Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немска овчарка - всичко за породата : видове, съвети за отглеждане, похвали, проблеми

Featured Replies

ок

роди 5 да речем и общо 6 немски овчарки - щото те няма да стоят все малки кученца нали се сещаш - къде и как ще ги гледаш

че на мен не ми стига толкоз фантазията

Ние като взехме нашата овчарка бяха две малки.. нашата овчарка и още една женска и нали искаме още овчарки то е ясно че ядът много  :)  Аз съм сигурен, че Немска Овчарка не е пинчер и сиг две големи овчарки ще ядът по една торба гранули 10килограма за 2-3 седмици... 

Джани, ефектът на медикаментите е предотвратяване на разгонването, не неговата провокация. Въобще, шега с това не бива.

Второ. Добре е да бъде обсъдено с добър ветеринар дали има нужда от изследване за изменения на репродуктивната система (напр. с рентген или ехограф). Не зная дали подтиснатият еструс може да се дължи на такава причина, но ако да, причината може да се окаже напр. развитие на киста на яйчника/яйчниците и това ще изисква бърза лекарска намеса.

И трето. "Просто искам да си имам и малки кученца" би могло да означава всъщност "ще ми се нещо, ама знам ли какво точно". Защо предполагам това? Германската овчарка ражда средно 7.5 кученца и ние не можем да предполагаме, че който и да е стопанин на такава би възнамерявал да се грижи за потомството. Напротив, примитивните организми просто се забавляват с кученцата около 6 седмици, след което ги отделят насилствено от майка им, т.е. вдействителност такива произвеждат сираци и така причиняват истинска семейна драма. Няма значение, че тази практика е считана за съвсем обичайна сред нискокултурните народи.

Значи има една дългокосместа овчарка и стопанина ни каза ако не се разгонва да и вземем лекарства да се разгони, но аз се притеснявам, защото не се знае какво може да стане.. Може да има странични ефекти и т.н за това май е най-добре в най-скоро време да се закара на добър ветеринар..

• Отговори 66
  • Прегледи 53,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ние като взехме нашата овчарка бяха две малки.. нашата овчарка и още една женска и нали искаме още овчарки то е ясно че ядът много  :)  Аз съм сигурен, че Немска Овчарка не е пинчер и сиг две големи овчарки ще ядът по една торба гранули 10килограма за 2-3 седмици... 

а още 5 като роди най-малко

и къде ще живеят с майката общо 6

:rolleyes:

Пикасо, колегата май се халосва и увърта и причината за това може да бъде тайно намерение да изкара има-няма 2000 лева като разпродаде малките рожби на случайни аборигени. Колко нечовешки примитивно - "продажба" или "разпродажба"!. И казвам "аборигени", защото имам солиден опит с доглеждането на изоставени бивши домашни любимци.

Пикасо, колегата май се халосва и увърта и причината за това може да бъде тайно намерение да изкара има-няма 2000 лева като разпродаде малките рожби на случайни аборигени. Колко нечовешки примитивно - "продажба" или "разпродажба"!. И казвам "аборигени", защото имам солиден опит с доглеждането на изоставени бивши домашни любимци.

Не искам да си продавам животните.. Защо да ги разделям от майка им...Просто ми е чудо.. Може би няма проблеми, а просто трябва да се изчакат още 6 месеца.. Искам да имам още кученца... Харесвам домашните любимци и не бих изоставил ако ще те да бяха 5-6...  :nono: Разбра ме погрешно... 

Това също не е безоблачно намерение. Нали братята и сестрите ще израстнат и ще излезе проблемът с кръвосмешението. Котките на майка ми бяха изпуснати така навремето и две от котетата се родиха без глас, като едното имаше дори триъгълна зеница.

Колкото до намерението за изхранването на майката и шестте й деца, от 3-тия до 6-тия месец, когато ядат като лами, ще ви трябват ежедневно около 15 лева (докъм 450 грама гранули с приемливо качество на кученце дневно, например Нутрам от 5 лв/кг).

не ни и отговаря на въпросите къде аджеба се гледат 6 овчарки

аз на 6 спрях де може и 8 да са

Това също не е безоблачно намерение. Нали братята и сестрите ще израстнат и ще излезе проблемът с кръвосмешението. Котките на майка ми бяха изпуснати така навремето и две от котетата се родиха без глас, като едното имаше дори триъгълна зеница.

Колкото до намерението за изхранването на майката и шестте й деца, от 3-тия до 6-тия месец, когато ядат като лами, ще ви трябват ежедневно около 15 лева (докъм 450 грама гранули с приемливо качество на кученце дневно, например Нутрам от 5 лв/кг).

а той понеже ще иска още малки кученца няма да ги кастрира и ще стане една

:D

• 2 седмици по-късно...

Кучето ми е в отлично здраве  ;)  Видях преди 3 дена, че се е разгонила и няма проблеми  :)

Здравейте! Любопитно ми е как трябва да се храни бременно куче? Има ли нещо по-специално?

Здравейте! Любопитно ми е как трябва да се храни бременно куче? Има ли нещо по-специално?

По-специалното означава само по-хранително, т.е. по-висок прием на протеин и калории. Животното веднъж изхранва себе си и после - още 7-8 рожби.

Отличната диета може да включва комбинация от пилешки шийки и пил. гръбчета ("фенери"). Комбинация, защото само шийте са доста постни и нискокалорични, докато само фенерите включват средно 29% мазнини заради многото кожа. По-здравословно е разфасовките да бъдат купувани замразени и после да бъдат размразявани до стайна температура. Варенето унищожава ензимите, докато прясното може да съдържа неубити лоши бактерии.

