Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвършенството

Featured Replies

...

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• според теб (вас), определение няма... според стотици хиляди (а може би милиони) обаче има... аз примерно ако си дефинирам за мен си лично понятията съвършенство и щастие това с какво ме отличава о

Публикувани изображения

Що е то съвършенство и има ли почва то у нас? Ами ако вземем, че го постигнем после какво следва?!? Поздрави!

Ами ще се слеем с Бога. ;)

Нима тогава ще има после?

Съвършенството е завършеност, но хем в абсолютен смисъл, хем предполага развитие, но такова, което не среща никъде свой антипод.

Безкрайна пълнота. Какво следва после? Какви са тези невъзможни категории: какво? следва? после?

Мнооого може да се приказва, но нищо няма да се каже. Ама щом е за приказването - и аз да се включа.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Оставям на знаещите да изясняват на нас бедните духом.

Що е то съвършенство и има ли почва то у нас? Ами ако вземем, че го постигнем после какво следва?!? Поздрави!

Тук на земята във физическо тяло - няма.

Един съвършен не греши.

Нима светът не ни е показал, че най-голямата грешност в него е съвършенството.

Когато имаме общност с него ние не сме от този свят.

От който пък идва нашата позиция спрямо водачеството.

Аз не зная какво е съвършенство. Нямам нужните критерии за оценка, а освен това нямам и база за сравнение. Нито се стремя да го постигам. За сега много неестествено ми звучи становището, застъпвано в повечето религиозни концепции за бог, че той бил съвършен. Ако беше така, щяхме ли ние да бъдем толкова несъвършени, а нали сме негови деца всички, без разлика на вероизповеданията. Или бог е допуснал несъвършенството на света и ако е така защо съвършения бог прави тази грешка, та се налага да ни се пращат после спасители... от неговото леко "съвършено" поизпущане... Това е доста богохулно мнение, но засега тези въпроси са ми актуални.

На въпроса пък има ли то почва у нас, съм отговорила с мой въпрос в темата "Будизъм за любопитни".

Редактирано от Maat (преглед на промените)

biggrin.gif Какво казваш - нещо не те разбрах... Ти да не би да знаеш какво е съвършенство, Венци?

Аре бе?!

Явно за теб Първоизворът е запушен и само от места изтича, гонещ непълноводието си.

Съвършенството е илюзия .И е непостижимо точно заради това. cool.gif Така че ,дерзайте смело!

П.С. Ха-ха-ха! Пропуснах да спомена ,кой първи е казал това и точно като пусках поста от телевизора се спомена името на Дали! Явно или е супер случайност/БТВ-Огледала дават в момента/,Или Стария Мистификатор държи на авторските си права и ОТТАМ. Та той първи е казал в една от лекциите си ,че съвършенството е непостижимо и затова не трябва да се притесняваме от несъвършенството! cool.gif

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Та той първи е казал в една от лекциите си ,че съвършенството е непостижимо и затова не трябва да се притесняваме от несъвършенството! cool.gif

Много интересни твърдения четем напоследък. Ти засича ли му с хронометър?

Ами ти да не си го хванал нещо за шлифера?

biggrin.gif

Не знам защо си мисля, че съвършенството е свързано неразривно с простотата /не простотията biggrin.gif /.

Съвършенството е илюзия .И е непостижимо точно заради това.

И аз така мисля. Обаче, дай на хората илюзията за храна и гледай само какво се получава...

Който си мисли, че съществува някъде съвършенство... живее в илюзиите си за него.

??? Май пак забравил нещо. cool.gif:P Кое да засичам с хронометър?

И аз така мисля. Обаче, дай на хората илюзията за храна и гледай само какво се получава...

Който си мисли, че съществува някъде съвършенство... живее в илюзиите си за него.

Ами за сега се очертават трима поне такива фенове.... cool.gif

Всички вие (и аз също) сте толкова съвършени в своето несъвършенство...Едва ли ви трябва нещо повече... cool.gif

И вие много сте загрижени за тях...? biggrin.gif

В други теми пък парадирате с разбиране на термините свобода, избор и прочее...

Или трябва някой да вярва безпрекословно във вашата преценка и определение за съвършенство?

Скъпа,Инфи! Не може да има определение за нещо което го няма.Ами всички религиозни водачи все това искат.Защо и нормалните хора да не искат същото?За политиците няма смисъл да отваряме дума.... Изобщо не съм загрижен за тях ,а за заблудените дето биха им повярвали...Има мисля разлика.Не всички имат достатъчно опит и информация,за да видят капана. cool.gif

Какво може да значи фактът, че хората си измислят думи и понятия, които в техния живот нямат особен смисъл? Тъй като нямат и реализация? Как може да ни хрумват понятия за такива недостижими обекти? Че и да ни хрумва да ги гоним? Например- щастие, съвършенство, справедливост и още много други?

Какво може да значи фактът, че хората си измислят думи и понятия, които в техния живот нямат особен смисъл? Тъй като нямат и реализация? Как може да ни хрумват понятия за такива недостижими обекти? Че и да ни хрумва да ги гоним? Например- щастие, съвършенство, справедливост и още много други?

Махни щастието-останалото звучи убедително... cool.gif

Щастието е част от всички изброени.

Ако човек не се стреми към духовност,

той не живее,а вегетира.

Скъпа,Инфи! Не може да има определение за нещо което го няма.Ами всички религиозни водачи все това искат.Защо и нормалните хора да не искат същото?За политиците няма смисъл да отваряме дума.... Изобщо не съм загрижен за тях ,а за заблудените дето биха им повярвали...Има мисля разлика.Не всички имат достатъчно опит и информация,за да видят капана. cool.gif

според теб (вас), определение няма...

според стотици хиляди (а може би милиони) обаче има...

аз примерно ако си дефинирам за мен си лично понятията съвършенство и щастие това с какво ме отличава от теб...

пак примерно...

защо съм длъжен да приемам твоите доводи, а да не се съобразя с моите...

ти ще си прав за себе си...

аз за мен си...

и кво прайм тогава...

завъртаме се в един омагьосан кръг и си стоим там с години, защото никой не отстъпва (без значение умен или глупав)...

като написах последното та се замислих що не изключите от понятията за дефиниция също и тези - умен и глупав...

тези понятия съшо ги няма...

умния за теб е глупав за мен...

и обратното разбира се...

още за колко състояния на духа, тялото и лечната преценка ще се сетим...

явно ще са безчет...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.