Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немска овчарка - всичко за породата : видове, съвети за отглеждане, похвали, проблеми

Featured Replies

искам да науча повече за породата

• Отговори 66
  • Прегледи 53,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моята любима порода кучета, след много години осъзнах, че те са най-близо по външен вид и характер до вълците и може би затова са моите любимци. Разбира се след оригинала - самите вълчета. :speak: А вълчетата заедно с делфините и някои други животинки са моите любимци и идоли в животинския свят. Цитат от специализирания сайт за овчарките:

Немската овчарка е много елегантно, с особена красота на формите и интелигентно куче, което се поддава лесно на дресировки, готово е винаги предано да служи на своя господар. В изпълнение на задълженията си то не проявява свирепост и се подчинява на човека. Не трябва да се забравя, че към непознати може да прояви агресивност. Всестранно надарено, бдително, силно, със здрава нервна система, смело, със силно развит слух и обоняние са качествата, поради които то се използва като служебно куче за охрана но обекти, на държавните граници, за следотърсач и други. Отглежда се и като домашно куче.

И една снимчица, на служебния ми комп например този красавец стои от 5 години:

post-43512-1205595185_thumb.jpg

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Без да искам да те засегна, но това ми изглежда по-скоро вълк, отколкото овчарка :-)

Ами аз си го заслужавам :) Моля да бъда извинен, снимката е на вълк, те са от моите любимци а мисълта ми беше, че овчарките в моите очи са най-близко до тях, затова сложих тази снимка но не се изразих правилно Публикувано изображение

Ами аз си го заслужавам :) Моля да бъда извинен, снимката е на вълк, те са от моите любимци а мисълта ми беше, че овчарките в моите очи са най-близко до тях, затова сложих тази снимка но не се изразих правилно Публикувано изображение

Няма проблем :-) Не знам дали овчарките са най-близо до вълците, но като наблюдавам моето хъски се запитвам доста често дали не съм попаднал на диво животно

Няма проблем :-) Не знам дали овчарките са най-близо до вълците, но като наблюдавам моето хъски се запитвам доста често дали не съм попаднал на диво животно

Доста си близо до истината . Не знам дали си наясно но почти не се подлагат на дресировка .

Преди години ми се наложи да гледам едно няколко месеца - ужас , изтървеш ли го няма прибиране .

Иначе са много красиви , като гледам и твоето ще стане голям сладур но ще береш ядове с него .

По екстериор най-близко до вълците са хъскитата и аляския маламут.

За НОК си има стандарт на породата, и всяко отклонение означава, че кучето не е чистопородно...още повече, ако няма родословие...

просто не би трябвало да го развъждате/заплождате,

и не можете да го водите по киноложки изложби,

което не означава, не че трябва да го обичате.....

а що се касае до обучението, то се почва след 6-тия месец, за предпочитане с професионален треньор.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

След 4тия за прости команди като "стой", "ела тук", "до мен", "седни", "легни" и пр. На училище след 9тия месец,,за да се разпредели правилно натоварването и храненето заради усиления растеж на скелета и преодолеят растежните болки около осмия месец.

• Автор

Доста си близо до истината . Не знам дали си наясно но почти не се подлагат на дресировка .

Преди години ми се наложи да гледам едно няколко месеца - ужас , изтървеш ли го няма прибиране .

Иначе са много красиви , като гледам и твоето ще стане голям сладур но ще береш ядове с него .

Да много си прав така е тя е само на 7 месеца и се прави на тарикат-но жсе пак благодаря за откровенността
  • 4 седмици по-късно...

Не съм много съгласен...Незнам в домашни условия как се държат, но понеже монтирам една от поредиците по Хоби ТВ ("Моето Куче"), на впряговете в Банско доста добре се представиха и се подчиняваха на командите на водача...

А колкото до немските овчарки мога да кажа, че са кучета със страхотни "работни" качества.Не случайно от доста време в полицията се разчита именно на тази порода.

Днес монтирам втора част от киноложката специализирана изложба за немски овчарки в Димитровград и останах очарован.

Чувал съм обаче, че имали неприятна миризма (независеща от хигиенните навици).

Бих си взел домашен любимец, но си е отговорност, разходи и най-вече време...Няма да понеса и да го извеждам в 05.00 сутринта (та аз тогава си лягам)....иначе се сдобиваш с верен приятел до живот! Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

можете ли да ми кажете нешто повече за дресировката у дома на немска овчарка и дали тя е възможна

можете ли да ми кажете нешто повече за дресировката у дома на немска овчарка и дали тя е възможна

Разбира се, че е възможна. Полицейските кучета и тези дето откриват наркотици да не би да са се родили научени. Всичко е въпрос на време, упорит труд и занимания с кучето.

а може ли да ми кажеш как мога да го науча на лесни команди като седни легни стой и др. мерси предварително

Имам работа с НОК и не ми харесват съвременните тенденции в екстериора на породата. Също така мисля че породата е отслабнала в някои качества, поради инбридинга използван за затвърждаване на някои белези в поколенията.Мисля че породата има нужда от свежа кръв. Обучението им е сравнително лесно, паметливи са, темперамента е подходящ за служебни кучета.

• 7 месеца по-късно...