Горното може да бъде редувано с качествена калорична гранула като Acana Sport & Agility , където мазнините са 24% и месният протеин е доста (линкът води към най-евтината известна на мен оферта).

За всяко нещо се обръщай към своя ветеринар.Тук може само да ти дадем съвет .В горният пост ,правилно са те ориентирали , повече протеини и мазнини. Трябва и за малките кученца специална храна.Отгледал съм две овчарки ,женски и знам за какво иде реч. Пак повтарям , за всяко нещо се обръщай към своя вет , дори и с риск да си досаден.Храната е много важна , но кучето не може да си я избира.Човека носи отговорност за живота и здравето на кучето.Раждането и отглеждането на кучета не трябва да бъде с цел облага.Запомни го , това.За да отглеждаш куче ,  трябва да имаш условия и пари.Казвам пари , защото е безотговорно да храниш кучето с евтина храна и да не го водиш на лекар.Аз гледам от една година куче с диабет .И всяка седмица съм при лекаря за съвет.Слава на Бога сме добре и в нормата.Но за сетен път се убедих колко важна е храната.Най добрата храна е тази , която козина е лъскава , изпръжненията са твърди и миришат , и не събира зъбен камък И кучето да яде с наслада.Няма нищо по- хубаво от това да гледаш животно , няма нищо по сладко на този свят от куче с диабет.

За всяко нещо се обръщай към своя ветеринар.Тук може само да ти дадем съвет .В горният пост ,правилно са те ориентирали , повече протеини и мазнини. Трябва и за малките кученца специална храна.Отгледал съм две овчарки ,женски и знам за какво иде реч. Пак повтарям , за всяко нещо се обръщай към своя вет , дори и с риск да си досаден.Храната е много важна , но кучето не може да си я избира.Човека носи отговорност за живота и здравето на кучето.Раждането и отглеждането на кучета не трябва да бъде с цел облага.Запомни го , това.За да отглеждаш куче ,  трябва да имаш условия и пари.Казвам пари , защото е безотговорно да храниш кучето с евтина храна и да не го водиш на лекар.Аз гледам от една година куче с диабет .И всяка седмица съм при лекаря за съвет.Слава на Бога сме добре и в нормата.Но за сетен път се убедих колко важна е храната.Най добрата храна е тази , която козина е лъскава , изпръжненията са твърди и миришат , и не събира зъбен камък И кучето да яде с наслада.Няма нищо по- хубаво от това да гледаш животно , няма нищо по сладко на този свят от куче с диабет.

Нашето куче има лъскава козина и яде с наслада  :)  Но какво е то кучето ти да има диабет и как разбра?  

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Нашето куче има лъскава козина и яде с наслада  :)  Но какво е то кучето ти да има диабет и как разбра?  

Кучето ,наддаде на килограми и започна да пие много вода.Признака на пиенето на много вода е диабет , кушинг или пиометра.За това е много важно да се следят навиците на кучето и комуникацията с лекаря.Отначало бях шокиран.Но после разбрах ,че едно куче с диабет може да живее пълноценно.Сега сме на инсулун и диета.Смених 3 пъти храната , защото не работеше с инсулина.Дори изхвърлих храна за диабет на световна марка в боклука.Бяха я натъпкали с нишесте и зърно и кучето вдига захарта.За всяка болест си има храна , както и та.за всяка възраст на кучето.И за да попаднеш на правилната , сменяш храна .Не казвам ,че не е хубава ,но не работи правилно.За това ми помогна лекаря ,както и специализирани сайтове за диабет и кушинг.К9 diabetic и Pet diabet..За едно куе е важно да се кастрира навреме, за да предотврати много болести.За диабета е важно търпението и пари.Изследвания , тест ленти ,глюкомер , специална храна , инсулин , ленти за глюкомера .Това са разходи.Диабета е повече при котките ,но го има и при кучетата.Посещавам американски сайтове за кучета и мога да ти кажа че тука сме щасливци.Казвам това защото във всеки квартал има ветеринар.Там в Америка един лекар отговаря за много малки градчета и селища.Разстоянията са големи и не можеш всека седмица да го посещаваш.В Америка живеят 50 милиона кучета и 500 милиона котки , като сложиш и други видове ,разбираш колко е тромава там лечението на животни.В мрежата има доста информация за кучетата ,но не български.Много са полезни.Бъди здрав и твоето куче ,също.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Защо трябва да се кастрира куче...Аз съм против това  :eek:

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам малки кученца на седмица и около тях има мухи..главно, защото е топло и ми казаха, да пръскам за такива насекоми като мухите, защото можело да наранят кучетата..Ветеринара ми каза да не пръскам с нищо, а друг човек ми каза, че мухите можели да наранят ушите на кучетата... Какво да правя?

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам Немска овчарка, която е на 2 годинки и искам да му изкарам родословие да си има...Бащата на моето куче е породисто, майката също. Бащата е старонемец, а майката е източно европейска немска овчарка, а моето куче бих казал, че е източно европейска, а не старонемска..Та как мога да и искам, защото бащата и майката нямат и на каква цена е това? 

• 2 години по-късно...

от 1 месец за първи път в живота си имам куче-немска овчарка,Кира-женско....сладурче е,но наистина зъбите са проблем сега...при консултация с ветринар каза че до 4-я месец ще е така....има апетит като на великан...

CAM01003.jpg

CAM01136.jpg

CAM01138.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.