, ще се опитам да ти отговоря тук. Личността е ум (без висшата му част), астрални емоции и тяло (грубо-физическо, етерно и прана), като всичките са подложени на разпадане след смъртта. Това е теософската концепция - предполагам, че си запознат с нея. Натрупванията стават в духовната триада (висшия ум, будхи и атма). Поради висшата природа на споменатите три принципа, трябва да е ясно, че това което ще бъде натрупано към тях не може да е грубо материално. До тях ще достигне само това, което съответства на природата им. Натрупванията наистина са под формата на обвивка, която в определен момент става достатъчно развита за да може фокусът на човешкото съзнание да се пренесе от личността към Висшето Аз. Без тези натрупвания и изграждането на духовно тяло от тях, съзнанието ще си остане завинаги приковано в трите низши свята на личността и човек ще е несъзнателен в по-висшите.

Да, добре съм бил запознат с тези теории. Нормално е да мислим, че най-отдалечената точка в света е тази, която просто виждаме най-далеч. Така прави човек. Затова се опитах да те замисля за понятия като пълнота и съвършенство, но...

Познавам и висшия аз, за който говориш и наистина това е пътят към него. Същият този Висш аз в Новия завет се среща с Иисус в пустинята. Наречен е там Сатана (противник). Ето и ти знаеш добре, че той сбира цялата ни кармична есенциалност. Съответно после ни управлява чрез нея и ни държи затворени в кръга, защото това си е неговата природа. Той е, за когото аз в друг постинг казах - падналата част от Микрокосмоса. Затова няма да продължа, да не се повтарям.

• Отговори 62
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• според теб (вас), определение няма... според стотици хиляди (а може би милиони) обаче има... аз примерно ако си дефинирам за мен си лично понятията съвършенство и щастие това с какво ме отличава о

Публикувани изображения

Да, добре съм бил запознат с тези теории. Нормално е да мислим, че най-отдалечената точка в света е тази, която просто виждаме най-далеч. Така прави човек. Затова се опитах да те замисля за понятия като пълнота и съвършенство, но...

Познавам и висшия аз, за който говориш и наистина това е пътят към него. Същият този Висш аз в Новия завет се среща с Иисус в пустинята. Наречен е там Сатана (противник). Ето и ти знаеш добре, че той сбира цялата ни кармична есенциалност. Съответно после ни управлява чрез нея и ни държи затворени в кръга, защото това си е неговата природа. Той е, за когото аз в друг постинг казах - падналата част от Микрокосмоса. Затова няма да продължа, да не се повтарям.

Неееее, Чичо Венци, малко да доуточня. Вие, християните, и като цяло абрахамците, говорите за "бог с качества" само, за сметка на това имат безброй питри и патриарси, ма нейсе. ;)

Но Бог не е сбор качества. Примерно, ако говоря за тебе, то а зне казвам "схоластиката ан венци" или "любезността на Венци"..Венци си е Венци, Той е ЛИЧНОСТ. и аз, ако го ценя е заради личността му, не- заради едно или друго качество. Иначе Венци би бил поредния парцал за кичене и бърсане.. ;)

Момент.....на прав път си, но понеже не вземаш за автроритет това що е било преди юдаизма не можеш да проследиш връзката...

Ти грубо наричаш сатана "Висш Аз". Той е по-скоро висшо его, разбиране на аз-ът на материална основа. Но този "аз" не може да бъде Богът, тъй като Богът е ОСЪЗНАТ за МАКСИМАЛНАТА си потенция.Богът отвъд матрицата! cool.gif В това свое качество Той не създава пречки към себе си. Пречките са от по-низшите НЕОСЪЗНАТИ еманации, които считат егото за авторитет. cool.gif

И в този аспект, веднага ти казвам, че именно семитския Сатурн е "САТАНА на Исус", т.е. "противник на стремящата се към освобождение от материалния свят душа" . Семитския Сатурн- яхве е взел само лунната страна от цялостния Сатурн-Шива. Шива, бидейки второстепенен Дев, е оторизиран да наказва и реинкарнира низшите души пак в низшия астрал(до Сатурн), докато има друга фукнация ДА ПРОПУСКА ЧРЕЗ ЙОГА просветлените до Уран и Нептун или транссатурновата област.

ти да си видял евреин или семит, който да се занимава с йога?..... :speak:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Момче, не наслагвай наплъстяванията си върху другите.

Бог не е християнски, а просто Бог - ти говориш за други неща и мислиш, че всички, които намират дълбочини И в християнството са повърхностни като твоите виждания. Научил си наизуст нечии теории и едва ли можеш да смяташ, че това те доближава до Пътят, който е такъв, защото се върви.

Проследяваш връзки етнологични, културологични и митологични, а дори и с тях не си достатъчно запознат. Примерно, че митологизацията на Иисус е заимствана от Митра.

Ти нямаш представа какво е висшият аз.

Авторитет? Аз съм чел само една веда (говоря за първоосновните четири, на български и толкова няма в цялост), както и повече пурани и упанишади. Колкото и да са, сигурен съм, че доста повече съм им обърнал внимание от теб. Основи съм търсил в Заратустра, Лао Дзъ, Буда, Питагор, Платон, Кетцалкоатъл, Орфей, елинския, староиндийския и египетския пантеон и много други... Хермес е чиста светлина... Но да ти кажа - прав си, авторитети не съм търсил. Защото търся съвсем други неща.