Здравейте! Моляви помогнете ми. Имам немска овчарка женска на 5 месеца. Искам малко да я озлубя, защото е пазач, а не лае по хора само по кучета и котки. А аз искам да е добар пазач.Моля някой да ми помогне

• 11 месеца по-късно...

"Кaжете нещо за породата немска овчарка"

Планинският спасител Иван Тушев и кучето Гаро в основата на издирването на трупа на Мирослава от Перник

Публикувано изображение

Спасителят Гаро © Маргарита Петрова

Най-тежката мисия в кариерата на 5- годишното куче Гаро от ППС Дупница е издирването на трупа на Мирослава от Перник. Това разказа собственикът на кучето планинския спасител Иван Тушев.

Немската овчарка е верен приятел на Тушев вече 5-та година. Спасителят от Планинската спасителна служба - отряд Дупница се грижи за Гаро още от раждането му.

Това е и единственото куче в дупнишкия отряд. За да стане обикновеното куче-куче спасител грижи се полагат непрекъснато и трябват обучения всекидневно, разказва Тушев.

Самият Иван Тушев е планински спасител от 2000- та година, заедно с Гаро са участвали в не една и две спасителни мисии. На тях и останалите от отряда, много изгубили се или пострадали в планината хора дължат живота си. Всички мисии са трудни, но има една, която се оказва по-трудна от останалите. Последната се оказва и най-тежка, сподели Тушев.

dariknews.bg

Мисля, че в този материал е казано достатъчно за породата немската овчарка.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Здравейте! От много малка искам да си имам куче и най - накрая мечтата ми се сбъдва. :P :P Ще бъде малко мъжко кученце от любимата ми порода немска овчарка, родено на 15 декември. Понеже сега е зима, няма как да го пуснем на вилата (защото ние за там сме го взели), ще постои малко в апартамента ни. Знам че до биенето на всички ваксини не трябва да го пускам навън. Ще го вземем другата седмица, може би в Понеделник или Петък. Въпросът ми е дали можете да ми дадете някои съвети как да го обуча, какво да му давам за храна, как да го науча къде да си свърши работата... Моля ви! Ще съм ви много благодарна :shy11::) Четох из интернет, слушах от познати, но все пак исках и вашето мнение! ;) Ще се казва Арес :P

Здравейте!

Моляви помогнете ми. Имам немска овчарка женска на 5 месеца. Искам малко да я озлубя, защото е пазач, а не лае по хора само по кучета и котки. А аз искам да е добар пазач.Моля някой да ми помогне

Oколо 7, 8 месец започват да лаят по хора. Когато са вързани по-дълго време се озлобяват. Реагират с лай на "Кой е там!"

Здравейте! От много малка искам да си имам куче и най - накрая мечтата ми се сбъдва. :P :P

Има специална храна за малки кучета. Няма да откаже малко месо или мляко, бульон. ;)

Немската овчарка е страхотна.Без да блести с топ качества (обоняние,упорство,послушание,дресировка и т.н.),тя се явява най-комплексното от всички кучета.Всички полезни белези са така съчетани,че просто нямат конкуренция.Затова и полицията ги използва.

За съжаление, от прекомерната селекция губят ценни качества като будност, подвижност, пъргавина, обоняние, здравина на костите. Полицаи ми казаха, че заменят НОК с белгийска овчарка. Страхувам се да не се стигне до там, че да се издирват класически екземпляри за възстановка на класическата немска овчарка.

• 3 седмици по-късно...

Наскоро си взех НОК, голям сладур :) Всичко е наред, научихме го да се облекчава на правилното място....Даже вече му се изправи едното ухо. Видяхме майката и бащата,разбрахме за тях от къде са взети,чистокръвни. Всичко разбира,каквото му кажем. Но още е малък (на 56 дни), хапе ни за крака, чехлите,ръцете, хапе всичко каквото види. В една книга пишеше. че ако не разбира като му кажем твърдо НЕ, да го удряме по задницата с навит вестник. Като го ударим, не разбира от първия път, а чак след като го ударим много пъти. Ръцете ни са в рани, краката също. :( :( :( Вече не знам какво да правя. Вестника не помага. Ако имате съвети, моля помогнете. Иначе усеща ако някой идва на вратата, преди да е отключил седи и го чака да влезе. :D Голям е хубавец :wink12: :wink12: :wink12: Само хапането ни е единствения проблем.

Dimity, честито! Как се казва? Дай снимки. На тази възраст хапането е игра. За да го залисвате, купете му играчки. Обичат да играят с парцал, захапват го, а ти дърпаш. Ще ти хрумнат и други игри. Ще хапе, докато смени зъбите. Не го пускайте из цялото жилище, особено, когато го оставяте само. А, бе, ще ремонтирате тук-там. Ние ремонтирахме цялата кухня, защото там гледахме Зара като бебе. С вестник се пляска леко онази част, която прави белята. Ако краде храна (докато е бебе ще опита) - муцунката, ЛЕКО и се говори строго. :dog19:

Казва се Арес. :) Не мисля че вестника помага обаче. :( Всичките ми снимки са размазани. Трябва да взема един фотоапарат и да му направя снимка. Но много се дърпа. Като звънне телефон и скача и скимти като полудял.

Редактирано от dimity (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.