И с аюрведа съм се занимавал и с кабала (по-малко) - да ти разбия представите.

И всичко това са глупости, които нямат никакво значение за душата ми.

Не съм дошъл да си мерим обиколките на вратовете, но ти просто имаш нужда от един здрав пердах. И душевни очила.

Съвършенството е онова, към което се стремиш и което няма да постигнеш. Защото ако някога нещо постигне съвършенството, съществуването на всичко останало ще бъде обезсмислено :speak:

Според мен съвършенството съществува - но е в правопропорционална зависимост от средата и личностните качества човека...

Съвършенство в джунглата и съвършенство в Ню Йорк са различни неща... Но конкретната личност може да е съвършен в дадена област на дадено място...

Съвършенството е онова, към което се стремиш и което няма да постигнеш. Защото ако някога нещо постигне съвършенството, съществуването на всичко останало ще бъде обезсмислено :huh:

Това ми звучи много несъвършено.

Човекът е Висшето Аз. Да търсиш съвършенството, отричайки всичко съществуващо ... Хубаво е да търсиш лесни пътища, ама лесните неща, рядко са истински. Казваш, че ще полетиш, но въобще си нямаш представа какво означава това. Просто отричаш пътят за който са свидетелствали мнозина, като го заменяш с предполагаемо летене, изразяващо нещо по-възвишено, без точно да знаеш какво.

Това ми звучи много несъвършено.

На мен пък ми звучи супер.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Човекът е Висшето Аз. Да търсиш съвършенството, отричайки всичко съществуващо ... Хубаво е да търсиш лесни пътища, ама лесните неща, рядко са истински. Казваш, че ще полетиш, но въобще си нямаш представа какво означава това. Просто отричаш пътят за който са свидетелствали мнозина, като го заменяш с предполагаемо летене, изразяващо нещо по-възвишено, без точно да знаеш какво.

На мен пък ми звучи супер.

Напротив, следвам именно тези, които са свидетелствали за Пътя (по-скоро ми се иска да ги следвам). А ти говориш за път, за който са спекулирали мнозина.

Какво е свидетелство? "По делата им ще ги познаете".

В немалка степен си прав, че човек е Висш аз. Къде се намира сега този човек? Който е бил създаден по образ и подобие Божие...

Та казвам, в човещкото същество има нещичко латентно, останало от първоначалните образ и подобие. Повярвай ми, то не е Висш аз. Ако беше, нямаше сега да обсъждаме тази тема, а щяхме да съпреживяваме съвършенството. Нямаше да има и Път, за който и двамата си мислим, че говорим.

Ще поясня, Подобието е първообраз, като проект, който трябва да се построи. А това съвършенство което е в твоите представи, неможе така бързо да се постигне. Ние вървим по пътя към съвършенството. Разумът се гради в нива, позволяващи на човешкия разум да се развива и увладява нивата. И колкото по вече се развива разума, то той толкова увладява способността да анализира да прозира в истините и да преоткрива нови познания, които да ги приложи в своя живот и цели. Този Образ, който е заложен, той се отваря с програмите на еволюционното развитие. И това е съвършенството. Човека да постига своите идеи по един труден път на промените до като постигне точния съвършен момент и нещата да се получат. Идеите на човека преминават през ситото на закономерностите и шантавите идеи, не се получават. А може би ти не ме разбираш, защото имаш в предвид опороченото човешко съзнание, което неможе да се каже, че е съвършенно. Да но и то ще премине през ситото на закономерностите и ще се изчиства с времето. Така както днес голям процен от хората не могат да убиват, съзнанието им не позволява, в древните времена никой не се е замислял, разумните са били в по малък процент. Това са програмите на еволюцията и пътя към съвършенството. Ако малко се позамислиш, ще видиш, че времето следва своя ход и всичко се базира на принципи и закономерности. И всичко това е записано в Библията. Тя е познание за еволюционното развитие. А това което каза ти за "камъните" е в Стария завет, който отминава и не е валиден. Както е казал Исус Христос, че стария завет е овехтял, като стара дреха и човека се облича в нови и нови.

Редактирано от skinya88 (преглед на промените)

Много обичаме да не ни разбират, а никога и ние не разбираме...

Значи, от законът ще се измъкнем, когато следваме подичнеността си...

А новозаветния Христос май не ни е нужен... Спор не искам, няма и да водя. Всеки живее в рамките си.

Съвършенството се крие именно в онова, което хората наричат несъвършено.

Ще поясня, Подобието е първообраз, като проект, който трябва да се построи.

Кога и кой ще го построи? Този, който е недостроен?

И всичко това е записано в Библията. Тя е познание за еволюционното развитие.

Не виждам в Библията познание за еволюционното развитие. Много неща има там, но това точно го няма. Интересно какво си разчел като указание за такова развитие.

Не виждам в Библията познание за еволюционното развитие. Много неща има там, но това точно го няма. Интересно какво си разчел като указание за такова развитие.

Многото неща, които виждаш, точно те ти пречат да гледаш добре и да видиш.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.